Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bil el. kollektivt billigst?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Dvs at man i stedet for å kjøpe bil, kan ta gaaaanske så mange taxi-turer i året (men det gidder ikke jeg).

Taxi i Norge er jo vanvittig dyrt. Tok taxi på lørdag; 300,- for drøyt 3 km. Hadde jo vært billigere om vi som tok drosje kjørte hver vår bil. Skal man ta en litt lengre tur med taxi flyr også tusenlappene fort. Ble nødt til å ta taxi fra Oslo S til utkanten av Sandvika i høst, og fikk da prutet det ned til 500 kr, for en tur som ikke akkurat varer mange minuttene..

 

Har man først bil så skal man ikke se bort ifra at det er billigst, spesielt hvis man gjerne er fler.

Lenke til kommentar
To i bilen. Lillesand - Oslo. 300 kr per pers én vei med buss.

I følge gulesider er det 293 km hver vei. Siden jeg ikke vet noe nøyaktig om bensinforbruket på den bilen og den strekninga så får jeg gjette på 0,7 liter/mil og en pris på 11,50 per liter. Da koster bensinen for den turen 236 kr. Så må du regne inn bompenger og parkeringsavgifter som umiddelbare kostnader. For bussen kan du regne ytterligere kostnader for å komme deg til og fra busstoppene i Lillesand og Oslo, hvis det ikke er gåavstand eller du blir kjørt/hentet.

 

Så kommer de mer skjulte kostnadene man har med bilen. Økt antall kilometer betyr økte reparasjonsutgifter, olje, spylervæske og økt forsikringspremie, slitasje på dekk og bremser, veiavgift, risiko for egenandel etter skader og ikke minst verditap på bilen.

 

Alle disse faktorene regner man ofte sammen til ett tall på reell kostnad: 3,5 kr/km på en gjennomsnittsbil. Altså mye høyere enn kun bensin alene. Bensin alene vil som sagt koste mye mindre enn bussen, men regner man med hele kostnadsbildet blir plutselig buss billigst. Både du og faren din har altså rett. Dere regner bare på ulike måter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...