Gå til innhold

Ødelagt DVD-ROM + Sliten HD på laptop, hva gjør jeg nå?


Anbefalte innlegg

Hei. Har et lite dilemma ifblm. laptopen.

 

DVD-ROMen virker ødelagt. Mulig fysisk skade etter at pc'en gikk i gulvet, mekanismen fungerer men den leser ikke plater lenger.

 

I tillegg begynner nå harddisken å bli sliten, den er veldig treg (tar flere minutter å starte opp), og har noen problemer med corrupt files etc.

 

Ellers er maskina "tipp topp", bare såvidt over et år gammel, og lettet meg for 14k da, så ikke spesielt motivert for å kjøpe ny allerede nå. Maskina dekker jo alle mine behov, bortsett fra problemene jeg har nevnt.

 

Jeg trenger følgende. Ny intern harddisk, og mulighet for å installere OS fra DVD på denne. Tenkte å kjøpe en ekstern DVD-leser for å koble til via USB, spørsmålet er da, vil jeg kunne reinstallere OS på en "blank" ny HD fra en slik ekstern leser?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du skriver ikke hva pc du har.

 

Vil tro at BIOS har mulighet for å boote fra usb DVD/CD.

Gå i BIOS under BOOT/oppstarts muligheter å sjekk.

Alle nye pcer pleier å ha den muligheten nå.

 

Da er det bare å kjøpe ny HDD og velge oppstart fra USB DVD/CD og installere på vanlig måte.

Lenke til kommentar

Siden du har problemer både med harddisk og DVD-leser bør du bytte begge (virker svært sannsynlig at skdene du beskriver skyldes fallet i gulvet). Du kan montere ut den harddisken du har og se etter om det er SATA eller IDE. Du må kjøpe en tilsvarende (men selvsagt størst mulig). Utvalget er begrenset på 2,5" IDE.

 

DVD-stasjonen kan være værre å få tak i.På bærbare er de fabrikkmontert inn i spesiell ramme som det kan være vanskelig/umulig å få dem ut av. I tilfelle må du kjøpe DVD-stasjon hos produsenten.

Lenke til kommentar

Ødelagte sektore kan utestenges ved en formattering (lavnivå). Men her kan lese/skrivehode ha kommet ut av stilling og harddisken kan være fysisk skadet og det kan være løse partikler inne i harddisken. Dette vil gjøre harddisken ustabil. Husk denne bærbare har falt i gulvet.

 

Ettersom prisen på nye (og antagligvis større) harddisker er lav - kan det være bedre å bytte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...