Gå til innhold

IISS - Iran kan få en atombombe i år 2009


Anbefalte innlegg

100% moral relativistisk pisspreik.

 

At folk angriper mine meninger har jeg ingen problemer med. Men når noen kaller kulturrelativisme som 100% pisspreik i sitt første innlegg til meg, så har jeg ingen interesser å diskutere med denne personen. Spesielt ved tanke på at kulturrelativisme er en anerkjent teori sett ut i fra faglig hold, noe som betyr at du har ingen interesser å føre rasjonell diskurs. Du må desverre finne deg noen andre å føre denne type diskurs.

Endret av statsviter
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var heller ikke et kulturrelativistisk standpunkt du har gitt uttrykk for, men et moral relativistisk et.

 

Iran prøver heller ikke å skaffe seg atomvåpen for å gjennomopprette maktbalansen, men trusselbalansen som de selv har vært med på å skapt for seg selv.

 

Et Iran med atomvåpen er heller ikke et alternativ til en bipolar verden, siden et Shia Muslimsk land aldri vil kunne lede en blokk mot USA/Vesten.

Hvis vi ser på hvordan tyngre aktører i sub-systemer har begynt å vokse frem, så tror jeg heller ikke Iran er landet til å dominere Midtøsten, noe som de helt klart ønsker.

Lenke til kommentar
Morsom verden vi lever i, vi må ha den type våpen for å føle oss trygge. På mange måter blir det jo tryggere, men mye pga konsekvensene som følger viss noen først bruker et slik våpen.

Burde vi ikke kvitte oss med den type våpen, da viss noen land i en situasjon bruker atomvåpen så vil det ha konsekvenser for mange fler enn de som er involvert i en slik konflikt.

 

Risikoen for at "terroriser" er vell høyere enn at iran plutselig skal finne på og ta i bruk atomvåpen.

 

Har begge parter atomvåpen så er vel faren for at de angriper hverandre mindre ettersom begge parter vil ha avskrekkende våpen.

 

Men at det gjør verden morsom er jeg sterkt uenig i!

Lenke til kommentar
Tror dere Iran har kommet lenger?

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2903636.ece

 

Les bla:

 

Formålet med satellitten er forskning og telekommunikasjon. Men teknologien

som brukes til å skyte raketter opp i verdensrommet, kan også anvendes til å

utvikle bæreraketter for atomvåpen.

 

© NTB :whistle:

 

 

NTB er særdeles Iran fientlige og særdeles USA vennlige, det er i alle fall mitt inntrykk. Her tror jeg eierinteresser spiller inn. NTB er årsaken til at halve dagsavisen er søl og grunnen til at jeg sluttet å lese den. Men ikke ta mitt ord for det, sjekk selv.

Endret av AvieN
Lenke til kommentar

Jeg tror ikke Iran har noe mer lyst til å kaste en atombombe på noen enn noen andre land her i verden. Ja, de hater vel Israel og USA ganske grundig, men i og med at de vil utslette seg selv med represaliene som ville ha kommet, er vel ikke det noen stor trussel. Iran kan heller ikke bruke en eventuell bombe som et pressmiddel, da et eventuelt bruk av den ville føre til at Iran i løpet av få dager smelter ned til et glasskrater. I den geopolitiske situasjon verden er i idag, kan jeg heller se for meg at noen andre land kan forsvare et Iran som truer med atomvåpen enten mot Israel, eller som et svar på en eventuell bombing eller invasjon av landet.

 

Et Iran med atomvåpen er noe helt annet enn et fiendlig Russland eller Kina med a-bomber. Mange sier dog at siden de er så religiøst fanatiske i landet vil de ikke nøle med å bruke et slikt våpen. Det er etter min oppfatning oksemøkk. Lederene i Iran er smarte hoder, og religionen er i stor grad brukt som et middel til å kontrollere befolkningen. Jeg lurer på om Mahmoud Ahmadinejad egentlig er personlig religiøst overbevist. Tviler.

Lenke til kommentar
Mahmoud Ahmadinejad er faktisk en ganske så oppegående mann, og nei, jeg har ingen tro på enda flere slike hysteri-alarmer. Sorry mac.

Må slenge meg på denne debatten da jeg er født i Iran, men oppvokst i Norge. Så jeg har litt syn fra begge sider.

 

Som b-real nevner så er Ahmadinejad en veldig oppegående mann, men hat for USA.

Kanskje litt "rart" av historisk grunn, med tanke på at det var USA/England/Frankrike og Tyskland som sponset propaganda for Ayatollah Ali Khamenei og hans medhjelpere under revolusjonen.

 

Burde Iran ha tilgang på atomkraft teknologi? Da må jeg svare både ja og nei.

 

Ja, ingen har rett til å nekte et land framskritt, man kan ikke holde noen i "stoneage".

Og hvem er USA til å nekte andre land dette, verdenspolitiet?

 

Nei, Ahmadinejad er så oppegående person, og kommer ikke til å angripe et land og la sine "egne" dø. Men nei pga andre ayatolla'er kan få fram denne tanken på å gjøre noe sånt.

 

Jeg tror Iran kommer til å bruke atomteknologi til det gode, men fremdeles innerst inne tror jeg at _noe_ kan gå galt, uten å presisere hva dette kan være.

 

Jeg er for at på en eller annen måte burde det muslimske tvang styret avskaffes på en mest så fredelig måte som mulig!

 

Generelt angrer de fleste Iranere på at de var med i revolusjonen som var ment til noe bedre, men som endte i en tragisk løsning.

Lenke til kommentar
En hver bruk av atomvåpen i den regionen hadde vært så ødeleggende for alle parter at det er ingen som kommer til å bruke det uansett. Så dumme er de ikke.

 

Si ikke det. Er man sterkt nok religiøs og fantatisk er man sikkert villig til å gjøre hva som helst, inkl. å bruke atomvåpen mot et findelig land pga. at man tror man blir beskyttet av den guden man tillber.

 

USA brukte ikke a bomber på 45 år, og de er fanatisk religiøse og ingen respekt for andre nasjoner.

Lenke til kommentar

mmmm hvis ikke jeg husker feil, så tror jeg vi hadde en militær opprusting for noen år tilbake, startet rett etter andre verdenskrig, og var ikke ferdig før det hadde gått 45 år, mener at der var det slik at begge sider trodde at den andre skulle utslette hverandre, men det skjedde ikke, men min far fortalte meg at alle var drittredd selv om, lærte at hvis en A bombe slo ned, så skulle de ta en "duck and cover"

 

Kanskje vi igjen blir litt vill-ledet, men kan vi ikke avslutte det litt før, slik at vi ikke trenger 45 nye år med media fyllt med propaganda om frykten ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...