Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Den store fysikkassistansetråden


Anbefalte innlegg

Hvis en ball på 2 kg beveger seg med 7.0 ms^-1, da har den bevegelsesenergi på 14 kgms^-1. Men er det det samme som 14 Ns?

 

Bevegelsesenergien er ikke som du oppgir!

Derimot er impulsen er 14kgms-1og det tilsvarer 14Ns

 

Hmm. Ser jeg har tenkt feil. Men hvordan kan du finne impulsen når det ikke er oppgitt noen tid? Er det ikke heller bevegelsesmengden (momentum) som jeg kom frem til? (p=mv, P=2kg*7m/s, p=14kgm/s)?

Endret av T.O.E
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da var første fysikkprøve overstått. Dessverre fikk jeg ikke til siste oppgave, alle forsøksmåter ble stoppet på en eller annen måte eller ble rett og slett feil.

 

"Vi slepper en stein fra et høgt stup, og hører plasket etter 3 sekund. Hvor høyt er stupet? Se bort ifrå luftmotstand. Sett lydfarten til 330 m/s"

 

Ingen anelse korleis eg skal begynne. Kom fram til masse rare greier da jeg hadde en halvtime igjen på bare denne oppgåva, men fikk aldri med alle opplysningane i utregningane. Og det må da vere en grunn til at en får en viss opplysning...

 

Anyone?

Lenke til kommentar

To klosser sklir mot hverandre på et horisontalt, friksjonsfritt underlag. Massene er hhv. 1,6 kg og 2,1 kg. På den tyngste av klossene er det montert en elastisk fjær med en fjærkonstant 600 N/m. Farten til den letteste klossen er 4,0 m/s og til den tyngste 2,5 m/s.

  1. Klossene støter mot hverandre, og umiddelbart etter støtet er farten til den letteste klossen 3,0 m/s i opprinnelig fartsretning. Hva er da farten til den tyngste klossen?
  2. Undersøk om fjæra er sammenpresset i dette øyeblikket, og i så fall hvor mye.
  3. Hvis vi tenker oss at vi følger denne støtprosessen svært nøye med mikroskopiske tidsintervall, vil det på ett bestemt tidspunkt være slik at den tyngste klossen har stanset helt opp. Hvilken fart har den letteste klossen nå? Hvor mye er fjæra presset sammen ved dette tidspunktet?

 

Hvordan skal jeg gå fram for å løse denne oppgaven?

Lenke til kommentar

Hallo.

Lurer faktisk litt på et spørsmål her.

Er i sammenheng med en heis, og en person i heisen. Personen veier seg og finner 75kg utenfor heisen. Han går inn i heisen, og kjører heis samtidig som han veier seg. Da viser vekta 85kg. Hva er akselerasjonen til heisen? Massen til heisen er 675kg

Slik jeg tenker er 85kg*g lik normalkraften til personen, trekker en fra 75*g finner vi summen av kraften som virker oppover. Dette finner jeg til å være 98.1N. Kan jeg da nu bruke N.2? Med personen som m, eller heisen? Blir dette rett?

Lenke til kommentar

En ball får startfarten 7.0m/s oppover en bakke. Ballen kommer tilbake til utgangspunktet etter 10 s.

 

a)Finn akselerasjonen når vi går ut fra at den er konstant

b) Hvor langt fra startpunktet er ballen når den snur

c)hva er farten når ballen kommer tilbake til utgangspunktet

 

 

Finner ingen passende formler, utenom hvis jeg har g som a. altså 9,8m/s^2 som akselerasjon. Skal jeg bruke "g" her?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...