Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Den store fysikkassistansetråden


Anbefalte innlegg

Jeg driver å skal ta opp "Fysikk for yrkesfag" som jeg strøyk i for noen år tilbake, og lurer på om det er noen nettsider jeg kan jobbe med oppgaver osv som omhandler fysikk?

 

Sitter her med boka nå, og leser og svarer på spørsmålene, men siden det ikke er noe fasit i boka så vet jeg ikke om jeg svarer rett. Det er også veldig lite oppgaver, så om det er noe jeg sliter med så er det bare en eller to oppgaver som omfatter det emnet og da føler jeg meg ikke akkurat "utlært".

 

Noen som vet om noen sider?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tak for svar angående berg- og dalbanen :)

 

Jeg ser litt på eksamener i i 3FY fra 2005 til 2009, og lurer på noen av oppgavene her.. Jeg har prøve snart og føler at tiden er ganse knapp til å regne på alle / spørre om svar til alle, derfor lurer jeg på om noen vet om det finnes løsningsforslag til disse eksamenene? Hadde satt enorm stor pris på det! :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

En oppgave:

 

 

En alfapartikkel beveger seg fritt i et radielt elektrisk felt. I startpunktet har partikkelen farten null og den potensielle energien = 3,9 * 10^-17 J. Hvor stor fart har partikkelen når den passerer nullnivået for potensiell energi?

 

Noen som kan sette opp ett regnestykket?

Lenke til kommentar
Kva har du veld som radius i oppgåva? Du må ta omsyn for radiusen frå sentrum av jorda og til overflata + radiusen frå jordoverflata til lekamen.

 

mimetex.cgi?r.

 

chart?cht=tx&chl= r = 2.6 \cdot 10^6 m

Jeg har forstått det, men er litt usikker på hvorfor du gange jordradien med radien fra jordoverflaten til legemet. Burde det ikke vært + i stedet for gange?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...