Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Desperat situasjon mht kroppslukt


Gjest Guest_Kelso_*

Anbefalte innlegg

Gjest Guest_Kelso_*

På tross av at jeg tenker en god del på personlig hygiene, synes folk fortsatt at jeg lukter vondt. Jeg starter hver dag med en dusj og et sett ny vaskede klær, men nei, det er vist ikke nokk. Jeg ble oppmerksom på dette da jeg ble informert om et gående rykte om at jeg aldri vasket meg, noen som virkelig slo meg hardt :( Dette har gjort meg virkelig usikker i sosiale samenhenger og når jeg er sammen med andre folk klarer jeg bare å tenke på hvordan om jeg lukter vondt nå og om de har merket det :(

 

Jeg vasker klær nesten dagelig for å forsikre meg om at jeg har et nyvasket sett neste dag, bruker sånn roll-on som skal stoppe svette i 72 timer fremover (selv om jeg egentlig ikke svetter mye,) bruker og vanlig dedorant og huden min er helt øddelagt etter all dusjingen, men det hele virker resultatløst :(

 

Litt om vanene mine, dersom noen kan finne noe i det siden jeg er helt desperat :(

 

- Spiser for det meste vanlig brød med kjøttpålegg på, ikke mye stærk mat.

- Svetter mye om natten

- "Oppdaget" runking for ca. et halv år siden, og siden da har jeg runket daglig, og ofte flere ganger per dag. Men som sagt bytter jeg klær og dusjer hver morgen.

-Garderoben min er litt aldrende og de fleste plaggene har vært med meg 2-3 år.

 

Dersom noen har noen råd/tips ville jeg blitt meget takknemelig siden jeg bare vil få dette ut av verden :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Guest_Kelso_*

"Det virker ikke som om det er noe som skal tilsi at du lukter vondt. Det kan jo hende det med ryktet bare er sagt av en person for å være slem?

 

Føler du selv at du lukter, da?"

 

Nei, jeg føler meg ganske fresh. Men jeg har fått høre at jeg lukter fra venner som jeg stoler nok på til å konkludere at de aldri ville gjort noe sånt mot meg dersom det ikke var noe grunnlag for det :/ Foresten, skjekket akkurat mine nyvaskede klær for lukt, og de luktet ganske så sterkt av de, noe de egetnlig ikke skal gjøre siden jeg bruker parfymefritt vaskemiddel, eller? Klarer ikke å avgjøre om det rett og slett er lukten av vått tøy ferskt fra vaskemaskinen eller om det er noe vondt som har satt seg i de. Fuktigheten i tøyet bringer vel lukten sterkere fram, for når de er tørre lukter jeg ingenting fra de. Men de gjør kanskje andre :/

Lenke til kommentar
Gjest gutt 19

Hei!

 

Det er veldig rart å lese dette, for jeg har et veldig lignende problem selv. I mitt tilfelle begynte det på slutten av sommerferien med at jeg plutselig syntes jeg kjente lukten av bæsj og ikke kunne forstå hvor det kom fra. Så ballet det på seg, og nå er jeg stadig overbevist om at jeg lukter vondt. (Og det er ikke slik at jeg nødvendigvis merker lukt til stadighet, det er en frykt for at jeg ikke klarer å lukte det selv.)

 

Nå vet jeg ikke nøyaktig hvordan tilfellet ditt er, men for min del har jeg spurt alle mine nærmeste venner, og samtlige har avkreftet på det sterkeste at jeg lukter vondt. Jeg dusjer hver morgen, tar på meg rent undertøy, ren t-skjorte, rene sokker og sjekker at buksa ikke lukter. Likevel blir jeg faen ikke kvitt følelsen, og det ender med at jeg overtolker og feiltolker alle mulige sosiale reaksjoner.

 

I mitt tilfelle gikk jeg til fastlegen min (jeg bestilte akuttime slik at jeg fikk komme samme dag, rett og slett fordi jeg ble så stresset at jeg ikke fungerte i hverdagen). Han lukta grundig på meg, og kom fram til at det ikke var noe galt. Så ble jeg henvist til psykolog, og jeg går nå i psykoterapi. Det hjelper, selv om det tar tid å bli kvitt.

 

Jeg ser at min situasjon ikke er helt lik din, ettersom du har fått høre av andre at du lukter, men jeg kjenner så absolutt den jævlige følelsen av å ikke ha kontroll på egen kropp, og alle de følger det får for vaskeritualer, klesskift og daglige gjøremål. Mitt råd er å gå til legen, be ham/henne lukte på deg, forklare at andre mener du lukter vondt. Hvis det er reelt (det kan jo faktisk tenkes at noen er ute etter å mobbe deg eller gi deg dårlig selvfølelse, jeg ønsker i så fall disse menneskene alt mulig vondt) så vil du kunne få hjelp mot problemet. Hvis det ikke er reelt så hjelper det å få høre det av noen som 1. ikke har noen motiver for å lyve for deg og 2. er profesjonell og vet hvordan kropp og kroppslukter faktisk fungerer.

 

Håper virkelig at det ordner seg fort for deg, så du skal slippe å bruke energien din på å bekymre deg. Lykke til!

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Thomas_*

Hvor gammel er TS? Husker at noe liknende skjedde med en medelev på slutten av barneskolen/starten av ungdomsskolen. Selv luktet jeg aldri noe, det gjorde heller ikke min bestevenn. Men siden en liten gruppe fant på å si det fortsatte andre å si det bare for å være med i gjengen, tror jeg. Enten det eller så manglet både jeg og kameraten min luktesans. Nå i ettertid har jeg kommet fram til at jeg ikke burde ha vært passiv for den gutten fikk mange problemer.

 

Jeg syns det høres sannsynlig ut at du har samme problem. Det er ikke nødvendigvis at du lukter vondt men at en person dro den konklusjonen fordi du gikk i samme klæra i flere år. Det var det som skjedde med medeleven min.

 

Det er fullt mulig at du faktisk har en lukt du har blitt vant til. Men venner er ikke alltid til å stole på.

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Kelso_*

". (Og det er ikke slik at jeg nødvendigvis merker lukt til stadighet, det er en frykt for at jeg ikke klarer å lukte det selv.) " Akkurat sånn jeg har det. Lurer så veldig på om jeg lukter eller ikke, men vær gang jeg skjekker (selv rett etter at folk har sagt at jeg lukter vondt) så kjenner jeg bare en svak duft fra dedoranten min og ingenting annet :(

 

Hva ånde angår pusser jeg ikke tennene før jeg reiser på skolen, og ingen pastiller eller, men jeg "føler" liksom ikke at jeg har dårlig ånde.

 

Blir mer og mer fortvilet jo mer jeg tenekr på det, og i de siste har jeg passet på å IKKE sette med sammen med vennene mine når vi går inn i et alternativt klasserom rett og slett fordi jeg ville ikke gjørde di umkomfortable.

 

Moren har bemerket at jeg har blitt "vaskegal" og at jeg ikke trenger vaske klærne mine etter bare en dags bruk, og etter at jeg spurte litt sånn diskre har både søsteren og faren min sagt at de ikke kann kjenne noe lukt, men det er de på skolen jeg er så bekymret får. Har til og med blitt spurt av læreren min på sånne derre lærer/elev samtale, han spurte meg rett ut "Noen elever i klassen lurer på om du i det hele tatt dusjer, gjør du det?" Så jeg er ganske sikker på at det faktisk er noe. Har så lyst til å bare gå å spørre vennene mine om de synes jeg lukter vondt, men er usikker på om jeg får et ærlig svar. Og de er på ingen måte typene som holder det for seg selv, de skal "bare" si det ved en venn til som absolutt ikke må si det videre, og sånn fortsetter til alle sammen vet det. Og da blir hele situasjonen enda verre :(

 

Noen som kan anbefale en uavhnenging innsats som jeg rett og slett kan spørre rett ut uten at det blir for flaut? :/

Lenke til kommentar
Hva ånde angår pusser jeg ikke tennene før jeg reiser på skolen, og ingen pastiller eller, men jeg "føler" liksom ikke at jeg har dårlig ånde.

 

Puss tennene dine minst to, tre ganger om dagen (gjerne en gang om morgenen, en etter middag og en gang før du legger deg), bruk tyggis el. og problemet løser seg nok ;)

Lenke til kommentar

Trist å lese, ihvertfall når slike kommentarer skaper usikkerhet i sosiale situasjoner.

 

Det kan sette seg vond lukt i selve vaskemaskinen. Dette skjer hvis man vasker mye på lave temperaturer, og denne lukten kan visstnok smitte over på klærne. I såfall skal man kjøre en tom maskin på 90-95 grader med vaskepulver. Man bør også la vaskemaskinen tørke innvendig ved å ha døra åpen.

 

Tror forresten at hjernen kan innbille seg at noe lukter, selv om det er luktfritt. En sleivete kommentar kan fort føre til slikt.

Lenke til kommentar
Gjest Guest_Kelso_*

Takk for svar så langt, akkurat lagt inn en kjempebestilling på klær fra Ellos nå pluss en parfymeflaske me YSL L'Homme er på vei. Da gjelder det bare å holde ut i 2-3 uker til før det kommer :/ Håper det kan få saken ut av verden, selv om det er sånn at når du først er blitt stemplet som "svettegutten" eller "neseplukkeren" o.l. så henger det som oftest ved lenge..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...