Gå til innhold

Initiativ: Skal vi ta rotta på Jamba?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ingenting slikt kommer til å funke. Uansett hvor mye opprør vi gjør her på diskusjon.no, facebook eller andre steder vil det fortsatt være en stor kundemasse for Jamba og andre tilsvarende.

 

Desverre.

 

Det vi må jobbe med evt. er lovendring for hva som skal tillates av slik _i_ Norge, og en løsning på hvordan kanalene kommer seg forbi norske lover ved å sende fra England. Ikke bare bare, nei.

Lenke til kommentar

Jupp. Bedrifter som driver på denne måten gir totalt beng i den type aksjoner. Man kan sammenligne det med bedrifter som driver med spam. For hver 1000 personer som "boikotter" er det en som går på, og det er alt som skal til for at det skal bli klingende mynt i kassen.

Lenke til kommentar

Jeg ser for meg at vi i første omgang burde kjempe for å få advarselen om at dette er en abonnementstjeneste til lesbar størrelse sammen med 18-års grensa.

 

Er det noen som har den fjerneste peiling på hvordan man går frem for å få til et lignende lovforslag? I Sveits er det "bare" å samle 50k underskrifter for å prøve å endre en eksisterende lov og 100k for å få opp forslaget om en ny en. Dette blir da behandlet av forbundsrådet som utformer et motforslag som blir plassert sammen med det opprinnelige på stemmeseddelen til neste folkeavstemning.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Har kjørt forbi Jamba's kontorer i Berlin, og faen heller, jeg hadde lyst til å løpe opp og skjelle de noe jævlig ut! Jamba er så latterlig, irriterende og ødeleggende at de burde bli bannlyst fra internett, radio, tv, aviser og serie-blader. (og eventuelle andre medier). De driver med falsk reklame og det med liten skrift er ALTFOR liten skrift! Jeg er 100% med på ALT som er imot Jamba!

kjørte forbi der med kvite busser i fjor^^

fekk lyst å gå bananas med assortert utvalg av våpen der...

Lenke til kommentar

Snublet akkurat over denne artikkelen. Likte særlig denne delen:

Flere aktører fakturerer kundene ukentlig om disse har kjøpt f.eks. en ringetone, uten at kundene har anelse om at de har inngått en slik avtale. Igjen er avtalevilkårene med hensikt gjemt bort, slik at man ikke skal legge merke til dem.

 

Nå må vilkårene stå på samme side, like synlig som det firesifrede nummeret man skal sende til, står det i de nye vilkårene. Det gjelder både plassering og bokstavstørrelse.

Får håpe det trer i kraft så fort som mulig. :)

Hører vel med at dette ikke er en lov, men en avtale mellom operatører.

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
De nye retningslinjene er resultatet av en frivillig avtale mellom noen av de største teleselskapene, herunder Telenor, Netcom og Tele2, og Forbrukerombudet. Det er således ikke snakk om noen ny lov eller statlig forskrift. Men partene mener den likevel gir retningslinjer til hvordan lovverket skal tolkes.

 

Det er dessuten innebygd en justis i avtalen. Om reglene ikke overholdes, vil Telenor og de andre teleselskapene stenge adgangen for ringetoneselskapene til å trekke penger fra kundenes telefonregninger.

Endret av hernil
Lenke til kommentar

Det med at de selger låter som er såkalte "listepop" låter er vel i grunn feil i visse tilfeller.....

 

 

Bestilte engang en ringetone, plutselig så viste det seg at det var en annen person som sang låta.. Vedder på at Jamba har blitt saksøkt ørten ganger, men de har funnet en tvist i loven eller det at det er lov å gjøre slikt det landet de har tilhørighet til...

Lenke til kommentar
hva med å tvinge politikerne til å gjøre det slik at det som står med liten skrift kan leses av 80 årige nærsynte personer over 3 meter unna til en lov? :!:

Da må nok reklamen forlenges. De forsvinner da grådig fort.

 

Artig idé: Finn en typisk Amerikansk reklame som går på Amerikansk TV. Hør hvor fort de snakker. ;)

Lenke til kommentar

Det eneste effektive man kan få gjort med Jamba og tilsvarende er å få EU på laget. Det er det eneste organet som har makt nok til å gjennomføre en endring. De har begynt jobben med roaming-priser og har nok planer om å ta tak i flere overbetalte sugerør-inn-i-din-konto-tjenester.

 

Ooops... vi er jo ikke EU-medlem, nei vi må nok vente til andre gjøre jobben for oss. Med EØS-avtalen kan vi kanskje stå med lua i handa og be pent om lov?

 

Glemte jo selvfølgelig å nevne vår egen Apple-terminator Forbrukerrådet, som kan bruke tiden sin på dette. De er jo blitt så flinke til å ta rotta på store aktører, men klarer de det alene mot et europeiske selskaper? Kanskje de også trenger å be svenske og danske forbrukerråd om å tale deres sak i EU? :p;)

Lenke til kommentar
Ingenting slikt kommer til å funke. Uansett hvor mye opprør vi gjør her på diskusjon.no, facebook eller andre steder vil det fortsatt være en stor kundemasse for Jamba og andre tilsvarende.

 

Desverre.

 

Det vi må jobbe med evt. er lovendring for hva som skal tillates av slik _i_ Norge, og en løsning på hvordan kanalene kommer seg forbi norske lover ved å sende fra England. Ikke bare bare, nei.

 

Poenget er ikke hva Jamba og co gjør, men hva Viasat og TV2 gjør. De lever av reklameintekter men i ytterste konsekvens lever de av at VI ser på reklame. Ved å bytte kanal mister kanalen også seere til alle de andre reklamene og det er er først og fremst dette som vil skade dem. Dersom en boikott gruppe vokser seg sterk nok vil det være et effektivt pressmiddel mot TV-kanalene for å stoppe dem i å sende ekstremt idoitisk og spekulativ reklame.

Selv er jeg overrasket over at de ikke har tatt dette til seg for lengst. Med mindre jeg er helt unik på dette punktet må de allerede tape store penger på idiot-reklamen. Blir den for ille zapper jeg. (eller dvs i dag pauser/spoler over)

 

En lov mot idiotisk reklame er nok ganske umulig. Spekulativ reklame derimot burde være greit. Når det gjelder abonementstjenester og barn tror jeg dette alt er regulert ettersom de ikke kan inngå bindende avtaler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...