Jump to content

roar1961

Medlemmer
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

23 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. At Elkjøp (og Sony) var så useriøs skuffer meg veldig. Her lukter det lang vei, mest fordi jeg tror selve tildelingen av headsettene har foregått på ureglementert vis. Jeg var såpass tidlig ute med bestilling at jeg ikke tror 200 telefoner var forhåndssolgt ennå. Vi som har forhåndskjøpt har IKKE fått telefonen på forhånd, den er sendt til alle butikkene før oss andre som får den utlevert på postkontoret. Det betyr at mange, dvs vanlige kjøpere, har fått kjøpe telefonene før meg. Dette er ikke forhåndskjøp! Spesielt i forhold til de som bor på østlandet som har en dag kortere levering. Dette er lureri av Elkjøp og gjelder sikkert også andre leverandører. Siste gang jeg kjøper slikt av Elkjøp i allefall. Vurderer sterkt å returnere tlf og heller kjøpe fra annen leverandør.
 2. Jeg skal motta den på torsdag sier Elkjøp til meg. Vi får se blir nok tight, blir å få registrert raskest mulig.
 3. Max antall som deles ut er 200. Når det først står at telefonen er ankommet nettlager (100+), så endres til "på lager 29.6", idag igjen endret til 30.6, så kan det tyde på en eller annen forfordeling her. Jeg vet ikke, har noen mottatt telefonen?
 4. Noen som har fått den? Elkjøp endret leveringsdato på min bestilling for en tid siden til 24.6. Ser deretter at Elkjøp hadde fått den på nettlager, så står det plutselig 29.6. noen dager senere. Begynner å ane dette med trådløs hodetelefon kan ryke her?
 5. Trist dette med komplett mobil. Ingenting kan erstatte dette, GE mobil verdensborger mangler Malaysia som jeg reiser til ofte. Skjønner ikke helt GE mobil hvorfor de ikke valgte de samme landene som komplett. Gjennom Telenor har de muligheten. Norske mobilab er dyre og begrensende når det kommer til bruk i utlandet utenfor EU. Blir å kjøpe utenlandske sim kort igjen da.
 6. Har noen problemer med outlook app'en? Jeg sliter med å se meldingstekst i Outlook. Dette er tilgjengelig av og til på hjemmenettet, men aldri på jobb. Hverken privat mailkonto eller jobbmail. Sbanken etter innlogging gir helt hvit skjerm etter pålogging. Ser intet innhold. Noen som erfart lignende?
 7. Synes det er rett og slett fantastisk batteridrift! Med Samsung S7 måtte jeg lade opp to ganger om dagen, så har jeg gjerne over 50% igjen når dagen er omme nå. Det negative jeg har opplevd er at enkelte app'er fungerer dårlig. Det er ikke mange. Samsung Gear S3 klikker av og til og drar enormt med strøm på både klokke og tlf, sluttet rett og slett å bruke dette. App'en til Norsk Tipping har jeg problemer med, klarer ikke å laste opp spillbestilling. Av og til problemer med å laste inn nettsider i facebook app, men løser det med å bruke Chrome som std nettleser. Savner en fingeravtrykkleser i front og trådløs lading, men batteriet trumfer behovet mitt lett.
 8. Min personlige oppfatning så langt med telefonen: + Ingen problemer eller noe som ikke har virket i forhold til tidligere tlf (Samsung S7). ++ Svært god batteritid! Der S7 måtte lades flere ganger pr dag, er denne helt fantastisk og varer minst 36 timer. + Fingersensor og pålogging er svært rask + Silikon-omslag medfølger. Telefonen er veldig glatt og sklir lett i fingre og på tekstiler, så dette må jeg bare bruke. - Noen varslinger faller bort. Eks SMS varsling og enkelte applikasjoner slutter plutselig å gi varsel. - Ulempe å måtte løfte på telefonen for aksess til fingersensor. - Hadde ikke trengt å være så glatt å holde i Ingenting utpreget negativt, men kameradelen hadde jeg forventet var hakket bedre. Endel støy på bilder. Fordelen er at jeg får raw-fil (dng) og kan enkelt fikse det i lightroom. Video er nok hakket bedre i S7, men de skiller lite. Ikke så veldig viktig for meg. Mitt inntrykk generelle inntrykk er veldig bra og telefonen er svært rask. Mye mer nyttig for meg enn S7.
 9. A7 II (ikke S eller R, de koster betydelig mer) koster omtrent det samme eller litt mindre enn G9, så det er en grei sammenligning. La oss se litt på spesifikasjoner da:Negativt: - maks. 1080p video vs. 4K@60 - maks. 5fps vs. 60 - maks. lukker 1/8000 vs 1/32000 - 599g vs. 579g - 4.5 stopp stab. vs. opptil 6 stopp - ingen 6K/4K foto, ingen 80mp modus, ingen pre-burst osv. - ingen berøringsskjerm - dårligere værtetting Av disse er det vel bare værtettingen jeg ville brydd meg om. Vi har alle ulike bruksområder, og for meg personlig til mitt bruk rangerer jeg det slik: 1. Mobilitet, dvs mindre behov for stativ og lettere/mindre teleobjektiver, slipper å drasse på enorme tele når jeg reiser 2. Overlegen stabilisering (spesielt med sync-is) 3. Værtett Jeg har sett på Sony, ikke fordi jeg er misfornøyd med Olympus, men mest fordi det er fullformat. Skulle jeg valgt å benytte FF er A7II/III eneste alternativ sett opp mot det jeg har. Mellom der ligger Fuji T-2, men det er ikke FF. Hittil er kan jeg ikke se at mitt bruksmønster kan forsvare en slik investering/skifte. I en slik vurdering koker jeg alltid ned til det viktigste parameteret som uansett er fotografen selv, og det er ikke noe problem å ta fantastiske bilder med et M43-kamera.
 10. JapanPhoto i Trondheim har toilldagspriser på lørdag 11. mars. Kan nevne 3 stk Panasonic MFT 12-35/2.8 til kr 4399. http://viewer.zmags.com/publication/b8e2f9fc#/b8e2f9fc/15
 11. Jeg har også fiklet med mkII den siste uken, og det er litt mer innstillinger og muligheter til fintuning. Liker at superkontrollpanelet er litt mer konfigurbart. Som KnutIvars sier, det er imponerende å høre hastigheten på full speed. Dessverre er det jo knapt dagslys for tiden her i Trondheim, så det har vært mest testing med bilder fra julemarkeder i dårlig lys. Håndholdt med 12-100 m/ibis-sync blir faktisk ganske ok, men helt optimalt blir det ikke når det er så mye mennesker som passerer og lukkertiden helst burde vært bedre på ISO6400. Burde vel hatt 25mm/1.2 til dette. Skal teste høyoppløste bilder med pixel-shift når været blir bedre og luften litt roligere.
 12. Ja det er de samme objektivene jeg har vurdert. Har jo hatt både 75/1.8 og 35-100/2.8 men har solgt de, burde trolig ikke gjort det Interessert i å høre med noen som eventuelt får bra bilder fra håndballkamper?
 13. Har noen erfaring med bruk av m43 til sportsfoto mht til innendørsidretter som f.eks håndball og basket? Det kreves høy lukkerhastighet (600-1000) og jeg vet ikke om jeg klarer å få det til når iso-hastighet må være høyere enn hva som blir bra på m43 (>3200). Avhenger sikkert også av lysforholdene i hallen. Anbefalt objektiv i så fall?
 14. Skal jeg dømme etter Altibox tidligere lovnader så blir dette neppe tilgjengelig for meg før om 2-3 år. Problemet til Altibox (og andre distributører) er at teknologien løper fra de. De henger ikke med. Det gjør ikke deres leverandører og forhandlere heller. Hele kjeden blir fraløpt av teknologien. Om 7-8 måneder har Altibox et nytt konsept, uten at det kommer flertallet av brukerne tilgode. Husk at de er bare en hub. Globale aktører som Netflix og AppleTV tar gradvis over posisjonene til Altibox, Get, CanalDigital etc på litt ulike måter. Prisene som Altibox kommer med er vel mest for å selge mer bredbåndshastighet.
 15. Jeg er helt enig med deg, du setter fingeren på et par detaljer jeg ikke så før etter jeg la ut bildet. Jeg skal teste det litt ut, spesielt det med venstre billedkant. Takk for konstruktiv kritikk.
×
×
 • Create New...