Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Blir datamaskinen rask viss jeg installerer windows vista?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kan jeg sende den på inn på elkjøp, slik at de sletter hele harddisken?

Du kan definitivt sende den inn til Elkjøp og få dem til å gjøre det for deg. Bli ikke overrasket hvis du får en regning på rundt 1000kr for det da...

Men det er faktisk ikke mye verre enn å putte inn den originale windows cd-plata du mest sannsynlig har liggende, og starte maskinen på nytt. Etter hvert velger du alternativet "ren installasjon".

 

Husk å ta backup av dokumenter, bilder, musikk og sånt du har liggende på harddisken.

 

Drivere og sånt må du installere når windows er ferdig installert, men det er det mest sannsynlig noen som kan hjelpe deg å finne hvis du har problemer...

 

De fleste skal klare dette, uten hjelp av Elkjøp. Det er bare bortkasta penger

Lenke til kommentar
Hei!

 

Jeg har en treig stasjonær pc, det går ikke an å komme innpå noe som helst, hvordan kan jeg slette alt på den da?

Blir datamaskinen rask igjen viss jeg installerer windows vista?

 

Du sier pcen er treg, men er dette pga rusk og rask som ligger på pcen eller pga svak hardware?

 

Om du har en relativ grei pc (4Gb ram, Dx 10 Skjermkort , 2.4 + Ghz Dualcore ) så tror jeg neppe at en oppgradering til Vista vil føles som tregt. Ytelsemessig (så lenge du har hardware) så ligger spill på samme ytelse ca som XP nå om ikke bedre i noen tilfelller (men også semre) men det er andre problemer med vista som trekker ned for erfarne brukere.

Lenke til kommentar
Hva med å prøve Linux Ubuntu? :D

 

Hva med å installere Windows 3.11?

 

Ingen av dere bidrar egentlig til å svare på trådstarters spørsmål og kun en av dere gir et bra alternativ til vista.

 

Sier seg selv at å innstallere W 3.11 er som å gå tilbake i tid 16 år, buggete og problematisk.

 

Om trådstarter kommer med mer specs på maskinen kan vi i alle fall gi en god vurdering om han har noe å hente på Vista.

Endret av Malvado
Lenke til kommentar
Hva med å prøve Linux Ubuntu? :D

 

Hva med å installere Windows 3.11?

 

Ingen av dere bidrar egentlig til å svare på trådstarters spørsmål og kun en av dere gir et bra alternativ til vista.

 

Sier seg selv at å innstallere W 3.11 er som å gå tilbake i tid 16 år, buggete og problematisk.

 

Om trådstarter kommer med mer specs på maskinen kan vi i alle fall gi en god vurdering om han har noe å hente på Vista.

 

Problemet er nok bare at trådstarter nok ikke vet så mye om denne maskina eller maskiner generelt, ellers hva tror dere selv?

 

Trådstarter: Kontakt venner/bekjente, evt. hør med familie om de selv kan hjelpe eller kjenner/jobber med noen som kan ta en titt på det. Jo lengre ut i "rekka" du møter på den som hjelper deg dess mer sannsynlig er det at du nok bør regne med å måtte betale noe for det. Jeg hadde definitivt ikke fixa maskina til søstra til en arbeidskollega med mindre denne arbeidskollegaen min var 1 av 2 (sjefen min eller en utrolig pen pike:P)

 

Står du helt fast rett og slett, er nok Elkjøp et greit sted. Anbefaler deg at du kontakter de på telefonen først for å få informasjon om hva du må ta med, hvor mye det koster og hvor lang tid det tar. De kan trolig ta backup for deg om du ønsker dette, men dette koster ekstra.

 

Det finnes også endel andre forretninger som tilbyr mer spesialisert hjelp - fordi hva er vitsen med å reinstallere windows XP (eller vista for den saks skyld) om maskina aldri burde kjørt XP i første omgang, eller om problemet ligger f.eks i noe annet enklere å rette opp i ?

Lenke til kommentar

Uaktuelt å installere det aller nyeste fullstendig feilfrie operativsystemet?

 

Jeg fatter at folk ikke vil gå tilbake til 3.11. Det greieste ville kanskje vært å formatere dersom du får tak i en Windows-CD(DVD), skjønt Linux er ikke så dumt det heller - litt avhengig av hva du trenger å bruke maskinen din til, eller ta en recovery hvis du har en support-CD som fulgte med maskinen og som inneholder nødvendig programvare for dette.

Lenke til kommentar

For å sjekke produktnøkkel , last ned SIW With Installer deretter :

 

 

part17.png

 

 

 

Skriv lisensnøkkelen på en lapp.

__________

 

For å reinstallere windows laster du ned nlite

Følg instruksene , og lag så en ISO fil som du brenner ut på en CD/DVD.

 

Når du har gjort det kan du bruke den CD/DVD plata til å reinstallere Windows.

 

Husk å ta backup av viktige filer (bilder , musikk ) før du reinstallerer.

Lenke til kommentar

Dersom du som bruker ikke vet hva som er feil med maskina, hvilken maskin det er, hvor programvaren din skal være oppbevart eller hva du egentlig bruker den til, mener jeg at du definitivt burde ta en titt på f.eks. Ubuntu Linux. Her slipper du å måtte lete frem en haug obskure drivere, og du kan testkjøre systemet direkte fra en CD-plate uten å påvirke ditt installerte system i det hele tatt. Ubuntu koster deg absolutt ingenting (annet enn max en halvtime om du har en gjennomsnittlig nettilkobling og en tom brenne-cd) og er fullstendig lovlig.

 

Ubuntu finner du på www.ubuntu.com.

 

Men husk; Ubuntu er -IKKE- Windows på noen som helst måte (og takk for det!), så du vil få et system som er kjapt, stabilt som et fjell, du slipper alt som har med virus, trojanere og annet snusk å gjøre. På den annen side kan du forvente å ikke finne noen "start-meny", men tre forskjellige knapper der én viser til programmene du har installert, én viser til forskjellige steder på maskinen (Bilder, musikk, dokumenter etc) og en tredje er for systeminnstillinger og brukervalg. Ubuntu har gode hjelpemidler for å komme i gang med ditt nye operativsystem på nett, men det er også mange folk her på forumet som er i stand til å bidra med starthjelp.

 

Du kan selvfølgelig spørre om Elkjøp kan hjelpe deg, men dersom maskinen din er noen år gammel og du mangler alt av CD-er etc, vil det fort koste deg en del penger, og dersom maskinen er over tre år gammel spørs det hvor stor vits det er å legge mye penger i service på en såpass gammel maskin. Da er Ubuntu en billigere løsning.

 

Selv kjører jeg Ubuntu 8.04 (ble lansert i april i år) på en fire år gammel laptop, og selv om maskinen ikke er noen racer etter dagens standard, får jeg gjort mine daglige gjøremål og mer til på denne maskinen. Så vidt jeg husker fikk jeg nok av Windows XP på denne maskinen (den tilhørte da min mor) for ca halvannet år siden, for hver gang jeg var hjemom på besøk gikk det i klaging om at "åh, maskina er så treig, kan du ikke reinstallere windows og blablabla". Når man er hjemom to-tre uker i året er det ikke pc-tekniker man vil være døgnet rundt. Derfor fikk min mor ubuntu, og klagingen opphørte. Nå er hun en lykkelig eier av en Asus EEE 900 med ubuntu eee og trives fint med det, mens jeg har tatt over den gamle laptopen hennes og trives fint med den!

 

Så ja, spar deg noen kroner, bruk en uke på å bli fortrolig med Ubuntu, og lev lykkelig med maskinen din i et par år til ;)

Lenke til kommentar

Nei. Med de fleste nye spill regner jeg med at du mener spill laget for Windows.

 

GNU/Linux er ikke Windows og programvare går ikke om hverandre. Derfor er det, som påpekt her, viktig å fortelle hva du benytter maskinen til.

 

Foreløpig lages de fleste spill til Windows og ikke til GNU/Linux. Men dersom spill lages til GNU/Linux, så fungere de utmerket.

 

Ørjan

Endret av Orjanp
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...