Jump to content

Trainman

Medlemmer
 • Content Count

  1576
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 :)

About Trainman

 • Birthday 11/03/1973

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Har du den gamle forsterkeren med ringkjernetrafo? Tror ikke Klasse D forsterker kom før på 12.17 utgaven. Med den er det softwarefeil som beskrevet ovenfor. Har du den gamle forsterkeren kan det være feil med kretskortet som er plassert oppå strømforsyningsmodulen. Det får 9V eller 15V fra den lille trafoen i bakkant. Det kan være feilen ligger der. På det kretskortet står det to store gule releèr. Til venstre for de er det en enslig hvit kontakt. Den skal ha 9V. Prøv med noen tynne ledninger og et batteri og koble til. (Ta ut kontakten først). Sjekk også at sikringen ved strømkontakten ikke er røket. Sett velgebryteren for autopower på "Always on". Ikke sikkert det virker men kan være verdt et forsøk.
 2. Bak på Nad forsterkeren har du to bøyler som forbinder for - og effektforsterkerdelen. Jeg ville splittet signalet her og kjørt linjesignal med phonokabler til suben.
 3. Trainman

  Skurring

  Høres ut som lav batterispenning. Sjekk ladespenning. Batteriene bør også skilles elektrisk slik at de ikke "drar" hverandre ned. Biltema har en batteri-isolator som gjør at begge batteriene får lading men holdes adskilt ved forbruk. Batteriet foran går til bilen og batteriet bak går kun til forsterkere.
 4. Hvis man ikke ser at membranen beveger seg når man spiller f.eks pop eller rock på litt høyt volum er det et eller annet som filtrerer bort bassen. Sjekk forsterkerinnstillinger. Og bassrefleks gir ikke noe mindre membranutslag.
 5. Selv om det kun er 5" basselementer skal man kunne kjenne og se bassslagene godt ved litt høyt volum. Mistenker du at bassen er borte ville jeg sjekket innstillinger på høyttalere og lydkilde. Kanskje står det på aktiv deling et eller annet sted..
 6. Denne pakken tror jeg kan bli bra. Yamaha RX-V781 Hjemmekinoreciever XTZ Sub Spirit 12 subwoofer Dynavoice Challenger M-65 EX V.4 Høyttalerpakke 5.0 - Sort - Høyttalerpakker - Høyttaler
 7. http://www.dynabel.no/bilstereo/hoyttalere/komponentsett/5
 8. Subene setter du i egnet kasse i bagasjerommet. Polk settet låter sikkert bra det. Men jeg tror 4" blir litt lite. Redd du mister midbassen. Du bør enten bytte det ut med et sett med 6,5", evt supplere med 6,5".
 9. https://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/receiver-og-forsterker/RN402DBK/yamaha-2-0-stereo-receiver-r-n402d-sort Denne dekker behovet skulle jeg tro. Med spotify connect brukes wifi til spotify. Bedre enn blåtann!
 10. Vil anbefale deg å installere en slik: http://www.biltema.no/no/Bat/Elektrisk/Elektrisk-tilbehor/Skillerele-2000024038/ Da vil du aldri risikere å tømme startbatteriet når du spiller musikk og motoren ikke går. Denne dingsen skiller batteriene fra hverandre elektrisk ved forbruk, men begge får lading. Er også en stor fordel mtp beskyttelse av batteriene. Når man parallellkobler to batterier vil ikke spenningen totalt bli høyere enn spenningen fra det svakeste batteriet. Så hvis batteriet som sitter i bilen fra før er litt slitent vil ikke det påvirke det nye du setter inn ekstra.
 11. Du må ikke ha forsterker, men du bør. Å sammenligne watt som spilleren yter med hva høyttalerne tåler har ingenting for seg. Spilleren din yter 10-15 watt maks, på en god dag, og kan uten problemer "sprenge" høyttalerne dine selv om de tåler 300 watt. Det er større sjanse for at høyttalerne dine overlever med en diger forsterker på 500 watt, enn med 10 watt fra spilleren din hvis du vil spille høyt. Det er forvrengning som knekker høyttalerne, og det får du lettere med en mindre forsterker. Ergo: Kjøp den største 4-kanals forsterkeren du synes du har råd til. http://www.dynabel.no/bilstereo/forsterkere/4-kanaler, for eksempel.
 12. Hei Jeg går ut i fra at dere har koblet alt riktig og ledninger og slikt er i orden. Det som kan være en årsak er at innstillingene er feil. Jeg har selv erfart på min Yamaha surroundforsterker at jeg må fortelle forsterkeren at bl.a front og senterhøyttaler er "Small". og ikke "Large". Dette må velges så forsterkeren vet om den skal sende bass til sub eller front og senterhøyttalere. I hovedmenyen velger man "Speakerconfig", sett så alle høytalere til "Small". Sett subwoofer til "On". Velg en delefrekvens på rundt 80Hz, det fungerer for de fleste høyttalere. Håper dette er til hjelp. Lykke til
 13. Hvis du kan bruke delefilteret innebygd i forsterkeren ville jeg ha gjort det. Da får du lik avrulling både nedover til bassen og oppover til resten av høyttalerne. Blir ikke noe godt resultat med å bruke delefilter i både forsterker og sub. Hensikten er jo at resten av høyttalerne skal ta over der suben slutter. Bruk delefrekvens på 70-80Hz og hør deg frem med fasen på suben. Nivået på suben stiller du inn slik du vil ha det. Delefrekvensen på suben stiller du til høyeste frekvens isåfall.
 14. Gå for XTZ 12.17!! Har forgjengeren og den er helt fantastisk. I et 12 kvadrat rom blir det kanskje litt i overkant, men still inn nivået slik du vil ha det. Jeg kan love deg at XTZ 12.17 vil levere det du måtte ønske.
×
×
 • Create New...