Gå til innhold

SSD-tråden: info om og diskusjon rundt SSD


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

49x og 29x ved 4kb random er ved QD=1, alså urealistisk lett load.

Ved QD 16-64 som er mer realistisk vil du ha minst 3-5x mer. Intels SSDer skalerer nemlig godt med queue depth, alså antall forespørsler i kø, siden den utnytter alle flash-kanalene i parallell (i motsettning til alle andre forbruker-SSDer hittil).

Lenke til kommentar

Ikke meg denne gangen, komenterte noen andres diskusjon.

Hadde jeg skrevet at harddisken på gulvet som hovedkortet er inni bråker i "ny vifte" tråden hadde jeg nok fått høre det.

Men jeg skal ikke plage dere mer i denne tråden med det, skal legge det i sig.

Data storage device /datalagringsenhet. Lagringsmedium eller rett og slett SSD?

Den bruker jo sram eller d og ikke flash.

Blir spennende å se hva butikkene kaller det etter hvert.

Endret av War
Lenke til kommentar

Nei, det er ikke noe problem.

 

Og med begrenset antall ganger snakker vi om 10.000-100.000 for MLC, og 10x det for SLC.

 

Desuten er det feil å si at det er et begrenset antall ganger, for om du har lyst kan du fint skrive 1.000.0000 sykluser til MLC, men du får da en uakseptabel høy feilrate.

 

Grunnen til at produsenter av NAND Flash oppgir x antall skrivesykluser, er at innenfor dette antall sykluser vil Flashen oveholde rated failrate. Etter det vil feilraten overstige spesifikasjonene. Av samme grunn vil feilraten være mye lavere enn spesifisert i begynnelsen av livet til SSDen.

 

Man kan betraktelig øke levetiden eller senke feilraten (levetid øker med økt akseptert feilrate, og motsatt) ved å bruke ECC og lignende teknikker (intern paritetsdata osv). Alle SSDer som jeg vet om i dag kjører en eller annen from for ECC for å gjøre feilraten brukelig. Bare ved å rette 2-3 bits pr 512 kan man senke feilraten med et par ordner. (10^n)

 

Mine Mtron Pro (SLC) mener jeg på bruker 11 bits pr 2xx ECC, men de er rated "enterprise", og har rated 5.000.000 skrivesykler...

Lenke til kommentar
Hvordan blir det med SSD på bruktmarkedet?

Man vet jo ikke om den har stått i en database med millioner av skrivninger eller kun brukt til spill.

 

Det er vel slik med all hardware. Ikkje lett å vite om folk har voldtatt hardware. Eneste man kan, er å stole på selger. Eller kjøpe nytt :)

 

"Alle" skriver jo på bruktmarkedet at hardwaren er lite brukt og ikkje klokket. Det stemmer garantert ikkje. Vet jo folk som har solgt cpu som ny og bare testet litt og ikkje overklokket. Men i virkeligheten har personen kjørt på med nitro og volt på 2.0v :p

Lenke til kommentar
1 mill skrivesykluser høres jo vanvittig mye ut, men nå aner jo ikke jeg hvor mye som blir brukt i løpet av et år f.eks.

Hvis du har en SSD på 80 GB og den klarer 200 MB/s så tar en komplett overskriving (sekvensielt) minimum 80000/200 = 400 sekunder. I løpet av ett år kan maksimalt antall overskivinger være 356*24*60*60/400 = 78840. Det vil si at man kan tidligst nå 1 million komplette overskrivinger etter 12,7 år. Men nå er jo dette et fullstendig urealistisk bruksmønster. Hvis vi regner at man bruker PCen 8 timer per dag, diskbruken ligger i gjennomsnitt på 10%, der 4/5 er leseaktivitet og 1/5 er skriveaktivitet så vil det ta 1905 år før man når 1 mill komplette overskrivinger. På den andre siden så fungerer ikke lastutjevning 100% perfekt så man kan nok dele det antallet år på f.eks 10. Men selv 190 år skulle vel holde bra. Regnestykket er selvsagt en forenklet fremstilling av virkeligheten, men poenget er at levetiden er såpass høy at det ikke er noe man trenger å tenke på. Om jeg har bommet med en faktor på 10 så får det så være. Det spiller likevel ingen praktisk rolle.

 

Spørsmålet er bare om jeg tør la diverse tmp-mapper i linux ligge på SSD'en eller om jeg skal kjøre dem i minnet...

SSDer har lastutjevningsteknikker som gjør at den ikke sliter ut ett lite område lenge før resten. Kort fortalt er flyttes ofte skrevne minneområder rundt til fysisk andre minneceller. Kontrolleren holder styr på hvor eksterne adresser rutes internt og antall overskrivinger på de ulike fysiske områdene av SSDen.

Lenke til kommentar

Fått min intel x25 80gb gen2 ssd nå, men syntes 4k-thrd var ganske lav i forhold til endel andre med samme "disk"

 

Specs:

c2d [email protected]

2gb ram

asus p5k(vanilla) hovedkort

win 7 ultimate x64

bios stilt inn på achi-mode

ich9 kontroller

 

Ser at det står ide i as ssd benchmark, men i bios for jeg kun valgt ide i "configure sata as" men får valgt mellom ide,raid og achi under "controller mode"

 

Hva må jeg gjøre?

post-109477-1254087270_thumb.png

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...