Gå til innhold

Trenger hjelp angående IT-lønn


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg er nå blitt tilbudt jobb som IT Tekniker/Konsulent/Selger etter 8mnd hos de jeg er blitt tilbudt jobb hos.

Problemet er at jeg ser på lønnen som er blitt tilbudt som alt for lav til at jeg i det hele tatt skal kunne klare og leve.

Jeg har nå levd på 270k i årslønn og har måtte bo hjemme i denne tiden pga denne inntekten. Og nå er jeg altså tilbud 290k, 20k mere noe jeg ikke synes er godt nok. Det vil tilsvarer rundt 16k utbetalt i mnd. Og etter hva jeg rekner meg frem til så koster det meg ca 17k og bo ut i reine utgifter. Tenker da på alt fra huslån, strøm, mat, forsikring, bensin til og komme meg til og fra jobb osv. Problemet som mange vil sikkert rakke ned på er at jeg ikke har utdannelse eller mye erfaring. Men jeg får mye positiv tilbakemeldinger om at jeg gjør en bra jobb. Og jeg er veldigt alsidig og tar både det ene og det andre. Vil et "bud" til dem på 330-340k være for drygt? Jeg vil da vertfall ha en 17500-18500kr utbetalt i mnd. Altså 500-1500kr til overs etter endte utgifter osv. Noe som i seg selv ikke er noe og skryte over.

Jeg har brukt siden "mininntekt.no" og fått jevne oppdateringer derfra, og der sies det at gjennomsnittslønn er på 390k i året. Så og da legge meg 50k under dette som en start burde vel være rimeligt eller?

Endret av Jarmo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet som mange vil sikkert rakke ned på er at jeg ikke har utdannelse eller mye erfaring. Men jeg får mye positiv tilbakemeldinger om at jeg gjør en bra jobb. Og jeg er veldigt alsidig og tar både det ene og det andre. /quote]

 

Så du mener det er urettferdig at du ikke får samme lønn som de med høyere utdannelse og mer erfaring enn deg?

 

Det at du ønsker å bo flott er ikke jobbens problem.. og det blir bare tåpelig å bruke det som argument etter min mening. Det er nå relativt mange andre som overlever fint på 290.000 i året.

 

Du kan selvfølgelig ta det opp med jobben din.. men ville vært forsiktig med hvilke argumenter jeg hadde brukt..

Lenke til kommentar

Skal du ha muligheter for å kunne argumentere for noe særlig høyere lønn må du ha en god CV å vise til.

Som sagt du er fersk, uten utdannelse og mangler de store erfaringene så må du nok ta til takke med dette.

Når du etterhvert blir kjent for å være dyktig kommer jobbtilbudene med bedre lønn helt av seg selv for folk vil ha noen som er kjent for å være dyktig.

Så denne jobben må du nok bare se på som et springbrett videre og gjør du en god jobb der kan du begynne å forhandle lønn senere når du sitter godt i jobben.

 

Alternativet er å søke på tilsvarende jobber å se om du får bedre lønnsvilkår der.

Lenke til kommentar

Kom gjerne med feedback på dette dere andre:

 

Men hvis du er misfornøyd med lønnen, og redd for å kjøre hardt mot hardt - hva med å spørre arbeidsgiver under lønnssamtalene om hva du mangler for å få en bedre lønn? Så kan du forsiktig begynne å hinte om at du har undersøkt lønnsnivået (og hvis sjefen fnyser dette vekk, ikke la deg påvirke, bare la han si det han vil si, så fortsetter du med ditt) og synes stilingsbeskrivelsen din er ganske så lik. "Hva ønsker du at jeg skal forbedre meg på for at jeg skal bli mer verdifull for bedriften, og få dertil høyere lønn"

 

Dette skyver presset litt over på sjefen din ettersom han må gi en forklaring, noe han kanskje (spørs hvilken type) vil ha vansker med dersom han gir deg et skambud og han vet det sjøl. Hvis du er interessert og spørrende, tror jeg du kan nå et stykke med denne taktikken.

 

 

Forøvrig gir jo du lite informasjon i førsteinnlegget hvis du ønsker realistiske tilbakemeldinger. Alder, ansenitet, arbeidsoppgaver, offentlig/privat sektor osv.

Endret av captain_obvious
  • Liker 1
Lenke til kommentar

første jeg ser på er utgiftene dine, disse burde du få drastisk ned.

17 000 er MYE i faste utgifter.

 

klart, du kan jobbe for å få mer betalt, men at du har alt for høye utgifter er strengt tatt ikke arbeidsgiver sin feil.

 

jeg klarte meg fint med 17k pr mnd, egen leilighet, 2 biler, forsikringer, bil-lån osv.

kunne tenkt meg å se regnestykket du satte opp for å komme frem til 17k...

Lenke til kommentar

Bu heime litt til, i dagens samfunn så skal alle flytte ut til storbyen og kjøpe hus når dei er 20 år. Husk for 20-15 år sidan så kjøpte ikkje dei fleste i byen før dei var rundt 30 år og hadde kjæreste, og da var det også ein HEILT anna standard inne.

 

Mininntekt.no er forøvrig vås og rapporterer 10-20% for høg lønn til dei fleste, grunnet utrekningsalgoritmer som er heilt på trynet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...