Gå til innhold

Subara

Medlemmer
  • Innlegg

    4 169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Subara

  1. Dobbelt så mange får psykose etter bruk av cannabis Finner sammenheng mellom cannabisbruk og utvikling av schizofreni Jeg synes ikke det høres veldig bra ut. Men nå har visst alkohol blitt farligst.
  2. Tenker at å lage barna sine til best i verden på sitt felt har kommet med noen omkostninger. Og å lage TV-serie samtidig. Det må ha tæret på relasjonen.
  3. Kjerkhol hadde ikke klaget hvis hun og rektoren ikke har mulighet til å vinne noe på det. For eksempel at de ikke hadde til hensikt å jukse. Om ikke annet får vi en opprydning av regelverket for fusk og plagiat, som kan gjøre det tydligere for andre studenter.
  4. Misforstått om plagiat Kommisjonen svarer: Mener Kjerkol bør ta saken sin videre til Felles klage­nemnd
  5. Det er ikke sikkert det er så mye som skal til. Å avfeie blir feil. Man ser at enkle midler kan gi resultater. Kvinner måtte feks. kvoteres inn i arbeidslivet. Det er snakk om like muligheter i forhold til samme utgangspunkt/ståsted.
  6. Vi kunne trengt mer disiplin. Det blir Kompani Lauritzen drillet i. Men glad jeg ikke har blitt oppdratt med kaderdisiplin. Alt med måte.
  7. Sinnemestringskurs kunne vært noe for Gjert, men skaden er allerede skjedd.
  8. Å prøve å behandle alle likt så langt det går, synes jeg er bra, fordi alle i utgangspunktet bør ha like muligheter i livet, og særlig i et demokrati. Jeg tenker at hvis man legger lista lavere, vil rasisme og forskjellsbehandling blusse opp med fornyet kraft, fordi mennesker er ikke bedre enn det. Det ser vi fra historien. Feks. fikk ikke min mor leke med jødiske barn under krigen og mormor handlet ikke i jødiske forretninger, og vi vet hvordan det gikk til slutt. Fra 70-tallet kom rasismen mot pakistanere, noe jeg var vitne til som barn. Jeg ble sjokkert, fordi vi hadde lært av frøken at sånn skal man ikke oppføre seg mot andre mennesker, begått av voksne. Sitter man i rullestol har man også et vanskelig utgangspunkt. Krigsskadde fra Ukraina kan gli inn i mengden, en som ligner på en muslim vil ha fordommene mot seg. En med afrikansk utseende vil bli rangert nederst. Jeg trenger ikke bry meg fordi jeg er og ser norsk ut, men når venner blir utsatt for rasisme er det nært og man ser hvor skadelig det er. Nå har vi fått et mannsutvalg, fordi det er menn som tar mest selvmord, det er flest menn som sitter i fengslene og gutter dropper ut av skolen. Jeg håper det blir mindre rasisme når menn får mer oppmerksomhet rundt deres utfordringer og at mannsutvalgets 35 forslag vil bedre muligheten for alle menn. At de ikke opplever at de har fått fratatt rettigheter/muligheter på bekostning av andre og dermed får behov for å få ut sitt agg. https://www.nrk.no/norge/dette-er-mannsutvalgets-forslag-for-a-gi-menn-og-gutter-like-muligheter-til-a-delta-i-samfunnet-1.16855268 https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2024-8/id3035815/
  9. Hvordan kunne de slippe gjennom plagiatkontrollen? Aftenposten 25.01.2024
  10. Ja, det henger ikke på grep. Jeg skulle likt og visst om Kjerkhol og rektoren har hatt opplæring i kildebruk. Fra 2015 i journalistverdenen. https://www.journalisten.no/sitatrett-plagiat-opphavsrett/plagiat-eller-sitatrett/309399
  11. - Hente inn ressurser for å få A på en oppgave. Kanskje har man en akademiker i vennekretsen som kan hjelpe til, eller en professor-onkel, så man trenger ikke kjøpe hjelpen. Kan man ha vært mer opptatt av "ære" tidligere? "Jeg ville skrive den selv" er kanskje ikke noe man hører lenger, for å få vite hvor god man er. Å skrive en oppgave helt på egen hånd kan risikere i en dårligere karakter og er dermed dårlig taktikk. Samarbeid og sosial kompetanse har blitt viktigere enn før. Masteroppgaven til Kjerkhol ble skrevet sammen med rektor-kollegaen. Å være et asosialt geni er ikke nok på jobb-intervjuet. Tekstlikhet veier vel mer i samfunnsvitenskap enn i realfag. Kjerkhol snakker om redigeringsfeil. For henne er forskningresultatene viktigst. Noen mener fortsatt at plagiat ikke er så alvorlig når det gjelder for generelt meningsinnhold. I sin rapport trekker kommisjonen et skille mellom «plagiat av uttrykt meningsinnhold» og«plagiat av formuleringer» av hva som er fusk eller ikke. Videre skilles det mellom «plagiat avformuleringer av generelt meningsinnhold» og «plagiat av unikt meningsinnhold». I rapporten fremheves det at «utstrakt grad … av plagiat av formuleringer med generelt meningsinnhold, betraktes som faglig umodenhet og mangel på faglig selvstendighet», og at sistnevnte ikke vurderes som fusk. Det er i hvert fall ganske vanlig at professorene lar seg inspirere av studentenes arbeider. De hjelper vel også til med/godkjenner oppgavens tema. Å skjule sine tyverier: Det kan være at mangelfull referansemerking og kildehenvisninger skulle skjule tyveriet. Men i et slikt omfang? Plagiatverktøy var i bruk både i 2014 og 2021 da Kjerkhol og Borch skrev masteren, noe de kanskje ikke var klar over? selv om det ikke var like effektivt som nå. I beste fall var plagiatet på grunn av hastverksarbeide og misforståelse av reglene.
  12. Ikke godt å vite. Men det ser ikke pent ut for hverken Borch eller Kjerkhol. De har i hvert fall ikke tatt masteroppgaven nok på alvor. Hvis mangel på henvisninger og kilder blir oppfattet som slurv i deres øyne, mens for andre sidestilles det med forskningsjuks. Som at de har drevet med plagiat light.
  13. Borch sier også at det ikke var bevisst juks.
  14. !! Jeg kommer ikke til å kjøpe flybillett gjennom et reisebyrå i fremtiden i hvert fall, bare direkte fra flyselskaper... ...bare med tanke på jobben man får etterpå. Man må altså passe på aldri å takke ja til å ta i mot kupongkort, kreditt eller lignende ved kansellert reise, for å ha en mulighet til å få pengene tilbake. Forbrukerrettighetene synker i takt med økningen av svindelsaker, kanskje.
  15. Rasismesaka rysta ein heil nasjon: Søndag blei Arve heidra, 25 år etter
  16. Vel, jeg tror at ting blir bedre av å snakke om det. Samtidig blir rasisme avverget, fordi folk har fått mer kunnskap om hva rasisme er fra de som blir utsatt for det. https://www.unicef.no/nyheter/barns-rettigheter/store-mottok-ny-rapport-om-rasisme Statsministeren støtter arbeidet for at barn skal føle seg trygge i hverdagen og ikke stå foran speilet og ønske å bytte hudfarge, fordi de føler seg uønsket.
  17. Noe folk ikke tenker på - om unge som vil jobbe og bo i Oslo - er at det også handler om å pleie et nettverk som kan øke sjansene for å oppnå den jobben man ønsker seg. Kjøper man en toroms i Aurskog-Høland for å komme i gang med å eie egen bolig så fort som mulig, rekker man ikke å være med på noen ting. Tiden vil gå til å reise fram og tilbake. I dag har vi "sosial kompetanse" som en del av dannelsen. Mange blir boende i kollektiv i byen til de finner den de skal dele livet sammen med. Da kan utgiftene deles på to. Et sjansespill hvis forholdet tar slutt. Heldige er de som har noen til å kausjonere for seg eller arvet leiligheten etter bestemor. Det er også ganske vanlig. De som er tidlig ute med å eie bolig kommer nok best ut av det. Det øker muligheten for et stabilt og trygt liv som i tillegg kan være barnefremmende. For ikke å snakke om de som starter voksenlivet med lite studiegjeld og kan sette av penger på konto, får fast jobb og dermed har rett på banklån. Banklån er på ingen måte en menneskerettighet.
  18. Borch trakk seg med en gang plagieringen ble oppdaget. Masteren ble ikke sendt til ny vurdering og hun har dermed ikke noe vedtak å klage på/anke. Borch var enig i avgjørelsen. Hun innså nok at en forsknings- og høyere utdanningsminister ikke kan drive med forskningsjuks. Og det så ikke pent ut å skulle sende en frikjent student for selvplagiat videre til høyesterett, når hun har gjort noe enda mer alvorlig selv. Kjerkhol har ikke vært enig i at hun har jukset, og ønsker nok å beholde masteren. Hun engasjerte en advokat. Hun kan velge å klage på vedtaket fra Nemnda for studentsaker ved Nord universitet. Klargjørende her må være å bestemme hvor grensen går for hva som er juks. Og om alle universitetene har samme praksis, om hun kan fordele noe av ansvaret for hendelsen til Nord Universitetet. Borch studerte ved samme universitet. Hva om andre studenter der har gått i den samme fellen/ begått den samme feilen på grunn av dårlig undervisning og informasjon?Det vil være klargjørende for dem hva som egentlig har skjedd, om de kan vente seg en annulert master i fremtiden. Man kan vel si at det går på rettssikkerheten løs, hvis man kan miste en universitetsgrad og jobben, når både en selv og sensor mener/mente at det er en svært god masteroppgave. Så feil kan mennesker ta. Eller at plagiat/mangel på kildehenvisninger er vanskelig å oppdage. Deltidsmaster høres for meg veldig useriøst ut, men samtidig fordelaktig at man har mulighet til å øke kompetansen underveis i arbeidslivet for å få en bedre jobb og høyere lønn. Også for kvinner som har vært hjemme med barn og blitt akterutseilt i mellomtiden. Og for arbeidsplassen og samfunnet når man skal jobbe til fylte 70 år. Men ville det ikke i de fleste tilfeller vært nok med jevnlige påfyll av kurs? Jeg tror ikke Kjerkhol kommer til å anke, fordi alle kan se at oppgaven hennes har et stort "copy og paste"-problem fra oppfølgingen av saken i media. Ellers har hun sagt lite underveis, og det har ikke hjulpet henne.
  19. Gjert Ingebrigtsen er tiltalt for mishandling i nære relasjoner Jeg så et par episoder av serien deres og husker jeg reagerte på tonen til Gjert. Han bestemte bla. hvor mye den ene sønnen skulle få være sammen med kjæresten. Det gikk utover treningen. Gjert Ingebrigtsen tiltalt for å ha slått med håndkle
  20. Å ikke få svenske tilstander i Norge er noe politikerne er veldig opptatt av. Nå får vi først se hvordan det går med nye tiltak mot den negative utviklingen.
  21. https://www.vg.no/nyheter/i/zA5WLw/brenna-og-tajik-vi-skal-brekke-ryggen-paa-gjengene
  22. Kjerkhol har ikke bestemt seg om hun skal anke.
  23. Det burde ikke være vanskelig, nei. Jeg prøver bare å finne ut hvordan det kan ha skjedd. I andre sammenhenger virker jo Kjerkhol veldig oppegående. Hun jobbet jo faktisk som statsråd.
  24. Det innebærer sterke følelser å bli utsatt for rasisme og bli beskyldt for det, som kan sette sinnene i kok. Jeg tror mye kommer av sosiale medier hvor ting spres raskt. Skriftlig er sterkere enn å snakke ansikt til ansikt. Å snakke om vanskelig ting og følelser synes jeg er positivt, noe man gjorde mindre av før. Da var også mye tabu, som førte til dårligere psykisk helse. Man må snakke sammen for å kunne forandre på ting og mye har blitt bedre også. Bla. at man har fått kunnskap om hva rasisme er fra de som opplever det, og dermed kan unngå å utsette andre for det. Man kan velge å legge godviljen til eller si unnskyld hvis man blir anklaget for rasisme i hverdagen, selv om det ikke var hensikten, fordi man vet hvor sårt det er for de som blir utsatt for det. Hatprat fra folk som ikke har gode hensikter er derimot enda mer alvorlig.
  25. Holdningsarbeid om likestilling mellom kjønnene og ulike kjønnspreferanser, og mot rasisme og diskriminering på grunn av etnisitet og religion. Beskrevet i handlingsplaner. https://www.regjeringen.no/no/tema/likestilling-og-mangfold/id922/ https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/regjeringens-handlingsplan-for-kjonns-og-seksualitetsmangfold-20232026/id2963172/ https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/handlingsplan-mot-rasisme-og-diskriminering-ny-innsats-20242027/id3015471/?ch=2 Jeg har ikke tenkt til å gå tilbake i trådene for å finne eksempler på rasisme, men konstanterer at begrepet rasisme defineres forskjellig. Før var det ikke noe som het rasisme mot hvite. https://www.utrop.no/plenum/ytringer/350021/ Unge menn er de som oftest mener det, kan det virke som. Artikkelskriveren: https://no.wikipedia.org/wiki/Fil:Espen_Oseid_Danielsen.jpg Regjeringens handlingsplan er avgrenset til å gjelde rasisme og diskriminering på bakgrunn av etnisitet og religion.
×
×
  • Opprett ny...