Gå til innhold

DIYDari

Medlemmer
  • Innlegg

    159
  • Ble med

Alt skrevet av DIYDari

  1. Er mye fokus på pensjonstid her. Har du foreldre med litt formue, eller besteforeldre som vil gi dine foreldre godt med penger hadde jeg ikke bekymret meg stort. skal dog sies at yrkesfag er ikke et dumt sted å investere i. Om 20 år er det ikke IT vi har manko på lenger..Men folk som kan bygge den nye verdenen. Og de virkelig flinke der vil kunne ta seg grovt betalt. Lege/helse er selvsagt også bankers uansett i vår levetid. Så du gjør ikke noe feil uansett. Spør du meg har du gjort gode valg. kjenner selv elektrikere, tømrere og rørleggere som tjener nærmere millionen nå om dagen. og en lege som tjener 1.2Mnok..men han er jo konstant på jobb og hater hverdagen pga stresset.
  2. Til TS: ja og nei.. Som med alle andre mennesker her på jorda. Håper ikke det kom som et sjokk.🤔
  3. Robotstøvsuger som går i hver etasje hver dag når vi er på jobb. Vaskemaskin fylles løpende, slås på hver kveld uansett hvor full den er. Tømmer på morgenen Sengesett og laken byttes hver søndag Vanlig tøyvask er løpende. Det vi kan bli bedre på er støv tørking her og der. Ellers er alt annet som innebærer renhold noe som skjer etter behov. Søler ungene noe i kjøleskapet kan jeg finne på å ta en skikkelig vask av alt og opprydding feks. Søler de i sofa/stol osv..Kan jeg finne på å ta frem møbelrenseren og ta en omgang. Har også lyst til å bli bedre på å støvsuge sengene..Så en serie om hvor mye møkk det ligger der som vi ikke ser..Blir kvalm hver gang det streifer tankene.
  4. Vil ikke si at det hørtes ut som mine besteforeldre hadde det så jævlig tungt heller og måtte "klare seg selv" noe mer enn det majoriteten gjør i dag. ( Klart noen få får altfor mye drahjelp..understrek på få) Min bestefar jobbet på sjøen, fikk forskudd på årslønn. 10.000kr. Kjøpte en obos leilighet midt i Oslo til 8000kr, Bestemor var hjemmeværende. Året etter, forskudd igjen. Hyttekjøp ved vannet. etter det tok han seg en jobb på land og holdt det gående.. Farfar, kjøpte også en leilighet i Oslo til 12000kr. 2 år etter kjøpte han naboleiligheten som moren skulle bo i. Farmor også hjemmeværende. Tid for å spare? 3 år. 2 Leiligheter..60 og 80 kvm..3 år sparing.
  5. Folk har nok på generelt basis mye mindre respekt for hva et menneskeliv er. Vi blir foret med alt det jævlige mennesker gjør mot hverandre hver dag i media++ Mange tenker nok at siden andre kan enkelt ta andre sitt liv, så kan jo de også bare de vil det nok. En kan jo forstå at folk går på veggen, føler seg nede og at verden er i mot en..Når alt man ser på sosiale medier er fryd og gammen..Mennesker som tjener 200.000kr i uka for å ta bilder av seg selv med mer. For når en først har en dårlig mental helse, så hjelper det ikke å se at "alle" andre har det 2000x bedre enn deg. Når i realiteten sitter vel de aller fleste av oss i samme båt.
  6. Var i Ålen. Men han som var på skjermen der kjente jeg ikke igjen umiddelbart.. Er jo noen år siden riktignok.. Men erindrer vi hadde kontakt med en annen..Muligens flere eiere. Husker bare jeg ble tatt på senga når fruen så på tven, også kjente jeg igjen stasjonen også ga plutselig hele jobben der borte litt mer mening.
  7. Bare fake. Jobbet som elektriker flere år tilbake og var hos en bedrift som senere kom på åndenes makt. Vi fant alle feil, både de som åpenbart eier har laget selv, og som bare kommer av et gammelt elektrisk anlegg. eieren nektet for at vi skulle fikse feilene og så fort vi fant de, fikk vi beskjed om å dra. Han prøvde også å overbevise oss ved å gå opp i andre etasje, velte en stol i ny og ne..Løpe ned trappa 5 sekunder senere og spørre oss om vi hørte det samme..For han satt nemlig på do. Flere andre lokale selskap hadde samme erfaring med stedet. men kudos til fyren for å lyve litt.. Omsetningen på bensinstasjonen hans som var "åstedet" doblet omsetningen sin og har holdt seg godt siden.
  8. Jeg skrev ikke at ingen bryr seg, men folk som i generelt "folk" Ingen tvil om at folk generelt trenger mer forståelse for hva gaming kan gjøre. På godt og vondt. Så er bare fint at filmen får den oppmerksomheten den får. Men en får være realistisk og ikke forvente at den vil være på alle sine lepper.
  9. Fordi folk ikke bryr seg? Velkommen til verden.
  10. Bruk en større aktør hvis du vil ha ting på "easy" mode. koster for en 10-20-30k mer enn andre mindre parter. men oftest så slipper du også evt problemer å forholde deg til dersom noe skal skje. det er utrolig enkelt for små firmaer å bare drite i deg som kunde dersom noe skjer, fordi de vet at kunder vil bruke uendelig lang tid på å klage, og enda lenger tid på å gå via feks nemda for å få bistand. Er riktignok dårlige firmaer jeg snakker om her nå.. Så du kan få skikkelig drittarbeid gjort via de større aktørene også..men da har du som regel noen å klage lettere til som bør ta grep raskere. Jeg hadde brukt mittanbud i første omgang.. Sett hva som dukker opp der da jeg liker å bruke små aktører personlig ( Jeg ser etter de som har stolthet i arbeidet sitt og vil ha et godt rykte på seg som skal vare lenge ) Er du rutinert kan du enkelt få 10-15 befaringer på samme dag. Er også en liten teknikk å ha befaringer som overlapper.. Slik at aktør A vil se at du har flere på banen osv osv. Er sånn jeg har luket ut mange dårlige aktører privat. Noen reagerer i sinne og sier det er useriøst ( de holder jeg meg unna ) Andre sier det er fint å ha flere øyne og tilbud ( de pleier jeg å fokusere på, disse er som regel sikre på eget arbeid og tilbud) Andre tenker at det ikke er verdt tiden deres og beveger seg over til andre uten å gi tilbud engang. ( gjør jobben for meg ved å slippe å svare de ) Lykke til med jobben!
  11. Det er for alt fra A-Å ved en totalrenovering ja. Også bare et estimat. ta kontakt med 2-3 leverandører, de klarer som regel å komme med et tilbud rimelig kjapt hvis du ikke er kresen og har en plantegning klar.
  12. Har bare gode erfaringer. Fått medhold i alle mine saker der. Dog skal jo sies fordi jeg har helt rett i første omgang når jeg går den veien.
  13. Bør ikke se bort ifra fliser og møbler. Det er en ganske dyr affære bare de 2 punktene i enhvert tilbud. Men veldig "basic" standard 5 kvm vil nok være rundt 350.000 + hvis du bruker bademiljø og lignende aktører. Kanskje du får det ned til 300k ved å gjøre litt selv / billige varer/fliser.
  14. Leverte en vare i butikk som er kjøpt via netthandel Januar 2024. Jeg fikk en kvittering ved returen og antok at alt er ok og faktura som blir sendt i mndslutt blir fratrukket sum på varen som er returnert. 2 mnd senere får jeg inkassovarsel om manglende betaling på faktura. ( har ikke mottatt en faktura, men spiller ingen rolle i denne settingen) Ringer så hovedkontoret og sier at denne varen er returnert i butikk, de sier de skal sjekke. Spør om jeg har kvittering eller annet ark ved returen, men dette er jo ikke noe jeg har spart på 2 mnd senere. De ringer så tilbake og sier de ikke finner noe spor av returen, de har ikke en vare ekstra på lager, og de har ingen videoovervåkning fra denne datoen da dette er slettet pga gdpr. sier så de ikke får gjort noe og jeg må betale. Er det virkelig så enkelt for butikkene? Ved retur, så hadde jeg ingen kvittering, de måtte ha tlf nr for å koble seg til brukeren min og se at jeg har gjort kjøpet. Så for min del virker det som enten den ansatte eller programmet har gjort en feil.. For sjefen der sier at det kan ikke bli gjort retur uten at går via "systemet" og derfor blir det loggført.
  15. De tingene går jo enkelt hånd i hånd og er egentlig det samme. Vi kan kalle det er russeproblem, eller ungdomsproblem. "Problemet" er at russefeiringen er grunnlaget, hadde ungdom klart å tenke litt lenger enn sin egen nesetipp hadde det ikke vært noe problemer. Men, slik russefeiringen er i dag gir det grunnlag for dårlig oppførsel. Hvis man tror noe annet har man levd i en boble. Derfor er det letteste å redusere feiringen. Rett å slett fordi noen få ødelegger for mange. PS: Ref fest og ikke invitert er like ille, så hjelper ikke ha enda mer noen ikke blir invitert med på. Derfor et større arrangement ALLE kan få delta på burde vært en prioritet. Ikke bare til hvem som er først ute og har dypeste lommer. MEN! Jeg skjønner poenger ditt.. Hvis du mener du sitter med en god løsning på hvordan vi kan endre ungdom, så by al means kom med det. Men realiteten her blir jo fort at det er lettere og eneste "mulig" er å redusere antall muligheter ungdom har for å oppføre seg idiotisk.
  16. Russefeiringen er gått fra å være noe man fokuserte på og gledet seg til i noen mnd, hvor feiringen var over på få dager. Til å være det største presset og fokuset 2-3 år frem i tid. Og som feires i lang tid. Folk er kanskje ikke kjent med at samtlige kan fint "rulle" flere mnder før på avsides områder hvor bussene kan møtes.. leie av lokaler og selger da billetter/alkohol/rulleplass i selve mai feiringen o.l ulovlig for å skaffe en inntekt til bussen sin er noe som også skjer i mindre grad..men det skjer. Det er ikke unormalt at det planlegges allerede på ungdomskolen hvem som skal være på buss sammen. Og for de som ikke ser hele bildet. For det gjorde ikke jeg heller da jeg var på den alderen. jeg har vært heldig å fått vært rådgiver/veileder både på ungdomskole og videregående. Og historiene er mange Det er med å skape et unødvendig press på altfor mange barn som ikke er klar for "alt" enda. Noen barn føler seg tvunget til å følge "lederne" av bussene i hvor de søker videre skolegang. Og du ville blitt overrasket over hvor mange dette faktisk er. Største omfanget jeg hørte om var at han som var "leder" på en buss, fikk 9 stk som egentlig skulle søke seg til yrkesfag, til å søke seg inn på SSP, ellers fikk de ikke plass på bussen deres. andre føler seg tvunget til å gå SSP ellers har de dårlig sjanse på å få være med på buss generelt, hvis de ikke allerede har fått invitasjon fra ungdomskolen.. Når de først kommer på vgs, så er man desperat etter å finne en "gjeng" med en gang.. Og gjerne her starter det drama og "beef"mellom de forskjellige bussene også.. Så man har allerede ved skoleoppstart skapt et miljø som skaper splittelse. For noe dumt som hvem som skal være på hvilke buss. Vennskap som brytes opp fordi A blir invitert, men ikke B. Off nei..lista er uendelig lang av baksiden av russefeiringen.. jeg har opplevd den gode siden selv, men bare hørt om de dårlige sidene i etterkant. Og i det større bildet så kunne jeg fint vært uten russefeiringen slik den er i dag. De 150k jeg jobbet for og la inn i bussen hadde jeg nok hatt det bedre med å spart, og hatt en god kapital til potensielt videre utdanning som kommer etter VGS. For hvis man skal dra frem 1 positiv ting..Så er det jo at mange av ungdommene faktisk gjør en innsats for å få inn penger også. Men ja..Totalt sett altfor mye press og dårlig miljø som skapes. Hadde det vært en enkel feiring som i form av 1-2 helger med større arrangement hvor alle kan delta og forhåpentligvis kose seg. Og som flere nevner..En lastebil med ungdommen på planet i 17 mai toget.. Ja hva mer trenger man?
  17. Helt fair ønsketenkning.. Selv syntes jeg at 4-5 selskaper ikke bør ha kontroll på et helt marked. Selv i lille Norge. DNB er et godt eksempel, Visma, Reitan osv som glipper gjennom og sikkert 1000 andre tilfeller. Det de fleste grundere ønsker i dag er jo å bli kjøpt opp av gigantene. Forståelig nok sett egoistisk på det Finurlig nok har andre land det helt likt..Australia også har lignende andeler i nevnte marked som jeg nevner..hvor det er 3-4 giganter. Og der er de 5x så mange mennesker.
  18. Fyll gjerne inn det du har oversikt over, og evt rettelser med nyere tall, helst med kilder! Jeg ble fryktelig nysgjerrig på hvordan ståa egentlig er i Norge over hvem som egentlig styrer de forskjellige markedene. Blir noen røffe tall og sikkert ikke 100% til enhver tid.. ettersom de forskjellige rapportene jeg har funnet er fort fra 2022, som også inneholder 2020-2021 tall. Men det gir jo en solid bunnlinje på hvor få aktører det faktisk er her i Norge. Dagligvare: (https://www.finansavisen.no/handel/2023/03/09/7991993/nielseniq-legger-fram-rapport-om-dagligvaremarkedet ) Norgesgruppen : 43% Rema/Reitan: 23% Coop Norge: 25% Bunnpris: 3% Bank til private: ( https://www.finansnorge.no/tema/statistikk-og-analyse/bank/fakta-om-norsk-banknaring/ - https://www.norges-bank.no/tema/Statistikk/bankstatistikk/ ) DNB: 28% Sparebank1: 22% Nordea: 11% EIka: 9% Øvrige ( regner med lokale? ) 14% Filialer av utenlandske: 10% Forsikring: ( https://www.fornye.no/forsikring/forsikringsselskaper/ ) Gjensidige: 26% IF: 21% Tryg: 14% Fremtind: 15% Øvrige : 23%
  19. Du spør jo etter et svar. " Lurer fælt på om dette kan være årsaken til at det ikke er solgt? " Skrev du. Tråden din har åpenbare spor etter å få et svar, derfor jeg stiller meg forundret til det hele når du attpåtil ikke vil dele det eneste som kan gi oss en god pekepin for hvorfor akkurat det huset ikke blir solgt. Hadde dog gitt 100% mening dersom ståa var at det er du som prøver å selge, og har lyvet på egenerklæringsskjemaet eller lignende og prøver å skjule potensielle fremtidige fallgruver ved evt salg 😂 Men men..Lykke til med vennene dine sitt salg. Boligen blir solgt når den blir solgt kan du si videre og håpe at det roer ned evt nerver
  20. Alt kan være en årsak. Og det vet du selv. Men som sagt, be megler gjøre jobben sin dersom man lurer på hvorfor ikke folk byr. Det du spør om direkte er jo om andre mennesker kan svare på hvorfor andre ikke gjør noe. Hvor er logikken her? 😅
  21. Så "de" ønsker ikke det nei 😉 For å svare på et spørsmål kun de som evt er interessert i boligen kan svare på. Så er mitt beste svar at du må nesten spørre de som har vært på visning og ikke valgt å legge inn bud. Er bare å be megleren ta en ringerunde og spørre 🖖
  22. Bedre om du legger til en Finn.no link så kan du få tilbakemeldinger basert på den vi faktisk kan se.
  23. Skal jo sies... vi har jo skapt et moderne slavesamfunn. Så ett fett hvordan vi vrir og vender på ting. lets get back to work peasants 🤐
  24. Får satse på at verden generelt er og blir like slappe.. Evt vil disse folka være ledere også. Hadde heller lagt fokus på å fjerne psykopater og narsissister som blir ledere. Få inn folk som greta thunberg, kim kardahsian og en eller annen influencer. De vet jo ikke bedre og vil aldri gå til krig for å drepe.
  25. Takker, var et helt annet sted jeg. Så mye for å multitaske.
×
×
  • Opprett ny...