Gå til innhold

Gaea

Medlemmer
  • Innlegg

    2 556
  • Ble med

  • Dager vunnet

    4

Alt skrevet av Gaea

  1. Det er ingen tvil om at PTSD gir økt risiko for fysisk sykdom og fysiske plager, det er helt klar assosiasjon der. Og er det egentlig så rart når man går med et såpass høyt stressnivå i kroppen over tid? For meg med PTSD (heller ikke selvdiagnosistert) har det blant annet gitt forverring i fysisk sykdom.
  2. Hahahahahha fant løsningen på problemet. Totally forgot about that. Fn sto på. Nå funker tastaturet igjen. Hahahaha. Takk til @Uderzo for påminnelsen
  3. (Jeg skriver fra mobil nå) Fungerte helt fint inntil nylig. Ikke sølt i tastaturet. Ikke brukt laptopen noe særlig hard bruk , har bare brukt den kun til å skrive referater i google docs i det siste ukene. Nå er det flere taster som ikke fungerer (skjer ingenting), og blant noen av tastene som fungerer så kommer det bokstav og tallkombinasjoner når jeg trykker på de. F.eks E1 når jeg trykker på 1 tasten og DQ når jeg trykker på D. Andre taster fungerer som normalt. Har sjekket at tastaturet er innstilt på riktig språk (norsk bokmål), og kan helt fint skrive æ, ø og å så det ikke amerikansk tastatur. Har lastet inn oppdateringer og omstartet pc uten hell på problemet.
  4. Det var jeg også, men jeg gjorde det og har så langt ikke hatt noen negative konsekvenser. Kan jo hende at du får en dårlig referanse uavhengig av om du varsler eller ikke, og da er det bedre å ha varslet tenker jeg. Hvis du er helt sikker på at du får gode referanser og at du uansett snart er på vei ut av bedriften så ville jeg latt være. Går an å varsle anonymt, dette er uansett greit å ta opp med tillitsvalgt som ikke kommer til å si noe videre uten at du har gitt ditt samtykke til dette.
  5. Drøft dette med tillitsvalgt. Ta vare på mail og skriv ned eksempler på oppførsel til seinere hvis du vurderer å varsle, ikke svar på ukonstruktiv mail med mindre det er noe spesifikt han spør om. Dersom du svarer han svar nøytralt, kort, assertive og profesjonelt. Sett grenser, si at du trenger arbeidsro når han kommer innom. Hvis du skal varsle fortrinnsvis varsle internt først og deretter eksternt (arbeidstilsynet) om det ikke hjelper.
  6. Når jeg trodde at livet mitt ikke kunne bli verre, så joda..vet ikke hvordan skal overleve alt jeg står i...
  7. Ehm, wtf. Dette var veldig spesielt spør du meg.
  8. Du spør godt, og det var akkurat det jeg snakka med fastlegen om forrige konsultasjon om. Jeg snakket jo om jeg synes det er tøft å skulle blottlegge seg på mitt mest sårbare gjennom det som kommer fram ila ca 100 sider med journaldokumentasjon og om både de fysiske og psykiske skadene mine. Da sa at legen at kanskje det går opp for han hva han faktisk har gjort. Hvem vet. Men det ga meg litt ekstra motivasjon til å pushe meg på trening, tanken at det skulle gå opp for eksen min hvor ille det er det han har gjort, uavhengig av om han blir dømt eller ikke. Takk for heiarop Er jo ganske nysgjerrig på hvor lang tid det tar mellom avhør og videre gang i saken (dvs henleggelse eller tiltale, men antar at det ikke finnes noe standardsvar og at jeg må bare vente å se.
  9. Jeg tror hodet mitt prøver å bearbeide det som skal skje nå, ja. Takk for støtte, det betyr mye.
  10. Jeg våkna nettopp opp fordi jeg satte meg opp i sengen og brølte fordi jeg trodde at eksen min var i leiligheten (mareritt) og skulle ta meg og hevne seg pga anmeldelsen, og jeg brølte så mye at jeg våkna og jeg fortsatte å brøle litt etter at jeg hadde våkna fra marerittet og jeg gjorde meg klart til å slåss for livet mitt. Altså jeg satt og gjorde meg klar til å bokse. Uff, akkurat nå synes jeg bare synd på hun jeg leier av og bor med, og naboene mine. Jeg kan i alle fall si at jeg opplever et økt symptomtrykk for PTSD for tiden. Mareritt med oppvåkning, opplever kroppslig dissosisasjon og søvnproblemer. Avtalt tettere oppfølging hos fastlege samt DIXI, etter anbefaling fra bistandsadvokaten.
  11. Oppdatering 5/08: Politiet planlegger avhør i nær fremtid, og de skal snart kontakte mistenkte for innkalling til avhør.
  12. Haha, da den ene tannen ble trukket fikk jeg ikke et valg en gang, tannlegen jeg hadde bare røska ut uten forvarsel. Jeg kjente dog lite av dette. Ble bare satt ut av det skjedde uten forvarsel, og hun tannlegen reiv og sleit noe voldsomt og det ble mye blodsøl ut av det. Før jeg borra første gang ble jeg fortalt hvor grusomt det var borre, selv med bedøvelse. Jeg var livredd, men allikevel ville jeg ikke ha noe bedøvelse, fordi jeg ikke liker å være nummen. Det var kortvarig ising i tennene, så ikke behagelig heller, men ikke mer vondt enn man kan takle Jeg har også pådratt meg dypere hull fordi jeg slutta å pussa tennene i noen måneder da jeg var alvorlig deprimert. Det var mer vondt enn de mer overfladiske borringene, trengte pause underveis for å takle mer "intens' ising, men var håndterbart. Og jeg har LAV smerteterskel.
  13. Jeg har både borret og trukket tenner uten bedøvelse, det har gått fint for meg, ikke alltid man trenger bedøvelse heller.
  14. Har ikke gjort destruktive greier i over 1 år nå. Sist gang var ca midten av juli ifjor, men bestemte meg skikkelig etter det å slutte. Søkte hjelp i tide forrige gang jeg gikk ned i kjelleren og kom meg ut av stormen uten å ty til destruktive håndteringsmåter, til og med uten trang. 1 year and still counting!
  15. Ca 11 mnd etter anmeldelse: Oppdatering her er er rett og slett at det fortsatt ikke har skjedd noe nytt i saken etter april. Har bedt bistandsadvokaten purre nå. Nå er det gått snart ett år, og det er først nå jeg begynner å bli utålmodig, vil "videre". Tidligere har kjent på at jeg ikke ville at saken skulle komme i gang, at jeg ikke ville at han ikke skulle vite om at han er anmeldt og at han skal sitte og lese anmeldelsen min og mine mest sårbare journaler , men har mer "akseptert" at det skal skje og vil bare at ting skal skje. Har ikke den samme angsten for at han skal bli eksplosiv sint og true med å drepe meg, har rett og slett avblokkert han og håper egentlig at han ødelegger for seg selv sånn at jeg får ferskere bevis. Trener mye for tiden og det hjelper meg psykisk. Når jeg trener på løping, føler jeg at jeg øker sjansene mine for å klare å løpe ifra han, og når jeg trener styrke, så føler jeg at jeg øker sjansene mine for å komme ut av hans grep om han skulle finne meg igjen. Selv om jeg i skrivende stund ikke har noen updates personlig verken den ene eller andre veien, kan jeg meddele en positiv nyhet: En jeg kjenner som også har opplevd i vold i nære relasjoner og som anmeldte ca samtidig som meg, har fått beskjed om at det blir reist tiltale mot hennes voldelige eksmann. 👏👏👏 Jeg har brukt ventetiden i saken min på å kjempe for voldsutsattes rettigheter, i alt fra helse til juss feltet. Har vært i møter med alt ifra byrådspolitikere til stortingspolitikere på både høyre og venstresiden og det er mye spennende som skjer her. Klarer ikke å sitte å være passiv tilskuer, jeg må gjøre noe aktivt for å bedre mine egne kår og de som kommer etter meg.
  16. Nope, egen dusj. Men det har fortsatt INGENTING å si. Så lenge man velger en rolig og ryddig person som tar vare på leiligheten/hybelen.
  17. At kjønn bestemmer om du får lov å leie en hybel. Da tenker jeg ikke på kollektiv hvor jeg forstår mer preferanser på kjønn, men hybler for én person. Fikk avslag for å komme på visning fordi: "Vi tenkte i utgangspunkt å leie ut til en mann". Sendte en melding til denne utleieren og spurte hvorfor kjønn er relevant, har ikke fått svar.
  18. Fun fact: du kan få diaré av selv vann. Jeg har opplevd de gangene jeg har overdrevet inntaket på kort tid, dvs drakk 1,5 liter på 15 min. Det var egentlig ikke tilsiktet å drikke så mye så fort, men jeg lærte av det der. For all del sunt med vann, men spre det utover 😅
  19. Sukker fra (hel) frukt er definitivt bedre enn sukker i godteri. Fordi frukt gir i det minste volum i magesekken slik at du lettere føler deg mett, og du får i tillegg næringsstoffer. Godteri gjør deg ikke så mett og så gir det ikke så mye utover litt kortvarig energi før du blir daff. Godteri kan absolutt ha plass i et sunt og variert kosthold, sammen frukt og alt annet som anbefales. Konklusjon vedrørende kunstig søtning er at det går helt fint så lenger du ikke overdriver inntaket (her snakker vi ekstreme mengder). Og du må også ta i betraktning at enkelte kunstig søtningsmidler gir løs mage ved for stort inntak, og at all brusdrikking med og uten sukker kan gi syreskader. Jeg ville holdt meg unna kunstig søtning dersom jeg hadde IBS eller lignende, men det er spesielt for akkurat de.
  20. Ah, glemte å nevne episoden hvor jeg ble sleika i øret av en fremmed mann, på dansegulvet, når jeg dansa med venninnene mine. Leit å høre at du har opplevd grenseoverskrivende oppførsel fra damer. Jeg synes verken damer eller menn skal oppleve det. Helt enig med deg - det er så mye mer tiltrekkende når det starter forsiktig. Var en fyr som stoppa meg og sa at "beklager å forstyrre deg, og jeg mener ikke å være ekkel, men du er skikkelig vakker og du har en utrolig flott utstråling". Bare den ydmyke approachen gjorde at jeg ble stående å prate med ham. Kjæresten min var veldig keitete i starten, og det var noe jeg syntes var tiltrekkende.
  21. Er det én ting jeg kunne ønske meg, så var det mer forsiktige gutter: - Jeg opplevde å måtte slutte å trene på to EVO-sentre da ble sjekket opp av menn som ikke tok nei for et nei. PT-ene tilsnakket vedkommende på det ene senteret, uten at det hjalp. Jeg får fortsatt meldinger fra han ene som sier at han ikke klarer å slutte å tenke på meg. - I jobb, blitt sjekket opp av eldre avdelingssykepleier og flere kollegar langt opp i årene. Har sagt opp jobber pga dette. - Kan ikke trene utendørs uten å bli ropt og plystret etter. - Har blitt fulgt etter av menn i parkene her i Oslo. Enkelte slikker seg rundt kjeften og sier MHM SEXY. - Var på NAV på et kurs en gang. Selv der ble jeg plystret etter. - jeg har blitt sjekket opp når jeg handlet på apotek og har sluppet å betale til tross for at jeg har institert på at jeg skal betale. - Har blitt fulgt etter av godt voksne menn hjem fra byen i hjemkommunen min. Da pappa fortsatt levde, ringte jeg pappa og spurte om han kunne komme til holdeplasset jeg skulle av på. Han som fulgte etter meg snudde momentant da jeg vinket og sa: "hei pappa". LET ME FUCKINGS BE! Jeg har også blitt sjekket opp på "ordentlig" måte, dvs forsiktig. Det var jo blant annet sånn jeg endte opp med kjæresten min. Forsiktig er best.
×
×
  • Opprett ny...