Jump to content

oglabar

Medlemmer
 • Content Count

  194
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 :)
 1. Ser ut til at jeg kan bruke næringsrapport skatt i hvert fall.
 2. Det skjønte jeg ikke helt. Dette er vel forenklet skattemelding? Jeg gjorde det samme i fjor, men husker ikke alt.
 3. Hei! Jeg har et ganske enkelt regnskap. Jeg trenger å finne ut hvor jeg skal plassere inntekter og fradrag i skattemeldingen, skjema RF-1030. Slik jeg skjønner det skal inntekter under "personinntekt fra foretak". Så er det to poster med "sum personinntekt fra annen næring". I mitt tilfelle dreier det seg om oversetting. Noen som kan hjelpe? På forhånd takk.
 4. Så hvis butikkene ikke er VOEC-registrert blir det like dyrt som før? Og regner med relativt få butikker er det ennå? Hvis man er VOEC-registrert slipper man moms i både butikkens land og Norge håper jeg?
 5. Hei! Hvordan fungerer egentlig de nye tollreglene nå når de har trådt i kraft? Har noen erfaringer med dem? Er det bare butikkene som er momsregistrert hos den norske staten som er med på denne ordningen? Skjønner utenlandske nettbutikker hva man snakker om om man nevner dette? Er ordningen for f eks noe til kr 1000 slik: Vare 1000 kr 25 % moms = 1250 kr Frakt i tillegg Ingen toll eller fortollingsavgift Eller tar jeg feil?
 6. Hmm, så fortollingsgebyr vil man fortsette med? Det blir vel uansett billigere enn nå. Får høre med butikkene hvordan de gjør det med mva.
 7. Så ikke MVA til f.eks. Tyskland OG Norge? MVA pleier å være inkludert i prisen, men ser noen butikker tar bort for norske kunder, siden den skal betales her.
 8. Takk, altså 1. april. Føler det er fortsatt uklarhet rundt praksis med dobbel MVA. Men det må jeg bare undersøke nærmere.
 9. Hei! Kan noen forklare meg de nye tollreglene for klær? Har de trådt i kraft allerede? Vil de fleste utenlandske butikker fjerne MVA i selgerlandet, så man slipper å betale det to ganger?
 10. Jeg trodde det var mange butikker som ikke fjernet dette. Ebay vil det jo fremdeles være moms på da. Men godt å slippe denne tollen.
 11. Betyr de nye reglene at man slipper dobbel moms hvis man kjøper klær fra en utenlandsk nettbutikk? Det er det som irriterer meg. Jeg vet mange av nettbutikkene allerede fjerner momsen, så man slipper dobbel moms. Bra nyheter, dette.
 12. Ja, da har du misforstått. Skal bare bort en måned eller to.
 13. Noen som kjenner til dette årsstudiet? https://www.usn.no/studier/studie-og-emneplaner/#/studieplan/602_2019_H%C3%98ST Er det noe som styrker kompetansen ens nok til å få en jobb? Eller er dette mer et fag unge folk tar i kombinasjon med andre ting? Jeg har en god del arbeidserfaring som innholdsredaktør, oversetter, men mangler en del erfaring innen programvare. Jeg har ofte vært på intervjuer, men har kommet til kort pga manglende teknisk kompetanse. Ulike tekniske kurs er jo mulig, men krever en god del mer motivasjon å gjøre det på egen hånd.
 14. Ok, så må ganske enkelt spørre om det er mulig? Er snakk om en ettroms leilighet, så er til én person eventuelt.
 15. Nei, mente mer generelt. Men du har jo naturligvis rett. Men kommer ikke til å spørre nå når kontrakten ble utleid i dag, ikke sant. Derfor jeg heller vil synse i første omgang.
×
×
 • Create New...