Gå til innhold

Kajac

Medlemmer
  • Innlegg

    5 887
  • Ble med

Innlegg skrevet av Kajac

  1. wampster skrev (32 minutter siden):

    Tillit til de som fusker med

    1. Reiseregninger 
    2. Jobbturer
    3. Pendlerbolig
    4. Bidrag/fradrag
    5. Driver med dokumentforfalskning
    6. Korrupsjon
    7. Ikke vil la seg (Stortinget) revidere
    8. Jukser med eksamen/utdanning/titler
    9. Driver med tyveri
    10. Klarer å selge ut arvesølvet
    11. Gir utenlandske firmaer MYE bedre betingelser enn nasjonale bedrifter
    12. Generelt sett prøver å dysse ned partikollegaers overtramp (gjelder alle partier)
    13. osv osv osv...

    Ja utrolig at det er dalende tillit til myndighetene/politikerne

    edit: <sarkasme> Men vi har nå en finansminister som frivillig danser som en klovn på tiktok (som regjeringen egentlig ikke vil at politikere skal bruke), så det er lys i enden av tunnelen </sarkasme>

    Sier ikke at man skal være helt ukritisk til det myndighetene kommer med. Men statistisk sett så er vi på førsteplass når det kommer til demokrati. Vi er på andre plass når det kommer til hvor utviklet vi er som samfunn. Dersom myndighetene ville oss vondt, som enkelte her ser ut til å tro, så hadde vi ikke toppet slike lister. 

     

    • Liker 2
  2. kremt skrev (1 time siden):

    Høyere avgifter på boliger som ikke er oppgradert blir nok løsningen. En slags miljø klassifisering.

    Da må de først begynne å innføre avgift på bolig. Det tror jeg ikke skjer. 

    Og litt off-topic, så er jeg litt skremt over hvor lite tillit enkelte her inne har til myndighetene. Enkelte forstår rett og slett ikke hvor godt vi faktisk har det her i landet.

    • Liker 1
  3. Morromann skrev (12 timer siden):

    Det er jo på huseiers regning om "staten" tar regningen. Det blir ikke gratis å utføre slik oppgradering av alle boliger i Norge. Vi snakker millarder her og hvor kommer disse milliardene fra. Ikke fra Statens pengetre nei.

    Og staten bruker allerede penger som fulle sjømenn.

    Helt feil å påstå at det ikke er på huseiers regning. Selv folk som ikke eier noe hus må betale for dette når det er "staten".

    Vel, det finnes ingen mulighet for staten å tvinge igjennom oppgraderinger på eksisterende boligmasse, da lover ikke kan ha tilbakevirkende kraft. Så all oppgradering av dagens boliger MÅ skje frivillig. 

    • Liker 1
  4. Nautica skrev (19 timer siden):

    Det er staten som er ansvarlig ja for å få energieffektvisert norske boliger og det er de som avgjør måten det skal gjennomføres på, sannsynligvis med tilskuddsordninger og når det ikke er effektivt nok må staten gjøre en annen inngripende/tilnærmelse på de boligene som ikke er energieffektvisert ved et gitt tidspunkt.

    Hva det vil innebære vet ingen ennå.

    Men vi vet én ting det ikke vil innebære; tvungen oppgradering på huseiers regning, eller hele premisset for denne tråden.

    • Liker 5
  5. DukeRichelieu skrev (5 timer siden):

    Jo, Politiet har selvsagt sitt på det rene og jeg har brutt loven. Det er udiskuterbart. 

    Men synes fortsatt det er noe ugreit å stille seg på en slik plass. Da tar de ikke de som faktisk har en reell hensikt i å ligge godt over fartsgrensen i en 60-sone. Er helt sikker på at om de hadde stilt seg 500 m lenger fremme hadde utfallet etter gårsdagens kontroll vært en helt annen.

    I forhold til ansvarsløshet er det noe som heter å kjøre etter forholdene. Dette var ikke et gårdstun eller bebygget område. Bred vei. Autovern. Ingen barn som leker. Osv. 

    Hadde nok følt meg mer skyldig om jeg suset gjennom et gårdstun eller forbi en barneskole lenge etter 60-sone skiltet var passert.

    Enig i at det er surt, og at det kan virke firkantet. Har selv mistet lappen for å kjøre i 96 i 60-sonen for noen år siden. Kun en liten akselerasjons-test på en flat, øde strekning. På noen sekunder gikk jeg fra å aldri ha fått en eneste fartsbot til å tape 13k kroner i bot og førerkortet i 6 måneder.

    Uansett så har skiltene høyere prioritet enn "kjøre etter forholdene". Sier skiltet maks 60, så spiller det ingen rolle om veien er 100 % strak midt i ødemarken. Det kan være idiotisk, og man kan gamble på at man ikke blir målt. Men det er like fullt ulovlig å bryte fartsgrensen.

    Jeg har også opplevd mange ganger at politiet stiller seg i bunnen av bakker, ved endring av fartsgrenser, osv. Og det sier seg selv at de gjør dette for å "ta noen ekstra bilister". Tidligere har jeg i hvert fall hørt at de har "bøtekvoter" å fylle, og det stemmer sikkert fremdeles. Samtidig så er det bilistens ansvar å sørge for at farten ikke overstiger fartsgrensen. Kjører man i nedoverbakke må man f.eks. være obs på at bilens fart kan øke og ta de nødvendige hensyn. Går grensen fra 80 til 60 er det bilistens oppgave å ha bilen nede i 60 km/t når 60-skiltet passeres. Ikke etterpå. Jeg ser at mange begynner å redusere farten når de passerer skiltet. Husk at det er lov å ligge under fartsgrensen, ikke over.

    Så selv om du ikke har utsatt noen for direkte fare ved å holde farten du gjorde, har du utvist dårlig dømmekraft og/eller dårlig oppmerksomhet ved å ikke redusere farten når du skulle. Og det koster dessverre dyrt. 

    • Liker 1
  6. DukeRichelieu skrev (17 timer siden):

    Jeg og de andre som ble tatt mener politiet har stått like ved overgangen fra 80 til 60. Jeg har selvsagt sikkert kjørt for fort, men er vel ikke uvanlig at det blir en liten overgang fra 80 til 60. Nesten litt ugreit.

    Dette er ikke bare vanlig, men også helt lovlig. Det er en veldig effektiv måte for politiet å fylle "bøtekvoten" sin, da de fleste ikke senker farten sin før de passerer skiltet. Husk at regelen sier at man skal ha senket farten til ny fartsgrense i det man passerer fartsskiltet. Mange begynner først å senke farten når skiltet passeres. Kjører du da i tillegg for fort for i forhold til den foregående fartsgrensen, så er fort løpet kjørt.

    I ditt tilfelle ville du uansett fått et forenklet forelegg selv om fartsgrensen fortsatte å være 80. Du ble tross alt målt til 90. Med tanke på speedometer-avvik og fratrekk på lasermåleren (3 km/t), må bilen din ha vist en hastighet på nærmere 100 km/t, noe som grenser til ansvarsløshet når man har passert 60-skiltet. 

    • Liker 1
  7. Morromann skrev (4 timer siden):

    Vel, ideelt sett ja. Men regjeringer har vist tidligere at de setter loven om tilbakevirkende kraft tilside; det er flere eksempler på dette så slikt er det presendens for i norsk lovgivning.

    Vel, dersom regjeringen setter den loven til side i denne saken, og hundretusener av huseiere likevel blir påtvunget økonomiske utgifter på 0,5-1 million, kommer vi til å se det største sivile søksmålet noen sinne mot en vestlig stat.

     

    Nei, vi har vært igjennom slike endringer i byggeforskrifter (og andre forskrifter) mange ganger tidligere, og samtlige ganger har nye regler kun gjeldt for nye prosjekter og produkter. Men enkelte her ser ut til å tro at den Norske staten utelukkende er til for å gjøre livene våre mest mulig jævlig. Snakk om å være virkelighetsfjern.

    • Liker 2
  8. sedsberg skrev (6 minutter siden):

    EU overstyrer norske lover, så det går nok bra. Dessuten er det jo ingenting som hindrer vårre folkevalgte å forandre grunnloven.

    Nei, det gjør de ikke. De legger føringer, og så er det opp til medlemslandene å lage egne lover som er compliant med EUs føringer. Det er også mulig for land å legge ned veto, selv om det blir lite gjort.

    Og EU kan uansett ikke røre grunnloven, som setter en ultimat stopper for denne konspirasjonsteorien. 

    Anbefaler deg å lese Fantomtegningen sin post om igjen og om igjen til du faktisk forstår hva det går i.

    • Liker 4
  9. sedsberg skrev (På 30.5.2024 den 9:56 AM):

    Det er ingenting i veien for at staten kan viderefordele ansvaret og kostnadene til boligeiere. Det vil jo spare staten for enorme utgifter. Vinn-vinn!

    Jo, grunnloven setter en stopper for dette. Lover i Norge kan ikke ha tilbakevirkende kraft, så eksisterende byggmasse behøver ikke å oppgraderes. Og nybygg og renovasjonsprosjekter må allerede følge disse kravene, på samme måte som det har vært i "alle år". Hele premisset for denne tråden , at "alle" eiere av eldre boliger vil bli pålagt renovasjon i millionklassen, eksisterer rett og slett ikke i virkeligheten.

    For å ta et konkret eksempel fra virkeligheten: I 1985 ble det påbudt med sikkerhetsbelter i baksetene på alle biler med bakseter. Men alle som hadde eldre biler som originalt ikke hadde slike baksetebelter, behøvde ikke å foreta seg noe. De kunne få montert inn baksetebelter hvis de ønsket, men det var frivillig. Selv i dag, i 2024, er en bil fra tidlig 80-tall uten baksetebelter godkjent til bruk uten disse beltene. Man bør selvsagt montere belter i en så gammel bil, men man  ikke. 

    I 2017 vedtok EU at støvsugere ikke kan trekke mer enn 900 watt. Men hva med min gamle suger på 1300 watt? Er den ulovlig? Selvfølgelig er den ikke det. 

    Så hvis det for eksempel blir krevd at man må ha dobbelt-isolerte vinduer i huset sitt, så gjeldet det nye vinduer. De gamle vinduene kan stå så lenge du vil, men når du kjøper nye vinduer, må de være dobbeltisolert. Fordi lover ikke kan ha tilbakevirkende kraft. Jeg har et familiemedlem i byggebransjen (og som har vært der i en mannsalder). Han bare ler av hele diskusjonen. Det er ingen ting å bekymre seg over. Disse foreningene (f.eks. Huseiernes Landsforening) skriker høyt for å få gjennomslag for støtteordninger rundt oppussing og nybygg. De har en agenda bak medieoppslagene. 

    @Fantomtegningen sin post inneholder all informasjon man faktisk trenger å vite. Den burde vært pinnet i første innlegg. Da hadde denne tråden kanskje hatt 32 poster i stedet for 32 sider 😅

    • Liker 6
  10. aklla skrev (På 20.5.2024 den 11:09 PM):

    Problemet med å bare legge den inni er at den bruker det opp i første syklus.
    Første syklus på maskinen er bare for å skylle av matrester osv, ikke for å faktisk få det rent. Den varer ganske kort.
    Neste syklus, der den skal rengjøre vil bare bli kjørt med rent vann uten såpe ettersom den er brukt opp i første syklus.

    Kort fortalt vil den skylle av oppvasken med såpevann, så vaske uten såpe, det er langt fra optimalt..
    Blir litt som å vaske for hånd i bare rent vann, det ser fortsatt blankt ut etterpå men er neppe rent.

    Dette.  Hurtigprogrammer dropper gjerne "forvasken", men stoler ikke på hurtigprogrammer. Det enkleste, inntil du får takk i lokk i hvert fall, er å manuelt legge inn vaskepulveret etter første tømming (ca. 10 minutter fra start). 

  11. Entern skrev (På 18.5.2024 den 7:26 PM):

    Elsparkesykler derimot - men det er jo noe helt annet 🤣

    Hvis ikke det var for elsparkesykkelen hadde jeg fremdeles vært matpakkesjåfør og kjørt bil til jobb. I mine øyne er elsparkesykkelen kanskje århundrets oppfinnelse når det kommer til samferdsel. Problemet er utleiesyklene og idiotene som bruker dem. Folk som kjører sin egen elsparkesykkel er som regel mer forsiktig.

  12. sedsberg skrev (1 minutt siden):

    Ramser opp Daglbadets øverste overskrifter i rekkefølge, uten å hopp eover noe:

    SISTE: Slår full alarm

    NÅ: Løslates

    Sykeste jeg har sett

    Aldri opplevd makan

    Avslørt av bildene

    NÅ: Fallukykke (første som ikke er totalt banan)

    Jeg er ferdig

    Ekspertene liker det ikke

    Tror ikke det hun ser

    Hver gang jeg går inn på Dagbladet føler jeg IQen min blir noen prosent lavere.

    • Liker 7
  13. ole_marius skrev (2 minutter siden):

    Et element som kan trekkes frem her, det er jobbmuligheter. Det er nok flere arbeidsplasser i Oslo. Man kan selvsagt bo i omegn og pendle inn, dog så kommer dette da med bismak av veldig høye transportkostnader som vanskeliggjør det å bosette seg langt unna jobb. Andre ting og hensyn er familie, at dem som har barn ikke fill påføre stress med flytting og fjerne dem fra kjente omgivelser/mennesker.
     

    Denne er "fair enough" for dem som allerede bor i Oslo. Det jeg ikke forstår er alle som flytter til Oslo fra andre storbyer. Da forsvinner "alle" argumentene unntatt jobbmulighets-argumentet. Men det er jo en sannhet med ganske store modifikasjoner. Oslo har flere jobbmuligheter, men har over dobbelt så stor befolkning som den nest største byen. Så noe annet ville vært rart. I tillegg skal du ha en ganske spesiell jobb om det ikke finnes tilsvarende stillinger utenfor Oslo. 

     

    Cascada81 skrev (7 minutter siden):

    Med så lav inntekt som 600k i året er det på grensen uansvarlig av banken å tilby fem ganger inntekten til lån.

    Medianlønnen i Norge er på 608k i året. Så da er det uansvarlig å gi folk flest lån, eller?

    • Liker 2
  14. Er det så forb**** viktig for folk å bo sentralt i Oslo at de virkelig er villige til å bruke alle pengene sine og vel så det på et mikro-krypinn? Norge har mer enn nok plass, og man trenger ikke å dra langt fra bysentra før prisene begynner å synke.

    Altså, jeg forstår at det bygges for lite i Oslo, og at prisene er for høye. Noe må gjøres med det. Men det finnes alternativer til Oslo. Alternativer som er billigere, bedre og ikke minst tryggere.

    Hva har egentlig Oslo, som Bergen, Stavanger og Trondheim ikke har?

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  15. GP950mAh skrev (1 time siden):

    Ingen hevder det, derimot kan vi som medlemmer stanse direktivet før det vedtas av EU. For er det først vedtatt er vi forpliktet til å innføre det, enten vi er medlemmer, gjennom EØS-avtalen eller bilaterale avtaler.

    Vi kunne ikke stanset noe som helst om vi var EU-medlem. Vi kunne stemt i mot, men vi er et så lite land at våre få stemmer aldri ville hatt noen nevneverdig effekt. I enkelte saker kunne vi kanskje vært med på å vippe vektskålen. 

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...