Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/19/21 in all areas

 1. 7 points
 2. 5 points
 3. 5 points
  Nei, 10000 (ditt tall, jeg leste bare 'certain') ble kontrollert. Hvem vet hvor mange som hadde løse setebelter? Du? Hadde det vært en 'premium-produsent' ville kontrollen av 10000 biler (eller hvor mange det nå var) vært et kvalitetstegn, men for Tesla blir nødvendigheten av kontrollen et kvalitetsproblem - det kommer an på synsvinkelelen. 🙄
 4. 5 points
  Strengt talt så er det bare munnbind påbud i kollektivtrafikken der man ikke kan overholde 1m regelen, så kan jo se det at noen tenker da i sommervarmen at de passer ekstra på å holde minimum 1m avstand og dermed droppe munnbindet.
 5. 4 points
  Baz? Skal bokstaven Z byttes ut med 2 s’er? Og legges til en e etterpå?
 6. 4 points
  Historie for meg det nå, inkl vervet.
 7. 4 points
  Fikk nettopp melding om at dose 2 er framskyndet med nesten en måned.
 8. 4 points
 9. 4 points
 10. 4 points
  For noe BS! Høres ut som tenåring med feminisme-syndrom som aldri var i skikkelig forhold. Feminisme handler om at alle skal være like og ha like muligheter. Ikkje drive med idioti. Han bur med dama og det forandre utseende sitt drastisk har ganske mye med han å gjøre. Å skalle seg, spesielt for ei dame er ganske drastisk. Når ein dropper så mye som å spørre sin partner om det, viser det seg kor lite ho bryr seg om han/hans meninger. hva om fyren syns det er SKIKKELIG turn-off? Er ikkje det idiotisk måte å ødelegge forholdet sitt på den måten? Ja, vi alle bestemmer kva vi skal gjøre. Alt er "vårt valg og ingen eier oss". Men husk at alle valg har konsekvenser. Er det OK om noen begynne å knulle rundt med alle andre mens ein er i forhold? Tattovere heile fjeset? Få ungen på sia? Jo, alt det er våre valg, men kanskje det er greit å snakke med kjæresten? Forholdet handler mye om kommunikasjon og det å bry seg om hverandre.
 11. 3 points
 12. 3 points
  Dette er helt vanvittig. Dessverre ikke overraskende for de som har fulgt litt med, men helt vanvittig fra perspektivet ødeleggende for grunnleggende demokratiske prosesser som f.eks pressens rolle, fagforeninger etc. Håper de kommende listene med overvåkede VIP kommer til å sette sinnene til både folk og myndigheter i kok så mye at det trigger kraftige mottiltak.
 13. 3 points
  Om artikkelen: Hva har internett gjort for å fortjene å bli referert til her? Internett (internettverk, en sammenkobling av mange autonome nettverk) har ikke blitt benyttet her. LMH1: Kan du ikke bare slutte å være irrelevant?
 14. 3 points
  Bare sånn for sammenlikningens skyld: 200 milliarder er sånn ca 16% av statsbudsjettet for 2021 😱
 15. 3 points
  Såvidt jeg har fått med meg så brukes bare ett om gangen. Ett web.-kamera med oppløsning som en Nokia-telefon fra 2000-tallet er det som står mellom føreren og en alvorlig trafikkulykke. AP1 hadde ikke problemet med fantombremsinger. Det var i 2014 og et system fra MobilEye. Jeg har heller ikke fantombremsinger på min bil med radar. Det ser ut til å være mulig å få radar til å virke om man ikke er Tesla.
 16. 3 points
  Forøvrig en lekse jeg har forsøkt lære mine barn. For å bedre intuitivt forstå hvor stor sjansen er for noe, se på hva sjansen er for det motsatte og vei disse to mot hverandre.
 17. 3 points
  Altså... jeg er ikke et barn og forstår at Storbritannia er et stort land. 700 Covid-nyinnleggelser daglig er det samme tallet som i starten av oktober i fjor, men kurven øker raskere nå. Poenget er likevel ikke antallet som legges inn nå, for enn så lenge går det greit når det er så "få". Men farten det øker i og hva det kan bli til hvis den økningen fortsetter er det som kan sette NHS i problemer. Storbritannia har tidligere vært rammet av noen heftige influensabølger, hvis man skulle få det til høsten samtidig som det legges inn mange med Covid-19 så vil de få problemer med å ha et helsevesen som fungerer som før og kan gi alle som trenger det hjelp. Det er ikke bærekraftig å måtte legge inn 5-6000 nye pasienter fra en ekstra sykdom i uka.
 18. 3 points
  disk også https://cdon.no/spill/playstation-5-release-2021-54876367
 19. 3 points
  Prisen på Frps valgløfte: 10,6 milliarder https://www.nrk.no/norge/prisen-pa-frps-valglofte_-10_6-milliarder-1.15575014 Vet at dette alltid er en valgflesk-sak fra Frp som ikke vil få gjennomslag, men jeg spør meg: hvorfor er det så viktig å skulle kutte avgifter på alkohol og tobakk så mye? Ja, prisene er ganske høye her i Norge, men det er også det farligste mot folkehelsa. Folk drikker og snuser som bare rakkern uansett. Om noe ville det kunne redusert handelslekkasjene til Sverige litt, men som samfunn vil vi gå i minus.
 20. 3 points
  Jeg tror folk stemmer på det partiet dem vil stemme på uansett hva dem føler dem må gi uttrykk for utad. Når du står i boksen helt alene og avgir din stemme så er det ingen som vet hva du stemmer. Er nok mange som sier at de ikke stemmer FRP eller MDG nettopp på grunn av at dem føler et press fra andre eller at det ikke er akseptert i det sosiale rundt dem men jeg tror ikke det betyr noe særlig for valgresultatet.
 21. 3 points
 22. 3 points
  Katter gjør fra seg kun der man kan grave det ned. Å sammenligne katt og hund viser at man ikke har grunnleggende forståelse for området. Så lenge man følger reglementet til borettslaget har man gjort det man skal.
 23. 3 points
  Jeg er for religionsfrihet i Norge, men finansier alt selv. Det er ingen statlig oppgave å finansiere religion.
 24. 3 points
  Jeg synes det er en form for egotisme og ignoranse at folk er så lite villig til å ta den siste innsatsen på kollektivtrafikken. Så kan de heller la være å bruke munnbind der det er fornuftig å la være.
 25. 3 points
  Jeg synes nå det er rart at vi bor i 2021, og folk ennå tror på eventyr for voksne. Men jeg er for din frihet til å tro på det. Det er vel ikke noe annet å forvente fra kristen konservative at man er imot folks rettigheter. Gøy da at dere bruker teknologi homofile var med på finne opp med folk som Turning. Kan derimot være enig i at man bør se mer på offentlig sløsing, som til støtte til religion f.eks.
 26. 3 points
  Selv når såpass mange er vaksinerte? Kan også være en psykisk reaksjon at man er veldig redd for gjenåpning.
 27. 3 points
  Jeg vet ikke om det skal være morsomt, eller om du faktisk tror at jeg har kilde på sannsynligheten for at Andersen treffer på alle disse punktene i sin tilståelse, samt sannsynligheten for å vinne i lotto 52 uker rad, det var derfor jeg skrev "trolig"! Det burde være åpenbart for alle med IQ høyere enn en middels julegris at denne sannsynligheten ikke har kilder, men den gang ei, det fødes én hvert minutt. Det blir noe helt annsleijs når man hevder at sakkyndige har sagt noe, som at de fikk kontakt med 6-7 stasjoner fra åstedet, når Amundsen til avisen og i retten hevdet de fikk kontakt med Odderøya, og en gang med Caledonien osv. samt at man viser til en Telenoringeniør som har hevdet det er 0% sjanse for dekning på åstedet 20 år senere. Disse tingene burde det være enkelt å hoste opp kilder på?
 28. 3 points
  70-80 timer av 1500-2000? Er det vesentlig?Eller skulle det være 70-80%?
 29. 3 points
  Når skal norske privatpersoner kompenseres for at co2 avgifter øker prisen på fornybar energi, akkurat som industrien får? Jeg foreslår en zero sum ordning. Hver krone i co2 avgift på fornybar energi trekkes fra elavgiften. For hvorfor skal man straffes for å bruke fornybar energi? Det sier seg selv at til mer urettmessig co2 avgift norske borgere belastes for på strømregningen, til mindre lønnsomt er elbiler og elektrisk oppvarming, og til mer lukrativt blir f.eks gass til oppvarming. Stikk i strid med intensjonene.
 30. 3 points
  Eg tenker at det er akkurat det djevelen ville ha sagt, om nåke så effektivt og viktig som ein vaksine.
 31. 3 points
  Jeg skjønner at du blir sur om dette. Er man par så bør man ta hensyn til hverandre. Hun burde ha tatt hensyn til hva du liker -- ikke bare hva hun selv og hennes venninner liker. Par fungerer med samhandling og gjensidig respekt. Her har hun faktisk krenket deg.
 32. 2 points
  Banner Ciaran og Ciara for å digge og elske Working Class Hero, både i originalen av John Lennon og coverversjonen av Green Day.
 33. 2 points
 34. 2 points
  Det har vært brukt forskjellige slags munnbind og masker i evigheter i diverse sammenhenger. Alt fra kornsiloer til byggeplasser til oppussing og slakterier og matproduksjon og cleanrooms og andre ting. En kan komme borti situasjoner hvor munnbind bruikes selv om det ikke er pandemi. Tipper det var slike ting han tenkte på.
 35. 2 points
  Ok, hvor får jeg 4.4 sekunder 0-100 akselerasjon på en bensinbil til under 630k? Som også man kan fylle på hjemme, som er veldig stillegående, som har et HEPA-filter som er så stort at omtrent ikke enser lukt fra andre ting utenforbilen, som har 700L+ bagasjerom, som jeg kan forvarme og styre via app. I tillegg som var tilgjengelig november 2017. Merk at den må da også bruke så lite bensin som strøm koster for å kjøre like langt. Før jeg dro på ferie i forrige uke, så har jeg ikke vært på supercharger/ladestasjon siden ferien i fjor sommer (ikke rart, siden det har vært veldig lite reising det siste året). Jeg lader ellers hjemme, eller kona lader på jobben (men hun har hatt hjemmekontor ca. 99,99% av tida det siste året), så den blir omtrent alltid ladet hjemme. Det betyr at jeg kun må innom supercharger på langturene. Det er nok en del færre ganger enn man må innom bensinstasjonen ila et år når man normalt har 20k km kjørelengde i året. Jeg reiser kollektivt når det er minus 10 eller kaldere. Noe det var i januar/februar i år. Ellers sykler jeg faktisk (ca. 20km, 5 dager i uka). Man kan jo lettere kjøre forbi pensjonisten med bilen jeg har i dag, enn noen annen bensinbil jeg har kjørt i hele mitt liv. Klart, det er vanskeligere å ta forbikjøringer i ferien med så mye trafikk som kommer i mot. Uansett så er dette viktig for meg, da går forbikjøringene veldig fort unna, uten å måtte ta sjanser.
 36. 2 points
  Ja, NHS begynner å merke det godt allerede: Og denne er jo litt relevant når man begynner å snakke om antall innlagte ellers på en dag: en covid-pasient på intensiv krever enormt mye mer i gjennomsnitt enn andre intensivpasienter:
 37. 2 points
 38. 2 points
  Skal bli spennende å se hvor mye du kommer til å akke og uffe deg dersom du kommer til å møte steder som det er fornuftig å bruke munnbind sånn i ettertiden av pandemien.
 39. 2 points
  Så lenge ikke innlagte øker drastisk så er det null grunn for tiltak basert kun på smittetallene. Tiltak da er verre enn sykdommen man prøver unngå.
 40. 2 points
  Var det en basestasjon som skapte interferens? Jeg har sett det påstått enkelte ganger men aldri sett noe konkret om det. Tross alt for at det skal skje må to master med samme bærebølge overlappe hverandre. Ingenting annet kan skape dette. Du kan sette opp 100 basestasjoner i hagen til VK uten at dekningsområdet for Eg A endres en tøddel bare de nye mastenes frekvensbånd ikke overlapper Eg As bånd noe sted. (For korrekthetens skyld så gjelder ikke dette så slavisk for satellittkommunikasjon grunnet at bruk av polarisering) Den eneste andre type interferens jeg kan komme på som en ny mast vil skape er at den nye masten vil ta over endel av kommunikasjonen for de gamle mastene som da effektiv minker de gamle mastenes område men ikke deres utbredning. Noe en motvirker med å låse seg til en mast når man måler. Tross alt, vi bombarderes hver dag med all slags radiobølger og ingen engang vurderer dette som et problem. Noen ekstra master fra eller til her gjør absolutt ingen forskjell. Det blir som å klage på at P3 ble endret etter at P4 kom på luften, noe som selvfølgelig ikke skjedde.
 41. 2 points
  Livestream nå: Jackson Hinkle kommenterer på at det har kommet ut at 51 kongressmedlemmer har aksjer i militærkomplekset, blant annet Nancy Pelosi, som også har flere millioner $ i aksjer i big tech. Dessuten kjempenyheter fra The Guardian om omfattende overvåkning (40000 navngitte personer) globalt på lisens fra et israelsk selskap, blant annet knyttet til en rekke mord på journalister. Mer detaljer vil komme i løpet av noen dager. P.S. Livestreamen ble først avbrutt av youtube, fordi han tok med et klipp fra Joe Rogan. Selv om materialet er uten opphavsrett, så har youtube begynt å sensurere Edward Snowden nå, takk til sensuristene her inne som jubler over slikt.
 42. 2 points
  Ja, generelt så burde man tro det. Problemet i denne saken er at det er en del som tyder på at Telenor ikke helt visste hva de drev med. De har altså teknikere og avansert utstyr, noe de trolig hadde den gangen også, som kan måle dekning mot alle master samtidig, ned på svært lave nivåer, så lave nivåer at mobiltelefoner ikke ville koblet seg til mastene, men som slikt analyseverktøy ville plukket opp uansett, med angivelser av nivåer, grenser og den slags. Utstyret er helt standard GSM-analyseverktøy, som man i dag får kjøpt for noen tusenlapper, som den gangen sikkert kostet like mye som en ny bil, men som Telenor, som en større operatør på mobilnett, høyst trolig hadde. Dette utstyret kan benyttes til å kartlegge dekningen i hele området, med cellegrense, hvilke stasjoner som slår inn hvor, eventuelt om signalet er for dårlig for mobiltrafikk, hvor mye dårligere, og hva skal til for å få dekning osv. Likevel så klarer de ikke en gang å få ut logger. Det tar lang tid før de i det hele tatt skjønner hvordan de skal få ut data på basestasjoner og inngående trafikk og den slags, og de klarer aldri helt å få ut alt som etterspørres av politiet, som hvem som har ringt og sendt meldinger til Kristiansen. Deretter skremmer de ut Amundsen, som på det tidspunktet kun hadde jobbet et par år i Telenor, og kom fra rett fra stilling som selger i et urelatert selskap, til å måle dekningen med sin egen telefon, mens han vasser rundt i Baneheia, og man så henter ut hans trafikkdata for å se hvilke basestasjoner hans telefon koblet seg til osv. De har også med seg noen telefoner med kanaldisplay, som kan låses til basestasjoner, men det er jo aldri angitt noen dekning i antall dBm eller lignende, dette aner de rett og slett ikke. I retten var det også en del frustrasjon med Telenor, hverken Amundsen eller Tollum-Andersen (det andre vitnet fra Telenor uten teknisk kompetanse) kunne svare på stort. Aktor mistet totalt tilliten til Telenor fordi de fremsto inkompetente, dette var hovedårsaken til at ny sakkyndig ble hentet inn.
 43. 2 points
 44. 2 points
  Er det..? Hvor har du det fra? Det er ikke lenge siden Helsedirektoratet sa at de håper å kunne avvikle TISK til høsten. Testkapasiteten i Oslo er i ferd med å bygges ned nå fra 5% til 4% av befolkningen. På lik linje med gradvis vaksinering, så må avvikling også skje gradvis. Det er vi smått i gang med.
 45. 2 points
  Jeg visste ærlig talt ikke at partiet fantes en gang så det var nesten et sjokk at noe slik har fått etablert seg. Enda godt de har få stemmer blant nordmenn og ikke utgjør noen reell fare. https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2019/06/15/krf-topp-a-forby-konverteringsterapi-for-homofile-blir-et-overtramp-mot-trossamfunn/ Samt generelt syn på homofile fra KRF. KrF-strid om homofili – et evig spørsmål https://www.nrk.no/norge/krf-strid-om-homofili-_-et-evig-sporsmal-1.14170119 Det ser ut for meg som KRF er mer kritikkverdig her enn FRP på dette området.
 46. 2 points
  Kjørte fra Geiranger til Trondheim i går. Stoppet ved Sjåk for å lade og spise lunsj. Ble møtt av hyggelig medarbeider fra Tesla ved ladestasjonene og alle i bilen fikk tilbud om enten soft-is eller kaffe. Ladet så i 45 minutter (det var tiden det tok å smøre seg mat, spise, gå på do, og så ta den kaffen for voksne og is for barna). Det var altså nok til å komme seg videre hjemover til Trondheim. Vi kunne kjørt mye før dette, men med to barn, så tar hver stopp tid. Kunne fint ladet i 20 minutter, kjørt til Berkåk, tatt en dopause der og ladet bittelitt til i 10 minutter for å komme seg hele veien hjem. Poenget mitt er at jeg kjører gledelig elektrisk når jeg slipper å pumpe ut eksos, får utrolig kjapp akselerasjon og har en bil som alltid er på nett, og som jeg slipper å stikke innom bensinstasjonen med i hverdagen. Forstår selvfølgelig at boomerne heller vil kjøre 10 timer i strekk uten pause, og det må de jo enn så lenge få lov til. Bra det finnes noe for enhver smak Til Toyota sier jeg; nei takk. Ses kanskje om 4-7 år når dere har (endelig) fått til å lage skikkelig elbil selv? (tviler egentlig, da jeg aldri har likt hvordan en Toyota kjører).
 47. 2 points
  Hvorfor kan ikke tyskerne lage egne vannkraftverk? De har tydeligvis mange plasser de kan lage demninger... så unngår de flom neste år.
 48. 2 points
×
×
 • Create New...