Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/25/20 in all areas

 1. 13 points
  Blir alltid like fascinert av mennesker som forstår alt så mye bedre enn alle andre, og tror mer på sin egen synsing enn anerkjent forskning. Det er også godt gjort å mene at coronaviruset er like ufarlig som influensa fordi det har dødd nøyaktig like mange av corona som av influensa en vanlig sesong (om dette stemmer). Så godt som alle land i verden har snudd samfunnet på hodet for å begrense smittespredning, om det likevel har dødd like mange som av influensa så sier det en del om hvor stor forskjell det ville vært om det ikke ble gjort noe mer for å forhindre smittespredning av corona enn influensa. Så har man vel sjeldent overfylte sykehus i en vanlig influensasesong, noe man ser i land hvor spredningen av corona har kommet ut av kontroll, til tross betydelige inngrep for å forhindre spredning.
 2. 9 points
 3. 8 points
  Da var tråden endelig oppdatert igjen etter at jeg har fått super-user privilegier og kan fikse førsteposten. Deilig! Mindre endringer på de rimelige byggene, og en del større på de dyre. Blant annet RTX 3080 og neste generasjon AMD Ryzen 5. Det gjør naturligvis at prisen stiger, og det er foreløpig lite tilgjengelighet på varene. Men for high-end rigger er dette likevel naturlige valg som gir god verdi for pengene, og som er verdt å vente på. Får dessverre ikke gjort så mye med den ødelagte formateringen med spacing og sånn mellom linjer, da jeg ikke har tilgang på råkode, slik som før. Da må jeg begynne å bruke andre fonter osv.
 4. 7 points
  Publiisert av en høyreekstrem trumpvennlig hjemmeside, kjent for løgn og hatspredning. Ikke veldig troverdig.
 5. 7 points
  Sverige overlot saken til FHM og Tegnell, som har gått i mot anerkjent forskning og WHO gang på gang. Det meste av forskning, og de fleste epidemiologer, er stort sett enig i de tiltakene som innføres, at svenske epidemiologer av en eller annen grunn var mer opptatt av landets økonomi enn epidemien, endrer ikke det !
 6. 7 points
  Synes det er helt utrolig at folk kommeterer at «det burde du tenkt på» når det kommer til at folk har kjøpt highend kort som det viser seg er enda mindre tilgjengelige. Som om folk «burde skjønt» at de ville være vanskeligere å få tak i enn andre modeller. Sannheten er at Nvidia har gjort en forferdelig jobb ift lanseringen av 3000-serien. Og for folk som unnskylder det med at det er mye større etterspørsel grunnet f.eks Covid så skal et selskap som Nvidia fortsatt være klar over dette og ihvertfall kunne levere mer enn de 10% det viser seg de har fått ut hittil. Selv gruer jeg meg til å ta del i dette sirkuset når 3070 lanseres på torsdag 😅
 7. 7 points
 8. 6 points
  Det er vel ekspertene på dette langt bedre til å vurdere enn både deg og meg, heldigvis.
 9. 6 points
  Her er klippet postet fra Trumps pressetalskvinne, for de som ikke vet hva trådstarter snakker om: Klippet er tatt ut av kontekst, og det han sier før og etter er klippet bort. Biden snakker om organisasjonen med advokater de har satt opp nettopp for å bekjempe valgjuks. Talen handlet om nettopp hvordan man kan avdekke eventuelt juks. Så dette er klassisk desinformasjon. Det er trist at det blir servert direkte fra det hvite hus, og at folk går på limpinnen.
 10. 6 points
  Norsk 5G er bare på teststadiet, med frekvenser til låns. Hva hvis vi venter et par måneder (eller fem) før vi feller en dom?
 11. 6 points
  Virkelig? Du har fått riktig instruks på dette opptil flere ganger og velger likevel å sutre når det ikke funker sånn som du vil?
 12. 6 points
  Nei! Absolutt ikke. Islam er overhodet ikke noen fredelig religion. Grunnleggeren islam som regnes som det perfekte menneske var en krigsherre, morder som massakrerte mennesker og tok sexslaver fra erobrede byer. En karavanerøver og pedofil. La oss se litt på hvilke verdier denne religionen står for: Pisking av mennesker som drikker alkohol. Avkapping av hender Henrettelse, korsfestelse og amputasjon for å "føre krig mot allah" og for å lage "mischief" i muslimske land. Det kan være åpent for tolkning, noen av de mest ekstreme vil mene at vantro bare ved å befinne seg i et muslimsk land er nok. Å prøve å spre kristendommen eller å konvertere muslimer regnes under denne paragrafen. Pisking og henrettelse for utroskap. Krig mot vantro og annerledestenkende. Islam er en voldelig politisk ideologi.
 13. 5 points
  Hvorfor er det relevant i denne sammenhengen? PST skriver at det er sannsylig og mulig med angrep. For meg virker det som en syltynn trussel. Om noen får en kake i huet vil PST ha rett i at trusselen var reell, men det er jo ikke akkurat snakk om terror her, og langt ifra en trussel mot demokratiet. Om en eller annen tulling blir avslørt med seriøse planer om å skade høyrefolk fysisk (utover kremskader) skal jeg gå med på at det er en faktisk trussel. Inntil det er det meget spesielt av en tidligere justisminister å fronte noe slikt.
 14. 5 points
  Jeg tror man får grupper som ISIS gjennom bombing og destabillisering, lidelse avler lidelse. Jeg har ikke noe problem med å si meg enig i at det er et problem at man kan bruke religion til å rettferdiggjøre drap, eller når man bruker en økonomisk rasjonale, eller en imperalistisk logikk. Uansett hvilken begrunnelse man finner for å rettferdiggjøre å påføre andre lidelse, er dette åpenbart negativt og ekstremt. Samtidig viser historien vår at dersom man virkelig vil gå inn og drepe andre , så finner man en eller annen grunn, jeg tror ikke lovverket i USA åpner for at man bare kan bruke fabrikerte påstander om masseødeleggelsesvåpen som basis for en innvasjon hvor hensikten er å røve andre lands naturressurser, likevel fant de det mulig. Og likevel ville ikke jeg sagt at nord-amerika baserer seg på lover som er uforenelige med fred. Det jeg lurte på var hvorfor du insisterer på at denne tolkningen av islam er så utrolig god eller belest, når den glatt hopper over sentrale temaer i boken. Hvorfor gjentar du påstanden om at disse ekstremistene er så mye bedre muslimer, enn de som lever helt vanlige liv og ikke skader noen?
 15. 5 points
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ku_Klux_Klan
 16. 5 points
  Med fri sikt til sender kan du hos Telia få opp mot 1500/80 (mer på telefoner som har slått på støtte for UL CA). På Fornebu var det dekning et godt stykke utenfor selve Telenor byggene sist gang jeg sjekket, da viste hastighetsmåler rundt 500-750/70 om jeg husker rett. Trådoverskriften er bare lureri 😝
 17. 5 points
  Kanskje like greit at desse tullebukkane blir ignorerte.
 18. 5 points
  Men samtidig profeten til en fjerdedel av verdens befolkning. Spørsmålet da må jo være hvem som har misforstått, og som er total kunnskapsløs, 1.8 milliarder muslimer som faktisk vet noe om Profeten, eller deg, som ser ut til å ha null kunnskap om Islam generelt ?
 19. 5 points
 20. 5 points
  Man ser jo veldig mye at muslimer fokuserer i etterkant av terrorangrep mer på at profeten har blitt krenket enn at noen er blitt drept. Bare hør på uttalelse til hun gamle dama i hijab. Det er ikke kun hun som forfekter disse holdningene blant muslimer. VI ser det hele tiden. Hvor mange tause muslimer som er enige eller hvem som tar avstand, det går ikke å gi et korrekt estimat på. Men undersøkelser viser at ganske illiberale holdninger er utbredt.
 21. 5 points
 22. 5 points
  Å si at å halshogge folk for å krenke islam eller profeten muhammad ikke har med islam å gjøre er ren løgn. Profeten Muhammad selv henrettet en dikter som kritiserte ham, han slaktet jødiske stammer. Han var en voldelig massemorder og koranen er full av hatretorikk mot ikke-muslimer.
 23. 5 points
  Helt i tråd med pedofilen Muhammads lære. Han henrettet folk som kritiserte og opponerte mot ham.
 24. 4 points
  De som skriver under på det våset der, er stort sett kvakksalvere og tullinger, det er ingen som er ved sine fulle fem som mener at man bare skal la det flyte fritt når man ser hva som skjer rundt i verden.
 25. 4 points
  Norsk coronagjennombrudd: Blodprøve kan avsløre coronarisikoen Norske forskere ved Ahus har identifisert en blodprøvemarkør som tidlig kan avsløre hvilke pasienter som løper høy risiko for å utvikle alvorlig og kritisk covid-19. Forskningsgjennombruddet er nylig publisert i verdens ledende hjertemedisinske tidsskrift Circulation. https://www.dagbladet.no/nyheter/blodprove-kan-avslore-coronarisikoen/72981693
 26. 4 points
  Nå må du slutte å synse. Ta en titt på dekningskartet til Telia, det er store dekningshull i Oslo, og ingen dekning på Fornebu. Jeg tviler på at Telia har nok frekvenser til CA på 5G hvis de har det så er det maks 2CA.
 27. 4 points
  På hvilken måte har dette sammenheng med drapet på SIAN medlemmet? Og på hvilket grunnlag baserer Amundsen seg på når han referer til drapet på SIAN medlemmet og sier at demokratiet er i fare pga "voldsvenstre"? Inneforstått at han naturligvis støtter ytringsfriheten til SIAN og antyder at medlemmet ble drept pga hvordan SIAN benyttet ytringsfriheten. Dette er kvalmt, forkastelig og billig retorikk. Ikke overraskende,har ikke du noen problem med dette. Det er helt OK. Du var jo også en av de, hvis ikke jeg husker feil, som slengte deg på spekulasjonene om at dette var et politisk drap.
 28. 4 points
  For deg som er ung er korona ikke så farlig. Men for de eldre 60+ er det like farlig som Spanskesyken som var en pandemisk influensa i 1918. https://preventepidemics.org/covid19/science/insights/covid-19-pandemic-severity-assessment-framework-by-age/
 29. 4 points
  Jeg er hvit. Du er neger. Deal with it. Du hører egentlig ikke til her uansett. Det er slik jeg tolker mennesker som på død og liv skal bruke ordet neger, fordi det betyr jo bare svart på latin.
 30. 4 points
  Man mister jo liksom litt tilliten til hele partiet når de utnevner "en" justisminister som viser seg å dikte opp trusler mot demokratiet. edit: Også er det jo festlig at både Anundsen og Listhaug også er blitt beskyldt for angrep på demokratiet, henholdsvis ved angrep på den frie pressen og ved å nekte enkelte grupper rettssak.
 31. 4 points
  Telenor har sikkert rett i det de sier, for situasjonen er liknende den med 4G-tale/Wi-Fi-tale støtte som vi har hatt i Norge, nettopp at noen mobilprodusenter velger å fokusere på de store europeiske markedene og velger å ikke bruke penger på utvikling / sertifisering / verifisering av mobilnettjenestene i de små markedene slik som Norge. Samsung og Apple har såpass stor markedsandel i Norge at det er strategisk viktig for dem å ligge i forkant (beholde posisjon i markedet, godt forhold til operatører ved å være med i pilotprosjekter før lansering av nye operatørtjenester, prestisje, salgsargumenter i B2B markedet osv.)
 32. 4 points
  Siden du nok en gang velger å forsvare dette utsagnet spør jeg deg på nytt: Hvem er "voldsvenstre" som er en trussel mot demokratiet?
 33. 4 points
  Eg er berre fornøgd at ein såpass stor andel gjenkjenner at utsagnene er hol i hove.
 34. 4 points
  Totale lånevolumer i norske husholdninger er 3700 mrd. Det aller meste er boliglån. Av dette er ca 170 mrd usikret gjeld. Boliglånsrente for de fleste er ca 2%, mens usikret gjeld er ca 20%. (Du må gjerne bruke beste boliglånsrente ned mot 1-tallet, men beste forbrukslånsrente er da også ned rundt 10-tallet så det jevner seg ut. De store volumene er uansett ikke på beste rente). Det betales mer rente på boliglån enn forbrukslån. I tillegg kommer at middelklassen har mer forbrukslån enn de fattigste, uansett hva du ser på lukssusfellen. De med mest betjeningsevne har mest lån, både sikret og usikret. Total gjeld: https://www.ssb.no/bank-og-finansmarked/statistikker/kredind Forbrukslån: https://www.finansnorge.no/aktuelt/nyheter/forbruker-og-finanstrender/forbruker--og-finanstrender-2020/forbruksgjelden-synker/
 35. 4 points
  1.9 milliarder mennesker er "muslimske" - men det er viktig å hugse at disse menneskene har variabel mengde tru - akkurat som kristne. Enkelte har ei sterk tru kor dei følge regler om ramadan, halal, korleis dei skal kle seg, osv, og gjer bønn n antall ganger i døgnet retning Mekka, osv. Dei fleste har derimot neppe ei så sterk tru; dei har ei tru meir på linje med kva dei meine er hensiktsmessig å gjere. F.eks er det nok mange som ikkje har problem med å spise gris. (Kjenner sjølv ei persisk dame som elsker bacon.) Mange har også sannsynlegvis ca like mykje forhold til religionen som me "kristne" Norge har. Kor mange her er framleis registrert i kirken, uten at dei har vore i kirka utover bryllup eller begravelse? For den saks skyld... kor mange er ikkje registrert i kirka, men går framleis i bryllup og begravelse? Dette er aleine grunn til å kalle mange her inne for rasist når dei angrip muslimer for ting dei hverken har gjort, eller trur. For all del er ikkje muslimer ein rase, men ein kan lett forstå ut i frå kva dykk seie at dykk sikter til eit snevert utval av folkeslag. Det blir som dei som seie "Meksikansk er ikkje ei rase," samtidig som alle med augene i skallen kan sjå og skjønne at "Meksikansk" i praksis er slang for hispanic. Det er gråtende openbart at rasistene her har mange fargerike meininger om islam, men for å utøve kritikk som faktiskt reflekterer realiteten er det litt nødvendig at dykk kjenner til materialet. Det gjer dykk ikkje. Dei fleste her inne som kjem med drittsnakker er ikkje ein gong klar over at Iran er i Asia, eller at mange andre land ellers som dei assosierer med midtøsten er i Asia. Dei fleste her inne er ikkje klar over at muslimer i stor grad er asiatiske, og generelt elles heller ikkje ser ut som det biletet dykk openbart vandre rundt med i toppetasjen. Kombinert med hatet eller misliket mange av dei same individene her har mot samer, svarte, osv, er det ganske openbart at dykk ikkje kritiserer islam, men utøver ei rasistisk kampanje mot fleste som ikkje er kvite. Dykk har vald ein presentasjon som prøver å avverge kor openbart denne rasismen her er, men dykk driv jo og skriv i alle emner her omkring. @debattklovn forsvarte at tre kvite menn jaktet ned og drepte Ahmaud Arbery. Han avviste at samer skulle kunne be om respekt for kulturen sin. Han prøvde påstå at George Floyd var rettferdig drepen. Og han postet i hutt og pine om "muslimske" "terror-angrep" som vitterlig ofte har lite eller intet med hverken muslimer eller terror - einaste han visste var at det var kriminelle handlinger utført av utlendinger, så det var terror, og han antok oftest at det var muslimer fordi dei ikkje var frå europeiske land. @MetalAndy92 meine at muslimer skal integrere seg når dei flytter til Norge - at dei "tar opp norske verdier," uten at han rakk fortelja kva det faktiskt betyr. Han påsto at Somalere var late og ikkje gjorde anna enn å spise khat. Han forsøkte klandre tilstandene i Somalia på islam, uten at han faktiskt kan noko om landets historie som han kan basere påstanden i. @Tåkefyrste fremmer eit konsept om at islam er "ein skadelig ideologi," og svartmaler 1.9 milliarder menneske som islamister. Han har ingen emne til å skilje mellom islamister, muslimer, "muslimer," og etter alt å døme om nokon ein gong er av etnisitet knyttet til islam. Etter å ha blitt godt forklart kva rasisme er erklærte han seg sjølv som rasist... Eg ser @Baranladion ber oss om å argumentere mot skitet sjølv om det er eventuelt er rasistisk, men... om det er rasistisk er det jo allereie motargumentert; påstandene her er i stor grad at islam er farlig, men angrepene her går ikkje på kva koranen seie - dykk veit jo ikkje kva den seie - men heller går på menneskene. Når det er etablert at utsagnet er rasistisk fordi det er å slå over heila populasjonen med ein kam er jo argumentet rett og slett at grunnlaget for påstanden ikkje har basis i realiteten.
 36. 4 points
  Nøkkelen er vel hvorvidt man er blant de inviterte eller ikke. Dersom en gruppe kvinner humoristisk kaller hverandre horer innad, er dette ganske uproblematisk fordi intensjonen deres er kjent, dersom en vilt fremmed person kaller em horer, er ikke intensjonen til vedkommende kjent, og alt som vites er at han har valgt et typisk nedsettende ord med overlegg.
 37. 4 points
  Jeg påpeker et fakta som er utgangspunktet for denne persone sine meninger og innlegg. Det er ikke et personangrep. Personen har sagt gang på gang at meningene ikke er rasistiske og avslått SNL sin definsjon av ordet rasisme. Personen linker så til en annen definsjon som viser seg å være den samme som SNL sin. Det er bare det. Etablering av fakta. Og det er ingen sak. De repeterer SIAN sin propaganda og er ikke åpne for noen som helst diskusjon. Er man uenig er man venstreradikal og hater menneskerettigheter. Det er nivået. Da vil jeg heller få frem at disse personen er ignorante rasister og at deres meninger må ses i det lyset.
 38. 4 points
  Håper alle blir stilt for retten når Biden vinner overlegent.
 39. 4 points
  Fra samme artikkelen ... Only in Sweden! Det er vel ingen andre enn svenskene som booker høstferie til Spania og Portugal i disse tider. https://www.expressen.se/nyheter/smittspridningen-okar-larmet-fran-uppsala/
 40. 4 points
  Det er åpenbart mange som uttaler seg om Islam, uten å ha noen som helst peiling på hva Islam egentlig er, utover det de har lest på Resett, også ? Jeg tror de fleste muslimer forstår helt fint at Islam ikke sier noe om at de må leve som duster i ørkenen for 1400 år siden, jeg tror heller det er deg som tillegger muslimer meninger de ikke har, med unntak av kanskje noen få ekstremister.
 41. 4 points
  Vanlig feiltolkning! Al-Insān al-Kāmil, altså han som har oppnådd perfeksjon, betyr ikke at Mohammad var perfekt, eller at alt han gjorde var perfekt, men mer at han i sin tid var så nære et perfekt menneske man kunne komme, og derfor var Guds profet på jorden, slik Jesus også var, og at at muslimer bør forsøke å oppnå samme nivå av perfeksjon, om enn umulig i henhold til Islam. Det er mange som leser Koranen som fanden leser bibelen, men før Mohammad tok over, var det vold, undertrykking, stammekriger, barn som ble drept osv. Mohammad var langt forut for sin tid, å endret den delen av verden på bare noen tiår, til et mer sivilisert samfunn hvor man pliktet å hjelpe de svakeste osv. Å forsøke å være som Mohammad, nær perfekt, er jo i utgangspunktet en god ting, helt til tullinger vrir det om til at hellig krig og drap plutselig er å være "perfekt som Mohammad".
 42. 4 points
  Her kommer en slags konklusjonen fra meg: Jeg fikk svar fra Ryobi. De mente det var noe galt med maskinen og at jeg burde ta den med tilbake dit jeg kjøpte den og få en ny. Som sagt så gjort. Jeg fikk ny maskin utlevert. Fikk faktisk også beholde det gamle 2ah-batteriet for å teste. God service! Prøvde den nye maskinen i dag. Denne drar lett av mutterne mine, strammet til 170 nm. Testet både med nytt og «gammelt» batteri. Konklusjon: Det var hverken meg eller batteriet det var noe feil med. Det var maskinen.
 43. 4 points
  Det var for å illustrere forskjellen. Du trenger selvsagt ikke å akseptere det.
 44. 4 points
  Nei. Det var for å forklare at det ikke henger å greip å dømme dagens muslimer på bakgrunn av det profeten gjorde for mange hundre år siden. At dagens muslimer liksom skal gå rundt og synes pedofili og terror er helt OK. Da nevnte jeg at dagens kristne ikke blir dømt eller hold ansvarlig for de fæle tingene som står i det gamle testamentet. Dette for å illustrere hvor lite logisk påstanden er. Hvordan er dette whataboutism? Jeg sier ikke at kristendommen er verre for å ta fokus bort fra islam. Slik som du sier at man må ikke glemme at Biden er like ille som Trump , men det er bare moro da. Knis. Jeg forstår at du liker å heve deg ved å påpeke at jeg trodde Gud hadde noe med starten på kristendommen å gjøre. Nå har jeg lært noe annet. Det er Guds sønn som tydeligvis var starten.
 45. 4 points
  Så det du sier her er at du begynner å snakke om noe helt annet i en tråd om FSD-betaen? Hva er poenget med det? Hvorfor skal absolut alle Tesla-tråder avspores med off-topic-spam? Hvis du vil diskutere hvordan Autopilot og andre førerassistent-systemer fungerer så kan du ta det i en av de utallige andre trådene der dette diskuteres. Denne tråden handler om den nye FSD-betaen. Du er på et teknologiforum, så man burde jo kunne forvente at du skjønner hva "beta" innebærer.
 46. 4 points
  Nei. Du skriver jo det. Du legger større lit til radikale ekstremister som du mener dreper i islams navn og representerer Islam. Ingen har sagt sagt at det ikke har noe med Islam å gjøre. Det er en stråmann. Poenget, som blir repetert til det uendelige, , er at man kan ikke hate aøle som følger islam på bakgrunn av hva et mindretall sier de gjør i islams navn. Dette har vi diskuterert mange ganger før. Så det er ikke noe poeng å fortsette. Du hater alt som har med islam å gjøre, jeg gjør ikke det og jeg synes du er en ignorant person som tar det standpunktet. Du på den andre siden mener jeg tilhører det radikale venstre (lol Amundsen) som er blind for den enorme faren islam er for det norske samfunnet og resten av den siviliserte verden.
 47. 4 points
  Men VW sitt system som verken gir tilbakemelding på hvor bilen tror den er i kjørebanen, verken gir tilbakemelding på at en er på vei i grøfta eller at det er for brå svinger er ok? Prøvde id3 her en dagen, nivået på det er verre enn første iterasjon av ap2. Kaster deg stadig i grøfta om en ikke følger med, evt på andre siden av vegen. Ingen alarmer eller warnings what so ever. Har aldri sett dere klage på noen andre systemer enn Autopilot.
 48. 4 points
  Hvorfor det? At pedofili og grusomheter var vanlig på 600-tallet da skal det være greit? Muslimer anser han som perfekt. Det betyr: "Muhammad did nothing wrong". Det er helt forkastelig å mene at en sånn sjofel skikkelse er perfekt i dag. Å leve etter en sånn religion ti punkt og prikke er galskap. Ja, muslimer er vanlig mennesker. Men veldig mange av dem blir fryktelige krenka og voldelige av kritikk av religionen deres, og inntar en offerrolle. Om jeg sto på et torv og lagde et bokbål og slengte på mein kampf, koranen, bibelen og talmud. Da ville sannsynligheten for at følgende grupper hadde begått vold mot meg: 1.Muslimer 2.Nazister 3.kristne 4.Jøder Vi ser hver gang SIAN har demonstrasjon eller markering hvor de snakker dritt om islam og muhammad og skjender koranen så skjer det alltid voldshandlinger fra muslimer. Det skjer hver gang. I Frankrike i 2015 så vi redaksjonen i et satireblad bli skutt i fillebiter for en tegning av Muhammad. Her om dagen så vi at en fransk lærer ble halshugd av en muslim fordi han visste tegninger av profeten i timen. Denne volden ser vi gå igjen overalt hvor islam får fotfeste.
 49. 4 points
 50. 4 points
×
×
 • Create New...