Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/19/20 in all areas

 1. 8 points
  Ok. No leverer du og hever komikknivået
 2. 7 points
  Det 2007-uttrykket der beskriver ikke så veldig godt hvordan de spiller. I seierne mot City og Spurs i desember hadde United i gjennomsnitt laget høyere i banen enn motstanderne, for eksempel. United skapte flere sjanser enn Liverpool både i oktober og forrige kamp på Anfield for et år siden, og var det beste laget i begge de kampene. Hvordan ville du satt opp Uniteds reduserte mannskap for en best mulig sjanse til å vinne mot et lag som ikke har tapt hjemme i ligaen siden april 2017?
 3. 7 points
  Mer enn 20 år i IT-bransjen har overbevist meg om at den trenger flere kompetente mennesker, uansett kjønn !
 4. 6 points
  Alisson som første mann til å feire med Salah, diggbart:
 5. 6 points
 6. 6 points
  Du sparker en død hest. Og det etter at du sippet over at du "var så spent"
 7. 5 points
  Fred var god i dag, Wan Bisska og Shaw ikke så gale heller. Utover det var der mye dårlige spillere hos United. Minst to spillere må inn i januar, helst 3. Disse burde vært klar alt 1 januar, men den klubben er gjennomsyret med søppel så en fortsetter vel ut sesongen med de vi har. Eierne bryr seg ikke om hvor vi ender på tabellen, hadde de gjort det hadde de handlet. Imponert over de av dere som stadig klarer å være positiv til denne klubben, enten det er spillerne, trenere eller ledelsen. I mine øyne er alle ledd under forventet nivå uavhengig av skader vi har. Å gjøre seg avhengig av en spiller i hver posisjon er galskap og underbygger alt jeg prøver å få frem. Skikkelig dekning i troppen så hadde ikke skader på McT, Pogba og Rashford hatt den store påvirkningen på laget. Jeg er møkk lei, og det har ingenting med dagens kamp å gjøre, det er helhetsinntrykket av hvordan klubben fremstår over flere år nå
 8. 5 points
  Det er jo ikke skyhøyt nivå, men du drar jo ikke opp du heller?`
 9. 5 points
  Tåler det nok bedre enn du tror. Men nivået er ikke akkurat høyt
 10. 5 points
  Og når man først skal gjette, så er jo Shithole et naturlig første forsøk. Maskinlæring. ❤️
 11. 5 points
  Bare vent, hun kjerringa kommer til å gå fri. Hun får garantert de beste advokatene siden de ønsker slike jobber som får mye mediaoppmerksomhet. Så da får hun drømmen sin oppfylt. Flytte hjem til norge på statens regning, leve fritt og motta NAV-penger igjen slik at hun kan føde enda flere barn, og oppdra de til å bli små terroristspirer. Og igjen sitter det norske folk og den norske staten som de store taperne i sin dumsnillhet.
 12. 5 points
  Det er ikke et problem, det er ment å være sånn i vestlige demokratier. Det kalles rettsstat og er ment for å forsikre likhet for loven og hindre at demokratiet blir et flertallsdiktatur. Du skal være glad for at det er slik, for det er en garanti for at politikerne har begrenset mulighet til å definere deg som del av en uønsket gruppe og behandle det deretter. Når noen nevner at alle IS-mødrene bør hentes hjem så er det ikke pga. "snillhet", men pga at man har hentet en og bør ha lik praksis for alle. Signalet om en fungerende rettsstat er viktig. Minoriteter føler seg nok forskjellsbehandlet allerede, og hvis det blir bevisst politikk vil det øke segregeringen og gjøre det lettere å rekruttere flere til terror.
 13. 5 points
  Forskjellen her er jo at forrige artikkel, som "reklamerte" for dette produktet, lå offentlig ute uten betalingsmur. Da blir det litt dumt å legge kritikken av samme produktet bak betalingsmur. Enten alt eller ingenting mener jeg.
 14. 4 points
  Helt latterlig at man igjen skal diskutere jobben til Ole etter et tap borte mot et Liverpool som er helt overlegne denne sesongen. Keane har helt rett, Solskjær må få minst et år til og muligheten til å gjøre dette til hans lag. Akkurat som for eksempel oppskrytte Lampard i Chelsea, som slipper mye billigere unna kritikk fordi han er engelsk. Og hva er greia med at Carragher mener Ole har vært der i 18 måneder før han andre konkluderer med 16 måneder? Det er såvidt litt over 12 måneder ffs.
 15. 4 points
  Her er en god diskusjon om induksjonsmotor vs. PM-motor. https://teslamotorsclub.com/tmc/threads/no-tow-mode-because-of-permanent-magnet-motor.124750/ Det ser ut til å være litt uenighet mhp. om PMSRM-motoren i Model 3 kan skade inverteren eller ikke, men det alle er enige om og som er støttet av alle andre linker jeg har funnet er: PM-motorer lager mye BEMF og har tap fra hysterese og virvelstrøm. Induksjonsmotorer langer null BEMF når de ikke er tilført strøm og har derfor heller ikke tap. En link som støtter dette: https://www.magnax.com/magnax-blog/no-load-losses..-and-how-this-affects-the-range-of-electric-vehicles BLDC er en PM-motor. Samme greia, bare at den drives med firkantpulser fra DC istedenfor sinuskurve fra inverter. Men basisprinsippet er likt. Nei, Tesla har ikke gått over til PM-motorer som "alle" andre (nei, ikke f.eks Audi) bruker. De har en helt unik (i elbilsammenheng) motor, en hybrid PM/switchet reluktanse motor der SR-delen "gjør jobben" mens permanentmagnetene er montert på rotoren for å fikse SR-motorens ulemper (ripple og cogging på engelsk, jeg sliter med å finne de rette norske ordene). Den bruker derfor mye mindre rare earth magneter enn rene PM-motorer (anslagsvis en femtedel), er mer effektiv og enklere å kjøle (siden tapene er konsentrert i stator). Litt interessant lesestoff om SR-motorer: https://www.powerelectronics.com/content/article/21861336/the-case-for-switched-reluctance-motors Med SR motor bak på Model 3 og induksjonsmotor foran får man det beste av begge verdener. Effektiviteten over hele effektregistrert på SR-motoren bak, og høy effekt på frontmotoren samtidig som den kan slås helt av når den ikke behøves (som er mesteparten av tiden). En genial løsning som Tesla er helt alene om på AWD-elbiler, alle andre bruker enten to PM-motorer eller to induksjonsmotorer.
 16. 4 points
  HAhahahHAHAH HAHAaehahaHHHAAAAA
 17. 4 points
  Merkespenning er da ikke noe problem. Det tåler inverteren fint når den er avslått, komponentene er nødvendigvis designet for merkespenning. Altså ikke noe ekstra tap fra dette. En PM-motor kan (ved høyt turtall) derimot indusere en langt høyere spenning som kan skade inverteren, om det ikke settes opp roterende felt fra den. Derfor har biler med PM-motorer strenge begrensninger på hvor raskt de kan taues uten at bilen er påslått og alt er i gang. Og dermed kan heller ikke inverter slås av slik man kan med inverter for induksjonsmotoren, og man får et større tap (tap i inverter, i tillegg til hysterese og virvelstrømmer). Har man en industrimotor og slår av strømmen på denne (f.eks på en vedsag) så roterer den nesten helt fritt, det kan ta mange minutter før den stopper. Prøv det samme f.eks med en BLDC-motor og se hvor lenge den roterer. Det er en grunn til at man på elsykler helst benytter gearede motorer med internt frihjul på sykler som skal være lette å sykle også uten motordrift. Å sykle på en elsykkel med direktedrevet motor uten strøm på batteriet er rett og slett utrolig slitsomt
 18. 4 points
  En ting skal hun ha, hun er smart. Først kjører hun på med at sønnen er syk for å komme seg hjem og nå sier hun at det er en lettelse å få av seg nikaben. https://www.dagbladet.no/nyheter/lettelse-a-fa-av-nikaben/72044171
 19. 4 points
  Ehh.. nei? Altså, alle vet hva DVD er, men det er ikke en universal betegnelse på "alle medier".
 20. 4 points
 21. 4 points
  Du må aldri skrive offer og IS kvinnen i samme setning. Det vil bli oppfattet som at du støtter IS og helst ser at kvinnen frikjennes og får utdelt en pengepremie direkte tatt fra trygden deres.
 22. 4 points
  For det første er tallene i innlegget du siterer tatt ut av luften, og for det andre er nok rasist et bedre begrep enn islamofob. Islamofobi er noe rasistene forsøker å spre i befolkning for å få støtte i sitt syn. Metoden er å fremstille muslimer som en homogen gruppe og fremstille alt av forbrytelser begått av denne gruppen som motivert utfra religion. Legitim religionskritikk kaller de det.
 23. 4 points
  Da er du jo åpen for at hydrogen kan ha noe for seg. Personlig ser jeg at hydrogen har noen egenskaper som gjør at det kan lykkes som energibærer, men jeg ser ikke at Norge er riktig plass ennå. Dessverre. Jeg begynte å interessere meg for hydrogen fordi også jeg gjerne vil hjelpe til med det grønne skiftet, og hydrogen er en opplagt vei hvor det kan skapes (og allerede har blitt skapt) mange teknologiarbeidsplasser i Norge. Jeg ser ikke helt hvordan batteriene skal bidra til verdiskapning i Norge. Akkurat nå er det den mest effektive måten å brenne av penger på, og det gjør vi i stor skala med sosialdemokratiet som offerlam. Jeg ble også helt slått i bakken av den fanatiske motstanden mot hydrogen, og har klødd meg i hodet siden for å finne ut hva den bunner i. Den eneste røde tråden jeg har funnet er Tesla-eierskap. Håper det vil lykkes i hvertfall maritim industri å få til noe med batterier, men usikker på om resten av verden har råd til batteriferger.
 24. 4 points
  Hvorfor poster du 1.000.000.0000 innlegg som i praksis er reprisetimen med linker til "dokumentasjon" som for alt jeg vet kan være betalt/sponset propaganda fra de som ønsker ett gitt scenario? Om det er din personlig "mening" eller om du har økonomiske interesser i at dine evt "investeringer" i hydrogen er god investering er totalt likegyldig for min del på ett debatt-forum som dette. Jeg er normalt *ekstremt* manisk på å søke opp "dokumentasjon" (som jeg ikke alltid kan etterprøve selv som f.eks. ved programmering) for å gjøre meg opp en mening. Ikke alle som er "tools" for Resett.no og Document.no.. som er i overtall i visse emner her på Diskusjon.no (bare som ett eksempel på hvor lettlurte noen er når de egentlig bare søker "informasjon" som støtter deres allerede fastlåste syn i en sak). Dessverre virker ensidig "propaganda" med linker til "dokumentasjon" til "kilder" jeg (eller andre) i praksis ikke kan etterprøve mot sin hensikt for min del. Du skal ha kudos for din saklighet (minus glipp med å kalle Sturle S for løgner/lystløgner... Pleeeze.. kutt ut det!)..
 25. 4 points
  Haha jeg ler godt av enkelte her inne. Enn å henge seg opp så voldsomt i at noen ikke finner dette attraktivt? Eller at andre er glad for at de er slanke? Hva faen liksom.
 26. 4 points
  Just asking questions (also known as JAQing off) is a way of attempting to make wild accusations acceptable (and hopefully not legally actionable) by framing them as questions rather than statements. It shifts the burden of proof to one's opponent; rather than laboriously having to prove that all politicians are reptoid scum, one can pull out one single odd piece of evidence and force the opponent to explain why the evidence is wrong. https://rationalwiki.org/wiki/Just_asking_questions Legg merke til "... ignoring the answers." TS er (i motsetning til mange av hans meningsmotstandere) m.a.o ikke her for å lytte, få utfordret standpunktene sine, eller for å lære. Han er her for å få utløp for frustrasjon. Og for å spre fordommer.
 27. 4 points
  Du er sikkert ikke alene om det nei. Jeg antar både oophus3do og Bjørn Eng er enige med deg. Det sagt så ser det ut som dere alle tre ignorerer at: - hydrogenbiler slett ikke er nullutslipp - hydrogenbiler forblir dyre i produksjon på sikt (billigere enn svindyrt sier egentlig ikke så mye) - hydrogenbiler forblir dyre i drift på sikt pga mye høyere strømforbruk til PEM enn elbiler bruker til sine batterier. - Høna og egget, det finnes ca 1500 bensinstasjoner i landet og 1 operativ hydrogenstasjon (for personbiler), der man må booke time for fylling en uke i forveien.
 28. 4 points
  Mange som argumenterer for hydrogen har elbil, men ingen av de har hydrogenbil.
 29. 4 points
  Hva er det som gjør de til dårlige vinterbiler? Teslan min er alltid varm når jeg skal bruke den og den har en helt fantastisk firehjulstrekk. Beste vinterbilen jeg har eid iallefall (og jeg bor i Nord-Norge)
 30. 4 points
  Nei, induksjonsmotoren har en STOR fordel til. Den kan rulle helt fritt, uten tilførsel av strøm. Det kan ikke en PM-motor siden magnetene vil indusere strøm i spolen. Derfor bruker Tesla en av hver, når man kjører "normalt" på landevei så brukes kun PM/SRM-motoren mens induksjonsmotoren bare ruller med. Da slipper man tap i ekstra motor/inverter. Audi bruker 2 induksjonsmotorer og har derfor dårligere virkningsgrad. Jaguar bruker 2 PM-motorer og har derfor også dårligere virkingsgrad. Tesla kombinerer det beste fra begge verdener. PM/SRM-motoren til Tesla har en stor fordel til i forhold til rene PM-motorer, den bruker MYE mindre av de dyre rare-earth magnetene. I tillegg er rotoren lang billigere å produsere enn den til induksjonsmotoren. Her er altså mye optimalisering for lav kostnad, i tillegg til høy effektivitet. Her er litt lesestoff om Teslas geniale PM/SRM-motor: https://cleantechnica.com/2018/03/11/tesla-model-3-motor-in-depth/
 31. 4 points
  De fleste som ihuga argumenterer mot hydrogen her, har tilfeldigvis en Tesla. De viser også en lojalitet mot merket og Elon Musk som minner sterkt om Apple i Steve Jobs sine glansdager. Vi er vel bare slik vi mennesker, at vi tiltrekkes mot karismatiske ledere. Hva er din motivasjon? Du har vel ikke kjøpt deg en Tesla du også?
 32. 4 points
  Jeg er imponert over alle med lav inntekt som klarer å spare og legge unna penger. 100 er virkelig ingen dårlig sum, gi deg selv en klapp på skuldra 😎
 33. 4 points
  Mer enn 20 år i IT-bransjen har overbevist meg om at det trengs først og fremst å bryte ned noen mer og mer groteske monopoler i bransjen, å fokusere mer på personvern og kontroll for endebrukere, bøte på alt tullet Web 2.0 brakte med seg, kultivere mer utdannelse rettet mot datavitenskap og innse at det er nok webdesignere i verden nå, slutte å la daffe utviklere spise ram som om det var sukkertøy, slutte med den enorme sosiale dumpingen som foregår i bransjen generelt, investere mer i nyskapende og risikable prosjekter, instille utvidet praksis om at utviklere må bruke internsystemer de lager på anbud til de forstår hvor lite de forstår av hva de driver med, innse at gpl ikke er fienden, innse at standardiseringsinstanser fungerer ikke som de gjorde på 70-tallet, bedre krypteringspraksis, "nei... det der trenger ikke være en mobil app." Kunne sikkert fortsatt i det uendelige her... Mer kvinner tror jeg nok ikke kommer inn på lista mi engang.
 34. 4 points
  Takk, for tipset, dette viste jeg dog om. Det er nok en stund til det blir en aktuell problemstilling. Akkurat nå leier jeg for 7500 kr (alt inkludert) og er egentlig kjempefornøyd. Så det kommer litt an på hvor lenge jeg kommer til å bo her, tror jeg kommer til å bo her i minst 3 - 5 år til. Er så godt å slippe å tenke på om ting skal gå i stykker osv.. Da fikser jo bare huseieren min dette for meg, og huseieren min er helt fantastisk. Fikser ting innen rimelig tid og det er utrolig stille og rolig her jeg bor (utrolig når det er to unger som bor her, med de er kjempe greie), med butikk under 5 minutter fra her til fots. Men når det kommer den tid at jeg ønsker å kjøpe så håper jeg at jeg ihvertfall finner en leilighet som er ihvertfall litt større enn denne kjellerleiligheten jeg bor i. Den passer perfekt for en person, men jeg vil jo gjerne finne meg ei dame etterhvert og.. Skal forøvrig prøve å spare opp til 300.000 uansett av hva som skjer. Ønsker jo å få meg et lån i banken, og da er det positivt om man faktisk klarer å spare opp såpass mye. Jeg er 1/3 fra målet.
 35. 4 points
  Hydrogenbiler anno 2030 klarer sikkert å konkurrere mot elbiler anno 2020. Men nå virker det som hydrogen-bransjen glemmer at batteribiler også vil være i rivende utvikling i årene fremover. I 2040 klarer vel nye hydrogenbiler å konkurrere mot elbiler anno 2030 osv. Egget og høna biter de i baken år etter år. Det vil fortsatt selges hundrevis eller tusenvis av elbiler for hver hydrogenbil i 2030. Glem hydrogen i personbiler - også i 2030.
 36. 4 points
 37. 4 points
  Jepp, litt sånn som alle andre bransjer egentlig. Dette voldsomme fokuset på kjønn, og ikke minst, etnisitet er helt høl i hodet.
 38. 3 points
  Men denne var best. Gamle gubben Woy hjalp til mot city, gamlevennen Brendan nekter å vinne og vi slår Big All Ole. Bra helg det.
 39. 3 points
  Jeg er enig i budskapet, men det ville vært mer troverdig om du tar med det du sikter til fra begge sider fremfor det du endte opp med å gjøre. Dette omhandler en diskusjon som er større enn kun denne tråden.
 40. 3 points
 41. 3 points
  Neste gang siterer du folk fra begge "sider", så blir det troverdighet i dette.
 42. 3 points
  Mangler tilogmed en straffe vi skulle fått
 43. 3 points
  Benjo, du må virkelig hate Arsenal. Hvorfor gidder du egentlig å heie på Arsenal når du hater omtrent laget og spillerne uansett hva. Alt andre gjør er greit, men aldri oss. enten er du retard eller så er du naiv
 44. 3 points
  Ingen har forsvart kvinnen i denne tråden. Media videreformidler kun det forsvarerne sier. Har du kilde til at MSM forsvarer kvinnen er jeg interresert i å lese det. Men jeg vet allerede at dette er noe du ikke har. Istedet kommer du med en unnskylding eller anklage om hets.
 45. 3 points
  Den var klokkeklar. Helt utrolig at ikke VAR gjorde den om. Dere ble snytt der, etter all sannsynlighet for seieren også. Bare å innse at VAR ikke vil være en løsning på alle disse dommerfeilene.
 46. 3 points
  Kan vi slutte å late som at uttalelsen din handlet om deg (evt. ditt eget behov får å rakke ned på andre) og heller om damen på bildet? Du uttaler deg om damen på bildet med "glad for at jeg ikke ser slik ut". Men det er jo slik mobbere slipper unna ved å ofte ikke tørre å være direkte mot personen det gjelder og pakke det inn på den måten du viser så godt med ditt eksempel. Det er ikke bare forkastelig og dårlig etikette men i tillegg også veldig feigt så jeg ville revurdert den type oppførsel og verdivalg. Om det faktisk var hensikten din er en helt annen sak, men kanskje det da dreier seg om å lære empati for mennesker som ikke er som deg? Mitt forslag er å slutte å rakke ned på andre for å styrke sitt eget selvbilde. Man får bare tåle litt tyn når man tråkker feil, reflektere å gå inn i seg selv. Modning handler om nettopp det. EDIT: Og for de som snakker om at overvektige "er en stor kostnad for samfunnet" så vil jeg påstå det veldig få tør å snakke om - at mobbing, hets og trakassering er en vesentlig større kostnad og fører ofte til andre utfordringer i livet samt store kostnader for nettopp samfunnet.
 47. 3 points
  Induksjonsmotoren har mye kW/$ og kW/kg. Men så klart, motorer med like mye kW og Nm er like sterke, åpenbart. Tesla er heller ikke de eneste som bruker induksjonsmotor. F.eks bruker Audi e-tron induksjonsmotorer. De store kommer etter til slutt, men innen de gjør det har Tesla forbedret sitt design enda mer.
 48. 3 points
  Og igjen, å distribuere spill uten DRM betyr ikke nødvendigvis at arbeidsforholdene er bra, det er ingen korrelasjon der. Ingen liker DRM, det vet også spillselskapene, men det er samtidig en beskyttelse mot piratkopiering, som åpenbart kan koste dyrt for selskapene som utvikler spillene. At CD Project mener de kan selge like mange spill uten DRM, høres veldig bra ut, men andre spillselskaper ser ikke ut til å være helt enig. Hvem som har rett vet ikke jeg, men jeg tipper veldig mange heller ville lastet ned de nyeste spillene gratis, enn å kjøpe de, med unntak av samlerutgaver og den slags som har noe "hylleverdi". Du vet at EA og Epic har avtale med GOG, og flere av deres spill finnes der, helt uten DRM, dog er det vel kun klassiske spill, GOG står tross alt for "Good Old Games" ? Betyr det at du ikke tror på kritikken som kom mot CD Project etter Witcher 3, og at du mener de ikke driver med "crunch", men tar sin tid, 8-16 fem dager i uken, sånn for å ikke sette noe på spill ved å overarbeide sine ansatte?
 49. 3 points
  Se for deg om jeg prøvde å få publisert en satirisk tekst om Muhammed i en eller annen venstrepublikasjon. Nei? Nei. Hvorfor ikke? Det var en del av det vi gjorde for å stagge kristendommen i sin tid. Når jeg i min ungdom lo meg ihjel av Life of Brian, så kan ikke jeg sitte senere når noen publiserer en helt betimelig karikatur av Muhammed og kaste meg på "ååå, vi må jo vise respekt for andres livssyn og bla bla blablablabla bla, på tide med offentlig unnskyldning og aske i fjeset." Da hadde jeg jo vært en diger patetisk hykler... ikke sant? Noen på venstresiden har for all del prøvd. Charlie Hebdo for eksempel. Ser jo hvordan det gikk og hvor mye kulturell konsekvens det fikk. Noen regnbueflagg på facebook og ellers pinlig stillhet. Og de nye diskrimineringslovene er våre nye blasfemiparagrafer. Du kan ta gode gamle sosseveien og late som de ikke er det. Men det er de.
 50. 3 points
  Hva er det som er så fantastisk med hydrogen? Dagens biler er dyre i innkjøp, minst like dyre som diesel i drift og de har deler som ikke lever lenge. Det påstås at de kan fylles opp raskt, men det betinger jo at ikke fem andre har fylt tanken før deg den dagen en skal fylle. Bilen fyller seg ikke selv om natta, en må fremdeles oppsøke overprisede stasjoner. Hydrogen er som en samling av all negative sider i ei pakke. Og jeg skal se bort fra at det kun finnes én fyllestasjon her i landet nå.
×
×
 • Create New...