Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/23/19 in all areas

 1. 12 points
  DNB viser toppen av kundearroganse på NRK nyheter i dag. De tilbyr ikke noen løsninger for å hjelpe sine kunder og ber de som er rammet om å søke kreditt eller skaffe Mastercard. De sier at man da uansett ikke kan beregne å komme igjennom på kundeservice nå. Det var null sympati med folk som uvitende har fått tømt eller overtrukket sin konto. Stakkars de på gulvet i kundeservice som i tillegg må håndtere dårlige uttalelser fra ledelse til kunder. Doble transaksjoner har skjedd flere ganger før hos DNB, på tide å tette noen hull i systemene/ansatte. Jeg måtte faktisk høre innslaget to ganger for å høre om jeg hørte rett. Der var det ingen ydmykhet over feilen. Det var på NRK nyheter kl 8:00. (Så min påstand kan verifiseres med å høre innslaget om noen lurer). På sidene til DNB er det ikke nevnt noe om feilen. De sier folk vil få pengene tilbake, ja selvsagt. Hva med de som har fått tømt konto eller for lite på konto og sitter fast på farten i ut eller innland. Forøvrig har DNB nå meldt at alt er løst og problemet over. DNB er forkjemper for kontantløst samfunn! Hallo..!!! Virkeligheten banker på døra, DnB har hatt masse feil som har satt kundene i knipa... Noen av gjentagende feil er: Dobbel transaksjoner,nettbank nede, Vipps nede (laget av DNB, nå med eierandel i flere selskap), kort som blir sperret osv. Man burde klare mere stabile tjenester de siste 10 årene. DNB holder kortene godt gjemt denne gang, de sier det er noen som er rammet. Hva legger DNB i noen?
 2. 11 points
  Når gjorde trump noe som helst fornuftig? Det at verden bare godtar at usa kan spionere på alt og alle men at kina ikke kan er for meg helt bak mål. Jeg støtter ikkje kina i noe som helst, men det er ingen bevis på at noen bakdør i ett eneste huawei produkt, mens så å si samtlige amerikanske har. Go figure
 3. 7 points
  Spoiler: Nedenfor kommer det til å komme sterke utfall mot "klimahysteri", samt innsiktsfulle teknologiske betraktninger.
 4. 7 points
 5. 7 points
 6. 7 points
  Fakta: – Ved røyking fant forskerne alvorlige helseskader med en gang de begynte å forske. Nå har man altså forsket på stråling i 70 år uten å finne noen alvorlige helseskader. Hadde det vært noen alvorlige helseskader, så ville man høyst sannsynlig ha funnet det nå. Men fakta er vel noe dritt. Kanskje du bor ved en radiomast?
 7. 7 points
  Er det kun jeg som mener det er rart dette ikke gjelder andre enn huawei? Hva med alle andre bedrifter fra Kina? Så vidt jeg vet er det "loven" i Kina som Trump er så redd for, og den måtte vel alle kinesiske firma følge likt med huawei? Dette må da utgjøre ganske mange produkter, og en komplett stans for handel mellom Kina og USA?
 8. 6 points
  Utrolig ensidig fokus fra media på hvordan dette rammer Huawei. Men hvis forhandlingene ikke fører fram er det vel ganske sannsynlig at også Kina tyr til sterkere lut..? De amerikanske selskapene som designer hardware i USA produserer den som kjent ikke hjemme — det ville vært mye dyrere. De har mye i Japan og Korea. Og mye i Kina. Og det har "alle andre" også. Ericsson og Nokia er europeiske aktører som lager Telecom-hardware, men det skulle forundre meg mye om det ikke er amerikansk IP og komponenter produsert i Kina i disse. Om situasjonen blir helt låst er det vel ikke usannsynlig at alle de store aktørene i telecom og elektronikk og data rammes, og dermed forbrukere verden over? Hvorfor diskuterer dere ikke de videre konsekvensene overhodet?? Det er da langt mer interessant enn hvordan det går med Huawei!
 9. 6 points
  2,1 tonn batterier burde vel være nærmere 350-400 kwh enn 200 kwh? Tesla S 100 batteri kwh veier vel 550 kg ish om jeg husker korrekt. Og på nærsagt samme vekt per batteripakke så får altså Renault ut bare halvparten av kapasiteten? Energitettheten er jo ennå større på Model 3 batteriene så om man sammenlikner med 21700 celler så blir det ennå større avvik mellom vekten på tesla batteripakker og det Renault Trucks setter sammen. Har Renault valgt sparebatterier? Kan ikke bransjen tå å skjerpe seg litt og faktisk gjøre skikkelig arbeid når de skal elektrifisere nye modeller? Vi så den samme mentaliteten hos Mercedes som valgte å resirkulere fossilbil plattform for bruk på EQC, og det resulterte i en modell med lav effektivitet, relativt svak rekkevidde, unødvendig mye vekt og takket være resirkulering av plattformen er innvendig plass begrenset, spesielt bak samt at markfrigangen er under 10 cm. En elektrisk SUV med frihøyde lik en 911 At de velger å gjøre ting billigst mulig hele veien er forbannet tull. Lastebil chassi har vært mer eller mindre uforandret siden mellomkrigsårene. Rammene er nærmest like, bare hjuloppheng og dempere er forbedret. Trenger en elektrisk lastebil dagens fossil-lastebil ramme? Neppe. Og dermed ville en konstruksjon av et nytt chassi kun for el-lastebil faktisk fått batteripakkene sentraliserte og nærmere bakken. Det ville gitt rom for større batteripakker, lavere tyngdepunkt og det nye chassiset ville ikke trengt å drasse på dødvekten fra et chassi som er konstruert for dieselbrenner, lang mellomaksling etc.
 10. 6 points
 11. 6 points
  Stein Jarle Olsen, går det ikke an å bruke noe annet enn det tabloide "raser" i overskriften? Regner med at DNB jobber maks for å rette opp i dette, så jeg antar at da er neste overskrift "Kundene har sluttet å rase mot DNB" alternativt Kundene er hysterisk glade for at DNB har ryddet opp"? Ellers grei artikkel
 12. 5 points
 13. 5 points
  Oi, dæven... Finn fram kontanter (DNB har jo tømt kontoen) og kjøp inn hermetikk, vann og annet. Takk til Tomandjak, for informasjon og teorier få har tilgang til.
 14. 5 points
  Skittent spill. Hvorfor rammer det bare Huawei, og ikke alle kinesiske produkter? Kan det være fordi de er i ferd med å ta igjen Apple og Samsung?
 15. 5 points
  Eh. Den første Band? Hva er det? Er Band Of Brothers (boka som kom et halvt århundre før Saving PR) en spinoff av filmen? Serien følger boka slavisk. Her virker det som du drar frem fakta du finner på. Game of Thrones kommer langt opp på lista mi, slått av The Wire, Sopranos, Generation Kill og etpar andre.
 16. 4 points
  Det er trist at selskap som er så innovative og gir produkter som folket vil ha, blir kvelt på den måten. Skulle jo tro at konkurrenter heller skulle bli oppfordret for å lage enda bedre produkter og skape enda mer innovasjon, noe som til slutt ville gitt forbruker fordeler og menneskeheten fremgang. Demokratiet har jo stemt for at de liker Huawei (ettersom Huawei har fått såpass marked plassering), er tullete at flere automatisk tenker HUAWEI=KINA=DIKTATUR; HURRDURR!! MUST HATE!! Bare se hvor bra og likt Huawei Matebook laptoppene er, faktisk har de alle tre pall plassene her på Tek.no. Se på Huawei mobilene, her har de første og andre plass, samt fjerde plass her på Tek.no. Den siste P30 Pro med to-veis trådløs lader, "jaw dropping" 50x Periskop zoom, Ultra bred linse, Uforståelig bra natt-kamera++, har såpass mye bra at "alle" forventet at Apple og Samsung skulle komme med kjempebra konkurrerende produkter, men istedenfor får vi dette..... Folket har talt og stemt, men de rike og mektige bestemmer og sier "dere skal ikke like Huawei".. dette er ikke demokrati...
 17. 4 points
  Hva har Trump imot Sør-Koreanske LG? Skal du virkelig ha en låst telefon, så er jo iPhone rette merket.
 18. 4 points
  // ironi / sarkasme on // Gjøre vann fra havet om til damp kan jo gjøre at havnivået ikke stiger så mye!! Genialt! // ironi / sarkasme off // Mennesker som leker gud med klimaet er aldri noe lurt...
 19. 4 points
  Hvis dette er et forsøk på å sabotere Huawei fra USA, så ser vi at det virker... er veldig fornøyd med min Huawei telefon og kommer til å beholde den nesten uansett hva som skjer.
 20. 4 points
  Moderatormelding Splittet ut diskusjon om språkopplæring for barn til denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1846776
 21. 4 points
  Som nevnt i artikkelen står etasjene oppover fjellstøtt, på påler som går ned til fast grunn, mens bakkeplanet hviler på bakken uten skikkelig fundament. Vi hadde elektro på prosjektet den gangen, og det har vært et kjent problem lenge. Såvidt jeg kjenner saken var det noen geologer eller arkitekter som synes det var en fin løsning, men det sier seg jo selv at ikke går bra.
 22. 4 points
  1. Dette er ikke en ban på alt fra Kina, men Huawei. Hva har Huawei gjort, annet enn å gjøre det bra og vokse? 2. Kina har en drøss med problemer, men akkurat dette er det USA som står for
 23. 4 points
  Sånn er livet når man er på NAV. Et greit apropos i denne saken.
 24. 4 points
  Glad jeg byttet for 2 mnd siden mindre jobb enn man tror.
 25. 4 points
  Håper at Kina kontrer med noe som setter Trump på plass
 26. 4 points
  Hva faen skjer med victimblamingen i denne tråden her? Hadde bankkundene for korte skjørt på seg også, kanskje?
 27. 4 points
  Og det er ikke USA? Landet som så og si har rasert midtøsten?
 28. 4 points
  Virker som det er veldig mange som lever fra lønning til lønning å sløser i vei i stedet for å stramme inn en periode å legge seg opp en buffer. Greier man å sette av 5000 i mnd har man lagt seg opp 60000 på 12 mnd. Sette av 5000 i mnd? Skal vi se, 10400 i mnd husleie/strøm/forsikring, 2200 i mnd bil/parkering/drivstoff, 500 i mnd telefon/internet, 2700 i mnd for mat. Utbetalt pr mnd 15890,33. Blir ikke rom for å sette av 5000 i mnd her nei ?
 29. 4 points
  Kronprinsen har fleire eigedommar som han nok betaler straumrekninga til, slik som hytta på Flekkerøya, so han får nok like stor glede av redusert nettleige som oss andre. (Dersom ikkje staten tek det inn i form av høgare utbyte frå Statnett, som vanleg.) Klimakablane til Danmark og Tyskland er enormt viktige. Ein kabel på 1,4 GW kan gjere det mogeleg for landet i den andre enden å installere 2,8 GW ny fornybar kraftproduksjon med 50% kapasitetsfaktor (til dømes havvind) Når det er god vind og vindkrafta produserer for fullt, kan dei bruke 1,4 GW og eksportere 1,4 GW til Noreg. Når det ikkje er vind, kan dei importere 1,4 GW frå Noreg. På den måten kan dei erstatte 1,4 GW kolkraft med utslepp på 12 millionar tonn CO2 i året. 12 millionar tonn CO2 i året tilsvarer dei samla utsleppa frå norsk industri, utanom petroleumsutvinning, i 2017. Betre og billigare klimatiltak skal du leite lenge etter. I tillegg er kablane svært lønsame for Statnett, slik at dei må ta inn mindre pengar i nettleige.
 30. 3 points
  Helt klart, det er udemokratisk med et kongehus, og adelskapet er for lengst avviklet, noe som også burde gjøres med kongehuset. Hvorvidt det blir bedre uten konge, eller hva Märtha Louise bedriver, er egentlig helt irrelevant, det er de udemokratiske nedarvede titlene, som er problemet, i det minste for min del. Når det er sagt, gjør Hans Majestet Kong Harald V en utmerket jobb, og er kanskje den beste ambassadøren Norge kan ha, og så langt har også Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Magnus gjort en fremdragene jobb, men jeg mener fremdeles kongehuset bør avvikles etter den nåværende kongens død. Sjamanen kan aldri bli konge i Norge, du har misforstått dette fullstendig. Arverekken i Norge er : Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra Prins Sverre Magnus Prinsesse Märtha Louise Maud Angelica Behn Leah Isadora Behn Emma Tallulah Behn Uansett om Märtha gifter seg med sjarlatan Durex, ville han aldri kommet inn i arverekken, ettersom arvefølgen er lineal, som gjør at kun barn av konge eller dronning, født i lovlige ekteskap, eller av en som selv er arveberettiget, kan arve. Märtha kan altså i teorien bli dronning, men Durex'en kan ikke bli Konge.
 31. 3 points
  Det er en gruppe på Facebook som heter "Vi som vil ha Barnevernet fjernet" eller noe sånt. Gå inn der så skjønner du hvorfor vi trenger et barnevern. Og hvorfor noen voksne har borrelås på skoene.
 32. 3 points
  I dag er en grå dag, lettskyet, og 60 m² høykvalitets solceller på garasjetaket mitt gir akkurat nå 900w. Nytteverdien av 4m² på en bil er minimal. I 2018 ga 60m² paneler ca 7.000 kWh. Faktisk målt, ikke et teoretisk anslag. Hvis vi ser positivt på det, vil det bli ca 120kWh pr kvadratmeter pr år. 4m² optimalt plassert biltak vil kunne gi 4-500kWh på et år. Et batteri med rekkevidde 800km kan du da lade 2-3 ganger pr år... Skal du først produsere strøm til elbilen, så legg panelene på garasjetaket, ikke på biltaket!
 33. 3 points
  Det kommer an på hva batteriet er lagd for. Batterier er en avviening mellom effekttethet, energitetthet, motstand mot aldring, motstand mot slitasje, vedlikeholdsvennlighet, pris og sikker en hel del mer. Det er ganske sannsynlig at et batteri for en lastebil vil ha andre kritiske yteleskriterier enn en personbil. Det later til (fra artikkelen) at mye av markedet for disse er som platformer for produsenter som lager diverse spesialisert utstyr på toppen av chassiet. Da er det nok tenkbart at det kan være en stor fordel å minimere hvor mye redesign de som leverer slikt utstyr trenger å gjøre ved å ha en så lik ramme som mulig. Forøvrig er arbeid spart i å utvikle lastebilen en verdi i seg selv. Arbeid spart er innsats man kan sette inn på å lage neste produkt.
 34. 3 points
  https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_war_by_the_United_States Hvilke kriger startet Obama?
 35. 3 points
  Solceller på en elbil blir som å ha en egen ladepresse i en tanks: ja, gjennomførbart, men produksjon blir symbolpolitikk ifht forbruk.
 36. 3 points
  Jeg synes også Jon er blant de mindre interessante karakterene. Han er den karakteren som har minst utvikling i forhold til hvor mye tid han har på skjermen. Han begynner som en sympatisk, noe fortapt fyr med høy integritet og triste hundeøyne, og det er akkurat sånn han forlater serien også. En interessant utvikling for Jon måtte innebåret at han hadde blitt mer pragmatisk og moralsk fleksibel. Sammenlign dette f.eks. med Jamie personlige reise.
 37. 3 points
  Jeg tror vi bare får konkludere med at vi har litt forskjellig syn på saken. Kunne sikkert blitt en god diskusjon, men jeg trekker meg litt ut. Det blir litt frem og tilbake med de samme argumentene, og jeg føler ikke at jeg har tid. Beklager.
 38. 3 points
  Skuffende at de fortsatt ikke har laget en Linux-klient
 39. 3 points
  ALDRI hørt om den reglen. Pleier alltid å ta nytt fordi jeg kan og jeg ikke må vaske opp anyways.
 40. 3 points
  Hun krever vel ikke at han skal snakke flytende dansk. Det er vel mer en problemstilling fordi han ikke klarer å få seg jobb uten dette.
 41. 3 points
  Grunnet mye arbeid fremover og litt merkelig drømmer, så tar jeg et lengre avbrekk fra diskusjon.no og all annen internett-aktivitet. Sees om et halvt år eller noe sånt
 42. 3 points
  Når Space, E, R, og/eller S slutter å svare kan man absolutt påstå at tastaturet er ubrukelig.
 43. 3 points
  Hvordan mener du de skal gjøre det? Regulere handel? De har hatt toll på Amerikanske varer lenge, mens USA ikke har hatt samme tollmur andre vegen. Dette må kunne argumenteres at påvirker generell handel selv om det ikke er statene som handler seg imellom. Det lengre dollar-innspillet ditt er en påstand som burte påvirket verdensmarkedet, men likevel er det hovedsakelig med Kina dette er et problem. Dette kan derimot forklares på bakgrunn av hva Amerikanske myndigheter har sagt lenge, at Kina manipulerer valutaen sin (for å holde den kunstig lav) og er et tema som er visselig godt dokumentert. Dette er gjenstand for diskusjonene som pågår, og det er ingen beviser som bygger opp under din påstand på feltet meg bekjent og hvis det var realiteten ville verden sett annerledes ut? Jeg skal la dette med USA og "en ikke fri verdensøkonomi" ligge, men du kan da visselig handle i alt fra gull, bitcoins og norsk kroner til japanske yen. Det at dollaren ikke er like svak for inflasjon (på samme linje som norske kroner) er egentlig ikke spesielt relevant for diskusjonen, og heller en dempet støy vedrørende handelsbalansen mellom Kina og USA, når USA da er forutsigbare. På siden av dette er det selvfølgelig andre tema, slik som at Kina stjeler teknologi, kjøper opp fulle markeder og subsidierer satsningsområder (for å presse ut konkurranse) bare for å senere utnytte seg av monopolsituasjonen (solcelleindustrien som eksempel, eller koloniseringen i Afrika), for å ikke snakke om at en må være kinesisk for å eie selskaper i landet som tvinger frem handels-allianser i favør Kinesisk statsborger, dette i motsetning til i USA hvor disse er likestilt. Her er det masse detaljer staten Kina er involvert i allerede. Trump har sagt at hvis en innfører frihandel mellom landene så er det "greit", så hvis dette er utgangspunktet du finner fordelaktig så er det et Amerikansk initiativ, ikke kinesisk. Vel, en ser en bias i slutten av innlegget, og innlegget kan da fort tolket som mer en ønsketenking om en redusert Amerikansk innflytelse i verden og at argumentasjonen kan fremstå mer som bevisst desinformasjon kampanje mot et slikt endemål (og at en selv ikke tror på argumentasjonen)? Uansett, hvis en holder seg til saken og realiteten opp mot hvordan USA og Kina rasjonalt skulle tilnærme seg en win-win situasjon så fremstår det som om Kina er parten som må endre sin tilnærming. USA sine krav er ikke irrasjonelle, og hvor USA er tjent med en handelskrig som et bedre alternativ til dagens situasjon. Hvis Kina tvinger USA inn i en "no deal is better than a bad deal", så må en ikke bli overrasket om USA velger å bryte forholdet helt. Valget ser dermed ut til å falle på Kina om å opprette et mer balansert forhold, da gjerne med å stimulere til kjøp av mer Amerikanske varer eller ta konsekvensen av at Amerikanerne må skifte sine kjøpt mot andre land som er mer villig til å ha mer nøytrale handelsbalanser. Forøvrig ville jeg også satt et søkelys mot Kina sine etiske standpunkt generelt, hvis en også gjør dette mot USA. Massakre ved den himmelske freds plass (med fler), okkupasjonen av Tibet, egen propagandaminister, undertrykkelsen av religiøse minoriteter, totalovervåking med innføringen av social credit system som nå gjør at 14 millioner mennesker anses som "ikke-pålitelige" før systemet er satt inn på lands basis (som igjen har sammenheng med hvem du er venner med og i familie med) og vil føre til et kaste system og apartheid mot etniske minoriteter... Jeg vil tro at om en ønsker å undersøke disse nasjonene ytterligere så er USA det mindre ondet sett ut fra våre felles verdier i et norsk perspektiv. Kina sitt nåværende system er faktisk skremmende likt Tyskland på 1930-tallet, og en vet hvordan det utviklet seg.
 44. 3 points
  Der kommer vi inn på noe strålenissene ikke skjønner. Ioniserende stråling. De tror at all stråling er stråling uansett om det er synlig lys, infrastråling eller gammastråling. Alt er ett fett for dem. Og alt er 'fali!
 45. 3 points
  Denne avslutningen var en gedigen skuffelse på en lang ferd. Følelsen det gir er at man aldri igjen bør starte å se en serie før siste episode er spilt inn og folk kan gå god for kvaliteten og verdien av å se en serie i sin helhet. Det å starte på en togreise for så å blir ført gjennom et kloakkrør i stedet for gjennom et flott landskap er ikke en god opplevelse. Det samme gjelder å kaste penger etter spill i beta/early release. Selv om man i utganskpunket elskjer spillet eller en karakter/klasse i spillet, kan det innen spillet er ferdigstilt kan være gjort store endringer som gjør at man vil spille noe mer. Så har man kanskje lagt igjen noen tusener for betalt innhold for noe man ikke vil ta i lenger, selv ikke med ildtang. De to siste sesongene i GoT er som om man har vært stamgjest på en lukersiøs restaurant i 6 år for en dag å oppdage at den hvite duken er erstattet med brukt toalettpapir. Maten (karakterene) er den samme, men opplevelsen i sin helhet er kvalmende selv om maten er i verdensklasse. Jeg ser mange paraleller mellom GoT og World of Warcraft. Det starter fantastisk og så går den videre ferden gjennom et kloakkrør. Fordi man er emosjonelt knyttet til serien så blir man med videre selv om det stinker.
 46. 3 points
  Klart man skal være bra navlebeskuende, om man velger å ignorere 70 år forskning.
 47. 3 points
  Det legger du merke til, men USA sine handlinger rundt i verden, det går rett i glemmeboken eller i utgangspunktet helt usynlige? Jeg mener siden "Kina er vår tids imperialister" ifølge deg.
 48. 3 points
  Dette er nok det herremannen over Atlanternt vil. Det vil være en stor seier for han før valget. Som Norge sårt vet er at Kineserne hater å miste ansikt uavhengi av konsekvensene. Tror dermed ikke at Xi vil legge seg flat med det første - eller aldri. For å være helt ærlig er jeg glad for at noen "snakker Kina midt i tryne". De er vår tids Imperalister (sjekk hvordan de durer frem i Afrika) og det er på tide noen taler dem i mot (til tross for at det er Trump).
 49. 3 points
  Når man selv ikke engang bor i norge så skjønner jeg at bompengedebatten blir irrelevant, men for de som må betale tusenvis i måneden bare for å kunne kjøre fra og til jobb, barnehage, skole, diverse trening osv, spesielt når kollektivtibudet er såpass rævva som her i trondheim, da skjønner jeg helt fint at det blir reaksjoner. Det er veldig greit å avfeie noe som ikke berører deg selv. Bompenger har staten råd til å fjerne, man kan fjerne summen fra bistandsbudsjettet, så støtter man heller fattige her i norge enn nye jetfly til diktatorer i afrika.
 50. 3 points
  For min del er det er ikke nødvendigvis bompengene i seg selv som er problemet, men det uforholdsmessige i det, og særlig i byene der de skal sponse all verdens idiotiske satsninger som ellers hadde vært økonomisk galematias. Hadde andre ting blitt skattlagt like hardt som bilbruk hadde Liberalistene fremstått som rene Julenissen i forhold...
×
×
 • Create New...