Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/22/19 in all areas

 1. 15 points
  Stein Jarle Olsen, går det ikke an å bruke noe annet enn det tabloide "raser" i overskriften? Regner med at DNB jobber maks for å rette opp i dette, så jeg antar at da er neste overskrift "Kundene har sluttet å rase mot DNB" alternativt Kundene er hysterisk glade for at DNB har ryddet opp"? Ellers grei artikkel
 2. 7 points
  Jeg kjøper ikke holdningen din om at 'grønt diktatur' og påtvunget fattigdom er det eneste saliggjørende.
 3. 6 points
  Så DEILIG å lese minst én som har vett mellom ørene her på Tek! Hovedproblemet her ligger nettopp i dette at selskaper i Kina (og Sør Korea) har tilbydd billig produksjon av teknologi utviklet for hundretalls millioner kroner i vesten, hvorpå desse selskapene parallelt med dette har stjålet teknologien og produsert sine egne produkter uten å ha brukt en krone på utviklingen. Når rettssystemet i Kina nesten ensidig beskytter desse nasjonale selskapene, blir dette statlig beskyttet tyveri uten rettferdighet for de som har investert store summer på nyvinningene. Og vi som kjøper produktene til desse selskapene er med på å finansiere tyveri på enorm skala. Når man i tillegg faktorerer inn en rettskraftig obligatorisk informasjonslekasje til en ikke-alliert makt på ett hvert tidspunkt den Kinesiske stat skulle ønske dette, er dette en trussel ikke bare for investeringsvillighet i ny teknologi i vesten - men også for vestlig sikkerhet og din egen rett til privatliv!
 4. 4 points
  Jeg får ikke tak i hva som er problemstillingen. Uansett, selg hytta og bruk pengene til å betale lånet på bilen. Sånn, der sparte jeg dere for 11 000 i måneden. Jeg sender faktura i posten.
 5. 4 points
  Nei dette stemmer ikke: ca 12% tidsreduksjon. Men det er såklart bedre når en lader ved lavere SOC.
 6. 3 points
  Nå er innebyggere i Roan lite enige med deg slik som NRK skrev i dag. I forhold til brunkull-svineriet, oljeutslippene og CO2-utslipp er en vindpark på Trøndelagskysten flisespikeriet å regne. Den dagen man får havvinden til å bli moden i Norge eller kjernekraften til å bli akseptert, så kan man ta disse turbinene ned, fylle veiene og naturen gjør jobben sin på 10-20 år Dett er IKKE irreversible naturinngrep. Hiss deg heller opp for noe som virkelig betyr noe.
 7. 3 points
  Å ta klimautfordringene på allvor betyr at man må komme med løsninger som ikke bare redder klimaet men som også vil bli akseptert i befolkningen. Radikal klimapolitikk uten mennesklige hensyn vil bare gjøre at de som står for dette i neste omgang blir kastet ved valg og andre politikere som skor seg på motstanden mot slike løsninger kommer til makten og reverserer de klimafremskrittene som man skulle ha oppnådd. Se f.eks fremveskten av anti-bompengepartiene den siste tiden. Utopisme og diktatoriske løsninger vil ikke lede til at vi hverken berger klimaet eller får noe godt samfunn. Fungerende klimapolitikk vil måtte ta hensyn til hvordan mennesker opptrer i flokk like mye som til hvordan CO2 fanger varme. Å tro at man kan bare ignorere den mennesklige faktoren er omtrent like rasjonelt som å tro at man kan oppheve gravitasjonen.
 8. 3 points
 9. 2 points
 10. 2 points
  Avvisning....er det ett millitært uttrykk? Kan jo lett forveksles med avising på interkommen. Plutselig har vi en helge ingstad airborne.
 11. 2 points
  Se på meg, jeg filmer i svarthvitt i 2019, er jeg ikke artsy!
 12. 2 points
  Å erstatte et produkt med et annet som har en utsalgspris på over 50% mer enn prisen på opprinnelig produkt kan vel nærme seg "volder selgeren urimelige kostnader".
 13. 2 points
  Her var det mye rart: - Personbilparken er på ca 2,77 millioner biler nå. Hva den blir når bilparken er fult elektrifisert kan vi jo bare spekulere i, men 1 mill hørtes veldig lite ut. - 1GW * 24 timer * 365 dager er nok til å gi alle bilene 24 000 km rekkevidde per år. Gjennomsnittsbilen kjører ca 12 000 km/år og elbilistene lader i gjennomsnitt ca 80-90% av årlig kjørelengde hjemme. - På sikt trebger vi 2,77 millioner biler * 12 000 km * 0,2 kWh/km * 20% hurtiglading = 1,33 TWh hurtigladekapasitet per år - Spredt ut over året og døgnet gir 2,77 millioner biler et hurtigladebehov på 152 MW. Men jevn belastning er nok en kunstig forutsetning. La oss si vi må firedoble kapasiteten bare for å ha nok til alle tidspunkter og årstider. Da blir behovet litt i overkant av 600 MW. - Dvs. at 4000 biler kan hurtiglade samtidig. - Norge flyter over av regulerbar kraft. Det er altså ingen forutsetning at den nye kraften må være "forutsigbar" i betydningen 100% regulerbar. Ny kraft kan gjerne være vind, sol eller andre uforutsigbare kilder. Reguleringsevne har vi mer enn nok av. - Du påstår vi ikke en gang har adressert konsekvensene av nettutbygging. Det stemmer ikke. NVE har to store rapporter på nettopp elbilenes betydning for nettubtygginger. I 2016 konkluderte de med at strømnettet er klart for elbilene. I 2019 publiserte de rapporten Strømforbruk mot 2040, med en lignende konklusjon. Venner lar ikke venner tro på usannheter. De mytene du kommer med bør begraves her og nå og ikke gjenopptas. Les deg opp på fakta først så unngår du å bli en spreder av falske nyheter.
 14. 2 points
  Kan bli mange uante følger av denne handelskrigen. Om kina byrjar å slå seg vrang kan vi fort ende opp med ein tenologi-tørke samt prisauke på di produkta som er mulig å få tak i. Vanskelig å tru at kina eller usa gir seg.
 15. 2 points
  Liker souls, men ikke så begeistret for got lenger. For det første er serien nå ferdig, for det andre så bøe den helt elendig.
 16. 2 points
  Jeg var i Budapest å er også offer for dette. Må si at DNB kommer lett unna med alle de problemene som de skaper for kundene.
 17. 2 points
  Jeg liker utseende, gir meg en litt retro feel. Me like
 18. 2 points
  sic De har jo fullstendig dekning for overskriften, ser ikke hva du henger deg opp i.
 19. 2 points
  Akkurat den der skjønner jeg godt, og det er et større problem enn mange tror. Problemet er at hvis foreldrene er fra utlandet, snakker de ofte sitt eget språk hjemme. Det er ikke noe i veien med det. Hvis du og dama flytter til Spania, begynner dere jo ikke å snakke spansk til hverandre hjemme over natten. Noen gjør det over tid, noen gjør det aldri. Men barna prøver så godt de kan å lære språket foreldrene snakker hjemme, og samtidig språket "alle andre" snakker utenfor hjemmet. Dermed ender de opp uten et morsmål, og kan i verste fall slite med begge språkene. De får ikke nok trening hjemme til å bli flinke i språket til foreldrene, men ikke nok trening utenfor hjemmet til å bli flinke i norsk, heller. Dette er dessverre et stort problem de færreste tenker noe over eller snakker om, og burde absolutt få mer fokus i flyktningedebattene. Hvem foreldrene er eller hvor de kommer fra gir jeg blaffen i. Barna er uskyldige, og burde absolutt få bli behandlet sånn. Kjeft så mye du vil på foreldrene, men man må alltid ha barnas beste i tankene.
 20. 2 points
  Velkommen til forumet. Minst følgende uttalelser i innleggende dine er åpenbart feilaktige, det ser du ved å lese Eierseksjonsloven, som du finner i fulltekst her https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2017-06-16-65 . § 58 sier at styret er et organ, og at et eierseksjonssameie kan ha andre organer enn et styre. § 46 gir styret rett til å delta på årsmøtet, og gir styreleder plikt til å delta. § 57 og § 58 gir styret fullmakt til å fatte en lang rekke beslutninger uten vedtak på årsmøtet.
 21. 2 points
 22. 1 point
  Telia har oppdatert dekningskartet sitt, den 20.5.19. Hvis du velger å bare se på 3G-dekningen, så har de hvite feltene i sør-Norge blitt enda større. Sjekk spesielt Oppland og Buskerud. https://www.telia.no/dekning/ Trykk på 2G eller 4G, så er dekningen på plass.
 23. 1 point
  Sesong 1-4 er blant det beste som er laget. Det taper seg noe i 5-6 og fra sesong 7 er det store og åpenbare brister i hvordan serien er skrevet. Dette er ikke vanskelig å fange opp, kanskje med mindre det har gått svært lang tid siden sist man så de første sesongene. I så fall anbefaler jeg å se hele serien sammenhengende. Man kan ikke unngå å legge merke til det. Det er ikke tilfeldig at den dalende kvaliteten sammenfaller med at manusforfatterne gikk tom for bokmateriale og bestemte seg for å fullføre serien på mye kortere tid enn hva George Martin og HBO mente var riktig. Det ville i grunn vært et mirakel om kvaliteten ikke ble skadelidende. Så nei, jeg er uenig i at denne serien kun blir kritisert fordi den er populær. Om jeg ser helt bort fra de siste par sesongene så synes jeg fortsatt The Wire er hakket bedre skrevet enn GoT, men GoT er på en god andreplass.
 24. 1 point
  Ja nettopp! Siden røyking viste seg å være farlig så er elektromagnetisk stråling også farlig! Bare se bort i fra at vi har forsket opp og ned i mente på stråling og effekter og virkninger er godt kartlagt. Både av avhengige og uavhengige organer. Men siden de tok feil med røyking så er stråling også garantert farlig! Se også bort i fra at vi har konstant blitt bombardert av stråling så lenge vi har vandret på denne planeten. Det teller ikke.
 25. 1 point
  Grunnen til at de ikke støtter Apple Pay kan like gjerne være at Apple ikke åpner tilgangen til NFC på iPhone for tredjepartsutviklere.
 26. 1 point
  Klart man skal være bra navlebeskuende, om man velger å ignorere 70 år forskning.
 27. 1 point
  Når bare elbiler blir billige nok vil den prosessen gå helt av seg selv..
 28. 1 point
  Prisen på deres telefoner? Sist jeg sjekket så koster de da vitterlig like mye som Samsung sine telefoner. Er det noen som er billige så er det jo de andre kinesiske produsentene som Xiaomi og Oppo. Jeg skjønner godt at USA vil ha produksjonen i sitt eget land. Men hvem skal de skylde på da? Kanskje skylde på de amerikanske selskapene som ikke ønsker litt lavere marginer mot å produsere i eget land kontra Kina. Ingen som tvinger de til å produsere produktene sine i Kina. Det er en avgjørelse de selv har gjort av egen griskhet. Ingen av disse selskapene hadde lidd noen nød om de tjente noen 100 millioner (norske kroner vel og merke) mindre i året. Mye vil ha mer, fanden vil ha fler er det jo de sier. Ingenting som stemmer bedre enn det.
 29. 1 point
  Hvorfor skal folk alltid dra inn alt mulig annet rart? Folk ønsker at Kina skal vinne fordi måten USA oppfører seg på akkurat nå fra et handelsmessig aspekt er rett og slett forkastelig. Bytt Kina med et annet land og de ville fortsatt ønsket at de skal vinne. Ja for USA har jo aldri i sin historie gjort noe galt? Eller andre europeiske land, Tyskland f.eks? Hvorfor er det ingen som boikotter tyske bilmerker så de går konkurs på grunn av Hitler og hva han gjorde? Wow. Du trekker umiddelbart nazisme kortet? Tysk og japansk bilindustri var bombet sønder og sammen etter krigen og bygget seg opp igjen. Hvis noen skal boikotte tysk bilindustri, boikott VW etter deres juks. For det andre handler det ikke om USA har gjort noe galt eller ikke, USA ønsker et åpent market og ønsker at produksjonen foregår i eget land på grunn av økonomisk vekst, jobbmuligheter og utvikling. Det er jo ikke så vanskelig å forstå det vel? USA underbyr ikke konkurrerende land, de har ikke behov for det på lik linje med Tysk industri. Kina har ikke bare påvirket amerikansk industri, men hele verden. Du må gjerne begrunne med hva USA oppfører seg forkastelig, det eneste jeg ser er en President som ser alvoret i å miste industrien til et land med lavere kvalitet. Det har fått økonomiske konsekvenser for industrien spesielt i USA. Dessuten er Huawei et av landene som er konsekvensen av Amerikansk og andre vestlige land som har flyttet industrien til Kina og stjålet teknologi. Prisen på deres telefoner gir en veldig god indikasjon for det. Dette er et viktig steg uten at folk som deg forstår hvorfor.
 30. 1 point
  Alle klubber i hele verden er linket til Ndombele.
 31. 1 point
  Det samme slår meg. Har virkelig folk ingenting i buffer til uforutsette utgifter? Om ikke annet, så kan det i hvert fall hende at de lærer litt av dette.
 32. 1 point
  "Skal TU.no få momsfritak på lik linje med VG.no og DN.no, så må det konstrueres daglig nummererte nettutgaver." Ja, er det ikke bare å nummere daglige utgaver? Det kommer jo daglige artikler likevel, og da er det lettere å finne tilbake til rett artikkel for oss på kommentarfeltet. Denne artikkelen er merket med 22. Mai 2019, og er vel en form for daglig nummerering, så jeg forstår egentlig ikke problemet.
 33. 1 point
  Både Warhammer serien (1 & 2) samt Kingdoms bruker 64 bit versjon av TW Engine 3. Thrones of Britannia brukte 32 bit, samme som alle andre spill siden Empire. Warscape står bare for grafikk såvidt jeg vet. Eneste store forskjellen (som det har vært klaget på siden Empire) er måten melee kamper er i denne spillmotoren (TW3/Warscape). Forøvrig, liker jeg Warhammer delen av Total war, Thrones of Britannia var en stor stor skuffelse, noe som sier litt i og med at Warhammer 1 kom ut før, og er i mine øyne 100 ganger bedre enn Saga. Kommer definitivt til å spille mye Kingdoms.
 34. 1 point
 35. 1 point
  I dine eksempler ville jeg grepet inn i eksempel 1 og 3. I den første situasjonen hadde man lett kunne løst problemet og samtidig unngått konfrontasjon som du selv tenkte på. Mens episoden på Danskebåten bare ikke er verdt det. Du vet jo selv hva som skjedde. Hadde vært noe annet om snikeren var en 18 år gammel fyrstikke. Hendelser som med sykkelen er litt hit and miss. Er det mye folk rundt, hva skjer hvis det ender med fysisk konfrontasjon. En sykkel er jo og en såpass dyr og nødvendig ting at terskelen for å gjøre noe blir evig mye lavere. Men jeg hadde unngått å la han si i mot. Du ser jo selv at jo høyere min personlige gevinst hadde blitt, desto mindre skulle til for å gjøre noe.
 36. 1 point
  Personlig rammes ikke jeg av bompenger. Jeg har ikke bil. Jeg er for bompengeregulering. Både som finansieringsplattform og for å regulere trafikkmengde. Men selv jeg mener trykket nå er for høyt. Alt i rette mengder.
 37. 1 point
  Problemet er at du bare forbigår ting som ekstrem plot armor og heller begynner å snakke om Danys galskap. Du fokuserer på en enkelt liten ting, mens jeg viser til helheten, der det er fullt av klisjeer, selvmotsigelser og ulogiske ting som ikke henger sammen.
 38. 1 point
  Ikke kunde, men nesten Jobber i eiendomsavdelingen i en kommune, Skolen og SFO var stengt, Det var planleggingsdag. Foreldre har fått beskjed om dette i over 1 måned før, lapper og facebook meldinger og flere plakater på dører og vegger. Planleggingsdagen kommer, 08:30 står det 2 små barn utenfor døren til SFO, Foreldre som da bare har svingt inn på skoleplassen og sluppet av barna uten å se om skolen var åpen. En kollega i eiendom måtte jo ta med barna inn, Ingen ansatte i SFO svarte på telefonen, Barna hadde ingen Identifikasjon eller mobiltelefoner, ikke husket de noen telefon nummer heller. Etter og ha kontaktet rektor på skolen, eneste som svarte på telefonen, Så får han etterhvert tak i foreldrene, da er klokka 12:30. Foreldrene trapper illsint opp på skolen og begynner å kjefte på rektor fordi vi og skolen er uansvarlige. Jeg så alt, Foreldre som svinger intill gangveien ved skolen, slipper ut 2 barn i 6 års alder for så å kjøre videre, Ingen lys på skolen, ingen biler på parkeringsplassen, ingen barn eller voksne i nærheten. Hvem er uansvarlig her? Skal også sies at det hjalp ikke spesielt mye når begge barna var dårlig i Norsk, selv om begge er født i Norge.... Noe som forsåvidt også irriterer meg litt.
 39. 1 point
  Og allerede her ligger problemet. Man skal "mene" noe om hvordan ting er. Ikke undersøke og finne det ved bruk av vitenskap. Det skal menes og knyttes opp mot en gammel eventyrbok. Og derfor er denne tråden så lang, ingen enighet funnet og jorden er fortsatt bevist sfærisk.
 40. 1 point
  Jepp. Og dette er basert på antakelsen om at Huawei gjør det samme, som, la meg understreke og repetere for de som eventuelt kommer til å kommentere etter oss, DET ALDRI HAR BLITT PRESENTERT BEVIS FOR. Selv britene, som er medlem av Five Eyes, har understreket dette, og tom. valgt å samarbeide med Huawei. Tyskerne og. Og dette til tross for seriøse, amerikanske trusler om samarbeidskutt i deling av etteretningsinformasjon. Dette er ren proteksjonisme -- det har ingenting med sikkerhet å gjøre. At man kaller det et "sikkerhetsrisiko" er vanlig proteksjonistisk prosedyre. Trump vurderer for eks. å kaste BMW-fabrikker ut av USA, grunnet "nasjonal sikkerhet". Norge beskytter visse industrier i landet, og har strenge forbud eller tariffer mot utenlandsk konkurranse , og grunner også det i "nasjonal sikkerhet". Og det er akkurat det USA gjør her. Huawei, og Kina øvrig, sådan, begynner virkelig å konkurrere i industrier hvor amerikanske selskaper er ledende, og amerikanerne svarer, i ekte "frihandel"-ånd, med tiltak som dette. De gjorde lignende på 80-tallet under Reagan, en annen person som angivelig elsket "frihandel", når han innførte strenge tiltak mot økende japansk konkurranse på flere felt. IT-industrien, med partnere som Intel bla., klaget på de lave halvlederprisene til kinesere, som førte til at amerikanerne truet og til slutt tvang japanerne å å kunstig selge produktene sine med høyere prisen, og i tillegg holde seg unna spesifikke markeder, for å lette trykket på amerikanske selskaper. Det samme gjorde de mot billig japansk stål og aluminium. Japanske biler ble tom. straffet med 100% tariff, som er helt ekstremt, for å beskytte Ford of Chrysler.
 41. 1 point
 42. 1 point
  Tips nr. 0: Tørk av linsa før du tar bilde.Veldig mange bilder med "naturlig" tåkefilter.. ;-)
 43. 1 point
  Hva har hun oppnådd utenom og bli en kjendis etter et arrangert stunt som hun var helt uskyldig i. Greta er uten tvil opptatt av klimaspørsmålet men blir brukt uten skrupler konstant av aktivister og familien kjører på.
 44. 1 point
  Hva tjener folk på å gjøre en god jobb? Godt renommè, klapp på skuldra, unngå å få kritiske spørsmål om hvorfor liggetiden er høy for saker som kunne vært avgjort, kanskje et lønnshopp eller to man ellers ikke ville fått. Hvordan systemet som helhet tjener på at tapstiden er unnagjort før dommen faller kan jeg ikke forstå. Saken vil uansett måtte gjennom etterforsking, påtaleavgjørelse, oversendelse til retten, rettsmøte og dom.
 45. 1 point
  Skaff deg nye "briller", så vil du fort skjønne at folk kommer i alle former og farger. Generalisering på bakgrunn av en eller noen få mindre heldige opplevelser er ikke en realistisk beskrivelse av verden.
 46. 1 point
  Det er ikke mer rasjonelt og profesjonelt bare fordi du er enig med dem. Audi er en teknologisinke, så å feste lit til deres fremtidsvisjon er i beste fall naivt.
 47. 1 point
  Om du blir glad eller ikke har null betydning for hva virkeligheten faktisk er. Det er ikke akkurat det vitenskapen sier. Den sier at universet ekspanderer, ettersom dette er noe man observerer på stjernehimmelen. Dette er altså Big Bang. Hva som skjedde helt ved begynnelsen derimot er usikkert, og ingenting har blitt definitivt fastslått, men det finnes en rekke teorier støttet opp av diverse observasjoner, matematikk og diverse annet. Om du skulle f.eks velge å tro at en gud sto bak Big Bang, så er det ingen som kan bevise at du tar feil. Når det gjelder det at alt er tilfeldig, så stemmer ikke det helt heller. Det er mer riktig å si at alt skjer i henhold til naturlovene (noe som er støttet opp av alle vitenskapelige observasjoner til dags dato). Det er f.eks ikke tilfeldig om et objekt faller oppover eller nedover om man slipper det. På jordens overflate vil det alltid falle ned, i henhold til naturlovene. (Sett bort i fra noen krefter som f.eks oppdrift i jordens atmosfære, f.eks heliumballong.) Vi lever i et strukturert univers/multivers, alt er ikke kaos.
 48. 1 point
  Imponerende stykke arbeid og ikke minst den pedagogiske tilnærming med fremleggelsen av utfordringene 👏
 49. 1 point
  Ser at listen er gammel og at flere programmer ikke står der, jeg vil anbefale Cretica Faktura som er et bra fakturaprogram med mye funksjonalitet.
 50. 1 point
  Jasså? <i>"De vil selvsagt ikke brukes like hyppig som bensinpumper"</i> Riktig: De vil etterhvert bli benyttet <b>oftere</b> (altså ikke samme hyppighet) enn fosil-pumper da rekkevidden pr. "tank" er kortere, samt andelen elbiler øker, OG interessen for å bruke elbilen til langturer utvilsomt vil øke dersom tilgjengeligheten til slike pumper øker. <i>Mange hurtigladere vil redusere sannsynligheten for kø ved laderen.</i> Riktig: Så da er spørsmålet "hvorfor nøyer man seg med to og ikke minst fem?". <i>Bilen har siste ord</i> Riktig: Og når nye modeller med sine egne standarder kommer vil noen komme til kort og andre ikke. Det vil bli minst like dyrt å tanke med strøm som gammle fosiler fordi stasjonen må ta høyde for hyppig utskifting og oppgradering på stasjonene. <i>Sigbjørnsen tror noen operatører kanskje vil ønske kanskje å oppgradere hurtigladere de har, men at det er ikke sikkert det vil lønne seg.</i> Riktig: Les kommenatr ovenfor Bare for å ha nevnt det. Jeg kommer til å skaffe meg elbil, men til den dagen kommer da det er like raskt og effektivt å tanke strøm som fosiler, samt rekkevidden øker, egner de seg kun som bil nummer to for svært svært mange som ikke er bosatt i verdens navnle-lo, røkkla i sør-øst. Da hjelper det lite at kommuner som Oslo skal forby diesel kjøring i byen med krimminalisering av normalt oppegåendes mennesker utført av maktkåte smådjevler for å opnå noe som folk flest kaller for musepissing i hav. Det er helt ok at man skal tilrettelegge for elbil, men tenk nå i det minste på hva dere gjør.
×
×
 • Create New...