Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/20/18 in all areas

 1. 34 points
  En behøver ikke å være spesielt skarp for å skjønne at dette er pga Vipps.
 2. 27 points
  Det har nok både med alder og interesser å gjøre.
 3. 19 points
  Jeg gir fulle fem i Apple Pay. Full støtte fra meg DNB!
 4. 13 points
  Nå er det vel bare fjortisser og gamle folk som bruker epledingser?
 5. 11 points
  Se på eierskapet i Vipps. Det er over 100 banker som er med i den koalisjonen der. Samtlige av de ønsker ikke Apple pay velkommen i Norge. Hvorfor? Fordi Apple pay konkurrerer med Vipps. Dette er et monopolistisk og kokurransehemmende trekk av DNB pga sitt eierskap i Vipps. Dette er en sak for konkurransetilsynet i mine øyne. Oppfordrer folk til å melde inn saken dit. Nordea? De har ikke eierskap i Vipps og ønsker naturlig nok denne tjenesten velkommen. Og til Apple haters, hva skjer når Android pay og Samsung pay kommer? Samme regla da, så støtt apple pay selv om du ikke har iphone. Dette hander om valgfrihet for forbrukere.
 6. 11 points
 7. 9 points
  ApplePay medfører økte kostnader for butikkeier som igjen fører til økte priser for deg og meg. BankAxept koster 24 øre pr. transaksjon (+150 kr/mnd) mens Visa og MasterCard som AppelPay er knytta opp til koster 1,75% av kjøpesummen i gebyr. Om Appel tar noe oppå det hele igjen skal ikke forundre meg, men det har jeg ikke funnet ut av. Så alle kjøp under 13,71 kr lønner seg med Visa/MasterCard for selger mens alle over er billigere med BankAxept. De 150 kr/mnd er kjapt tjent inn i forhold til ApplePay Så kort sagt; jeg styrer unna.. både fordi jeg ikke har iPhone eller liker tanken på at Apple skal få enda mere makt og info om brukeren. Tror ikke det er helt sunt i det lange løp...
 8. 9 points
  Eller når majoriteten klarer seg med hvite øreplugger som følger med smart-telefonen.
 9. 9 points
  Er ikke rart de går konkurs når folk er fornøyd med lydplanker under TV i stedet for ekte stereoanlegg.
 10. 9 points
  Husker fremdeles mitt første møte med Electrocompaniet. Slutten av 80-tallet, begynnelsen av 90-tallet og guttegjengen hadde akkurat begynt å få øynene opp for hifi. Det gikk i NAD, Denon, Dali og - hos enkelte mer vågale - Cerwin Vega. Nøye utvalgt etter saumfaring av HiFi-klubb-avisa. Og utallige telefoner til Trondheim. Heldig var jeg som hadde en far som jobbet i NSB og ordnet gratis frakt med toget oppover. Men en av oss tok alltid alt litt lengre. Jeg husker første gang jeg gikk inn i kjellerstua hans etter innkjøp av en EC-forsterker. Den var så jæ*** kul. Og selvsagt låt det, i våre ører, noe hinsides bra. På tross av at det ble spilt på noen litt obskure selvbygde Atlanta-høyttalere av - skjønte vi etterhvert - sånn ymse kvalitet. Uansett, jeg kan fremdeles kjenne både lukta i rommet, se for meg de nærmest vantro ansiktsutrykkene til kompisene mine. Det var tider det. Fremdeles noe som imponerte, sjokkerte og som føltes nærmest uoppnåelig. EC fikk seg vel en knekk for mange år siden egentlig? Forsvant ikke en av sjefsdesignerene (og startet Abrahamsen?) og hele bedriften ble vel mer eller mindre kinesisk. Eller blander jeg nå? Mystikken forsvant i alle fall litt etter som man selv fikk bedre råd, et vell av produsenter begynte å lage lignende, bedre og i alle fall produkter med sjokkerende pris/ytelse-forhold.
 11. 9 points
  Dette er en betalingsløsning som tvinger kundene til å kjøpe en ny iPhone, for Apple er ikke alene på mobilmarkedet. Og nå har butikker brukt flere år på å innføre trådløs betaling og ennå er det mange som ikke har denne tjenesten. Mens Apple fans sluker tilbudet rått, og bytter bank i dag.........så får man håpe at de husker å ta med bankort slik at de får betalt.
 12. 9 points
  Gratulerer, du er grunnen til at alle på youtube trenger patreon og masse native ads for å overleve...
 13. 9 points
  "Årsaken er at Apple tar 30 prosent av alle abonnementinntekter, og Google har derfor valgt å skru opp prisen for å kompensere for Apples del av kaka. Dette er de ikke alene om, og Spotify driver med akkurat samme, sleipe taktikk." Nå er det vel ikke Google og Spotify som egentlig er sleipe, det er det i mine øyne Apple som er. Hvis Apple tar hele 30% av inntektene, kun for å tilby kjøp av abb gjennom egen tjeneste, hvorfor skal da Google og Spotify tape på det. Apple driver kynisk økonomisk utnyttelse av både firmaer og forbrukere, og slipper unna med det. De tjener seg søkkrike på 3. parts abb. tjenester og sky-lagring... Kanskje på tide å våkne litt (iallefall nok til å se at det ikke er Spotify og Google som er sleipe i disse tilfellene)
 14. 8 points
 15. 8 points
  Da slipper du å i det hele tatt ha med deg bankkortet?
 16. 8 points
  https://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=7314 La oss motbevise DNB.
 17. 8 points
  Takk for at du ikke har gitt opp tråden og fortsetter å komme med disse oppdateringen, xRun
 18. 7 points
  Det jeg vil ha er naturligvis BankAccept på NFC el.l. Og det er det fornuftige folk ville ha hatt og ville ha utvikla om de bare tenkte seg litt om. Apple får ikke en bit av mitt eple, det er tynt nok som det er.
 19. 7 points
  Hvis jeg får et eksempel til på whataboutisme fra skattesnyteren nå har jeg bingo.
 20. 7 points
  Ble plutselig ekstra fristende å skifte bank der, gitt... Latterlig årsak til hvorfor DnB ikke lar oss bruke Apple Pay.
 21. 6 points
  Det er vel litt pussig å gå i strupen på DNB for å ikke gi muligheten til... - om man bruker apple så er man vel godt over middels vandt med at man ikke får muligheten til (som for eksempel trådløs lading, NFC, sammen med mange andre fiffige ting opp gjennom årene.. )
 22. 6 points
  Jeg sliter skikkelig med å se nytten i dette. Bankkortet mitt gjør jo akkurat det samme - med unntak av trådløs biten. Er det virkelig en så stor forbedring med den trådløse biten? Eller er det noe jeg ikke har fått med meg her?
 23. 6 points
  For å være litt djevelens advokat... Med hensyn på hvordan politikken i USA føres med handelstariffer, nasjonalisme, brudd og mistillit mot egne allierte i Europa så blir vel spørsmålet som etterhvert tvinger seg frem: Er det i Norges interesse å ha god samspill med USA som kjører en hard linje på å tenke "USA først" eller er vi bedre tjent med å vende om og etablere bedre kontakt mot øst? NATO samarbeidet er jo heller ikke kun USA, men også andre allierte i Europa som Norge har gode forhold til. Slik jeg ser det er det vanskeligere og vanskeligere å argumentere for at USA fortsatt er ett ledende land i forhold til frihet, menneskerett og demokrati. Tankekors?
 24. 6 points
  Sitatfusk. Ifølge Wikipedia var det det Eduard Bernstein mente, men det gjør det ikke til en sannhet. Hvis sosialisme er så fælt, hvorfor finner man da innslag av det i alle verdens land? Det er ikke et spørsmål om enten-eller, det er et spørsmål om hvor mye og på hvilke områder. Selv USA opprettholder sosialistiske systemer innenfor enkelte sektorer.
 25. 6 points
  Funker ganske bra med sosialdemokrati her i Skandinavia, synes jeg. De aller fleste har det veldig godt her, med mange muligheter i livet og stor frihet. Diktaturet og vanstyrte Venezuela er et merkelig land å skulle sammenligne oss med, av fryktelig mange grunner.
 26. 6 points
  Det latterlige er jo at vi hadde en helt genial tjeneste her i Norge som ikke hadde noe med Apple å gjøre i det hele tatt: ValYou. Der brukte man mobilen til å betale kontaktløst med. For småbeløp måtte man ikke engang åpne telefonen eller taste noen kode. Alt man måtte var å holde den inntil terminalen i et kort sekund. Men den tjenesten la de jo selvsagt ned etter prøveperioden. Vipps funker veldig bra som vennebetaling på byen ol. men er dødfødt til andre ting. Jeg vil ikke knote med å taste inn lange telefonr når jeg skal kjøpe noe i butikk feks. Det blir uansett mye mer komplisert enn å bruke kort, og det er et skritt tilbake.
 27. 6 points
 28. 6 points
 29. 5 points
  Komisk sammenligning da en større utbredelse av homofili netop vil føre til at arten, menneskene denne gangen, kan dø ut. En større utbredelse av homofili? Er du seriøs? Homofili er en legning. Ikke et valg man tar. Du skal være temmelig indoktrinert og bakstreversk om du mener noe annet. At homofili får sin plass i underholdningsbransjen fører ikke til mer homofili. Det kan gjøre at enkelte blir komfortable med legningen sin, som er bra, men det vil ikke gjøre folk homofile.
 30. 5 points
  Jeg er ganske overraska over hvor mange som syns det er bra at bankene nekter brukerne tilgang til en løsning med argumentet om at Apple er et lukket system. Er det ingen som ser ironien? Anti-Apple sekta kan ta seg en bolle. Vipps suger regelrett balle på betaling i butikk. Banker kan ikke brukervennlighet og software. Gleder meg til Google Pay/Samsung Wallet også kommer til Norge, på tross av at de er alt for seine til festen. At bankene ikke er villig til å gi slipp på makta de har over kundene er ikke overraskende. Jeg for min del er glad i konkurranse.
 31. 5 points
 32. 5 points
  1,7% gebyr per transaksjon. I Norge er praksis at utsalgsstedet dekker dette (hvis man velger å akseptere kredittkort). Det betyr at dersom Apple Pay skulle erstatte ordningen med BankAxept, ville dette medført store ekstrakostnader for utsalgsstedene.
 33. 5 points
 34. 5 points
  Siden Apple pay er basert på Visa eller Mastercard, og følgelig kjører kredittkort transaksjoner. Er det noen som har sett på gebyrene dette vil medføre brukeren i alle tilfelle?. Kredittkort transaksjoner er vanligvis ikke gratis. Vipps går rett på kontoen som et Normalt debetkort, og må jo være billigere. Tror ikke Visa og Mastercard gjør gratis transaksjoner, noen må betale.
 35. 5 points
 36. 5 points
  Helt uenig. Poenget er at heterofili og homofili er like naturlig (selv om det første er mer vanlig), og at det derfor er helt naturlig at spill viser begge deler også. Hvorfor er det politisk dritt å vise to homofile som kysser, men ikke det å vise to heterofile som kysser? Det eneste jeg kan komme på, er at dette virker politisk for dem med fordommer mot homofili.
 37. 5 points
  Er denne artikkelforfatteren ansatt av Russiske myndigheter? Russlands invasjon av Georgia og Ukraina...det er ifølge artikelforfatter fordi Russland svarte på provokasjoner?? Ble Finland innvadert under vinterkrigen også, på grunn av Finske provokasjoner?
 38. 5 points
  En ting er sikkert: tribunen kommer til å være helt søppelfri når Senegal møter Japan!
 39. 4 points
  Har vi ikke allerede lagt nok av livet vårt i hendene til Apple, Facebook og Google om ikke også lommeboka?
 40. 4 points
  Russland er vel ikke stort værre enn USA på de punktene. Siden vi er for små til å stå alene må vi velge side - pest eller kolera. Jeg er jammen ikke sikker på om vi vil være best tjent med å velge USA i framtida. Enten må Norge få fram våre interesser bedre ovenfor USA eller så har vi definitivt forhandlingskort ovenfor Russland. Per i dag oppfattes vi som nikkedukker som lar oss overkjøre av USA til enhver tid, som en slags underdanig USA-koloni. Vi er neppe alene i Europa, verden eller FN om å ville asossieres mindre med USA-regimet. Jeg ser for meg en gylden middelvei der Europa blir mer selvstendig og mindre avhengig av USAs støtte. Altså at alliansene med USA og Russland blir mer sidestilt enn de har vært.
 41. 4 points
  Hvis de som vil bruke Apple Pay og andre slike løsninger hadde betalt denne bruken selv, så hadde det vært greit. Men antar det fungerer som med Visa og andre kredittkort at butikkene betaler for bruken som igjen medfører dyrere varer og tjenester for oss som bruker billigere betalingstjenester som f.eks vanlig bankkort.
 42. 4 points
  Det som er påfallende er ikke bare at de ikke liker det, men siden de ikke liker det så må der være en del av en konspirasjon for å ødelegge spillindustrien. Samme idiotien (og mange av de samme idiotene) som gikk igjen i GG.
 43. 4 points
  The Tremendous Anarchy Thread -igjen, courtesy of Skatteflyktning.
 44. 4 points
  Oppdatering for den interesserte. Finansklagenemnda har behandlet denne i sekretariatet og gir forsikrede medhold - de finner det ikke (tilstrekkelig) bevist at hun har opptrådt svikaktig, sånn kort fortalt. Regner vel ikke med at selskapet forholder seg til det, men det får tiden vise.
 45. 4 points
  Apple har faktisk åpnet opp for tredjepartstilgang til NFC nå. Det sammenfalt ganske nært i tid med ApplePay-lansering i Europa, og skyldes nok at man var i stand til å se for seg hva boten fra EUs konkurransemyndigheter kunne komme på hvis man ikke gjorde det. Det var neppe for å være greie. "Alle" er negative til ApplePay, bortsett fra Apple-fans/brukere da. Det er alt for dyrt, det er platformavhengig, og det gir ingen egentlig merverdi over vanlige betalingskort med NFC.
 46. 4 points
  Her taper forbrukerne, fordi monopolisten sier nei til konkurranse. Hvis vipps er en suveren tjeneste vil den vinne frem, selv med konkurranse fra Apple Pay, Googles og Samsung sine betalingstjenester.
 47. 4 points
 48. 4 points
  Dette er ikke noe å være opprørt over, selv for de som er ukomfortable med andre seksuelle legninger. For det er akkurat det som skaper de største reaksjonene og opprører folk mest - seksuell legning. Vi har ingenting i mot å spille som romvesener fra andre planeter eller diverse antropomorfiske skapninger. Om de derimot har en annen seksuell legning enn å være heterofile så blir det femten sider med diskusjoner. En del er redde for at det skal bli politisk korrekt å ta med "den homofile", "kvinnen", "transpersonen", "den mørkhudete" osv i spill. Dette vil det være en ganske enkel sak å lage statistikk over, for å se om minoriteter faktisk er overrepresentert i mediet. Har noen lyst til å ta på seg oppgaven? Jeg tror vi er ekstremt langt unna at det er tilfellet, men det er helt legitimt å være påpasselig for å unngå dette. Det er heller ikke det samme som å være intolerant eller homofob. Det ble diskutert hva som er normalt, både i artikkelen og i kommentarfeltet. Jeg mener det blir feil å si at homofili og transseksuelle er normale. De er statistiske avvik, akkurat som det å være venstrehendt. En del ser dessverrre ut til å føle at dersom noe ikke er normalt, så er det mindreverdig. Jeg forstår ikke denne tankegangen. Akkurat som venstrehendte ble sett ned på før i tiden, men nå er ansett som likeverdige, er avvik fra normen i seksuell legning noe man så ned på tidligere, men nå er i ferd med å forstå ikke har noe si for mennesket bak. Som venstrehendt er jeg fullt klar over at det ikke er normalen å være det, men det det er samtidig likeverdig med å være høyrehendt (et syn som utfordres hver gang jeg må bruke en ergonomisk utformet saks for høyrehendte, forbanna fingerknekkende makkverk..) For et par sider siden ble det diskutert andre seksuelle tendenser, f.eks. pedofili. For en ekstremt spennende tematikk i et spill! Det ble skrevet at det vil grense til barnepornografi å ha et spill som tar for seg pedofili, men jeg forstår ikke hvorfor. En kjærlighetshistorie kan jo beskrives uten pornografi. Det er et artig tankeeksperiment å tenke på hvordan verden ville reagert på et slikt spill, og i hvilken grad det kan sammenlignes med reaksjonen mot andre (tillatte) seksuelle legninger. Er det hyklersk å tillate den ene, men sensurere den andre?
 49. 4 points
  Det vel Apple som er sleipe når de 30%, ikke tilbyderne..
 50. 4 points
  Jeg ser at dere har endret tittelen på artikkelen. Fra en tittel som faktisk tiltrakk meg til å lese den, da den inneholdt info om artikkelen (noe med 144 Hz og 4K), til å være generell clickbait-tull. Dere må ta en alvorlig titt på hvem som er leserne til Tek. Jeg er sikker på at jeg ikke snakker for meg selv, når jeg sier at det ikke er ønskelig med intetsigende vrøvl i titler.
×
×
 • Create New...