Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/12/17 in all areas

 1. 4 points
  Etter å ha lest denne artikkelen vil jeg i hvertfall holde meg langt unna "GPS for barn", hvis det er den holdningen daglig leder har til personværnsbeskyttelse. Datatilsynet hverken "hyler eller skriker" men gjør en heltemodig innsats for å få selskaper til å tette igjen slik at ikke alt av personopplysninger flyter rundt. Da hadde jeg mye mer sans for responsen til daglig leder i Gator, som innrømmer feil og retter seg deretter. Det virker mye mer betryggende. Likevel - når junior skal få sin første mobil så blir det nok en "dum" telefon til kr 199,- som går på 2G-nettet.
 2. 4 points
  Jeg snakker om Mous taktikk og kamper, ikke den generelle måten managere gjør det på. Mou setter 11 i mål, og å antyde at en spiller sto klar på en eventuell kontring sier meg at man ikke har oversikt over hvordan eget lag spiller. ManUnited med sitt milliard-galleri spiller uten tvil kynisk, uten glede og rett og slett drita kjedelig fotball, sånn generelt. Hvis det at jeg ser det betyr at jeg ikke har greie på fotball, so be it. Vil heller se kamper med litt glede. At dere ikke blir lei av å se hvordan dere spiller, med PLs mest ufyselige spiller på laget, Herrera...
 3. 3 points
  For et flott svar Taurean +1.... Den beste måten å håndtere pengene generellt sett er slik du gjør. En buffer og et godt fond. Skal du gjøre andre ting så medfører det større risiko.
 4. 3 points
  Forskjellen er at det er bevis på det hillary har drevet med. moore er bare anklager uten bevis. Noe vil regne fem separate øyevitneforklaringer fra fornærmede som bevis... og det at FBI ikke tok ut tiltale som bevis på at en annen ikke foretok seg kriminelt. (Colin Powell og Condoleezza Rice brukte også begge private e-post-servere før Hillary, under Bush.)
 5. 2 points
  Noen som vet hvordan man overlevde i verden for 8 år siden med dårligere skjermer, dårligere PC'r, dårligere kameraer og dårligere mobiltelefoner ? At de i det hele tatt klarte å få til bilder på den tida, må ha vært et tilnærmet mirakel.
 6. 2 points
  Ubisoft gir bort AC: Black Flag. Tilbudet utløper 18.12. https://freetrial.ubisoft.com/promotions/assassins-creed-black-flag/16/
 7. 2 points
  Eg les alltid i kommentarfelt om at dette ikkje ser bra ut. Og nei, det ser i alle fall ikkje bra ut utan VR-briller, såpass kan eg sei. Dette er derimot noko som må prøvast. Skyrim og Resident Evil i VR er rått, utan tvil. Ikkje perfekt, men meget bra.
 8. 2 points
  Hm-mm. Sist jeg så noen bruke aluminiums-hatt så var det for å stenge wifi signaler ute.... ikke forsterke dem..!
 9. 2 points
  Jeg har ikke påstått at The Guardian er konservativt media. Det er sentrumsliberalt. Du anklager andre for guilty by association, men bruker det selv? Vis meg noe konkret om The Guardian da, siden vi først var inne på det. Det er ikke vanskelig å finne eksempler på misledende eller regelrett feilaktige nyheter fra Breitbart, men likevel så velger mange å spyle fornuft og kildekritikk ned i dass for å leve i sitt komfortable kognitive bias, og avblåse all annen media som en venstrevridd konspirasjon. Det er spesielt interessant når de har baller til å sitere Breitbart som primærkilde, og anta at folk utenfor denne kognitive boblen skal godta det som sannhet. Det minner meg om kristne som argumenterer for religion ved å sitere hendelser i bibelen.
 10. 2 points
  BREAKING: Liverpool forward Mo Salah crowned BBC African Footballer of the Year, beating Sadio Mane to award 🏆 ^^
 11. 1 point
  Jeg leser mye debatt, og en ting er gjengående. Ekstremt ofte er debatten fyllt til randen med logiske feilslutninger. Alt fra personangrep, via falsk dikotomi, til stråmenn. Hvorfor er det så vanskelig å holde seg til sak, på en god måte? Kommentarfelt er jo fylt av disse feilslutningene. Men selv her er det vel mulig å heve nivået litt? Mitt lille bidrag er min alternative julekalender, Logikkalenderen. Den tar for seg en ny logisk feilslutning hver dag, i håp om å opplyse folk slik at de kan identifisere slike logiske feilslutninger og forsøke å se saken for hva den er, fremfor hvordan den og de som argumenterer den, blir fremstilt.
 12. 1 point
  I fjor på denne tiden kunne man raske med seg medisterpølse til 7,90, Edamerost 850 gr. for 25, ferdig riskrem og risgrøt for en femmer, pepperkaker til 1 krone boksen osv. Noen som har sett eksempler på dette ennå? tips her
 13. 1 point
  Vet du noe ingen av oss andre vet ? Jobber du med Mueller eller er det din fantasi at alle er uskyldige?
 14. 1 point
  Moderatormelding Hvor mange her var det som leste moderatormeldingen på forrige side? Når jeg sjekker denne tråden i morgen tidlig bør en del innlegg ha forsvunnet før jeg forsvinner både dem og forfatterne, som tidligere melding varslet.
 15. 1 point
  Da har undertegnede bestilt seg iPhone 8+ 64 GB, spent på hvor stor overgangen fra min ca. 4 år gamle 5S 16GB blir til denne, gleder meg Håper forsåvidt også at jeg klarer å holde min 8+ i mange år, bare å få bestilt noe deksel og skjermbeskyttelse fra nettet
 16. 1 point
  Takk for nok et (passiv)-aggressivt innlegg.. For fremtidige anledninger; i denne delen av diskusjon.no vil du noen ganger møte på folk som har mistet førerkortet for å kjøre for fort, skallet ned en politimann på byen eller blitt tatt med en joint av politiet. Det de har til felles er at de lurer på hvordan de best mulig kan forsvare seg - de søker råd i saken sin. Uansett hvordan den måtte se ut. At 10/10 tråder ender opp med "fullt fortjent" og "jævla idiot" gjør det ikke greit likevel. Videre vil det i mange tilfeller være tale om grensedragninger som kan være litt vriene. Om noe er verdt å dra videre eller bare slå seg til ro med vil ofte være spørsmål som dukker opp. Om du ikke takler det uten å prøve å slakte mennesker gang på gang, så vil jeg på det sterkeste anbefale andre deler av forumet. Jeg skrev hverken fullt fortjent eller jævla idiot noe sted, hver eneste vinter kommer det slike saker i nyhetene, og ingen til dags dato har klart å vri seg unna dette. Man burde kanskje brukt like mye tid på å skrape av ruta, som å lete etter en måte å slippe unna på istedet ? "Fullt fortjent" og "jævla idiot" er typiske eksempler på respons man ser ofte her på jus-forumet. Ofte også der det eneste klanderverdige trådstarter har gjort er selve forholdet, ergo også der man gir uttrykk for anger. Det blir for dumt i et jus-forum, spør du meg. At noen har klart å "vri seg unna" dette kan absolutt ha skjedd. At påtalemyndigheten har henlagt lignende saker kan meget vel hende. Ja, jeg er helt, helt enig i at man burde skrape ruta før man kjører, men nå er vi tilbake til kjernen her igjen, skaden har altså da allerede skjedd. Veien videre er det essensielle.
 17. 1 point
  Evt kom deg til lege og håp og prøv den veien og si at du er engstelig for disse nye målerne. Vet ikke om de stengte for denne muligheten eller ikke.
 18. 1 point
  Synest jeg var rimelig presis i det jeg skrev, og fikk også kommentar på at jeg var ganske klar på at det var en forklaring.. Ikke noe som helst annet.. Du drar tolkningene dine fra rassen og du skal gjerne få dele de..
 19. 1 point
  En velger ikke hvilken tabell en skal ha, en legger inn detaljer om lønn, renter osv. Så blir en tildelt skattekort.
 20. 1 point
  På system settings, system, News Channel settings. Der er det en laaaaang liste med forslag du kan følge, men den nederste "Nintendo News" er huket av som default. Vil tro at hvis du fjerner den haka forsvinner news channel-greia også. Jeg syns den er grei så jeg ser siste eshop-updates og kan trykke Y for å se de ordentlig, eller A for å gå til menyen.
 21. 1 point
  Jeg forstår ikke at folk opplever det som stigmatiserende tall. Selv om du ønsker å ta inn masse innvandrer, hvorfor er det stigmatiserende tall? Ja det vil bli brukt som argument mot innvandring, så om tallet ikke publiseres så blir det vanskelig å bruke det som argument. Men det er jo slik det er uansett, alle vet det. Og folk som er for innvandring er jo for til tross for statistikk som dette. Og det er jo som du sier veldig nyttig informasjon for å finne ut hvilke tiltak som har fungert, ikke fungert, finne ut hva vi skal gjøre i fremtiden for å øke integrering og få disse tallene ned. Det er derfor vi har SSB, for å kvantifisere effekt av tiltak og identifisere problemer. Slik jeg ser dette er det statistikk som hjelper for folk for innvandring. Folk som er imot innvandring trenger uansett ikke tall. Tyngden i argumentasjonen deres ligger uansett i å spre frykt for det ukjente. Fremstille situasjonen annerledes enn det den er: "Stigmatiserende tall" er mest ment som et stikk til tidligere SSB sjef som mente slikk statistikk ville være stigmatiserende og ikke ønsket å produsere dette.
 22. 1 point
 23. 1 point
  Ja det stemmer, men eg er usikker på om denne koblinga er i telefonen eller i mobilnettet. Eg meinar på at også at nødnummeret 999 som er i bruk blant anna i Storbritania også blir vidarekobla til 112. For nokre år sidan så var det ein rekke mobiltelefonar som fungerte slik at alle tresifra oppringningar blei vidareført til 112, med det resultat at man ikkje kunne ringe direkte til brann eller AMK. Dette var vist på grunn av at telefonane då ikkje støtta meir enn eit nødnummer, og for å oppfylle kravet til nødoppringing så ble 112 valgt av produsent som universalnummer. Dersom denne vidarekoblinga er progamert i kvar enkelt telefon og ikkje i telenettet så kan det være variasjonar frå ein mobilprodusent til ein anna mobilprodusent.
 24. 1 point
  Forskjellen er at det er bevis på det hillary har drevet med. moore er bare anklager uten bevis.Det finnes mer enn nok troverdig bevis for de fleste, selv blant republikanere.
 25. 1 point
  Kan vel like gjerne ta en titt på den, og forsøke sette seg inn i kvanteprogrammering. Nå kan man snart utvikle popup-bokser med 3 alternativer: ‘Godta’, ‘avslå’, og ‘la AI bestemme beste alternativ, basert på skjult innsamlet data om bruker’... :3
 26. 1 point
 27. 1 point
 28. 1 point
  iCloud fildeling (iDrive) - tigjengelig på Mac, iPhone/iPad og PC iCloud billeddeling (picture stream) - tigjengelig på Mac, iPhone/iPad og PC iCloud billedarkiv - enkelt tilgjengelig på Mac (via Photos) og iPhone/iPad. På PC har en alternativ om å laste ned delte album eller hele år (f.eks. alle bilder fra 2015). Synk av bokmerker - På Mac og iPhone/iPad går dette automatisk via iCloud. Fungerer også via webleser på PC men trenger da en iCloud plugin for Firefox/Chrome/Edge (utviklet av Apple) Synk av passord for websider - fungerer bare mellom Mac og iPhone/iPad. Trenger 3. parts som Lastpass eller tilsvarende for å synk mellom iPhone/iPad og PC iMessage og Facetime fungerer bare på Mac og iPhone/iPad, ikke på PC. Apple iTunes er ikke nødvendig på PC for å benytte iPhone/iPad lenger. Apple iCloud finnes som egen tjeneste som installeres på en Windows 7,8,10 PC (sist oppdatert i oktober/november 2017).
 29. 1 point
  @zeebra og @Krozmar: Energimarkedet i Norge er bare delvis privatisert, som Camelon gjentatte ganger nå har forsøkt å påpeke. Når det kommer til kjøp og salg av strøm så kan du som forbruker selv velge hvem du vil kjøpe av, være det seg Fjordkraft, Hafslund, Gudbrandsdalen Energi eller en av de mange andre strømleverandørene. Her er det bra konkurranse og strømprisen er stort sett lav. Når det kommer til frakt av strømmen (nettleie) til huset ditt så kan du ikke velge hva aktør du vil benytte. Her må du betale til det nettselskapet som har fått tildelt monopol i ditt område. Her er det ingen konkurranse, og forutsigbart nok er nettleien da skyhøy; ofte mye høyere enn selve strømmen. Spørsmålet er: hvorfor har Lyse, Hafslund, Fjordkraft, etc fått tildelt monopol i ulike områder? Hvorfor kan man ikke innenfor samme geografiske område tillate flere nettselskap å operere?
 30. 1 point
  https://mobile.twitter.com/BenDinnery/status/940269826014171136
 31. 1 point
  Noe av det første man bør spørre seg om når man bruker\blir avhengig rusmidler er hvorfor. For mange av de som blir avhengige handler rusen om en form for selvmedisinering. Mange går rundt med psykiatriske diagnoser som de enten ikke er klar over selv eller ikke har fått god nok hjelp til på annet vis. Jeg jobber med behandling av rusavhengige og mitt inntrykk er at det alltid er en grunn og har opplevd svært få tilfeller hvor folk endte opp som rusavhengig fordi det var "artig". Mange sliter egentlig med angst, depresjon, vonde barndomsopplevelser, traumer etc. For mange av de jeg møter blir de spurt ut rundt dette og flertallet sier de ikke sliter med noe som helst foruten avhengigheten, etterhvert dukker det opp ting, flere har fått diagnoser som bipolar 2, sosial angst etc og rusmisbruk var en form for selvmedisinering\distraksjon. Behandling hos psykolog, psykiater, rusklinikker hvor man får utforsket dette og jobbet med årsakene er noe som fungerer for mange, men først må man innse at rusbruket er problematisk. Den dagen du gjør det går det an å jobbet med problemene
 32. 1 point
 33. 1 point
  Var på TV2-nyhetene nå nettopp. Ellers burde vel ikke dette overraske noen. Omtrent like sjokkerende som at bombemannen i New York var muslim.
 34. 1 point
  Det er sant. Det er viktig å få frem disse feilene slik at det kan rettes. Men de er unyttig dersom den som begår dem ikke er villig til å innse feilen og korrigere sitt syn. Selv om "motstanderen" ikke klarer å ta til seg feilretting så betyr det ikke at det er unytting. En ting fremmet av en suppegjøk som blir rettet på og argumentert bra for av motstanderen vil føre med seg det at andre ser det motstanderen av suppegjøken skriver. Det er ikke hovedsakelig debattantene som har nytte av debatten
 35. 1 point
  Jeg kalte de ikke ugyldige. Jeg kalte de dårlige. Media med "venstre-bias" driver ikke med uærlig journalistikk, ikke at polariseringen du driver med er et saklig argument.
 36. 1 point
  VR på PS4 er kanskje tilgjengelig, men personlig synes jeg det er en godt under middels opplevelse...
 37. 1 point
 38. 1 point
  Bare helt spesialbygde ladere kan lade med denne effekten og vil bety null for elbilparken som helhet. Og ikke glem at det fortsatt er bare i en 3-4 land noen av innbyggerne er så dumme at de kjøper el-biler.
 39. 1 point
 40. 1 point
  Du burde vel strengt tatt presisere hvordan objektivisme slik du ser det skiller seg fra vanlige former for empirisme, verifikasjonisme, metodisk naturalisme, og lignende. Alternativet er at du forventer at alle andre skal gjøre den jobben sjøl... for å hjelpe deg med å tenke gjennom tungt. Utover det, anerkjenner du analytiske sannheter som kunnskap, f.eks. matematiske sannheter som 2+2=4, eller Banach-Tarski paradokset?
 41. 1 point
  Du vil få frivillig retting uten tilleggsskatt inntil 10 år tilbake i tid dersom du følger oppskriften du finner i linken du postet. Med slike beløp i sving ville jeg tatt kontakt med et velrenommert advokatfirma med kompetanse på skatt, slik at du får kvalitetssikret den frivillige rettingen.
 42. 1 point
  Har ikke hatt mulighet til å svenskehandle på en stund, og siden jeg skal holde meg unna brennevin i en lang stund, så tenkte for en sjelden gangs skyld å kartlegge norsk øl igjen. Poster bilder for å vise fargen. Skyller glasset grundig i kaldt vann og tørker før hver nye øl. Dette blir bare en test fra mine ymse smaksløker ^^ Legger ved en graf jeg lager selv, hadde vært artig om folk evaluerte ølen de drakk med en slik graf selv, gjerne egenlaget, og bruk gjerne min om ønskelig. Oppdaterer posten etter hvert som eksperimentet fortsetter ^^ Frydenlund Fatøl: Carlsberg: Heineken: Ringnes: Hansa Fatøl: Hansa Pilsner: Borg Pilsner:
 43. 1 point
  Hvor ofte har du bruk for 1000 km rekkevidde på en dag? De nye elbilene med 40 eller 60 kWh batteri har nok kapasitet til at de fleste vil ta seg en pause før batteriet nærmer seg tomt, så kan bilen lade mens en selv tar seg en nødvendig strekk. Og dette gjelder på de få dagene i året man gjør en virkelig langkjøring. I det daglige vil disse ha tilstrekkelig rekkevidde for de aller fleste. Og svært mange kjører heller aldri på langtur, slikat det blir en teoretisk bekymring mer enn en reell bekymring.
 44. 1 point
  Fordi elbiler er en interessant teknologi som utvikler seg veldig fort. Og el-biler er framtiden (i alle fall fram til noe bedre kommer). Elbiler utvikler seg ikke særlig fort, batteriene kanskje. Men man får allikevel bedre rekkevidde med en diesel eller bensinbil, raskere lading også. Raskere lading? Å plugge i elbilen tar få sekunder, å fylle drivstoff tar flere minutter. Jeg bruker langt mindre tid på "lading" nå en når jeg kjørte diesel/bensin.
 45. 1 point
  Anbefaler og å slutte med strikk, ikke fordi det har noe med slitasje på håret å gjøre, men fordi det ser latterlig teit ut.
 46. 1 point
  Her er det nok bestemmelsens andre alternativ som er brukt - "ved ... hensynsløs atferd ... krenket en annens fred". Det er for så vidt ingenting som hindrer påtalemyndigheten i å hive på åndsverksloven også, det ene konsumerer ikke det andre. For at logikken din skal være holdbar må du kunne vise at det du gjorde ikke var "hensynsløs atferd" som "krenket en annens fred". Jeg tror du skal arbeide svært hardt for å overbevise noen, ikke minst påtalemyndigheten og domstolene, for at det å spre nakenbilder er noe annet enn hensynsløst. Da står man igjen med at handlingen ikke "krenket en annens fred".
 47. 1 point
  At dagens befolkningstall ikke er bærekraftig og at den beregnede veksten vil kunne føre til en global kollaps fremstår ganske åpenbart. FN anslår at innen 2050 vil det være rundt 9,77 milliarder mennesker på jorden, cirka 2,2 milliarder flere enn idag. Rundt 50 prosent av denne veksten vil være blant land i Afrika som Somalia, Niger og Nigeria. For hele det afrikanske kontinentet vil befolkningen dobles. Store deler av veksten vil foregå i land hvor en betydelig andel allerede flykter fra. I tillegg til dagens besvær vil disse områdene kunne bli hardest rammet av de fremtidige klimaforandringene. Derfor fremstår det sannsynlig at en ubegripelig flyktningsituasjon vil oppstå i rimelig nær fremtid. Europa ble presset mot bristepunktet da en million ankom i 2015 og systemet vil ikke klare et par millioner om noen år. Problemet oppstår ved at Afrika befolkes av et urealistisk antall mennesker, som tilslutt ikke har annet valg enn å forlate en håpløs situasjon. Overbefolkning på det afrikanske kontinentet er således en risiko for alle andre områder i verden. Samme gjelder også enkelte områder i Asia. Hvor et noe utradisjonelt eksempel er en kollaps av Kina. Men selv om landet ikke bryter sammen krever befolkningsveksten og den økende middelklassen endringer. Eksempelvis at landet flytter produksjon til land med lavere kostnader (les; Afrika). Et slikt trekk vil kunne gjøre situasjonen ende mer dyster i området som overtar industrien. Vedrørende klimaforandringer og forurensning vil Vesten på et punkt få utfordringer med å brødfø sin egen befolkning, samt produsere nok rent drikkevann. At vi da skal kunne redde resten av verden - noe vi ikke klarer idag - fremstår mildt sagt optimistisk. Særlig når vårt eget forbruk ødelegger kloden. Enkelte forskere anslår at et realistisk antall mennesker på jorden er 2 milliarder dersom matproduksjon og en brukbar levestandard er målet. Hvis anslaget er korrekt kan problemets omfanget illustreres ved at Kina og India utgjør over 2,7 milliarder personer. En ubehagelig sannhet er at menneskeheten sin eksistens muligens avhenger av en befolkningsreduksjon. Samtidig må levemåten til dagens mennesker endres drastisk. Moderne forbruk, miljøhåndtering og så videre overbelaster kloden på alle måter. Selv om det kan virke som at vi er forbi siste vendepunkt vedrørende klimaforandringer kan vi fortsatt dempe effekten. Kilen mellom problemet og løsningen er blant annet mennesker sin etos. Den er utviklet i en tid og situasjon som ikke er overførbar til dagens. For å parafrase utfordringen fremlagt av en tysk filosof; kan vi tillate oss å bli umennesker for at det fortsatt skal være mennesker på jorden? Jeg vet ikke hvordan dette burde løses, men det er ingen tvil om at vi må forsøke nå dersom noe skal lykkes. På den annen side risikerer vi å ikke være menneskelig lengre dersom vi klarer det. Eksistensen vår blir således predikert på en fremtid uten gjenkjennelig empati, følelser og moral. Et tredje alternativ er å håpe at vitenskapen gjør et mirakuløst gjennombrudd som redder klima og løser overbefolkningen.
 48. 1 point
  For å utvide: Bytte eller bestilling av ny SIM krever lite til ingen verifisering hos teleleverandør. Dette er et av de store sikkerhetsrisikoene ved bruk av 2-faktor via SMS.
 49. 1 point
  Underlige argumenter. Først sier han at de som kjører bil bare er opptatt av 1 ting, hvor mye koster det å kjøre 1 mil. Deretter sier han at kraft blir gratis så hydrogen blir relativt billig. Men dersom strøm er gratis kan man jo lade batteribilen sin gratis og ha tilnærmet 0 kroner for å kjøre 1 mil? Så uansett hvor billig hydrogen blir kommer batteribiler til å være billigere i både drift innkjøp og servicekost. Hydrogen til lagring av elektrisitet er ikke en spesielt god ide, trykkluft/pumpekraftverk og batterier er alle vesentlig bedre lager for energi og alle blir brukt i dag
 50. 1 point
  Jeg ser det for meg. Tynne, blåøyde TS har nettopp fått av seg øyeskyggen og triller inn i gården til HA med sin nyinnkjøpte lett MC, noen tynne skjeggstubber, sitt plettfrie rulleblad og sin urørte baby-hud; "Kan jeg være med i gjengen deres eller gutta? Værsåsniiiiiiil"
×
×
 • Create New...