Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 09/17/16 in all areas

 1. 15 points
 2. 14 points
 3. 13 points
  Bedre at noen anerkjenner sine feil enn at de fornekter de vel?
 4. 7 points
  I motsetning til andre politikere/partier?
 5. 6 points
  Det er helt umulig å vite om det du skriver er kødd eller ikke. HELT umulig. Det finnes forskere fra over tredve forskjellige land som prøver å dekode hva du egentlig mener med dine innlegg.
 6. 5 points
  Vinmonopolet er en fantastisk butikk. Både utvalg og kompetanse blant de ansatte er langt over hva vi ville hatt uten. Vinmonopolet kan konkurrere med de beste nisjebutikkene i utlandet, men knuser dem på utstrekning. Husker jeg var på jakt etter en flaske Ardbeg Galileo, spurte etter den hos en spesialist i London. Nei, den var umulig å få tak i, visstnok. Da hadde Vinmonopolet i Drammen fremdeles flere flasker. Har ikke din lokale, ordner de sending. Og skal du ha noe enda særere, tar de det inn. Utlendinger misunner oss Vinmonopolet, og de fleste nordmenn er svært fornøyd. https://www.bi.no/forskning/norsk-kundebarometer/ Hvis Vinmonopolet ble avviklet ville vi fått billig skvip i butikkene. Men ikke noe utvalg, ingen ekspertise og ingen mulighet for å bestille, annet enn i noen svært få spesialistforretninger i de største byene. Alkohol i Norge er da også billig nok i massevis.
 7. 4 points
  ...sa han som kritiserer uten å engang ha lest skikkelig.
 8. 4 points
  Sitat:"Så er det også verdt å nevne at politikken til FrP ikke akkurat drar med seg de skarpeste skjeene i skuffen." Så er det vel også verdt å nevne at den setningen over var nok ikke skrevet av verdens glupeste person heller men skrevet av en person som liker å sette sin egen verdi høyere enn andres og snakke nedsettende om sine meningsmotstandere. FrP er ikke mine meningsmotstandere. Du tolket innlegget mitt som et argument mot den gjennomsnittlige intelligensen når jeg heller ville fremme det at FrP gjerne har litt enkle punkter på sitt partiprogram som tiltrekker uvitne mennesker som bryr seg om sine goder her og nå (f.eks billigere drivstoff mot klimatiltak, bruke oljefondet, redusere avgifter uten å tenke på inntekter, osv.) For å omformulere det: Du er ikke dum om du stemmer FrP, men om du er dum så stemmer du mest sannsynlig FrP.
 9. 4 points
  Men hvor mange terrorangrep begås av islamister som kjører lastebiler inn i folkemasser? Det holder oftest med ett enkelt tilfelle før det går alvorlig galt.
 10. 4 points
  Artikkelen inneholder opplagt feil: "Dieselmotorer slipper i dag i realiteten ut så mye som fem ganger så mye CO2 som oppgitt". Antar det skal være NOx og ikke CO2.
 11. 4 points
  Det var 2 grunner til at jeg ikke gikk for OLED denne gangen. Det ene var prisen for 65" var mye dyrere enn de alternativt beste LCDene (15-20.000,- mer). Og de har som plasma problemer med image retention og kan i de verste tilfellene være utsatt for innbrenning. Det gidder jeg rett og slett ikke, etter at jeg så hvor enkelt det brant seg inn på Plasma med riktig bruk. (Nest siste generasjon Panasonic plasma, og topp modellen dems)
 12. 4 points
  Ja, for det kan ikke ha noe som helst å gjøre med at folk liker produktene? Alle er dumme og skjønner ingenting, unntatt de som velger som deg? Leste du i det hele tatt innlegget du svarer på? Spesifikt den delen hvor jeg skriver at jeg både liker mange av Apple sine produkter og har en iPhone og en iPad? Eller så du bare de første setningene og gikk i hardcore Apple-defense mode? (Retorisk spørsmål. Du trenger ikke svare - det er rimelig åpenbart hva som skjedde der).
 13. 4 points
  Du kan vel fortsatt bruke kabel hvis du absolutt vil. Det vil vel sannsynligvis følge med adapter også. Ja, og hvem har vel ikke lyst til å bære rundt på flere adaptere? Fremskritt! Så trenger vi vel ikke nevne at med en adapter så kan man ikke lade samtidig som man høre på musikk? Ja, med mindre man investerer i nok en adapter, naturligvis. Har allerede sett en som kun koster rundt 400,- Men så lenge vi slipper én, rimelig hendig, inngang på mobilen så bærer vi jo gjerne rundt på noen ekstra adaptere og kaster vekk litt mer penger? Hva er egentlig logikken her?
 14. 4 points
  Så du klager over at ei gammel dame sniker rett etter du har gjort det samme?
 15. 4 points
  Det er ca 7 ganger jordens totale landareal. Det er også oppimot 1000 ganger mer enn arealet nødvendig for å dekke jordens totale energibehov utelukkende med solceller, noe som ville være helt tullete da andre fornybare kilder også har gode bidrag å komme med. Tror du bør kvalitetsjekke tallene dine litt.
 16. 4 points
  Jeg hadde kanskje blitt enig om folk faktisk klarte å høre forskjellen mellom kablet og trådløs lyd, men det gjør de ikke. I alle fall ikke i noen andre tilfeller enn ren synsing og placebo-effekt. Støy fra støykansellerende trådløse headset finnes det derimot, men selv da må man jammen høre etter og sitte i totalt lydløse omgivelser. Spørsmålet her går på mer enn lydkvaliteten. Kablede headset trenger ikke lades. De kan også brukes samtidig som mobilen lades (uten å kladde med evt. adaptere og ekstradingser å holde styr på). Ikke minst finnes det mange kablede kvalitetsheadset som mange liker og gjerne vil fortsette å bruke. Meget mulig jeg kan finne et trådløst headset som gir meg samme komfort og lydkvalitet som mitt Beyerdynamic, men har jeg lyst til å bruke x antall tusen på det når jeg elsker mitt nåværende? Kombiner det med at det å fjerne jack'en er totalt unødvendig på dette tidspunkt, så blir det noe krampaktig i å skulle forsvare Apples valg her.
 17. 3 points
  Fordi at slike som deg presenterer dette som en irrasjonell prinsippsak fremfor en løsning på et problem. Og faktumet er at det heller ikke eksisterer noe bevis på at tiltaket vil løse noe som helst. Det er snakk om sterke meninger fra folk som knapt nok har noen innsikt i skolesystemet angående hvor mye elevene skal være vekke fra skolen. Det adresserer en gang ikke problemene som dreier seg rundt dårlige resultater og frafall i skolen.
 18. 3 points
  Ja, stakkar. Det burde de kanskje latt være, siden de lenge har visst at de egentlig ikke klarer å oppfylle utslippskravene?
 19. 3 points
  Sitat:"Så er det også verdt å nevne at politikken til FrP ikke akkurat drar med seg de skarpeste skjeene i skuffen." Så er det vel også verdt å nevne at den setningen over var nok ikke skrevet av verdens glupeste person heller men skrevet av en person som liker å sette sin egen verdi høyere enn andres og snakke nedsettende om sine meningsmotstandere.
 20. 3 points
  Få en venninne eller familiemedlem til å logge seg inn på din facebook og blokke han for deg. Du burde få slippe å se han noe mer.
 21. 3 points
  Tja. - En svevende tekst med vage beskrivelser av makroøkonomiske mekanismer som forfatter ikke kan redegjøre for? Check. - Neologismer som forfatter ikke selv klarer å forklare? Check. - Konklusjoner som åpenbart ikke henger på greip med virkeligheten? Check. Slike tekster pleier som oftest å komme fra nyfrelste østerrikere. Tipper Hayek og Menger vrir seg i graven over hvor mange kokofolk som har tatt opp arven.
 22. 3 points
  Chelsea er jo definisjonen på "drittlag", men på et annet nivå enn hva du antyder
 23. 3 points
  Hva er vitsen med et diskusjonsforum hvis man likesågodt kan google seg til alt man ikke vet?
 24. 3 points
  Hvorfor lyver du? Jeg skrev jo at lungebetennelse er en symptom av Parkinson i første post. Jeg tvilte aldri på at hun hadde lungebettennelse, jeg tvilte på at det var hennes eneste problem. Jeg håper du nå beklager, fordi det der var stygt. Hehe ja tenk det, den urettferdigheten du nå opplever her, du som bare prøvde å edrueliggjøre debatten liksom... hehe narrespill på nivå med det mehe du støtter dette. Om dette var stygt så vet jeg ikke hvordan man skal kunne definere dere konspiratørers lumske påstander om sykdom og undergravelse av sannhet, uten å sprenge skalaen. Håper du fleipa med den beklagelsen, fordi her er det bare å løpe i seg selv og rydde i hodet sitt så man er litt bedre rustet til å takle virkeligheten i framtiden. Det må bli din jobb, ikke min.
 25. 3 points
  Bestilt! Helt rått, for meg var dette tilbake til gode, gamle Battlefield. Tilbake til den gang det var fokus på teamwork, man kan score masse poeng uten å nødvendigvis ha masse kills. Gjør du som squad-leader ber deg om, så topper du listene, gang på gang. Var svært skeptisk til dette før betaen, men det ble bestilt etter første kveld.
 26. 3 points
  Et slikt statlig monopol er den eneste måten det har noen mulighet til å fungere. Det er kun staten som kan sette nok legitim makt bak kravene sine. Private vil kun mele sin egen kake, til andres ulempe. Visstnok ja. Men dessverre for liberalister og andre slike er ikke virkeligheten slik deres ønsketenkning vil ha det til. For det første er det slett ikke sikkert det gir bedre kvalitet og lavere priser, og for det andre kan det gå ut over andre ting. Kvalitet og pris er ikke det eneste som er viktig å tenke på. Du har også f.eks. konsekvenser for andre, som at arbeidere utnyttes og ikke får en levelig lønn.
 27. 3 points
  Hvorfor hentes det alltid inn kommentarer fra landets største atomkraftmotstander straks det handler om atomkraft? Forøvrig, pengene burde ikke gå til hverken atomkraft eller fornybar kraft, det bør gå til å rydde opp Sellafield.
 28. 3 points
 29. 3 points
  Jeg hadde kanskje blitt enig om folk faktisk klarte å høre forskjellen mellom kablet og trådløs lyd, men det gjør de ikke. I alle fall ikke i noen andre tilfeller enn ren synsing og placebo-effekt.Støy fra støykansellerende trådløse headset finnes det derimot, men selv da må man jammen høre etter og sitte i totalt lydløse omgivelser. Jeg synes iallefall selv at mine Beyerdynamic DT 770 Pro (ligger nye til 1400 kr, fåes brukt ofte ned mot 600) løper baner rundt Bose QC35. Forslag til trådløse hodetelefoner der lydkvaliteten er knall?
 30. 3 points
  Det er ca 7 ganger jordens totale landareal. Det er også oppimot 1000 ganger mer enn arealet nødvendig for å dekke jordens totale energibehov utelukkende med solceller, noe som ville være helt tullete da andre fornybare kilder også har gode bidrag å komme med. Tror du bør kvalitetsjekke tallene dine litt. Det er vel ikke slik at en IKKE, skal produsere energi fra andre ulike fornybare kilder i England. En trenger en kraft produksjon i bunnen, som kan fungere som et batteri som gir energi når vinden ikke blåser fullt så mye. Når solen har gått ned, osv osv. Atom kraft har en annen funksjon også, en får produsert en lang rekke isotoper som brukes i alt fra medisin til forskning. Det viktige spørsmålet er, vil en lage flere atom kraftverk ? I dag produserer gass kraftverk over 100 TWhr med strøm i England. 76 TWhr produseres med kull kraftverk. ca 85 TWhr produseres av ulike "fornybare kraft kilder" Alt fra bio fuel, til vind kraft osv osv. Hvis en skal være litt realistisk, så er det mulig å øke mengden med fornybar energi en del de neste 20 årene. Å erstatte kanskje 180 TWhr med fornybar energi de neste 20+ årene er nok ikke realistisk. Så hvorfor ikke bygge noen flere atom kraftverk, MEN da satse på mindre 4. generasjons kraftverk (vil gi høyere strøm pris ) og kanskje samarbeide med India og noen andre om å bygge et par Thorium kraftverk ? Da kan en kanskje klare å stenge ned kull kraftverk, olje fyrt kraftverk, og mange av gass kraft verkene. Du kan jo se hvor lang tid det har tatt å bygge noen få Terawatt timer med vindkraft i Norge og Sverige, så ser du kanskje hva som er realistisk. Legg inn kraftbehovet England vil få, hvis de skal skifte ut bil parken og vare - / laste - bil parken til elektrisk drift, så ser du at det er en stor utfordring. Hvem tar den ?
 31. 3 points
  Tvinge folk til å kjøpe nye trådløse hodetelefoner hvert år når batteriene omsider tar kvelden? Ingen dum idé!
 32. 3 points
  Dere glemte å trekke for "litt i dyreste laget"... Eller gjelder det bare Note 7?
 33. 2 points
  Hei! Er det noen aktive brukere i denne tråden lengre? Har etter noen år i bilbransjen mange erfaringer som både kan betegnes som uanstendig, frekke, morsomme, triste og idiotiske osv. Ett av de beste spørsmålene jeg har fått av en kunde, begynte med at en svært misfornøyd Audi-eier ringte. Da han var blitt avskiltet pga manglende gjennomføring av PKK. Han skyldte på sitt merkeverksted på Vestlandet at de ikke hadde passet på at den var gjennomført osv. Og imens han sto på kontrollplassen der hvor SVV gjennomførte teknisk kontroll så spurte han: Kan ikke dere komme opp med deres mobile verksted å gjennomføre PKK...? Måtte jo da informere han om at det eksisterte ikke og at han fikk finne ut en måte å frakte bilen til oss, og det var etter jeg også måtte forklare han at vi ikke bare kan godkjenne bilen for så å ringe til de ved kontrollposten for å si til de at bilen egentlig skulle vært godkjent. Enden på visa var at bilen kom til oss på fredags ettermiddag med en kunde i kundemottaket som vi måtte jekke ned en del hakk. Da vi fikk en lekse om hvor forferdelig dårlig kundebehandlingen vår og hans faste forhandler var, da de heller ikke hadde godkjent bilen hans per tlf.. :-( Siden jeg har holdt på med dette i noen år, så forholdt jeg meg rolig og lot han komme med alt "guffet" før jeg ba han om å sette seg med. Jeg forklarte han det åpenbare om at SVV hadde veldig enkelt bare kommet direkte til oss og fjernet skiltet på veggen vår, om at vi får lov til å ha verksted. Og faktumet om at det var en verre skjebne enn at han nå var hos oss, drit forbannet. Da jeg i likhet med han var avhengig av jobben min for å brødfø familien hjemme. Det i kombinasjon med at vi tilslutt kom til enighet om at vi var så snille å ordne med PKK samme ettermiddag. Han dro etter PKK rett til SVV og fikk igjen skiltene og hans faste forhandler på Vestlandet sendte oss mail påfølgende uke. Med en stor takk og det var imponert over at vi klarte å "besinne" oss, samt takle en slik "utfordrende" kunde som de beskrev han som (basert på tidligere erfaringer ga de inntrykk av). Det er kanskje ikke verdens mest takknemlige jobb av og til, men man opplever litt av hvert når man jobber i bilbransjen. Jeg for min del har plenty av historier og dette er bare toppen av isfjellet:-)
 34. 2 points
  Tidlig å melde, men nei det ville de sannsynligvis ikke uavhengig av den katastrofale sesongåpningen.
 35. 2 points
  Det kommer ikke store mengder bensin eller diesel opp av oljebrønnene eller rett ut av oljesanden. Mesteparten er hydrokarboner av helt andre lengder enn det som brukes til drivstoff. På hylla bak meg her har jeg en liten flaske fra den aller første råoljen som kom ombord på Oseberg Øst plattformen, tro meg til tross for at det er en forholdsvis lett og finn olje ville du ikke fylt den på noen motor. Tyngre hydrokarboner reformeres og krakkes til lettere i tillegg til mange andre prosesser. https://en.wikipedia.org/wiki/Oil_refinery Med andre ord mesteparten henter vi ikke opp fra Nordsjøen, men lager det fra andre bestanddeler av råoljen. Det blir derfor ikke noe stort overskudd av dem. Om vi klarer å finne andre energikilder som erstatter all olje som brukes til drivstoff, varme og el produksjon så er det faktisk veldig lite igjen av oljen som trengs. Rent hypotetisk om vi noen gang skulle finne en måte å skaffe tilnærmet ubegrenset og bortimot gratis strøm så trenger vi ikke å pumpe en dråpe olje mer. Da kan vi lage all den olje og gass vi trenger til plast og smøremidler fra hydrogenet i vann og karbonet fra f.eks luftens CO2 med strøm som energikilde. Faktisk så jobbes det med å kanskje starte opp produksjon av syntetisk diesel på omtrent denne måten på Herøya i Porsgrunn. Den eneste forskjellen er at de vil hente CO2 fra industripiper. Kvaliteten på slik diesel er også langt høyere enn det du noen gang får fra raffinert råolje.
 36. 2 points
  Putt en penis i munnen hennes, pleier å endre lyden
 37. 2 points
  Overvurderte Bilić blir exposed
 38. 2 points
  Grei artikkel, men følgende er ikke i overensstemmelse med historien og bør rettes: "Den historiske grunnen til at diesel har hatt stor utbredelse i Europa er CO2-utslippskrav som ble innført på 90-tallet. Før dette var dieselbiler relativt uvanlig". Dieselbiler var svært vanlig i mange land i Europa gjennom 70- og 80-tallet, på grunn av lavere dieselpris og lavt forbruk. Det er nok å se hen til det store utvalget av personbiler med dieselmotor fra produsenter som Peugeot, Citroën, Mercedes, Audi, Renault, for å nevne noen. Da turbodieselen begynte å gjøre sitt inntog på tidlig 80-tall ble for alvor dieselmotor en konkurrent til bensin også blant de kjøperne som krevde både fartsressurser og økonomi. Så å påstå at dieselmotorer var uvanlig på personbiler i Europa fram til fokuset på CO2-utslipp tok til på 90-tallet, er direkte feil.
 39. 2 points
  Tydligvis ikke når han diskuterer politikk. Han ble tatt i en klar løgn, og istedenfor prøver å angripe meg. Du sa du ønsker å bli bedre i debatter, da foreslår jeg at du ikke starter med stråmenn og drittkasting. Jeg sa aldri at det var en sannhet, det er en mistanke. Har du aldri tvilt på den offisielle forklaringen, fordi du ser bevis som tyder på noe annet? Og hvis det var noe jeg sa tidligere som gjorde deg sur, så vil jeg gjerne høre det.
 40. 2 points
  Han beklager altså ALDRI? Nå var påstanden din rettet mot meg, men setningen din er graverende med tanke på din tidligere retorikk. Om dette er måten du kommer frem til "sannheter" på, så bør du muligens gå litt i deg selv før du er påståelig mot andre.
 41. 2 points
  I premiss 1 beskriver du mennesker som dør uten å være kristne. Dette endrer du underveis når du ekskluderer disse fra gruppen "ekte mennesker". Du har rett. Det er en viss forskjell. Kriteriet er ikke at alle ekte mennesker er kristne. Men at alle ekte mennesker er kristne når de dør. Dette er imidlertid en omdefinering av begrepet "menneske", og det er et retorisk sprell som ekskluderer alle tilfeller der en person ikke er kristen ved død. Du ekskluderer menneskene du omtaler i premiss 1 ved å omdefinere dem som "hypotetiske mennesker" i konklusjonen. Følgelig bruker du minst to ulike definisjoner på "mennesker" i samme argument. I henhold til konklusjonen din kan ikke menneskene fra premiss 1 være mennesker, selv om de omtales som mennesker. Slik argumentet står er det ikke en no true scotsman fallacy. Det er en ekvivokasjon. Du skal bare finne en fallacy å slenge på meg, skal du ikke? La oss se på selve argumentet, og når vi gjør det, la oss også være obs på distinksjonen jeg presiserte litt i forrige innlegg på forskjellen mellom en person og et menneske. Jeg kan si meg enig i at jeg ikke er spesielt presis på dette, selv om ingen andre ser ut til å ha hatt noen problemer med å henge med på argumentet. Et menneske er i denne sammenhengen en biologisk konstruksjon. En fysisk/materialistisk greie. For at et menneske skal være en person må det derimot noe mer til. En sjel, om du vil. En filosofisk zombie kan være en biologisk maskin, et menneske, uten å ha en sjel, altså uten å være en person. Her er argumentet, med presiseringer i blokkparentes. Dette er altså selve argumentet, med konklusjonen. Så har vi delen hvor jeg ranter litt om argumentet: Her bruker jeg da betegnelsen "ekte menneske", dog utenfor selve argumentet. I denne konteksten var det da ment at et "ekte" menneske tilsvarer et menneske med en sjel, e.g. et menneske som også er en faktisk person. Dette ser ut til å ha provosert deg noe. Så et par ting følger fra argumentet, gitt dets gyldighet. Det første er at det ikke er et problem at det finnes mennesker som dør uten at de er kristne. Men disse menneskene vil da i realiteten være filosofiske zombier, som ikke er en faktisk person. Håper dette var oppklarende. Så kan du beskylde meg for å ha vært litt sløv med begrepsbruken? Joa, det kan du. Har du gitt grunnlag for å kunne henge en fallacy på meg? Neh.
 42. 2 points
  Jeg husket også fra da jeg var ung. De var plutselig ikke i butikken lenger, før jeg fant de når jeg flyttet til england for et par år siden...
 43. 2 points
  Jeg hadde kanskje blitt enig om folk faktisk klarte å høre forskjellen mellom kablet og trådløs lyd, men det gjør de ikke. I alle fall ikke i noen andre tilfeller enn ren synsing og placebo-effekt.Støy fra støykansellerende trådløse headset finnes det derimot, men selv da må man jammen høre etter og sitte i totalt lydløse omgivelser. Jeg synes iallefall selv at mine Beyerdynamic DT 770 Pro (ligger nye til 1400 kr, fåes brukt ofte ned mot 600) løper baner rundt Bose QC35. Forslag til trådløse hodetelefoner der lydkvaliteten er knall? Bose QC er ikke en serie man går for om det er lydkvalitet som står i sentrum. Har enda til gode å prøve en trådløs hodetelefon som er i nærheten av mine dt770 pro 80.
 44. 2 points
  Vil si at hodetelefon utgangen på en pc og mobil har litt forskjellig bruksområde. Mobilen sin bruker jeg når jeg går tur eller er ute. Svare når noen ringer kan jeg gjøre med headsettet da også. Pcen sin brukes når jeg sitter i stuen og der er mye bråk. Hos meg brukes dermed mini Jack på tlf mye oftere. Vi er vel heller ikke kommet til det punktet der trådløs lyd i form av Bluetooth slår kabel i lydkvalitet, er vel heller litt drawbacks med BT i form av komprimert lyd. Dermed synes jeg det er ganske fjottete av Apple og presse alle til å skulle bruke et format som ikke klarer samme lydkvaliteten engang. Den trådløse era er enda et stykke unna.
 45. 2 points
  Kongen nevnte vel både Allah og Afghanistan i sin tale (- i tillegg til Gud, Trøndelag, Kygo og Kari Bremnes; for å nevne noe -), og det er tydeligvis kvalmefrembringende for enkelte. Det er helt utrolig at du klarer å presse så mye selvmedlidenhet og offer-mentalitet ut av det Kongen sa. Når Kongen sier at "nordmenn tror på Gud, Allah, altet eller ingenting", så betyr ikke det at det bare er de fire valgene som er mulige. De er nevnt som fire eksempler på noe av det nordmenn tror på. Send gjerne et brev til slottet og be om at "islamofobe jyplinger" blir nevnt i Kongens neste tale slik at du kan føle deg litt inkludert her i landet, du også.
 46. 2 points
  Her skytes spurv med kanon. Innmåling og utstikking trenger man ikke 5 års utdanning for å beherske. Enig med Carpe sin kommentar - dette er sannsynligvis snakk om usikkerhet rundt gamle grenser. Man skal ikke langt utenfor bykjernen før eiendomsgrensen ikke ligger "logisk" for den som eier tomten.
 47. 2 points
 48. 2 points
 49. 2 points
 50. 2 points
  Kvinner. En lettfattet gjennomgang. På forhånd takk.
×
×
 • Create New...