Gå til innhold

Småprat om/rundt UiO (informatikk)


Sukkess

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kaster meg på at det er helt klart lurest å ta seminarvarianten. Semesteroppgaven krever minimalt med innsats for å få en D eller med litt flaks en C. Til flervalgsprøven så leste jeg bare gjennom studieheftet, samt gjorde noen flervalgsoppgaver jeg fant på nettet.

 

Klart at seminaret er kjedelig, men man blir jo ikke tvunget til å følge med, bare være til stede.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er det forskjell på vanskelighetsgraden på informatikk på UiO og informatikk på NTNU? Lurer på å søke informatikk på NTNU, men er litt i tvil (går vg3). Jeg ligger på ca. 4,2 i snitt nå. 4 i S2-matte, og 6 i både IT1 og IT2 (ikke det at det nødvendigvis er noen stor bragd i forhold til hva man driver med på universitetet). I tillegg driver jeg med en del koding i html/css, samt litt Actionscript 3. Har inntrykk av at informatikk er ganske så vanskelig, og et stort skritt opp fra det jeg allerede kan. Hva synes dere som går/har gått det? Hvordan lå dere an da dere startet på studiet?

Lenke til kommentar

Jeg har aldri gått informatikk på NTNU så kan ikke si noe om det.

 

Men jeg hadde ikke mye bedre bakgrunn enn deg, jeg kunne ikke mer enn basic html, og bruk av linux. Jeg hadde R2. Men hadde ikke spesielt bruk for mye av det jeg lærte der. Mestparten av R2 pensumet hadde jeg igjen i første semester.

 

Informatikk er faktisk vannskeligere enn det mange tror pga at det er så lett å komme inn på for eksempel UiO. Det var veldig stort frafall, men så lenge du bare jobber med fagene så går det vanligvis bra.

Endret av xaco
Lenke til kommentar

Jeg innbiller meg at det er mindre frafall på NTNU, rett og slett fordi poenggrensen pleier å en del høyere enn UiO. Sist høst lå den vel på 43 om jeg ikke husker helt feil, og selv om det ikke er høyt i forhold til siv.ing-studiene der, så er det uten tvil NTNU som pleier å ha høyest poenggrense på informatikk og lignende i Norge. Når det kanskje også fungerer som et 2. valg for de som ønsker Datateknikk (siv.ing.), så må jo ting ligge til rette for at det er litt motiverte studenter som inntar benkene, selv om det naturligvis blir litt frafall.

 

SPRCO: jeg vurderer å søke informatikk ved NTNU til høsten jeg også, så det kan jo hende at vi møtes der. Jeg for min del går for NTNU for å få litt utfordringer, etter å ha nærmest sovet meg gjennom Data og Elektronikk, som viste seg å ha et skuffende lavt nivå. Men jeg ville nok ikke bekymret meg så veldig over vanskelighetsgraden om jeg var deg. Bare å kjøre på. Det er dog verdt å nevne at NTNU stort sett har fire (4x7,5 poeng) emner per semester, mens de fleste andre ser ut til å ha 3 (3x10 poeng).

 

Av fare for å kapre tråden helt fra UiO tenker jeg at jeg avslutter innlegget her. Kanskje noen burde startet en lignende tråd for NTNU?

Lenke til kommentar

Er fullstendig klar over det, men det virker som den er en smule siv.ing-dominert. Ikke at det nødvendigvis trenger å være så negativt, siden Informatikk ligger tett opp til Datateknikk, og velger man "riktig" havner man enda nærmere. Men generelt virker det som at informatikk-miljøet er større og bedre organisert på UiO, mens det på NTNU henger litt på siv.ing. Jeg skal allikevel legge til at det bare er et inntrykk jeg har nå, og det kan selvfølgelig endre seg om jeg nå først starter der. :wee:

Lenke til kommentar
Noen av dere som vet hvordan informatikk skal legges opp nå som INF1040 blir fast ut? Er det et kurs som skal erstatte det i den obligatoriske grunnblokken, eller skal man legge opp programmene på en helt annen måte?

 

Hørte at inf bachelor også skal ut.

 

Noen som vet? Har nemlig et familiemedlem som vil på informatikk @ uio, så det hadde vært greit å vite hva han kan forvente seg nå som de skal endre på programmene.

Litt seint svar kanskje, men siden jeg ser at flere har lurt på det tidligere i tråden skriver jeg litt likevel. Programmene skal legges opp ganske annerledes; til høsten vil alle studieprogrammene ved IFI legges ned og erstattes med følgende fem nye bachelorprogrammer og tilsvarende masterprogrammer (med litt lenker så du kan sammenligne ordentlig hvis du er interessert i forskjellene):

Dette kommer riktignok ikke til å endre noe særlig på tilbudet (bortsett fra at TOOL og DIG blir noe amputert), bare strømlinjeforme opplegget en god del. INF1040 kommer ikke til å erstattes direkte av noe annet kurs.

 

Mer info ligger på IFIs nettsider.

Endret av tobiasvl
Lenke til kommentar

Alle masterfag skal kunne undervises på engelsk. Er det kun norske studenter som tar faget kan faget holdes på norsk, men hvis det finnes en person som tar faget som ønsker engelsk undervisning må faget holdes på engelsk. På bachelor finnes ingen slike restriksjoner, der kan fag foregå på norsk selv om det finnes studenter som ikke skjønner ett ord norsk.

Lenke til kommentar

Det stemmer vel ikke? Har blant annet INF3230 dette semesteret og der finnes det en utenlandsk student. Kurset må derfor holdes på engelsk forklarte foreleseren. Det samme gjelder INF3510. I INF3580 har foreleseren valgt å holde kurset på engelsk selv om samtlige studenter var norske.

 

Derfor er det vel mulig at denne restriksjonen ikke gjelder for 1000-kurs.

 

Ikke at dette plager meg nevneverdig. Kursmaterialet er jo uansett på engelsk og kan man ikke engelsk i ITverden sliter man.

Endret av Benbjo
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...