Gå til innhold

Hvordan rengjøre LCD-skjermer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fin artikkel dette.

 

Bruker selv denne fremgangsmåten:

 

1. Fuktet myk klut som jeg sprayer litt jif universal på

2. Vasker av

3. Ren klut som er fuktet i litt vann

4. Vasker av

5. Mens skjermen er "fuktig" tørker jeg av med en tørr micorfiberklut uten glass/plast.

 

Blir skinnende ren uten riper eller merker :yes:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fin artikkel dette.

 

Bruker selv denne fremgangsmåten:

 

1. Fuktet myk klut som jeg sprayer litt jif universal på

2. Vasker av

3. Ren klut som er fuktet i litt vann

4. Vasker av

5. Mens skjermen er "fuktig" tørker jeg av med en tørr micorfiberklut uten glass/plast.

 

Blir skinnende ren uten riper eller merker :yes:

Er ikke JIF Universal litt "skummelt" å bruke? Den er jo ganske sterk. :hmm:

Lenke til kommentar

Fin guide!

Når det vises til "klut", vil jeg bare anbefale et tøystykke av lin. Dette er fiber fra linplanten som vevd sammen til tøystoff. Meget mykt og hindrer på denne måten små riper. Jeg har vært uheldig med polyesterlignende materialer, og har derfor små små riper på min skjerm. Polyester kan kjennes veldig mykt ut for våre fingre, men dette er ikke nødvendigvis riktig. Etter at linstoffet har kommet i hus, har det bare vært fryd og gammen.

Lenke til kommentar
Med CRT-skjermer er ikke problemet stort. Det sitter en flott glassplate i front av skjermen, og både fettflekker og støv kan pusses bort med en fille og litt pågangsmot.
ermed kan man ikke lenger bruke den gamle metoden med å gni til skitten er borte. Glassrens, eller våtservietter/spray med skjermrens inneholder også en del ulumskheter, som jeg personlig holder langt unna mine dyre skjermer.

Jeg må så meg uenig her. CRT er ikke bare glass. Det er også flere lag med tynne filmer for antirefleks, antistatisk og andre ting jeg ikke husker hva er til. (Skjermglass uten antistatisk belegg blir veldig raskt støvete) Hvis man pusser villt med en klut på CRT så kan man også skade disse beleggene. Derfor skal man ikke bruke noen kjemikalier på CRT heller. Jeg har vært uheldig å skrapet bort belegget på 2 stk gamle 15" CRT-skjermer en gang i tida (under bæring med beltespenna mot glasset. :blush: ) Resultatet ble støv, rare farger, og før høy lysstyrke på flekken som var skrapt bort.

 

Personlig har jeg god erfaring med uttynnet zalo på en myk linseklut både på CRT og LCD, men bruker gjerne egen "skjermrens" tilpasset formålet dersom jeg har det tilgjengelig. Det med å være forsiktig med å bruke fettløsende midler som zalo mener jeg er feil. Det er bedre det enn å gnikke og gnu i evigheter med en tørr eller kun vann-fuktet fille. Vann løser jo som kjent ikke fett i det hele tatt så da blir det veldig mye gnikking for å få bort fettflekkene. Tørre kluter er ikke like trege til å få bort fettet, men det beste er nok å få det bort i en fei med litt utblandet lunkent zalovann.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar

Masse nyttig informasjon i artikkelen! *nice*

 

Selv etter å ha flydd rundt i butikker å tatt på microfiberkluter :p endte jeg opp med en klut fra Jordans microfiber kluter (de som er i plastrør og er i forskjellige farger etter bruksområde). Den røde, som er for støvtørking, er utmerket til rengjøring av min BenQ lcd skjerm.

 

Hadde en venn over med litt for grådige fingre, og før jeg rakk å si noe, hadde han lagt fine fingeravtrykk på min skjerm. Med den nye kluten og en ørlite dråpe vann på den, så forsvant alt som dugg i solen!

 

Selv kluten har en url: Jordan Microfiber Støvklut hvis noen vil se hvordan den ser ut :p

 

Good luck keepin' your screens clean!

 

//Advancer

Lenke til kommentar

Takk for informasjon. Har fått noen stygge flekker på skjermen, noen som ser ut til å ha kommet fra tastaturet når skjermen er lukket (jeg har altså bærbar), og med lys fra ekstern kilde vises de godt. I tillegg er jeg plages med masse støv på skjermen. Skal prøve noen av tipsene her, og bli kvitt jævelskapen.

Lenke til kommentar

Hmm hva skal eg synse om denne artikkelen? Jeg har ikke peil på rensing. Forfatter ønsker å avlive noen myter og sette ting riktigt ... men det er til syvende og sist kun hans synspunkt som kommer frem...

 

ring lcd produsenter og spør dem hva de syns om rensing ... da får man kanskje litt fakta også? fins sikkert middler mot det ene og det andre, enn bare torky og vann.

 

Vel vel .. skal ha for initiativet. Venter på guide nr 2

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...