Gå til innhold

Anews Oktoberfest - Nikon D70, D200 og Sigma 30/1.4


Anbefalte innlegg

Jeg var (og er fortsatt) veldig i tvil om jeg skulle gidde å legge ut dette, men jeg forsøker å opprettholde "ett bilde om dagen" greia, selv om jeg knapt har vært av sofaen i dag. Om det blir særlig flere av denne typen, så kommer jeg nok ikke til å fortsette med det. :(

 

Det er et slags meta-meta-foto - et bilde av et bilde av Kevin Carter, som tar et bilde av fotografen bak dette bildet - Ken Oosterbroek.

 

203694348-L.jpg

f/1.4, 1/80, ISO 200

 

Dagens låt er selvsagt: Manic Street Preachers - Kevin Carter

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste med å være syk, er helt klart å bli frisk. I dag har jeg vært på bena, og funnet ut at motivet jeg hadde i tankene i dag ikke helt satt på 30mm. Like vel prøver jeg meg i dag med et bilde knyttet til den fantastiske Amateur fra alltid like fantastiske Saint Etiennes "Finisterre" - en plate jeg hørte mye på mens jeg jobbet på et prosjekt i Notting Hill, våren 2003.

 

Det er én bygning jeg går forbi daglig her hjemme, på vei til jobb, som får meg til å tenke på tekstlinjene "...and now a piece of Farnborough / is looking like Tirana...". Her er en detalj fra bygningen. Man må kanskje ha vært på interrail i Øst Europa tidlig på '90-tallet for å skjønne det?

 

Uansett:

204082580-L.jpg

f/8, iso 200.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Utrolig bra farger, spesielt grønnfargen og en finfin grafisk effekt selv om den grafiske effekten kanskje hadde blitt ennå noen hakk bedre uten taggingene. Synes også sangen/bandet passer til bildet da jeg forbinder fargene med Saint Etienne.

 

Hvorfor er malingen flekket av akkuratt rundt røret mon tro...

Lenke til kommentar

Takk for godord til gårsdagens bilde. Dagens er jeg ikke helt fornøyd med, men det har vær "one of those days" (strengt tatt var det natten som var "one of those nights"), så etter jobb i dag krøp jeg rett og slett til sengs og sov, i stedet for å jage motiver.

 

Jeg måtte jo komme med et høstbilde jeg også, men siden inspirasjonen er Nick Drakes Time Has Told Me, så kan det ikke bli sterke og livlige farger:

 

204345677-L.jpg

f/2.0

Lenke til kommentar

En gang før tidenes morgen var jeg ikke en superstræit familiefar med jobb og Toyota.

Well it starts like a rollercoaster ride

So real it takes your breath away

It slides you through your point of view

You look back to where you thought you'd stay

When your ride changes you

Exactly like a neon ray

You don't have to search for words anymore

There's nothing you need to say

204754482-L.jpg

Dagens låt er langt opp på min topp-10-noensinne-liste. Spacemen 3: Rollercoaster (en 13th Floor Elevators cover, men jeg foretrekker klart Spacemen 3 versjonen)

 

Håndholdt, f/16, 10 sek + håndholdt SB-800 @ 105mm, 1/128 effekt (3 blink)

 

(akkurat da jeg tok dette bildet var det helt tilfeldigvis Jefferson Airplanes White Rabbit, som PM etterlyste, som gikk i bakgrunnen, men dette bildet kan bare være Rollercoaster.)

Endret av Anew
Lenke til kommentar
For meg er dette bilde delt i to, en lys og optimistisk side øverst og en mørk og depressiv side nederst. Nick Drake tilhørte vel den siste.

9645436[/snapback]

Det var nettopp det todelte som gjorde at jeg gikk for dette bildet. Time Has Told Me er en pussig sang med et slags håpløst håp, så jeg følte at det fungerte sånn sett.

Lenke til kommentar

Takk så langt. :) Det var moro å lage dette, og jeg var nok et ganske interessant syn der jeg satt alene i en mørk stue... :cool: FWIW, så er dette det klart minst etterbehandlede bildet jeg har lagt ut så langt - her er kun standardinstillinger i Bibble.

Endret av Anew
Lenke til kommentar
Undrer på hvordan du fikk dette til uten etterbehandling.

9656896[/snapback]

Det er ikke så vanskelig. f/16 og mørkt rom betyr at man har full kontroll over hva blitzen skal gjøre, selv om man kjører opp lukkertiden. Her er den altså 10 sek, men kunne nok fint gått høyere - satt midt i rommet for ikke å få blitzreflekser fra objekter rundt/bak. Dybdeskarpheten blir også ganske stor, slik at man har litt slingringsmonn når man håndholder kameraet foran seg.

 

Så har jeg altså satt blitzen i manuellmodus, og stilt effekten til 1/128 (laveste) og zoomhodet til 105mm (for å få minst mulig spredning på lyset).

 

Da er det bare å se inn i kameraet, trykke ned utløseren og holde blitzen på en armlengdes avstand og utløse den med flash/test-knappen. Hver gang du utløser blitzen, så gjør du en eksponering av bildebrikken. Det ene stirrende øyet fikk jeg ved å peke blitzen inn fra 90-graders vinkel mot øret, slik at bare halve ansiktet er belyst.

Lenke til kommentar

Tid for dagens. Det er vondt og vanskelig å fotografere ute om dagen, mye lange skygger og hardt lys. Jeg har slitt fryktelig med å finne dagens låt - hadde egentlig tenkt meg Nationalteaterns Hon flytta' ut till Bergsjön, men det ble litt søkt, så tenkte jeg på Talib Kwelis Joy, men den har jeg planer om å bruke senere... Etter å ha tenkt litt, blir derfor dagens låt Sarah Cracknells Oh Boy the Feeling When You Held My Hand.

 

205242913-L.jpg

f/8

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...