Gå til innhold

SSD-benche tråden: Info og Diskusjon, Tweaking og Benchmarks av SSD


Ourasi

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har vært lite oppdateringer av topp 10 listene, så tenker jeg kommer med et lite bidrag :)

 

Greit å få litt variasjon i lista også :)

 

Får vel en 4. plass med dette resultatet i Top 10 Indilinx/Samsung/Jmicron/Mtron Singel SSD under AS SSD?

 

post-18551-1263588546_thumb.png

 

post-18551-1263588567_thumb.png

 

duckhunter : SSD Score 197, Crucial M225 64GB ICH9R

Lenke til kommentar

Lagde en login/launch script video i natt med side by side sammenligning av Raptor X og en lett degradert Vertex 30 GB med gammel firmware. Raptor X partisjonen ble klonet fra Vertex'en

Windows har ikke vært reinstallert siden i fjor vår en gang. Pagefile, system restore, indexing, 8.3 filename creation og prefetch har alle vært deaktivert hele tiden. Temp kjøres nå fra ramdisk (FF er satt til å bare bruke memory cache), men lå tidligere på c:

 

Kvaliteten ble litt så dær, men man ser hva som skjer. Videoene er syncet etter første frame uten passordboks.

Slenger og med scriptet og et par bench-screens.

 

SSDx.zip

launch.zip

 

post-98689-1263680950_thumb.png

post-98689-1263680963_thumb.png

 

Lenke til kommentar

Demios, det ser ut som om Vertexen din ikke benytter seg nevneverdig av NCQ, min 30GB vertex klarer 63MB/s med 4kb random QD32. Det er mulig dette er fordi du har eldre firmware.

Du burde få noe bedre resultat når du dobler random read IOPS ved litt høyere QD.

 

Så til en annen sak jeg har lagt merke til, mine Mtron Pro klarer 40MB/s 4KB random ved QD=1. Dette er muligens fordi de er SLC. Alle MLC SSDer jeg har sett får rundt 20-23MB/s 4KB random QD=1.

post-163450-1263684740_thumb.png

Lenke til kommentar

Ved åpning av flere apps samtidig, blir NCQ veldig viktig, selv om programmer og deres kodere idag ikke benytter høy QD i særlig grad pga. HDD sin dominans som lagringsmedie og begrensning på dette området. Det ser ut som om Demios er låst til QD#1 under loading av denne bachen (skjekk perfmon for QD mens det loader), siden man ser tydelig den jobber med ett og ett program med tenkepauser som ikke passer seg en SSD. Dersom jeg loader 3 programmer på mine X25 SSD'er, så går ikke dette mye fortere enn om jeg plusser på 20 programmer i tillegg til disse 3, mao kan man på disse mer eller mindre laste flere programmer på samme tid som man laster ett..

 

@GullLars: Du skulle testet appload i Vantage med dine Mtron, du kjører uten cache/HW-Kontroller, og da gir denne et godt bilde, og faktisk tester med en mengde applikasjoner. Når jeg åpner mitt batchscript med 17 apps, så registreres QD#6, og Intel ~5 dobler leseytelsen fra QD#1 til QD#6 (IOmeter@QD#6), som avslører hvorfor åpning av flere programmer går like fort som åpning av ett program. Merk at ved QD#6 begynner skaleringen i et Raid0 oppsett å gjøre seg gjeldende, da det gir 20% bedre ytelse, så med litt mer SSD-Friendly apps, så ser fremtiden lys ut for enda bedre opplevelse av selv dagens NCQ SSD'er ved åpning av tyngre apps..

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar

Er cachen til arecaen designet slik, eller har en av/på funksjon, at dersom du kjører en random read IOmeter bench som ligger i førsteposten, men avbryter testen rett etter at den har skrevet testfilen, og så rebooter, og kjører IOmeter igjen der den bruker samme testfil den laget før du rebootet, så er denne testfilen cachet? For denne øvelsen trenger du bare 100mb, bare slett siste tallet i sectorer..

 

Om cachen fungerer som en slags kostant prefetch/ramdisk der siste/mest brukte data alltid ligger så vil jo kontrolleren føles som en riktig god investering siden den oppleves som en slags konstant ramdisk, dersom den ikke gjør dette, så vil vel "ekte" upreparert random les (random skriv vil vel alltid skrives først til cachen) av OS eller åpning av app bli begrenset av SSD'en..

 

PS: Er det mange oppe å venter på dobbel dose Bauer eller noe eller?

Endret av Ourasi
Lenke til kommentar
Med 4 x25-M på ICH10R

<snip>

I crystal burde du få tallene:

seq 600/240

512 600/240

4k 20/60

4k32 500/200-240

Og da, omsider, har man fått til kombinasjonen av at alle biter er på plass, og ikke minst tid til å sette sammen boksen (maskinvare). Du kan selv få avgjøre hvor presise dine anslag var...

 

post-79843-1263843369_thumb.png

 

Da vi testet litt ulike stripestørrelser på jobb (to disker i raid0), så gikk de syntetiske målingene i favør av 8kb vs 128kb - misforstå meg dog rett, det er ikke i nærheten av å være merkbart for brukeren. Inspirert av dette, så forsøkte jeg meg nå med stripe på 32kb.

 

Med frykt for å skivebomme totalt på analysen, men det ligger vel i kortene at kontrolleren ikke helt vet å verdsette hva den har fått i fanget. Særlig på les er det åpenbart ikke veldig mye å hente på mer enn to(!) disker, og den fjerde disken gir ikke stort mer enn mer diskplass.

 

En artig konsekvens av misvisende lagerbeholdninger, og at Amentio ikke tok ad notam mine henvendelser om at 4 stk. disker hadde kommet inn fra Mamoz, slik at de bare skulle stryke meg fra ventelisten på 4 disker, er at det plutselig ramlet inn dobbelt opp her - jeg har altså fire disker til liggende i hylla...

 

Gidder ikke å returere noe, så jeg setter nok to av dem i spillmaskinen slik at den gamle OCZ core-disken kan få hvile seg i en laptop. Hadde da egentlig tenkt å smelle inn seks disker i denne maskinen, bare for å teste, men ser ikke helt argumenter for dette nå; taket er vel allerede nådd.

Lenke til kommentar

Ettersom jeg da har luksusproblemet med et par disker til overs, slik at man like gjerne kan putte totalt seks disker inn i maskinen, men en kontroller som ga opp ved tre disker, så er det bare å innse at her må man ha hw-kontroller.

 

Dersom du skal videre på hardware kontroller er vell LSI 9211-8i å foretrekke for x25-M RAID-0.

Denne ser ut som et hett alternativ, men kan ikke finne den i farten hos norske butikker. Noen som har forslag på hvor man får kjøpt den?

 

Ellers har jeg også kikket på et par andre alternativer, og har da sett på modeller med cache og gjerne også batteri. Særlig ser Areca ARC-1231ML ut som en het kandidat. Blir den en god venn med seks stykk X-25?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...