Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Derfor jeg ga eksempel, men ja mange kroniske sykdommer forsterker virusinfeksjoner og lignende, og det gjør de hver gang, det er ikke unntak. Min informasjon sier fra dagen før symptomer til 3-5 dager etter starten av symptomer. Men mange med kroniske sykdommer har, folk er ikke like.
  3. At en har kronisk sykdom betyr ikke at det slår ut ved influensa... Smittefare varer ca 3 dager og starter før symptomer... Klart det er variasjoner og en kan ha en ekstrem variant men å ta 8 dager for gjengs influensa tenker jeg er ekstremt for den normale mann i gata. Har aldri vært i nærheten.
  4. Lykke til! Har russere flest fortsatt penger i egen bank eller har de flyttet alt til "under hodeputen", krypto eller andre ting?
  5. 43% av kvinner og 34% av menn sier den kunstige intelligensen. Det er galskap om man har f.eks type 1 diabetes, det er ganske enkelt ikke noe som er aktuelt, det er ofte mer aktuelt med sykehusinnleggelse, ikke at det heller er normen, men jobbe etter 2 dager er galskap, spesielt siden smittefaren stort sett varer lenger enn det.
  6. Fin og oversiktlig test. Mulig jeg er blind, men ser ikke hva som er i testriggen. Kunne dere lagt det til?
  7. Nettopp derfor jeg ikke fikk influensa før jeg var 48 år. Har født flere barn.
  8. Ekte greie forresten, kvinner har bedre immunforsvar mot virus, pga føde unger å faenskap, så menn blir faktisk sykere 😉
  9. 👍👎 (fant ikke en passende smiley for "både/og" 😆 ) Har du vært i utlandet i år?
  10. Dette er ikke kristen teologi, jeg har aldri hørt om det
  11. De aller fleste har vell ikke kroniske utfordringer og innfluensa bør gi ett par dager med fravær for å komme over den smittsomme perioden. Det som har blitt ett samfunnsproblem er at folk skal være symptomfri før de gjør noe som helst mot å si til nærmeste leder at en er litt redusert etter de siste dagene men kommer inn å gjør mitt beste..
  12. Mener du det er mye eller lite? Jeg var eplekjekk og "tenkte mitt" om fravær i forbindelse med influensa. Før jeg fikk influensa for første gang selv som 48 åring. Jeg trodde seriøst jeg skulle dø og var sengeliggende i halvannen uke. Klarte å åpne øya på dag 5, liksom. Snakk om manflu!
  13. Ganske mange har kroniske sykdommer som forsterker effekten av sykdommer som f.eks influensa, så ja 8 dager for influensa er ikke så rart.
  14. Spørsmålet er legitimt, fordi store deler av de kristne miljøene her i Norge har vært og er involvert i en eller annen grad av forherligelse og tilbedelse av nasjonalstaten Israel, og svaret ligger, vil jeg påstå, i den politiske og religiøse sionismens gradvise ideologiske infiltrasjon av både kirkene, menighetene og selve den kristne religionen i seg selv over de siste hundre årene. En kan se dette i alt fra de propagandistiske og villedende påstandene om hvem Kristus var og hva han sto for som det nå florerer av, til bortfallet av konsepter som Sjelen og Himmelriket, og utbyttingen av disse med den gammeltestamentlige ideen om at frelsen og det neste livet vil bestå i en ny tidsalder og ny æra her på denne Jorden vi har nå, karakterisert av en slags ny, global verdensorden hvor staten Israel har både åndelig og politisk (over)herredømme over resten av ”nasjonene”, og sistnevnte kommer krypende på sine knær til Jerusalem, for der å bøye seg i støvet for Israels gud, YHWH, som åpenbart har lite til felles med den Jesus vi møter i evangeliene. Vedlagt er noen få utvalgte videoer som viser litt av det fryktelige som har foregått i Gaza over det siste året eller der omkring. Jeg mener det må være greit å legge noen av de mindre gruoppvekkende videoene ut her, siden aviser som VG flere ganger i senere tid har publisert temmelig sterke bilder av palestinernes lidelser, og vi har en moralsk forpliktelse til å gjøre det lille vi kan for å prøve å stoppe dette blodbadet, som nå har pågått nesten kontinuerlig i over ett og et halvt år. Trolig er flere hundre tusen sivile, mange av dem barn og unge, allerede døde som en direkte eller indirekte konsekvens av det som startet høsten 2023. Jeg legger også inn en link til en veldig tydelig tale om dette temaet: https://rumble.com/v6toq73-the-real-israel-vs.-hasbara-history.html?e9s=src_v1_ucp_f (Jeg er ikke nødvendigvis enig i alt hun sier.) gaza_genocide_grieving_father_little_dead_daughter_may_14_2025.mp4 gaza_genocide_injured_man_july_10_2025.mp4 gaza_genocide_dead_and_injured_children_july_10_2025.mp4 gaza_genocide_more_dead_children_12_juli_2025.mp4 gaza_genocide_apartment_building_direct_hit_june_9_2024.mp4 GAZA_EXPLOSION_MAY_23_2024.mp4 gaza_genocide_apartment_hit_child_rescued_from_rubble_june_26_2025.mp4 gaza_genocide_grieving_parents_dead_son_july_10_2025.mp4
  15. Det er domsslutningen (tvisteloven § 19-6 syvende ledd) som er det som avgjør rettstvisten mellom partene og som har rettskraft. Begrunnelsen (tvisteloven § 19-6 fjerde og femte ledd) er et tolkningsmoment når man skal tolke domsslutningen, men ikke mer enn det. La oss for eksempel si at domsslutningen er "Peder Ås frifinnes." Da må man gå til premissene for å finne ut av hvilket krav det er Peder Ås er frifunnet for, han er ikke frifunnet for alt.
  16. De av dere som er hen idioten som kommer på jobb 27. juni med snørr og hoste, og skal presse gjennom siste uke på jobb for å smiske med sjefen, måtte dere brenne en viss plass. Det eneste dere oppnår med å skulle vise hvor tøffe dere er når dere kommer på jobb syke, er å smitte hele jævla arbeidsplassen, og ødelegge ferien for alle andre, som nå må sitte på stranda/hytta/fjellet/restaurant med snørr og hoste hele juli. Folk (og en god del sjefer) lærte ingenting under corona. Skal ha folk på jobb for å spare 3 sykedager, og i steden redusere arbeidskapasiteten til 20 andre ansatte som blir smitta.
  17. 8 dager for influensa?😲
  18. Vi har 24, 16 sammenhengende. Jeg har en tendens til å ta bare 1 ved kraftig forkjølelse, men så ender jeg opp med en til etter noen dager. Er nok litt for forsiktig med å bruke dem. Fordelen med egenmelding, hvis det brukes riktig, er jo at statistisk sett er man kortere borte enn ved sykemelding
  19. Fantastisk, elsker sol og varme 🥰Her er det 26 grader nå ❤️
  20. Jeg drar til Russland igjen om noen dager, om alt går etter planen. Uansett med all offisielt dokumentasjon på russisk om hvorfor jeg er der så er jeg alltid like engstelig når jeg passerer passkontrollen. Uansett jeg har ikke lyst til at dette innlegget skal bli masse spørsmål og kommentarer om hvorfor jeg drar, og jeg hadde aldri gjort det osv, det har jeg forklarte mange ganger tidligere. Men poenget mitt med innlegget er at jeg har lyst til å svare på spørsmål om noen har det. Kall det gjerne en reiseblogg. Jeg skal til ett lite sted, altså en mindre by. Skal også til en større by, før jeg drar til hovedstaden Moskva. Altså her får man jo litt innblikk om hvordan det er dem forskjellige stedene. Har også lyst til å intervjue noen russere på dem forskjellige stedene om jeg får til det, samt eventuelle turister i Moskva. Jeg prater noe russisk selv, men har med meg noen som er russisk så jeg har vurdert å spørre dem. Men her er jeg ikke sikker på at dem godtar det, da dem selvfølgelig er redd for sin egen sikkerhet. Nå vet jeg ikke hvor mye interesse det er her for spørsmål, noe spesielt jeg skal sjekke ut, osv. Men kan sende meg en pm så man slipper å bruke tråden her til det.
  21. Forstår poenget ditt, men for å forsøke å nyansere litt: I Norge er det faktisk allerede mulig for arbeidsgivere å si opp ansatte som har mye fravær eller som ikke fungerer i jobben, så lenge det gjøres i tråd med arbeidsmiljøloven. Det krever riktignok dokumentasjon, oppfølging og dialog, men regelverket gir klart rom for dette. Det er ikke slik at man er tvunget til å beholde ansatte for enhver pris. Når det gjelder Danmark, så bygger modellen der på at bedriftene har større frihet til å si opp folk, ja. Men det forutsetter også at staten tar en langt større del av kostnaden gjennom dagpenger og omskoleringstilbud, finansiert gjennom et høyere skattenivå enn vi har i Norge. Risikoen flyttes fra den enkelte arbeidsgiver til fellesskapet. Spørsmålet er da egentlig ikke bare om det er riktig å gjøre det lettere å si opp folk, men også om vi som samfunn ønsker å flytte mer av den økonomiske risikoen over på staten og skattebetalerne, slik Danmark har gjort. Samtidig er det verdt å være klar over at en slik modell også øker faren for det mange kaller "trynefaktor" – altså at oppsigelser ikke nødvendigvis skjer ut fra saklige kriterier som fravær eller arbeidsprestasjoner, men i større grad kan preges av subjektive vurderinger, personlige preferanser eller dårlig personkjemi. Det gir større fleksibilitet, men det kommer med en pris i form av mindre forutsigbarhet og trygghet for arbeidstakerne. Rent subjektivt har jeg som leder - i ren frustrasjon, av og til ønsket meg en modell som den danske. Men samtidig har jeg erfart flere ganger at det faktisk er fullt mulig å si opp ansatte med hyppig eller langvarig fravær, så lenge man følger regelverket og har fokus på riktig oppfølging. Det krever mer arbeid, men det gjør også at beslutningene tas på et ryddig og rettferdig grunnlag. I bunn og grunn foretrekker jeg derfor den norske modellen. Jeg er jo selv arbeidstaker, selv om jeg er leder, så...
  22. Er ho bare å se på Danmark og Norge det, nesten samtidig, men norsk politi deltok aktivt i forfølgelsen mens danskene reddet nesten alle sine
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...