Gå til innhold

Høyre og Ap enige om datalagringsdirektivet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hva skal til for å få igjennom en folkeavstemning?

 

 

Sitat frå wikipedia:

Et innbyggerinitiativ, borgerinitiativ eller folkeinitiativ er en funksjon i et demokrati der en bestemt mengde underskrifter kan utløse folkeavstemning om et lovforslag eller lignende. Man skiller mellom direkte og indirekte initiativer, der direkte initiativer blir lagt ut til folkeavstemning direkte, mens et indirekte initiativ først blir behandlet av den gjeldende beslutningstagende forsamling. Dersom forslaget ikke blir vedtatt der blir det lagt ut til folkeavstemning. Innbyggerinitiativer er et sentralt element i direkte demokrati.

 

Innbyggerinitiativ er mye brukt i Sveits og i enkelte delstater i USA og Tyskland. I Norge finnes det ingen ordninger med rene innbyggerinitiativ, men kommuneloven åpner for såkalte dagsordeninitiativer der et forslag ikke har mulighet for å bli lagt ut til folkeavstemning, men kun bli behandlet i kommunestyret.

 

Ellers finn du regjeringa sitt dokument her(gjeld kommunalt nivå):

Veiledning til innbyggerinitativ

Endret av Delroton
  • Liker 2
Lenke til kommentar

We should kill all the puppies!

"What? No, we shouldn't kill any puppies!"

Alright, let's compromise - we'll kill half the puppies!"

"But that isn't good either!"

Now now, don't be so stubborn, you have to be able to compromise.

"Fine, we'll kill half the puppies."

 

Den gyldne middelvei er for fornuftige mennesker, innimellom tar man bare feil.

Endret av Dorian Gray
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette kommer ikke som noe sjokk - da regjeringen tydeligvis består av fageksperter som aldri trenger å rådføre seg med menneskene som vil komme til å rammes av dette.

 

Helt utrolig hvordan demokrati går bakover i tid her i landet.

Hva er meninger? Når toppene i regjeringen har bestemt seg for noe som dette så betyr flertall ingenting.

Det de vil ha det får de.

 

Blir godt å flytte utenlands når jeg er ferdig utdannet.

Har ingen ønsker om at mine tjenester skal ytes her.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Skulle gjerne hatt en oppsummering av de positive og negative sidene...

Argumenter om bekjempelse av ulovlig porno og terrorisme er tilbakevist av alle autoriteter på området, samt sakene som har havnet i rettsvesenet, men man skal ikke se bort i fra at noen flere personer kan involveres i saker som gjelder vanlig kriminalitet (økonomisk, piratkopiering og svindel). Da smeller mafiaparagrafen inn å straffene blir realistiske.

Av negative sider er en svært høy kostnad, muligheten for å ødelegge uskyldiges liv, avskaffelse av kildevern, frykten for utvidelse og kobling samt gjentakelse av syndene vi avskaffet ved åpningen av overvåkningspolitiets hemmelige mapper som er mest fremmet. Det er også antatt at det vil bli en sovepute for politiet (finner de ikke data via dld, avskiver de annen etterforskning) og at data gis / mistes til uvedkommende (andre stater, private etterforskere osv), men det er bare antakelser.

Lenke til kommentar

Så lenge man ikke er kriminell vil dette ikke gå utover brukere. Forstår selvsagt skepsis angående dette, men som sakt så vil det jo ikke gå utover oss vanlige nettbrukere. Men en ting som burde vært innført samen med dette lovforslaget er at man må ha tillatelse i likhet som ransakelse ordre om å få sjekket opp logger fra en bruker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har i grunn aldri sett problemet med datalagringsdirektivet, jeg frykter ikke at mitt privat liv vil bli krenket. Så på pressekonferansen nå og det virker som om de tar ganske mange grep for å bevare personvern.

 

Er jo også viktig å merke seg at man ikke lager innhold.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Problemet her er ikke at det nødvendigvis får konsekvens for hver og en av oss, men at man har krysset en prinsipiell grense.

 

Den prinsipielle grensen er at man går fra en situasjon der overvåkning i realiteten kun kan skje ved berettiget mistanke til at overvåkning er satt i system. I realiteten har man tillatt at samfunnet legger inn en sensor i våre hjem som forteller om vi er hjemme.

 

At dataene kun kan brukes etter "rettslig" kjennelse reduserer ikke det prinsipielle i inngrepet. Erfaring viser også at grunnlaget for rettslig kjennelse har lett for å tynnes ut.

 

I tillegg så utvanner man prisnippet om at visse etterforskningsmessige virkemidler kun skal brukes når mistanke om lovbrudd eksisterer til at man lagrer alt for sikkerhets skyld.

 

Når så erfaringer viser at DLD faktisk ikke har bidratt til oppklaring av lovbrudd har det mininimal verdi.

  • Liker 8
Lenke til kommentar

Jeg har i grunn aldri sett problemet med datalagringsdirektivet, jeg frykter ikke at mitt privat liv vil bli krenket. Så på pressekonferansen nå og det virker som om de tar ganske mange grep for å bevare personvern.

 

Jeg ser heller ikke noe problem med at politi og påtalemyndighet har midler til å fakke kjeltringer. Det som er viktig er at man lagrer opplysningene på en trygg måte og at evt misbruk straffes strengt. I tillegg må terskelen for å få tilgang til opplysninger være rimelig høy.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...