Gå til innhold

Problemer med harddisk etter installasjon av ubuntu


Anbefalte innlegg

Beklager på forhånd hvis dette har blitt besvart tidligere.

 

Jeg har en HP Pavillion Slimline s7700 med forhåndsintallert XP Media Center Edition. Her en dag fant jeg ut at jeg ville installere Ubuntu og kjøre dual boot. Pc'en har en harddisk som har en HP_RECOVERY partisjon og en HP_PAVILLION partisjon.

 

Jeg regner med at jeg gjorde noe feil da jeg skulle formatere en ny partisjon til ubuntu. Dette er sånn ca. det jeg husker at jeg gjorde i Gparted:

 

-Krympet den eksisterende NTFS partisjonen fra 250Gb til 180Gb (stod noe om "move to the left" eller noe sånt).

 

-Lage en ny partisjon av den frigjorte plassen.

 

-Formatere den nye partisjonen med ext3.

 

Deretter begynte jeg installasjonen, og her fikk jeg spørsmål om jeg ville bruke partisjonen som ext2 (File System), eller ext3 (Journaling File System), og det er her jeg tror jeg har gjort noe feil. Jeg valgte ext3 journaling, og valgte å mounte den i "/".

 

Installasjonen gjorde seg ferdig, og da jeg startet maskinen på nytt tenkte jeg at jeg ville teste om XP fortsatt fungerte, det gjorde det ikke. Jeg fikk meldingen "Disk Read Error: Press ctrl + alt + del to restart. Jeg lagde backup av det meste før jeg våget meg til dette, men jeg glemte jo selvfølgelig noe. Jeg har prøvd med et par programmer på Hirens Boot CD, blant annet Disk Regenerator og Partition Recovery uten hell. Kan noen hjelpe meg? :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Partisjonen er vel fremdeles der, så du får nok tak i alle dataene dine på XP fra ubuntu. Men det å få boota opp XP'en kan bli problematisk. (jeg regner med alt er riktig i grub siden du får opp en windows feilmelding)

 

Det jeg kan tenke meg har skjedd er at noen viktige deler av windows lå på den delen av disk du krympa vekk. Vet ikke om du vet hvordan data lagres på en disk. De lagres ikke etterhverandre i pen orden, de klines utover hele disken etter kort tids bruk. Dettehjelper en defragmentering deg med i XP. Så hvis du hadde kjørt en runde med det først kanskje det hadde gått bedre. Da stables dataene på starten av disken. Men er fortsatt ingen garanti da. Derfor shrinking(resizeing) av partisjoner ikke alltid er like lurt.

 

Men til spm. ditt: Jeg er ingen stor windows mann, men tror ikke det er partisjonen det er noe galt med, men noen deler av windows selv. Men uansett hvor stygg den partisjonen ser ut nå så skal du få montert den i ubuntu og funnet filene dine (de som ikke lå på slutten av partisjonen før krympingen, de er nok overskrevet)

 

Traff jeg på problemet ditt? :whistle:

 

Og velkommen til forumet! :cool:

Endret av Smif
Lenke til kommentar
Og velkommen til forumet! :cool:

 

Takker :)

 

Jeg har ikke fått brukt maskinen siden i går morges siden det ene programmet i Hirens Boot CD sjekket harddisken for fysiske feil, 1MB om gamgen :!:

 

Angående det å hente ut filene i Ubuntu. Jeg får desverre ikke bootet Ubuntu heller, får faktisk ikke opp GRUB i det hele tatt. Jeg får bare opp samme meldingen "Disk Read Error: Press ctrl + alt + del to restart".

Lenke til kommentar

Oops! Jeg glemte en ganske viktig detalj. Da jeg valgte å boote XP etter Ubuntu var installert og jeg fikk feilmeldingen, så prøvde jeg å kjøre HP Recovery. Det er mulig at den formaterte Ubuntu partisjonen også, siden den prøver å gjenopprette XP. Er det trygt å intallere Ubuntu på nytt tror du? :ermm:

Lenke til kommentar

Ahh... da har vi et litt annet problem. Er litt vanskelig å si hva sånne recovery greier gjør, men en ting er sikkert, de er ikke linux-vennlige!

Jeg kan se for meg to ting:

 

1. Alt ble tilbakestilt til fabrikk, så alt er formatert og alle data er borte (da burde du fått en hel haug med warnings!)

 

2. Windows partisjonen er tilkabestilt, (men ikke formatert) så doukuments & settings er bevart. Og at windows' boot-loader er lagt inn på nytt (overskrev grub)

 

Eller en slags blanding. :whistle:

Men hvis det er 1 som har skjedd burde jo iallefall windows boote. Men uansett bør du jo kunne se/montere de evt. partisjonene du måtte ha fra liveCD'en. Så ville nok sjekket dette.

 

Og forresten, grub kan du legge inn uansett, er ikke noe problem å boote XP fra grub. Men går ikke omvendt.

Lenke til kommentar

Det er nok noe som ligner mest på alternativ nr. 2 som har skjedd ;)

Da jeg prøvde et program på Hirens Boot CD, kunne jeg nemlig browse filene på den "ødelagte" partisjonen, og alt av Documents and Settings osv. var der fortsatt. Skal prøve det du foreslo med å prøve å kopiere over filene ved hjelp av live CD'en. Hvor skal jeg i så fall lagre disse? Støtter live CD usb disk f.eks?

Lenke til kommentar
Skal prøve det du foreslo med å prøve å kopiere over filene ved hjelp av live CD'en. Hvor skal jeg i så fall lagre disse? Støtter live CD usb disk f.eks?

 

Jepp, liveCD'en støtter alt det ubuntu støtter. så gjerne en usb disk ja. Evt. kan du jo kopiere filene rett inn på ubuntu partisjonen hvis du skulle legge inn ubuntu.

Lenke til kommentar

Du mener at du har hatt TB på windows og så skal få mailene over til TB i ubuntu?

 

Bruker ikke TB selv, bruker evolution, men begge to skal ha meget gode import muligheter. (så lange man ikke blander inn outlook)

 

Skulle du hatt TB i ubuntu til TB i ny ubuntu hadde det vært veldig lett. alt ligger jo i /home/*user*/.tunderbird. Men vet ikke hvordan windows har gjort dette.

Lenke til kommentar

Thunderbird lagrer brukerprofilen din under :

C:\Documents and Settings\brukernavn\Application Data\Thunderbird\Profiles

Under her ligger det en katalog med et navn som dette : ppp4xjh3.default

 

Det skal (ihvertfall i teorien) bare være å kopiere denne katalogen inn i ~/.thunderbird/ i linux, også oppdatere profiles.ini, som også ligger under ~/.thunderbird/, til å bruke rett profilkatalog :

[Profile0]
Name=default
IsRelative=1
Path=ppp4xjh3.default

Endret av Sokkalf^
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...