Gå til innhold

Dexter sesong 3: Diskusjonstråd (SPOILERS)


Anbefalte innlegg

Jeg er egentlig ikke skuffa over episoden. Synes Dexter kommer opp i litt for få kniper egentlig, og sesong 2 var jo sinnsyk med alt fokuset på Bay Harbor Butcher. Kanskje vi får se noe lignende igjen i sesong 4 ettersom det ble fokusert sånn på blodet?

 

Jeg tror vi kommer til å få nok en god sesong med Dexter i alle fall. Dexter er fortsatt yndlingsserien min selv om de tidligere sesongen har vært enda bedre! :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva i all verden er det dere snakker om?

Episoden var knallbra! Dexter er og blir det beste tv-programmet ever.

Dere som syns det er kjedelig når dexter ikke dreper folk ''kult'' nok og klager over lite action burde droppe Dexter.

 

De som skriver serien skriver ett mesterverk. Det trenger ikke være action hele tiden. Mord og ''action'' er tilstedeværende akkurat når det passer at det skal være det. Dere som ser på programmer pga blod og vold, hold dere unna Dexter! Dexter er så mye, mye mer. Det er hundrevis av småting som gjør Dexter til det det er. Og historien er jo bare mesterlig! Man burde ikke dømme en serie utifra volds-innholdet. Mener nå jeg.

 

Føler meg nesten som ett skadeskutt dyr nå som sesong tre er over. Gleder meg helt abnormt til September.

Endret av Alompi
Lenke til kommentar

Enig! Denne episoden var knallbra! Ikke skjønner jeg hva dere forventet dere med mordet på the skinner heller. Ut ifra situasjonen mener jeg det var ganske spennende jeg. At dexter vippet han helt av pinnen på den måten synes jeg var mer spennende enn å se han ligge på et bord å bli stabba.

Endret av loaf
Lenke til kommentar
Skuffet. Var ikke dramatisk for fem flate øre. Sånn typisk it all ends well-sesong. Og måten da skinner døde? Lal...så ufattelig tragisk når en samenligner med pilotepisoden der en har totalt utspekulerte mord med finurlige drapsmetoder.

Sesong3=skuffelse.

 

Lurer på hvordan du ser for deg dexter bruke en finurlig drapsmetode på Skinner i den situasjonen der.

 

Edit: Bra at det er mange som er enige med meg! :D

Bestilte nettopp første ses på play.com :)

Skjønner ikke hvorfor jeg har ventet så lenge med å skaffe meg den.

Endret av Alompi
Lenke til kommentar
Jeg tror faktisk jeg skal vurdere å vente med å se de siste episodene. Se de tre siste i ett blir sikkert mye mer kos enn å vente. Seff må jeg vente lengre alt i alt, men det er mer pining å se tre episoder hver for seg.

 

Lykke til..... :p

Hah! Jeg klarte det flott :D Og jeg angrer over hodet ikke. Enig i at siste episode var litt tam, men hva skulle man forvente? Synes på ingen måte det var dårlig løst. Og siden jeg så de tre siste episodene i ett fikk jeg trippel spenning! Så det er bare å ta av seg hatten for Dexter atter en gang, selv om sesongen ikke toppet sesong to som er the shit.

Lenke til kommentar

Ah, jeg begynte å se på Dexter for tre måneder siden. Jeg angrer ikke et sekund. Serien er noe helt spesielt, og den er hundre prosent sikkert min favorittserie of all times. Jeg har sett sesongene flere ganger (ikke sykt mange ganger, men hvertfall to, noen enkeltepisoder flere ganger), og blir egentlig aldri lei. Historien er så utrolig fascinerende. Også er jeg snart ferdig med den første boka.

 

Sesong tres siste episode var langt i fra så dårlig som dere skal ha det til, sant, dere sa jo ikke den var dårlig, men noen av dere var visstnok litt skuffet. Den var generelt sett veldig seriøs, med noen avstikkere, og hva annet fikk vi se? Masse eventuelle fortsettelser som sesong fire kan bygge på! Deborah som undersøker Harry Morgans forhold med Laura Moser. Kanskje hun finner ut at Rudy (Ice Truck Killer og kjæresten hennes i sesong èn), eller Brian, om du vil, faktisk var sønnen til Laura, at hun faktisk finner ut litt om Dexters fortid før adopsjonen. Og hva med Ritas hemmelighet? Sant, Dexter har holdt en veldig stor hemmelighet skjult for henne, så det er fair and square, men likevel, det var noe helt uventet for min del. Jeg bare: "Omg." Tenk å vente 36 episoder med å finne ut dét. Ikke stort, men jeg synes det var sykt, sykt, sykt. Ritas dark past.

 

Deborah har også fått detektivskiltet, endelig. Angel har ny dame. Kanskje hun asiaterdama (Yuki, var det ikke det?) vender tilbake? Husker ikke hva som skjedde med hun engang jeg. Også har vi noe av det største. Dexter viste sterke følelser. Følelser. Dexter. Han gråt. Det er helt sykt, synes jeg, og vakkert. Jeg ble glad inni meg da jeg så den scenen. Den var rett og slett rørende. "Dad, I forgive you," eller noe. Just, wow. Jeg er stum.

 

Episoden var nok ikke så intens som jeg hadde håpet, men for min del, så skuffet den langt i fra ikke. Mange gullkorn der, og ting som er fascinerende hvis du er veldig fan av serien og tenker over det. Jeg husker veldig mye som skjer i diverse tidligere episoder. For eksempel, så kan vi koble dette. I starten på første episode av sesong tre så sier Dexter til Rita etter at de har... øh, kost seg i senga første gang den episoden at: "Life is good," og det er akkurat dét sesong tre blir avsluttet med. Bare han sier det til seg selv, med den dype, herlige fortellerstemmen sin: "Life is good." Det sier han på slutten av sesong tre. Herlig. De som lager dette fortjener heftig ros, og jeg håper at Michael C. Hall, Julie Benz og Jennifer Carpenter og alle de der vinner priser for serien og alt det der, bare fordi jeg er så pokkers fan av denne serien.

Jeg synes standaren er skyhøy enda. I sesong to ville jeg drepe Lila flere ganger, det er et godt tegn at de klarer å få en karakter til å provosere så hinsides. Doakes er savnet, jeg likte han ikke så godt i sesong én, men i sesong to fikk jeg sansen for han. Han måtte nok dø da. Dessverre, men de fikk gjort det på det mest utenkelige måten synes jeg. Så utrolig snedig. Jeg elsker hvordan de finner løsninger på ting, slik at vi blir sittende igjen med en følelse av at vi har blitt lurt, igjen.

Sa jeg at jeg digger Masuoka? Gud, jeg håper virkelig at han blir i serien till the end. Han er et friskt pust, og kommer alltid med en herlig kommentar. Parfait, parfait.

Vince var ikke så mye med i siste episode denne gangen da, det var litt synd, men hvordan skal de få plass til alt det der sinnsyke som faktisk var med. Jeg sitter egentlig bare igjen og er tom. Jeg har ikke ord. Dere får lov til å si at jeg er rar, og fryktelig sær, for det vet jeg at jeg er. Serien er bare helt sinnsykt elskbar, og jeg kommer til å slite med å overleve ventetiden til sesong fire. Jeg trenger virkelig å kose meg skikkelig med bøkene. Egentlig, men jeg klarer ikke. Jeg må bare vite mer. Er så fryktelig spent på hva som skjer, og om det er noe veldig finurlig informasjon jeg kan finne i bøkene. Dessuten, visste dere at neste bok, Dexter by Design kommer ut 5. februar, 2009, i Storbritannia? Det er faktisk på bursdagen min! Det er sykt artig synes jeg. Meg, Vetle, som er en helt korka Dexterfan, som ikke kan gå en eneste dag uten å tenke på serien, eller ta en titt på hvilken som helst episode. En av bøkene kommer ut. På bursdagen min. Jeg har ikke ord nå heller, selv om jeg føler jeg har skrevet jævlig mye nå, noe dere trolig ikke kommer til å lese. Følte bare for å poste dette. Nå ser dere, det finnes veldig gale fans i Norge. Om jeg er den galeste, det vet jeg ikke, men jeg tror jeg ranker høyt.

 

Og vet dere hva? Jeg vet noe annet som er artig. Michael C. Hall, altså han som spiller Dexter:

180px-MichaelCHall_2008.jpg

 

Det jeg skulle si da, han har bursdag fire dager før meg. Det er artig. Favorittskuespilleren min har bursdag fire dager før meg. Jeg er virkelig gal. Haha.

 

Gah, noe annet med sesong tre som fascinerte meg var episode elleve, da han lå i det bagasjerommet. Jeg var sikker på at det var Skinner som hadde tatt han, men så feil kunne jeg ta. For en genial vending, og så morsomt det var da han slo ned Masuoka! Jeg ler enda av den scenen. Også den scenen Miguel (thank God han er død. Hatet han mer enn Lila nesten) holdt den talen. Var artig å høre latteren hans. Den har vi ikke hørt ordentlig siden episode tre av sesong to da han dreper den bilselgeren (som er en av favorittdrapsscenene mine).

Jeg gikk også lenge og sa at sesong to var den dårligste av de, og at jeg likte sesong én best, da jeg var på episode seks eller noe på sesong tre. Nå har jeg skiftet mening. Jeg så nemlig sesong to på nytt igjen for et par dager siden, nesten sammenhengende såklart. Jeg angrer på det. Den er jo knallbra! Så sinnsykt spennende hele tiden. Første gang Dexter opplever ordentlig frykt i form av at hjertet hans faktisk slår hardt. Det er sinnsykt kult.

 

Jeg blir overrasket om noen her faktisk er så ville at de orker å lese den teite posten min, men jeg er helt trollbundet. Jeg gleder meg som en unge til sesong fire, og deretter sesong fem nå. Det er helt sykt hvor mye jeg gleder meg. I år har jeg faktisk ikke gledet meg til julaften, har ikke nevnt det engang. Alt jeg har gledet meg til er en ny episode av Dexter. Nå som det ikke er noen å vente på for en stund, så er jeg ute etter alt ekstramateriale jeg kan få. Alt. Jeg vil vite alt som er om historien. Den er gripende, og jeg må si, har tatt et hardt grep på meg. Vilt, bare helt vilt.

 

Til jul har jeg sagt til pappa at jeg ønsker meg en eller to Dexter t-skjorter, kan finne linken til dere: Edgy. Jeg synes den er kul, og tror egentlig jeg har lyst på begge farger. Det andre jeg ønsker meg er sesong én på DVD, siden jeg sikler etter bonusmateriale og sånt. Har lyst på sesong to òg, men den er jo ikke ute her. Vet dere om en vanlig bærbar-PC kan spille av en DVD kjøpt i USA/Canada? For jeg har lyst på sesong to og tre så fort som mulig. Kanskje et dumt spørsmål, men jeg vet jo ikke om PCen har noe å si, men det jeg vet er at DVD-spilleren vår ikke er regionsfri, eller hva man nå kaller det.

 

Men, jeg er ganske sikker på at dere kan kalle meg en blodfan. Dexter er best. Uansett. For alltid. Ingen over, ingen ved siden av. Jeg er bare så sinnsykt sprø. Nå gleder vi oss til sesong fire, og den kommende boka folkens!

 

Props til de som leser posten, for jeg kan egentlig ikke si mer enn:

- Yes, I have an addiction.

Lenke til kommentar

T-skjorta: "Can be sold only in US".

 

Og nei, du er ikke gal. Det er artig å bli slukt av noe. Skjer alt for sjelden, men det er like artig hver gang jeg blir fullstendig overvelmet av en film eller en sang/plate. Husker selv første gang jeg så No Country for Old Men og leste teorien om at:

 

 

Ed Tom og Anton er samme fyrn.

 

Jeg fikk frysninger nedover ryggen og ble mer og mer "skremt" for hvert ord jeg leste samtidig som det stemmet så vannvittig bra inn med filmen jeg nettopp hadde sett. Jeg kan i hvert fall ikke tenkte meg noen bedre kulturell opplevelse enn når nettopp slike ting skjer.

 

Kan sikkert til tider gå ut over omverdenen, men det får de tåle. :D

Lenke til kommentar

Eg er ikkje skuffa over sesongavslutninga, så langt derifrå, men Skinners skjebne kunne ha vore meir utbrodert. Det vart liksom litt for....enkelt. Dei medverkande i serien har jo tross alt jobba rævva av seg for å finne Skinnern, og når det fyrst skjer så var det liksom over på eit blunk..

 

Men anyways, sesong tre var alt i alt laudabel. Får håpe at manusforfattarane ikkje har gått tomme for twists and turns, og har mykje godsaker på lager for oss i 2009! :thumbup:

Lenke til kommentar
Jaggu godt Californication-avslutningen var bedre. :p

 

Hey, jeg visste jeg kom til å finne en Californication fan her! :thumbup:

Men begge hadde gode avslutninger da, på hver sin måte for en si.

___________________________

 

Svar til resten av tråden:

 

Jeg stusser litt på at noen syntes avslutningen på Dexter var tam fordi alt endte godt og uten cliffhanger, men da må jeg nesten minne dere om avslutningen på ses 1 og 2, de endte akkurat like godt. En sesong av Dexter skal avsluttet slik, og det er faktisk en av tingene jeg liker best med serien. Man starter dermed opp med helt rene ark til neste sesong, og man behøver ikke dra gammelt grugg ut i evigheten slik mange andre serier gjør. Det er selvfølgelig elementer som hele tiden går igjen, og som bør gjøre det, men de kommer helt i bakgrunnen av sesongens hovedtema.

Ser virkelig fram til neste sesong!

Lenke til kommentar

Greit at du er blodfan Wiidl, men det som virkelig gjør meg overrasket (og gir litt avsmak i munnen) er at du vil at Jennifer Carpenter skal vinne en pris for rollen i serien. Hun er fryktelig, og jeg biter meg i tunga hver gang hun prøver å spille overrasket, glad, eller sint.

 

Det er ikke akkurat sjokkerende at de som skryter absolutt alt opp i skyene og elsker serien også føler for å forsvare mot all kritikk som kommer inn.

 

For min del er det Michael C. Hall alene som bærer serien, og resten av skuespillerne (med noen unntak) gir meg ikke noe særlig. Jeg synes Jimmy Smits gjorde en god rolle, og litt av poenget er jo at vi skal hate han. Da har han gjort jobben sin.

 

Jeg liker også (som noen nevnte over) når Dexter er under press, og det har det ikke vært så veldig mye av denne sesongen. Jeg merket at jeg satt litt på kanten av senga da han ble tatt av The Skinner, men det blir ikke nok for min del. Miguel Prado ble tatt av banen for lett.

 

Nå endte ikke sesong 1 så veldig godt da, Arctica, i og med at han drepte sin bror, den eneste som virkelig forsto han (på det tidspunktet).

 

Dere kan klage på at jeg vil ha spenning, men mener de største fansa her inne at all dødtiden er perfekt? At alt av screentime brukes til ypperlig karakterutvikling?

Endret av Quicko
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...