Gå til innhold

Kan rom eksistere uten tid?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
At tid ikke er en emergent egenskap. Det skulle ha kommet klart frem i første innlegget mitt hvor jeg forklarte hvorfor.

"fordi temperatur er bevegelse i forhold til tid?" jeg ser ikke hvordan det forklarer at romtid (som var "påstanden" i posten min) ikke er en emergent egenskap.

Endret av SirDrinkAlot
Lenke til kommentar
Hvis man fryser ned alt i et lufttett, mørkt kammer til det absolutte nullpunkt - vil det være som å stoppe opp tida inne i kammeret?

 

ifølge kvantemekanikken er det ikke mulig å nå det absolutte nullpunkt, dette er hvertfall delvis pga. heisenbergs uskarphetsrelasjon.

Endret av SirDrinkAlot
Lenke til kommentar
Hvis man fryser ned alt i et lufttett, mørkt kammer til det absolutte nullpunkt - vil det være som å stoppe opp tida inne i kammeret?

Selv om noen klarte å få det til, så er det ikke slik at alle bevegelser opphører ved det absolutte nullpunktet (0 kelvin). Elektronene ville fortsatt bevege seg i sine elektronskall og selv molekylene ville ikke ligge helt i ro. Kvanteforskerne snakker om såkalt nullpunktsenergi om tilstanden ved 0 K.

 

Så i og med at det ikke alt stopper opp ved 0 K, så er det heller ikke slik at tiden bremses der inne i kammeret. Tid er ikke avhengig av bevegelse, der ikke sånn at tiden går fortere dess mere bevegelse det er. I såfall (hvis 0 K-hypotesen din skulle være riktig) ville jo dette innebære at tiden gikk raskere ved ekvator enn i polområdene (der det er kaldere og derfor mindre bevegelse), og det er ikke gjort noen målinger som tyder på at det finnes en slik sammenheng mellom temperatur og tidens hastighet.

Lenke til kommentar
tror en av oss har missforstått hva tid er.

 

Energi er ikke tid, og tid er ikke energi.

Tid er derimot det som lar energi "utføre arbeid". Hadde ikke tid eksistert så ville energi fortsatt hvert der, men den ville vært i en tilstand av stasis, akuratt som massen.

 

Og du har jo helt rett i at energi kan bli masse, og masse kan bli energi. Men at dette bare er teori er det ikke lenge til vi får svare på!

Les litt om LHC ved CERN. genialt prosjekt!

 

Men gir begrepet energi i det hele tatt noen mening i et hypotetisk og tidløst univers?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...