Gå til innhold

Har du noen "tvangstanker" eller "fobier"?


Rebellen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg biter mye på fingrene mine. Prøver å gi meg men det er ikke lett når man plutselig sitter der med fingern i kjeften og gnager. :)

 

Jeg liker ikke å prate i grupper med mennesker der jeg ikke kjenner noen fra før. Med en enkeltperson går det greit, men med en gang det blir to eller flere blir jeg ukomfortabel. Det sier seg vel selv at jeg da også hater alt som heter fremføringer/presantasjoner. Har ofte tenkt over dette uten å komme på noen grunn til hvorfor det er slik, jeg er ikke redd for å drite meg ut og det går alltid "bra" når jeg først kommer i gang. :ermm:

 

Ved pc-en hjemme har jeg et sett med terninger i forskjellige farger, som ligger i en liten boks. Det er utrolig viktig at disse ligger i riktig rekkefølge, og at alle sammen ligger med 6-ern vendt opp.

 

Som flere andre har nevnt er jeg heller aldri helt fornøyd med innleggene mine i diverse forà. Ser alltid over minst en gang før jeg poster, har skjedd flere ganger at jeg har mistet en gigantisk post på grunn av timeout.

 

Har ikke så mange fobier, men jeg HATER insekter, særlig biller og mark. Har heldigvis en katt som eter det meste av småkryp han finner. :)

Lenke til kommentar

Trodde dette var normalt, men fikk høre av en som sa han aldri hadde vært borti det:

 

Jeg har ALLTID telefon i høyre lomme foran, nøkler i venstre lomme foran, lommebok i høyre baklomme. Eventuelle andre ting mp3, løse ar som brettes sammen osv går i venstre baklomme...

 

Noen andre som har lignende systemer?

Lenke til kommentar

Sjølvsagt. Eg har alltid mobil i høyre bukselomme, småpenger i venstre bukselomme, korthaldar + husnykkel i høyre jakkelomme, tyggis, lypsyl + evt. mp3-spelar og enda meir småpenger i venstre jakkelomme. Ein dag for ikkje så lengje sida gjekk eg og følte meg litt merkeleg i fleire timar, veit ikkje heilt korleis eg skal forklare kjensla, men eg følte berre at det var noko som ikkje stemte, så oppdaga eg plutseleg at eg hadde vore uheldig og lagt korthaldaren i feil lomme. Då eg flytta han tilbake i rett lomme blei alt greitt igjen! :!:

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t1pvX92QsX

Veldig artig tråd å lese. Å se hva andre tenker på og hvor forskjellige folk er.

 

Selv lider jeg av Arachnophobia, ganske intenst. Ser jeg en edderkopp, MÅ jeg fange den ved å finne masse toalettpapir, brette det sammen og fange edderkoppen, for så å klemme den til døde og trekke den ned i do. Finner jeg en edderkopp inne på soverommet, og ikke får fanget den, går jeg inn i stuen og legger meg til å sove på sofaen min :D Jeg er seriøst LIVREDD eddekopper. Fatter det ikke, var ikke redd når jeg var mindre :(

 

Ellers har jeg Klaustrofobi også, takler ikke å bli holdt fast, være i små trange plasser, klemt fast osv osv. Helt forferdelig.

 

Av tvangstanker har jeg følgende:

 

-Må alltid gå med høyre bein først i en trapp, enten opp eller ned.

-Volum må alltid gå i 5 gangen.

-Vann skal på tannkosten før tannkremen.

-Gardiner MÅ være trukket for på kvelden. (liker ikke at folk kan se inn)

-Sier noen at den tingen er varm, nymalt, whatever, så MÅ jeg kjenne etter :D

 

Det meste av dette går automatisk, og er noe jeg ikke har tenkt over før jeg begynte å lese på denne tråden her, og begynte å finne feil med meg selv, og ting jeg kjenner meg selv igjen i :D

 

Finnes sikkert mye mer jeg er redd for/gjør som jeg ikke tenker over.

Endret av Slettet-t1pvX92QsX
Lenke til kommentar

Vet ikke med forbier, vanskelig å bedømme det selv, ikke noe som jeg vet om.

 

Tvangstanker/rutiner: Jeg dobbel skjekke om jeg har låst døren til leiligheten min, jobb når jeg stenger osv, går gjerne en 5 skritt før jeg går tilbake å kjenner i døren. Om jeg ikke gjør det går jeg å tenker på det resten av dagen.

 

Jeg si det siste ordet når jeg avslutter en samtale/vekselvirkning med en anen person. Eksempel

 

Meg: hade bra

Den andre: hade bra.

Meg: ja hade.

 

Kan også gå flere ledd:

 

Meg: hade bra

Den andre: hade bra.

 

Så kan jeg komme på å si noe :

sa snakkes vi i morgen på festen.

så sier den andre personen:

Snakkes der ja

 

og så jeg komme inn med "snakkes"

 

Det samme gjelder i telefon, må alltid si "snakkes" eller "hade" sist.

Det er vel ikke en tvangstanke på samme måte som det med låsingen siden jeg ikke tenker på det eller føler noe ubehag om det ikke skjer, bare gjør det automatisk til en hver tid :p

Endret av Ceburger
Lenke til kommentar

Hm.. fobier er litt vanskelig å bedømme, men jeg har vel "vanlige" fobier som høydeskrekk, "insektsskrekk" (særlig når jeg skal legge meg) osv.

 

Av tvangstanker har jeg så klart et spesielt mønster når jeg skal pusse tenna, og den aller siste tingen jeg gjør før jeg legger meg om kvelden være å sjekke om jeg har låst ytterdøra. Feks:

 

Jeg sjekker at døra er låst, legger meg.

Noen min senere må jeg på do, og gjør det. Da må døra naturligvis sjekkes igjen ;)

 

Også har jeg en litt rar greie som er vanskelig å forklare.. Om jeg er passasjer i en bil og vi kjører på en "landevei", en vei som har sånne stolper i veikanten med refleks eller noe på, så gjør jeg ofte ting som å sjekke hvor langt jeg greier å telle mellom hver stolpe, ta tunga over til venstre når det ikke er stolpe til venstre, og ta den til høyre når det kommer en stolpe ol. Altså "unngå" stolpene.

 

Også må jeg alltid ta ut strømkontakten fra Mac'en på rommet mitt før jeg legger meg :)

Lenke til kommentar

Har alltid lagt igjen den siste biten av brødskiva sidan eg var rundt 4-5 år.. Unntaket er dersom brødskiva er rund, slik at det ikkje er nokon "kant" på den. Har også ein tvangstanke om å skylle glaset med vatn før eg brukar det, som fleire her har nevnt. Men skyller det gjerne fleire gongar.

 

Før når eg var mindre måtte eg også gå berre på dei "rette" flisene/hellene som anten hadde lysare eller mørkare felt. Dersom eg trakka feil tenkte eg at ein person eg kjendte ville dø. Svært dramatisk...

Lenke til kommentar

Tvangstanker:

Må alltid helle vannet i koppen min over tannbørsten min etter jeg har pussa tenner. Bare er helt nødt!

Jeg har sikkert flere, men man legger som oftest ikke merke til dem.

EDIT: Kom på en til! Låser alltid dodøra, selv om jeg er alene hjemme.

I tillegg så biter jeg meg alltid på leppa, biter negler, huden på fingrene, osv. Må alltid ha noe å tygge på.

 

Fobier:

Dette er kanskje veldig klisje-aktig, men... Jeg har Coulrophobia, altså frykt for klovner. Jeg blir nervøs i nærheten av dem, og takler dem bare ikke. Jævla røde neser og sminkete ansikter.

Endret av pululf
Lenke til kommentar
Muntligeksamener, kan ikke fordra dem! Riktignok fikk jeg A på sist gang jeg hadde en, men jeg hater dem for det. Blir kvalm, uvel, og skikkelig fysisk dårlig rett og slett.

For meg gjelder dette kun mattetentamen. Jeg vil rett og slett heller hoppe utfor et stup enn å gjennom gå det igjen.

 

Engelsk og norsk er derimot veldig kos.

Lenke til kommentar

Insiden av vasken (altså vaskekummen) og badekar. Takler det ikke. Om jeg pusser tennene og tannkosten kommer borti siden på vasken, må jeg kaste kosten og kjøpe ny. Når jeg tar oppvasken vasker jeg hver enkel gjenstand under rennende vann uten å komme borti vasken. Har en stemme i hode som forteller meg at vaskekummer (og badekar) er det skittenste som finnes.

Lenke til kommentar
Sjølvsagt. Eg har alltid mobil i høyre bukselomme, småpenger i venstre bukselomme, korthaldar + husnykkel i høyre jakkelomme, tyggis, lypsyl + evt. mp3-spelar og enda meir småpenger i venstre jakkelomme. Ein dag for ikkje så lengje sida gjekk eg og følte meg litt merkeleg i fleire timar, veit ikkje heilt korleis eg skal forklare kjensla, men eg følte berre at det var noko som ikkje stemte, så oppdaga eg plutseleg at eg hadde vore uheldig og lagt korthaldaren i feil lomme. Då eg flytta han tilbake i rett lomme blei alt greitt igjen! :!:

 

 

Det er faen med creepy shit :O akkurat sånn jeg har det xD Jeg gjør det automatisk :O

Lenke til kommentar

Jeg har som mange andre fobi for høyder og edderkopper. Friker helt ut om jeg ser en edderkopp nær meg. Takler ikke å ta dem selv heller.

 

Når det gjelder tvangstanker så klarer jeg ikke trakke på kumlokk. Vet ikke hvorfor, men jeg får helt noia om jeg tråkker på et.

Tråkker heller ikke på "skiller" i underlaget jeg går på. F.eks. en overgang mellom asfalt og brostein. Da tar jeg heller et ekstra lang skritt slik at jeg tråkker helt over på neste underlag.

Har også en ting med at jeg alltid setter volum, eller vekkerklokke o.l. til tall som enten slutter på partall eller 5:P Hvis jeg ser noen skru opp lyden på f.eks tven og setter den på f.eks. 17 må jeg for ta opp fjernkontrollen og endre det til 16 eller 18

Lenke til kommentar

Jeg klarer ikke å stå opp før 06:20.

 

Selv om mobilen vekker meg 06:00, og jeg er lys våken, er det helt umulig for meg å stå opp. Da må jeg legge meg ned igjen og bare lese noe eller vente til klokka blir 06:20. Og ja, jeg har prøvd å stå opp før 06:20... Det ender med at jeg bare sitter der og lurer på hvorfor det skal være så vanskelig å stå opp! Klin umulig!

Lenke til kommentar

Dette er herved min favoritt Off topic-tråd :D Har lest gjennom alle sidene, faktisk.

 

Mine tvangstanker/uvaner:

- Må alltid si "neida" med en gang etter en spøk

- Klarer ikke å gå uten å ha hendene i lommen

- Vasker hendene HELE tiden

- Ligger alltid på høyre side når jeg skal sove

- Kikker alltid inn i kjøleskapet en stund før jeg spiser frokost, selv om pålegget jeg vil ha allerede ligger på bordet

- Har solsikkefrø-fobi :p

- Setter alltid inn VISA-kortet feil vei

- Tar aldri på meg buksene før sokkene er på plass

- Hvis jeg har et fast pålegg (ost, skinke e. l.) så må jeg alltid løfte det opp for å se om det er noe mellom det og brødskiven :p

- Må alltid se på klokken

- Tror ofte at iPoden vibrerer (!)

- Når jeg sitter i en bil som har på vindusviskerene, må jeg alltid telle hvor mange ganger vindusviskeren går mellom brøytestikker eller lignende

- Slår ofte tennene mine sammen i takt når jeg hører på musikk

- Hvis jeg går, må jeg alltid puste i takt med gåingen, enten er det et steg per pust, eller to steg.

- Når jeg dusjer må jeg alltid lage en eller annen lyd, enten det er synging eller stemmeimitasjoner

- Klarer rett og slett ikke å sove uten å ha på meg Arsenal-skjerfet mitt

 

Det var alt jeg kom på, selv om det sikkert er flere :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...