Gå til innhold

Ali Farah i retten


Anbefalte innlegg

Og det er jo også et paradoks at "Årets Nordmann" er en med mørk hud, dette er Norge på sitt beste! Æsj!

Mener du det? At man bør være hvit og etnisk norsk for å kunne bli Årets Nordmann?

Ja, det mener jeg. Blir helt feil og gi denne tittelen til en med mørk hud...

 

EDIT: Kode

Endret av roberteh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hele beskyldningen hans om rasisme mot ambulansefolka er latterlig. Tror neppe de etterlot han for å dø pga at han var mørkhudet. Typisk for utlendinger å begynne å skrike rasisme hver gang det skjer noe med dem.

 

Det vanner ut hele betydningen av ordet "rasisme".

Lenke til kommentar
Dette synes jeg er et merkelig resonnement. Det forutsetter at situasjonen like gjerne kunne ha oppstått dersom ambulansesjåførene var mørke. Dersom rasisme var bakgrunnen for deres handlinger, er dette lite sannsynlig. I tillegg forutsetter det at Nordberg ville ha laget et poeng ut av det dersom hun ikke hadde opplevd disse handlingene som rasistisk motiverte. Også dette er lite sannsynlig.
Feil. Hylekoret til Kohinorr kommer fordi de er hvite. Det er det som gjør at det kan kalles rasisme.

Det jeg har uthevet i sitatet ditt, er jo bare vås. I følge det resonnementet, var ambulansesjoførene kun rasistiske, dersom de hadde gjort det samme med en hvit mann. Go figure.

Lenke til kommentar
Jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønner hva du mener. Kan du utdype?
Du sier at det kun er rasisme dersom man hadde gjort det samme med folk av andre raser/hudfarger. Enten feilfoormulerte du utsagnet ditt grundig, eller så aner du rett og slett ikke hva rasisme er.
Lenke til kommentar

Les én gang til. Jeg skriver at:

 

Dersom rasisme var bakgrunnen for deres handlinger, er dette lite sannsynlig.

... og samtidig at:

 

Om Nordberg så hadde vært 100% nordmann (må ikke forveksles med fullverdig nordmann), hadde det ikke vært noe i veien for at hun kunne hatt rasistiske holdninger mot sitt eget folk.

Dette i ett og samme innlegg.

Lenke til kommentar

Jeg blandet utdraget jeg quotet av deg sammen med en annen post. xD Så det er nok jeg som bør lese over en gang til, før jeg blir så skråsikker.

 

Når det er sagt, jeg forstår fortsatt ikke hva du mener med "Dette synes jeg er et merkelig resonnement. Det forutsetter at situasjonen like gjerne kunne ha oppstått dersom ambulansesjåførene var mørke."

Lenke til kommentar
Når det er sagt, jeg forstår fortsatt ikke hva du mener med "Dette synes jeg er et merkelig resonnement. Det forutsetter at situasjonen like gjerne kunne ha oppstått dersom ambulansesjåførene var mørke."

Det er en reaksjon på at Stinkey argumenterer med hva som ville ha skjedd dersom ambulansesjåførene hadde vært mørkhudede, som om det bare var et rent tilfelle at de var hvite.

Lenke til kommentar

23-åringen dømmes for brudd på straffelovens §229, tredje ledd:

 

- Han dømmes til ett år og fem måneder. Han må betale 150 000 kroner i oppreisning og 5000 kroner i erstatning til Farah, samt 80 000 kroner i erstatning til Kohinoor Nordberg, kom det fram i Oslo tingrett.

Da 23-åringen fikk opplest dommen så anket han avgjørelsen på stedet.

Endret av Feltherre
Lenke til kommentar
Hvorfor fikk Kohinoor Nordberg erstatning?

For tapt arbeidsfortjeneste. Det har pårørende rett til om inntektstapet er en konsekvens av forbrytelsen.

 

800 000 var inkludert tap av framtidig arbeidsfortjeneste for Farah, men nå har han fått tilbud om jobb, så da frafalt han selv den delen av kravet.

 

Retten har også satt ned erstatningen til Kohinoor Nordberg i forhold til kravet, uten at jeg vet noe mer om hvorfor.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Ali Farah saka gjør meg kvalm. Syntes det er helt urimelig å fortsette den heksejakten mot ambulansepersonellet enda, etter alt som har pågått i denne saka.

Spesialenheten for politisaker har tatt for seg hendelsen og bøtelagt arbeiderne.

De har fått en advarsel fra helsetilsynet og de har fått gjennomgå gjennom media og det som atter er.

 

Om den behandlingen som ble gitt var riktig eller ei ønsker jeg ikke å ta stilling til, ettersom jeg ikke var der. Av erfaring så er ikke alltid den versjonen som blir gitt i aviser og medier sannheten. Nå har voldsmannen fått sin straff, og ambulansepersonellet fått sin straff, nå får faen i meg Ali Farah være fornøyd.

 

Det som provoserer mest i denne saken er Kohinoor Nordberg som bruker sin kjendisstatus til å blåse denne saken så vannvittig mye opp og attpåtil ikke gir seg på mene at dette er rasisme. Hvorfor er det sånn at man er rasist om man gjør noe feil med en som ikke er etinsk nordmann, men man er bare inkompetent eller drittsekk om amn gjør det med en etnisk nordmann?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...