Jump to content

Ildflue

Medlemmer
 • Content Count

  1541
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Etter å ha lest litt på diverse forum så har jeg kommet frem til at det ikke er noen nevneverdig økning i ytelse fra 2x670GTX vs 1x780GTX. Så med tanke på at jeg har et 670 allerede så har jeg satt sammen følgende forslag. Håper på noen kommentarer, regner med å bestille i løpet av helgen!! http://www.dustinhome.no/Favorites.aspx?list=2b8ecd35ede0465a8cbaeca3ba36410c
 2. Her har jeg et forslag som jeg plundra sammen, men skal være så ærlig at jeg ikke vet hvor jeg legger "flaskehalsen" og om noen av komponentene er overkilll i forhold til resten. Er åpen for forslag! http://www.dustinhome.no/Favorites.aspx?list=ecf898d5a6084f118b067d20b3f1fe79 Også har jeg et GTX 670 liggende, spørsmålet er om det er verdt å kjøpe et nytt 780 eller kjøpe et 670 til og kjøre SLI?
 3. Hei! Ja, nok en tråd om dette, men det er vel det forumet er til for. Jeg er ikke så oppdatert på komponenter som jeg en gang var og jeg vet at det er her ekspertisen ligger. Jeg har fått feriepenger og vil ha ny pc. Jeg har satt et budsjett på 15-16-tusen, men jeg om det blir noe mer eller mindre så er nok det greit. Det jeg vil ha: - God PC til primært spilling - Mulighet til å streame 1080p med god fps - God kjøling - Lavt støynivå - SSD-disk + Rotasjonsdisk - Stilrent kabinett - Godt balansert maskinvare, oppgraderer sjeldent enkeltkomponenter i ettertid Det jeg ikke trenger: - Ikke noe overkill-komponenter - Overklokking - Blu-ray/dvd-spiller etc. - Windows-lisens - Flashy lys og effekter - Skjerm, tastatur/mus osv. Skal nevnes at jeg har en forkjærlighet for Nvidia og Intel, men er åpen for forslag. Min første tanke var Gtx780 og nye 1150-socket-prosessor, men jeg aner ikke i forhold til minne, psu etc og jeg vet egentlig lite om gfx og cpu-en også. Alle innspill mottas med stor takk!
 4. Greit nok at kalibrering må gjøres hver for seg, men ønsker å kunne stille ned lys/kontrast/farger under bruk uten å måtte ta hver for seg. Må da finnes noen skjermer med denne muligheten?
 5. Dette er en sannhet med modifikasjoner. Anledningen ambulansearbeidere har til å gi medikamenter er regulert i det individuelle helseforetak. Delegeringen skjer ofte på bakgrunn av en lege eller en medisinsk ansvarlig med mulighet for å delegere legeoppgaver. Som regel så kan man gi medikamenter uten konsultasjon ved enkelte tilfeller også er det andre hvor det bør eller må konsulteres, avhengig av situasjon/dosering etc. Det står ingen sted i loven at man ikke kan gi medikamenter med mindre man er to på bil eller en er paramedic. Dette avhenger helt av delegeringen til tjenesten. Flere steder i landet har man enmannsbetjenete ambulanseressurser hvor det fortsatt gies medikamenter. Om AMK skal involveres i spørsmål om medisinering så skal dette gå gjennom en lege, også ofte kalt AMK-legen. Også delvis feil. Om din farfar har fått forskrevet nitroglyserin-spray fra sin lege, så kan denne brukes inntil det som er avtalt med legen. Du som pårørende kan bistå han med administrering uavhengig om du er helsepersonell eller ei. AMK kan gi råd over telefon, men heller ikke delegere noen medikamenter utover hva som er reseptfritt/forskrevet, da må lege involveres. "krikkert" er innom det meste du trenger for å kunne besvare spørsmålet. Det bør vektlegges at alvorligheten i situasjonen er avgjørende i forhold til hva du kan/skal gjøre utover hva du har "lov" til som helsepersonell uten delegering. Om det er snakk om medikamenter så har du i utgangspunktet ingen rett til å administrere dette utover hva som er forskrevet til pasienten. Dersom dette skal gjøres så må det innebære en rekvisisjon/delegering fra en lege. Om situasjonen er tidskritisk og du innehar nødvendig kompetanse (om du for eksempel ville brukt det samme medikament i jobb-sammenheng og kjenner til dette), så kan du forsvare å gjøre dette. Om det er anledning til å konsultere med lege så må du gjøre dette, da vil det være naturlig å benytte fastlege/legevakt evt AMK.
 6. Hei hå! Er på jakt etter en god kontorskjerm som kan justeres ved hjelp av software på PC, altså lys, kontrast, farger etc. Grunnen til at jeg ønsker dette er at jeg har et oppsett med 4 like skjermer hvor jeg ønsker en enkel måte å justere disse uten å måtte endre hver og en skjerm. Finnes det noen slike skjermer der ute og har noen erfaringer med disse?
 7. Hmm det er mulig jeg tenker veldig tungvindt, men eneste løsning jeg har sett ved ren jquery/php er å sjekke databasen for endringer hvert x-antall sekund etter endringer. Greia er at dette lille programmet skal kjøre på 10-15 klienter samtidig. Det kan gå 30min uten at det skjer endringer, også kan det bli endringer hvert 15 sekund og det er viktig at alle klientene oppdateres likt og raskt. Er derfor jeg kom inn på tanken med WebSockets.
 8. Heisann! Sitter med et prosjekt der jeg trenger "live" oppdateringer fra server til klient uten at clienten sitter å "spør" servern hele tiden etter endringer. Dette er ikke mye mer avansert enn kort og enkelt fortalt en "multiplayer" notepad. Har en rekke arrayer i en mysql som endrer som inneholder elementer som kan flyttes rundt på en liste. Jeg har sett litt på Socket.io og WebSocket. Spørsmålet mitt går kort fortalt på om dette er apps som lett lar seg støtte på de fleste web-hosting servere, eller om dette er noe jeg må hoste selv? Har ingen erfaring med dette, så setter stor pris på om noen har anbefalinger eller tips til meg. På forhånd takk!
 9. Jeg hadde selv en 21:9 tommer fra Philips. Mitt største ankepunkt var at TVn ikke støttet oppløsninger tilsvarende 21:9 formatet. Med TVen tilkoblet min mediaPC som støttet alt av formater og med XBMC som også støttet 21:9 så var det en nedtur og måtte sende bilder ut i lavere oppløsninger og upscale det fra TVen. Det sammen med produksjonsfeil på 2 av TVene som jeg hadde gjorde desverre det til en skuffende opplevelse.
 10. Gratulerer med plass på ambulanselinje, du har kommet igjennom det første nåløyet! Jeg kan gi deg noen tips for veien videre: - Vær flink og aktiv dette året nå skal gå på ambulanselinjen, lite fravær og gode karakterer i alle fag teller naturligvis mye! - Ta kontakt med ambulansetjenster for å prøve å få hospitere - Knall ide å være markør for PHTLS/AMLS og lignende, ring NLA og spør etter kurs du kan være markør på. Også kurs som TAS og ALS er spennende! - Ta førerkort klasse B så fort som mulig etter at du fyller 18 år. - Om du er villig til å flytte på deg er det mange steder i landet hvor du har gode sjangser på å få lærlingplass. Ta kontakt med forskjellige tjenester og søk plass overalt! - Tren! Flere og flere tjenester har fysiske opptakskrav, og de aller fleste vektlegger fysisk egnethet. Om du ikke skulle få lærlingplass etter det året som kommer så fortvil ikke! De fleste tjenester ønsker lærlinger som har hatt førerkort i minst 1 eller 2år, derfor diskvalifiserer mange som kommer rett fra skolen. Det jeg råder deg til å bruke tiden på er å ta det som en gang het "allmenn påbygg. Skaff deg en studiekompetanse! En vakker dag vil du kan ta Paramedic videreutdanning, sykepleien eller annet. Da må du ha studiekompetanse. Dette er også et stort pluss når du søker lærlingplass året etterpå. Alternativt er naturligvis forsvaret og førstegangstjeneste et sted du kan få stor nytte av. Lykke til videre! - Thomas
 11. Hva skal du nå til høsten? Hvor ligger veien for å bli ambulansearbeider? VG1 helse og sos - &--#62; Ambulansefag (ca. 4-5 i snitt rundt om i landet). Åå? Jeg skal studere sykepleier nå til høsten, for slik jeg forstod det kan man videreutdanne seg til ambulansearbeider da?? Hvis ikke har jeg gjort en liten tabbe... Du videreutdanner deg ikke til ambulansearbeider når du er sykepleier nei. Ambulansearbeider er mye lavere på utdanningsstigen. Men å jobbe på ambulanse som sykepleier er meget meget mulig, spesielt om man i tillegg har noe akuttutdannelse på toppen av sykepleien. Veien for å bli Ambulansearbider er: VG1 Helse- og sosialfag (1år) VG2 Ambulansefag (1år) Lærling i bedrift (2år) De fleste ambulansetjenester operer med at når du skal begynne som lærling så bør du ha hatt førerkort klasse B i minst 1 år, i noen tjenester 2år. Det er mulig å arbeide i ambulansen som sykepleier, men da må du som regel ha tilleggsutdanning i form av: Akuttmedisinsk undervisning (120 timer), Redningsteknisk kurs (55 + 15 timer), Førerkort klasse C1 (avhengig av ambulansetjeneste) Kompetansebevis for utrykningskjøring (kode 160) Dette er de samme kravene som en ufaglært må ha for å kunne jobbe i ambulasen. I utgangspunktet får du da tittel Ambulanseassistent. Dette selv om du er utdannet sykepleier. Om du er utdannet sykepleier så kan du gå opp til fagbrev som privatist (også kalt NOU 76:2-kandidat) etter 5 år arbeid i tilsvarende full stilling. Relevant utdannelse og praksis kan gi avkorting på disse 5årene. De fleste får 1-3år avkorting for sykepleieutdannelse, noe avhengig av hvor du bor/jobber.
 12. I forhold til hvem du skal ringe ved en trafikkulykke, så er jeg uenig med journalisten og enig med app-utvikler. Hendelser hvor personer er kommet til skade og man er i nærheten av pasienten så vil jeg alltid anbefale at man ringer 113. Årsakene til dette er flere. - 113 (Medisinsk nødtelefon) veileder deg i førstehjelp over telefon. Derfor vil du kunne får råd over telefonen om hva du skal gjøre for å kunne hjelpe de som har kommet til skade. - Om du ringer 113 ved ulykker/brann så vil alltid sentralen forta en trippelvarsling. Dette vil si at man ringer de 2 andre sentralene og varlser om hendelsen. Dette skjer samtidig som du evt får veiledning over telefon. Dette gjelder forøvrig uannsett hvilket nødnummer man ringer. Trenger man medisinsk veiledning, ring 113!
 13. Hei hå! Har ny flyttet til et nytt krypinn og trenger en ny trådløs router som kan gi meg det fulle og hele av en nydelig 100 mbit internettlinje. Et stort pluss er det hvis den har en avansert interface hvor jeg kan "designere" litt båndbredde til IPer etc. Har en slik koblet til min PC: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=617287 Burde jeg kjøpe et nytt nettverkskort også? Evt hva kan anbefales? Takker for alle innspill!
 14. Hei! Jeg kjøpte i mai 2011 en ny Volkswagen Scirocco 2011-modell fra Møller Bil Skøyen i Oslo. Bilen hadde stått til utstilling i butikken. Etter å ha hatt bilen et par døgn så vasket jeg for første gang bilen. I forbindelse med dette så jeg flere små lakkskader på bilen. Jeg avdekker 3 små lakkskader på forskjellige steder på bilen. 2 av disse er forsøkt fikset på med "dekk-stift", noe som tydelig viser at butikken bør ha vært oppmerksom på skadene ettersom de har forsøkt å rette på de. Jeg ble ikke informert om noen skader ved kjøp og det er heller ikke rimelig å anta at jeg skulle ha sett skadene ved overtagelse av bilen. Jeg tar kontakt med Møller Bil Skøyen kun få dager etter kjøpet og forklarer hva jeg har funnet. De beklager og sier at det ikke skal være tilfellet på nye biler. Selger sa også at han ikke visste om feilen. Dog var han raskt ute med å si at dette skulle de selvsagt rette på. Han sier at han gjerne vil at jeg kommer inn til butikken slik at vi kan gå igjennom skadene sammen. Han skulle derimot på ferie og var ikke tilbake før 21. juni. 30. juni får jeg endelig møte med selger. Han vedgår skadene og sier at han skal høre med verkstedet deres om når de kan lakkere opp skadene. Han lover så å ta kontakt med meg. Det går et par uker uten at jeg hører noe før jeg sender en mail 15. juli for å purre. Får da svar om at firmaet de bruker for lakkering har stengt frem til august pga ferie, men han skal ta kontakt så fort han får avtalt tidspunkt. Da jeg enda ikke har hørt noe i midten av august så ringer jeg selger. Han sier igjen at han skal ta tak i det og sende meg en mail. 25. august har jeg ikke fått mail og sender da han enda en mail hvor jeg forklarer at jeg begynner å bli utålmodig ettersom jeg ikke kan polere eller lakkbehandle bilen frem til skadene er lakkert og at dette begynner å sette spor i lakken. Får da et svar hvor selger spør når jeg kan komme å bytte bil med de. Jeg svarer umiddelbart at jeg kan komme så fort som mulig, men at jeg er borte 1 uke fra 1.oktober. Da jeg ikke fikk svar på denne mailen så ringte jeg han dagen etterpå. Han sa da at verkstedet ikke rakk dette i den påfølgende uken og at jeg skulle ta kontakt når jeg var tilbake fra min ferie. 12. oktober sender jeg igjen en mail for å få dato for når jeg kan levere bilen. På denne mailen får jeg ikke svar. 3-4 uker senere ringer jeg igjen butikken. Han sier da at denne saken hadde han sendt over til "de som ordnet med sånt" og at han trodde problemet var tatt hånd om. Han beklaget, men sa at han skulle ta tak i dette med en gang for at de skal ta kontakt med meg. Per dags dato har jeg fortsatt ikke hørt noe fra Møller Bil Skøyen. Bilen er fortsatt ikke blitt lakkert, nå er det kuldegrader, salt og møkk på veiene og bilens lakk tar skader av dette. Jeg har siden jeg fikk bilen ikke fått polert eller lakkbehandlet bilen etter instruks fra lakkverkstedet om at dette vil ødelegge for at lakkeringsresultat dersom lakkeringen er innen 2 måneder etter polering. Bilen har nå fått flere små "stensprut"-skader i lakken, noe som kunne ha vært forhindret om bilen hadde vært lakkbehandlet, slik jeg planla å gjøre kort tid etter at jeg opprinnelig fikk bilen. I tillegg så er lakken fått flere småriper og "vaskestriper" fordi bilen ikke har vært polert, men kun vasket for hånd. Jeg er en meget forfengelig person når det kommer til bilen min. Jeg har siden jeg har fått bilen vasket bilen minst 1 gang i uken for hånd og flere ganger ved behov. Jeg er lei den behandlingen jeg har fått hos Møller Bil Skøyen og lurer på hvilke rettigheter jeg har i denne saken. Kan jeg kreve at de omlakkerer hele bilen som et resultat av at jeg ikke har kunnet polere/lakkbehandle bilen på snart 7 måneder? Kan jeg kreve avslag i pris, i så fall hvor mye er rimelig? Kan jeg i ytterste konsekvens heve hele kjøpet? Jeg føler at jeg har tatt kontakt og fulgt opp saken mer enn godt nok i forhold til det som måtte være å forvente. Jeg føler at de ikke har vært interesserte i å rette opp i feilen som de kunne ha bedt meg ta hånd om selv for så å sende fakturaen til de, men de har insistert på at deres lakkverksted skal ta dette, men ikke fulgt opp saken.
×
×
 • Create New...