Gå til innhold

Diskusjon om exif på bilder i konkurranser


Inc

  

89 stemmer

  1. 1. Bør Exif-data følge med bildene i en konkurranse?

    • Ja
      34
    • Nei
      42
    • Vet ikke
      13


Anbefalte innlegg

om en moderator vil sette opp en poll for og imot, gjerne det.

Hvis dette skal gjøres, foreslår jeg følgende spørsmål og svaralternativer:

 

"Synes du at exif bør fjernes fra bildene som er med i fotokonken?"

 

1. Ja, fjernes av deltaker.

2. Ja, fjernes av arrangør.

3. Nei.

4. Vet ikke hva exif er / vet ikke hvordan man fjerner det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Fatter ikke hvorfor man har denne diskusjonen. Kan noen av exif-tilhengerne forklare hvorfor exif skal være med i en fotokonkorranse?

For at arrangør kan sjekke at bilde er tatt innenfor rett tidspunkt. Selvsagt kan dette forfalskes, men det har jo skjedd flere ganger at enkelte deltakere er blitt disket pga dette.

Lenke til kommentar
Fatter ikke hvorfor man har denne diskusjonen. Kan noen av exif-tilhengerne forklare hvorfor exif skal være med i en fotokonkorranse?

For at arrangør kan sjekke at bilde er tatt innenfor rett tidspunkt. Selvsagt kan dette forfalskes, men det har jo skjedd flere ganger at enkelte deltakere er blitt disket pga dette.

 

Det får være grenser for hva man skal kontrollere i en høyst uformell konkurranse som denne.

Lenke til kommentar
Må legges til,

Nei, bare navnet på personen dersom det er med

Hvorfor skal det være exif? Jeg deltar aldri i konkurranser, men kan ikke huske å ha sett exif i de konkurransebildene jeg har sett ved en tilfeldighet (andre steder enn på akam).

 

Mente at linje to må legges til som alternativ i pollen, ikke at exif må legges til... hehe

Lenke til kommentar
Jeg skjønner ikke problemet med at EXIF er inkludert. Man kan jo bare ignorere det hvis man vil.

 

Anonymitetsregelen vil jo fortsatt gjelde, så EXIF med navn kan ikke tillates.

 

Jeg skjønner ikke hvorfor exif skal være med. Hva er din begrunnelse for at exif skal inkluderes?

Poenget er at exif er en naturlig del av et digitalt bilde. Hvis man ikke aktivt fjerner dataene, så vil de være der. Det er egentlig god nok grunn for meg. Det er mange ferske her som ikke har noe forhold til exif, dermed vil en fjerne-exif-regel øke terskelen for å kunne delta i konkurransen.

 

Dessuten synes jeg personlig at det kan være interessant å se hvilke instillinger som er brukt i noen tilfeller. Det har ingenting med bedømmingen av selve bildet å gjøre, kun av egen interesse - og kanskje for å kunne lære et triks eller to.

 

I tillegg viser exif når bildet er tatt. Ikke et avgjørende punkt, men i hvert fall ikke et negativt et.

 

Hvis enkelte ikke har noe bedre å gjøre enn å tråle gjennom exif for å finne den ene personen som bruker 20D eller D300 med en 105 mm AI, så får de heller gjøre det.

Lenke til kommentar

For deg, Arnold Lane, så er det kanskje ikke et problem. Hvis du ikke ser at det er urettferdig for veldig mange andre, så begynner jeg å lure. Sett at aksjetrading tok et portrett som er Morten Krogvold verdig, og han tok det med et nytt objektiv som kun han har. Tror du da at han hadde hatt noe i nærheten av en snøballs kjangser i helvete til å vinne? Ikke om det brenner under røven på enkelte medlemmer her på forumet.

 

Jeg kommer ikke til å delta på noen konkurranse med mitt eget kamera, FORDI JEG ER DEN ENESTE SOM FOTOGRAFERER MED 20D OG 28MM F/2,8. Alle vet hvem som bruker det utstyret her på forumet. Det handler om at vi skal være anonyme, og det er prinsippet i enhver konkurranse. Det var ikke noe problem da vi brukte film, siden den ikke inneholdt exif. I dag er det annerledes. Exif vil kunne avsløre hvem som har tatt bildene. Hvem bruker A-700? Hvem bruker E-3? Hvem bruker D3? Kommer det et bilde fra en D3, så er det fra Ståle. Kommer det et bilde tatt med E-3, er det kiskogl som er ansvarlig. Er det en A-700 som har levert bildene, så er det Kim Are som har tatt bildet. Og så videre.

 

Jeg husker ikke hvilket kamera du bruker, Arnold, men ut fra dine meninger så er det noe veldig anonymt. Derfor vil ikke dette berøre deg.

 

Du må forstå at anonymitet er av den absolutte viktighet i konkurranser. Vi kan som foreslått la den forrige ukes vinner ta seg av å fjerne exif, lagre det om slik at exif forsvinner. Det bør ikke være vanskelig å få overført slik kunnskap fra forrige vinner, slik at vinneren ikke bare vinner heder og ære, men også ny kunnskap.

 

Jeg kan ikke i min beste fantasi forstå hvorfor konkurransedeltakere skulle være enten ute av stand til å lære noe så utrolig enkelt, eller skulle ha allergi mot ny kunnskap. Det er en holdning som går langt over mitt hode.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...