Gå til innhold

MSI Wind Notebook tråden


Kommer du til å kjøpe MSI Wind/Medion Akoya Mini?  

306 stemmer

  1. 1. Kommer du til å kjøpe MSI Wind/Medion Akoya Mini?

    • Ja, skal kjøpe Medion Akoya Mini/MSI Wind uansett batteri.
      105
    • Ja, men skal vente til at 6-cell batteri er standardutstyr.
      130
    • nei
      71


Anbefalte innlegg

Det er lov til å lese igjennom tråden først.

 

Ikke helt riktig med 1 time/celle. Mitt 3 cellers batteri holder i omtrent 2 timer. Det er forskjell på celler. Kapasiteten på en celle har bl.a. med fysisk størrelse å gjøre. Det er mAh som sier noe om batteritiden for en spesifikk maskin. Wind ser ut til å bruke ca. 1100mA siden standardbatteriet har 2200mAh og holder i et par timer.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

for dere som venter, fikk svar fra PS i dag. Jeg bestilte min 27.8, og fikk bekreftet at jeg skulle få til sendt min bærbar i løpet av september.

 

Eirikjo: jepp, tror du har ganske rett der. De aller fleste 9cellers stikker ut både bak og under slik at bærbaren løftes opp fra bordet. Mange ganger oppleves dette som noe positivt da tastaturet virker mer "ergonomisk" å skrive på.

 

hvis ikke kan du jo lage et selv XD :

mini-CIMG5448-thumb-520x390.jpg

 

edit: artikkelen;http://gadgets.boingboing.net/2008/08/01/diy-9cell-battery-fo.html

Endret av jeppep
Lenke til kommentar

Aspire one er vel tilgjengelig nå.

 

Har prøvd Aspire One og Eee, One var best angående tastatur samtidig som den var liten.

 

Har ikke sett eller prøvd wind, men la inn ordre siden den hadde innebygd BT samt snakk om mugen 9 cell batteri.

 

Håper den ikke er mye større enn One, siden den vil erstate bruk av en pda.

Lenke til kommentar

Den er ikke noe spesielt større, bare litt i bredden (altså fra fronten til baken, men kun et par cm).

 

Hadde Wind vært tilgjengelig i dag hadde jeg kjøpt den på flekken, men ser ut som Acer Aspire One A150 er bedre tilgjengelighet på for øyeblikket.

 

Acer-en virker som en like god maskin som MSI-en, men synd Acer-en ikke har innebygget bluetooth.

Endret av 2bb1
Lenke til kommentar
Noen som vet om det er noen andre forskjeller enn større harddisk på de nye modellene av wind som ps.no har på nettsiden sin nå?

 

Jeg har en av de "nye" wind'ene med 120gb (dog kjøpt fra netshop.no), og har ikke lagt merke til noen andre endringer enn harddisken nei. Har sentelic touchpad, men er som nevnt tidligere i tråden positivt overrasket.

 

Og til dere som venter og venter; jeg vet hvor surt den følelsen er, men for min del var wind'en verdt å vente på!

 

Mvh,

Caliber

Lenke til kommentar
Jeg er litt usikker på disse minipcene, så kanskje dere kan hjelpe meg litt på vei:)

 

-Kommer både asus, msi og scer med windows og 80GB+ harddisk?

-Kommer de alle med 6 cellers batteri?

-Er der noen klare svakheter med noen av maskinene opp mot de andre?

 

Hei.

 

Såvidt jeg vet har Asus sin EEE-serie benyttet SSD-disker på henholdsvis 4, 8, 12, 16 og 20gb. Siste ut i rekken, EEE PC 1000, får også en SSD på 40gb. Når det gjelder OS får du EEE-maskinene med både linux og XP, alt etter versjon og pris.

 

Acer benytter også en 4gb SSD i sin billigste A110 (som forøvrig kommer med en linux-distro), men har tatt steget opp ( eller ned hvordan du enn ser på det) til windows XP og 80/120gb harddisk på sin nyeste A150.

 

MSI har med Wind gått for kombinasjonen XP og harddisk (80/120gb) fra starten av. Nå kommer det dog en linux-versjon av wind'en kalt u90 med mindre skjerm (8.9") hvis jeg husker rett. Det skal dog også sies at wind benytter SATA, så skal du absolutt ha en SSD så er ikke det en stor operasjon hvis du har skrudd litt før.

 

Når det gjelder batterier er jeg litt usikker på både EEE og One (kommer begge disse med 3-cellers som standard tro?), men jeg vet at både 6- og 9-cellers er tilgjengelig til EEE. Wind er det derimot litt værre med, men 6-cellers er vel ventet om ca. en måned og 9-cellers skal være mulig å få tak i over dammen innen oktober.

 

Når det gjelder ulemper/fordeler ved maskinene kan jeg sammenfatte det ganske kort etter hvordan jeg eliminerte både EEE og One før jeg endte med Wind. For det første er jeg personlig ikke noe fan av disse små SSD'ene (som heller ikke har vist seg å ha så god ytelse), og er heller ikke så fryktelig fan av designet på de EEE-modellene som har kommet til nå. Tastatur og skjerm har også vært i det miste laget etter min oppfatning. Når det gjelder One er den en mye penere maskin enn sin hovedkonkurrent EEE i mine øyne, men den har 2/3 svakheter som er graverende syns jeg. For det første må man ut med hele hovedkortet for å installere minne, noe som rett og slett er for dårlig. At maskinen ikke tar mer enn 1,5gb fordi acer har loddet på en 512mb-brikke i stedet for en 1gb-brikke i disse tider, er heller ikke til å juble av. Når museknappene i tillegg er plassert på hver sin side av touchpaden skygget jeg banen. Det skal dog nevnes at tastaturet har fått mye skryt, så skal maskinen uansett brukes med en mus tilkoblet bryr det deg kanskje ikke.

 

Håper dette hjalp, husk at dette er ingen fasit og en høyst subjektiv tekst :)

 

Mvh,

Caliber

Endret av Caliber
Lenke til kommentar

Caliber:

 

Takker for ett glimrende svar :yes:

 

Føler jeg heller litt mot Wind etter å ha lest hva du skriver, og om jeg da må vente en mnd for å få 6 celler skal det gå greit. 9 celler blir nok for stort fysisk da det stikker ut både under og på siden?

 

Er vel bare vente videre, se hva som eventuelt skulle dukke opp av nyheter på disse maskinene innen kort tid før jeg tar den endelige avgjørelsen.

 

De nye eee maskinene kommer vel med 10" på samme måte som wind? 1000HD og 1000H.

Lenke til kommentar

EEE 1000H er ganske lik winden, derfor jeg har bestilt den :). 80gb harddisk, 10" god skjerm, stort tastatur etc. Litt tyngre og større enn winden men har også 6-cell batteri (noe som også wind vil få etterhvert). Finnes ikke i Norge enda (kommer 1. kvartal neste år) men kan bestilles fra utlandet.

Lenke til kommentar
heisann, hakke hatt ork å lese igjennom 65 sider, men lurer egnetlig litt på om 6.celleren til Wind kommer til å bli mye dyrere, og når kommer den? og har 3 celleren lang batterikapasitet?

Jeg har forståelse for at de fleste skipper å lese gjennom 64 sider, men hadde du i det minste lest øverst på den siden du postet på nå hadde du hatt svaret..

Endret av Nuffern
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...