Gå til innhold

Pusekatt sider :)


Anbefalte innlegg

Heisann,

vi (min samboer og meg selv) har laget en hjemmeside til den ny-anskafne katten vår, Juuso. Tar gjerne imot litt feedback da vet dere, så her er addressen: http://juuso.webrandt.com

 

Sidene skulle være "søte" og pene å se på. Et annet punkt er at det skulle være oversiktlig og lett å komme fra en side til en annen.

Alt er selvfølgelig (?) hjemmesnekra, fra grafikk til guestbooks etc. etc.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
sida er bra, selvom jeg synes at det er ganske patetisk å lage en hjemmeside for katten sin...

 

LOL! Og jeg syns det er ganske patetisk å gi slike kommentarer. Hva burde det vært da?? Enda en startportal, ringetoner eller en LOTR side? Vis meg en orginal side du har laget så kan vi jo snakke om det.

Lenke til kommentar

Svært så kritiske folk skulle vere i dag då. Eg må sei at eg syns at sida har eit svært bra design, dette er betre enn svært mange av dagens såkalte "profesjonelle" websider.

 

Sjølv om eg aldri har hatt noko spesielt til overs for kattar, så var sida litt interessant, og heilt grei å bla rundt på. God oversikt, godt fargevalg, bra integrering av bilder. Og best av alt, det er ingen glipper i design nokonplass så eg kan sjå (t.d. plutselig bytting av fargar på overskrifter, dette er noko ein ofte ser på "proffe" sider).

 

Eg må sei at sida er svært imponerande til å vere laga av ein katt... ;) Kor mange kattar måtte til for å lage denne sida? (sjå Infinite-Monkey Theorem?) :p

Lenke til kommentar

Først av alt: Takk for alle tilbakemeldinger, hyggelig å høre at dere liker den!

 

scirocco: Ok, jeg kan godt brife med masse HTML-tags hvis du ønsker det :smile: Det er iallefall riktig at den ikke er laget i Notepad, så god tid har jeg virkelig ikke. Men all server-side scripting er selvfølgelig håndsskrevet, om ikke i Notepad så iallefall i en text-editor. Etter å ha laget et par sider i ren teksteditor for lenge siden, fikk vi noe som heter WYSIWYG-editorer - og det fins ingen argumenter du kan komme med til å overbevise meg om at Notepad er det beste programmet for webutvikling... :)

 

Jarmo: Jasså, så du er også en lykkelig slave av en Maine Coon? Jeg regner med at du føler deg priveligert :) Kul katt iallefall!

 

Fondus: Å nå? Husker du hvor du fikk den meldinga? Jeg har sett et par ganger at serveren har "fuska", og da hjelper det vanligvis med en refresh. Fint om du sier ifra hvor du fant den så jeg kunne fått feilsøkt litt :) Må få lagt inn noen "customized" HTTP-error dokumenter ja gitt!

 

Kilogram: Takker og bukker og skraper! Når tilogmed en ikke-katte-liker finner sidene litt interessante er det jo håp! Og når du i tillegg syns oversikt osv. er bra så syns jeg iallefall at jeg har truffet spikeren der jeg ville (eller no'). Vet ikke helt hvor mange katter som må til for å lage en hjemmeside, men jeg kan iallefall garantere at "no cats were harmed in any way during the development of this page". ;)

Ang. siden du referer til så er det vel opptil flere apekatter som har laget den, men neppe noen kattepuser, hehe! (monkey osv, ok ok)

 

Yihuu!! Køyetid for oss og katta!

Lenke til kommentar

Ja, er klar over at det er noen feil der. Men som du sier fungerer det i Opera etc. Det er mao ingen alvorlige feil, ingenting som gjør at sidene ikke vises som de skal.

 

F.eks: (og ting som irriterer meg)

- For å sette marginer i <BODY> i Internet Explorer må man bruke "leftmargin" siden IE ikke støtter "marginwidth". Teit at IE ikke støtter HTML-standarden og teit at W3C rapporterer det som en "feil".

- Dette evinnelige maset om ALT-attributten på hvert eneste bilde! HVORFOR?!?! Dersom du ikke kan se bildene, hva skal du da med en bildeforklaring??

- Hvorfor i all verden støtter ikke HTML-standarden "height"-attrib for f.eks. tabeller? Det er en skikkelig flaw spør du meg, det er utrolig mye man kan bruke denne taggen til! Takk til IE som støtter det iallefall.

 

Ellers var det da et par småfeil som jeg kan rette opp i, det tar ikke så mye tid. Men helt ærlig talt så er jeg ikke så veldig opptatt av å få sidene W3C verifisert i grunn, det ville i så fall vært første gang. Men vi får se :)

Lenke til kommentar

- For å sette marginer i <BODY> i Internet Explorer må man bruke "leftmargin" siden IE ikke støtter "marginwidth".

Dette bruker man som regel css til


body {

       margin: 0px; //dekker left top right bottom

       margin: 0px 10px 20px 30px; //vil si left:0px top:10px right:20px bottom:30px

//kan også bruke

       left-margin: 0px;

       right-margin:;

        osv osv

}

 

- Dette evinnelige maset om ALT-attributten på hvert eneste bilde! HVORFOR?!?! Dersom du ikke kan se bildene, hva skal du da med en bildeforklaring??

//hvis bildet er en link, men bildet av en eller annen grunn ikke synes kan det være greit med ALT, kan sikkert være greit i andre situasjoner også

 

- Hvorfor i all verden støtter ikke HTML-standarden "height"-attrib for f.eks. tabeller? Det er en skikkelig flaw spør du meg, det er utrolig mye man kan bruke denne taggen til! Takk til IE som støtter det iallefall.

//height kan man også putte inn i css

feks


height: 15em;

grunnen til at så masse sånne ting ikke lenger støttes er at man skal heller bruke css til disse, feks den gamle <font> er blitt absolutt tabu.

Lenke til kommentar

Hehe, det var iallefall svar på tiltale :)

 

Skal ta det med i betraktningen til senere, hadde faktisk ikke tenkt på å bare bruke <style>-taggen på høydeangivning for tabeller. Ei heller en egen style for marginer i <body>... Jaja, sånn kan det gå vet du :)

Kan hende jeg skjerper meg med bruk av ALT-tag også - kanskje! Tror allikevel det er viktigere at man passer på at filene man bruker faktisk ligger på serveren, og i disse bredbåndsdager er det vel ikke så fryktelig mange som slår av "vis bilder"-funksjonen i nettleseren sin.

 

Takk for tipsene!

Lenke til kommentar

det er mulig jeg misforstår litt men jeg tror du tenker på å sette feks

<table style="height: 15em;">

 

det kan være greit og egentlig lettest hvis du bare har en side på weben din, men hvis du har mange sider som skal ha samme designet blir dette veldig klønete i lengden.

 

I <head> setter du inn <link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="/style.css" /> hvor style.css er en egen fil med hele css stylesheet'n din, hvis du ikke har satt opp et sånt før kan du ta en titt på min selvom det bare er en mulighet ut av mange måter å sette det opp på:

css

nå er det stylesheetet tilpasset min side så du må jo selvfølgelig lage et som passer til din side men det er greit å se for et standard oppsett som også er validert på w3.

 

etter å ha laget fila og satt inn linken over her i <head> på alle filene dine

skriver du html litt annerledes enn du sikkert er vant til <table class="main(main er bare et eksempel navn)"> er alt som trenger å stå i <table> taggen. dette kan også gjøres med tagger som <td> <tr> og stort sett alt annet, (huff nå skriver jeg vel litt mye her) altså du kan se på koden i html filene dine som et slags skjelett og css er huden du slenger på rundt altså plassering farge størrelse osv.

Lenke til kommentar
Designet var da ganske ålreit det, og siden fungerer så vidt jeg kunne se helt fint i IE Mozilla og Opera og da er man jo allerede ganske godt dekket, men html inneholdt masse feil.

 

se bare her

 

Finnes det en "stor" side utenom W3 sin som validerer 100% ?

hw.no inneholder jo over 320 feil...jeg mener så lenge siden ser bra ut og er kompatibel med de fleste browserne.......... :shrug:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...