Gå til innhold

Tråden om Høgskolen i Gjøvik


Anbefalte innlegg

For dere som kommer til Gjøvik til høsten kan jeg lage en liten guide for spisestedene.

 

Dinos ligger ved Fahlstrøms plass og Trondhjemsveien. Syntes kjøttet der er jævlig kjipt og smaker litt pepperkake. Gå rett rundt hjørnet ved Chaplin, så finner dere latterlig mye bedre mat. Der ligger både Peppes og Fast & Tasty og KFC.

 

Fast & Tasty ligger i Trondhjemsveien ved Chaplin, og er hvertfall mitt go-to-sted når jeg er fysen på både fastfood og fyllemat. Åpent 14-02 torsdag-lørdag og 14-23 alle hverdager. Jævlig digg kebab og et pent tilbud på pizza på søndager (99 spenn). Perfekt når man er fyllesjuk, men ikke har råd til å betale 350 for Peppes.

 

Ti meter unna ligger Peppes, som er.. ja, Peppes. Jævlig god pizza, alrighte priser. Kjører også ut til hele Gjøvik for 65 spenn, og man kan bestille på Peppes.no eller ved telefon.

 

Følger du Trondhjemsveien mot Kiwi, og går enda lengre bort finner du Kikkis Friend Chicken, som eier den skandinaviske franchisen for KFC(!!). Serverer både fritert kylling (duh) og pizza. Har noen kammerater som ikke finner større lykke enn tacopizzaen deres, men personlig syntes jeg kvaliteten og smaken der er - meeh. Mitt personlige tips er styr unna, mine kammeraters tips er kjøp, kjøp, kjøp. Så får dere bestemme selv hvem dere hører på.

 

Egon ligger i Jernbanegata, ved Gågata, og er så full of win at jeg har vanskeligheter for å finne superlativer. Prisene er dog høyere enn på de andre stedene jeg nevner her, kanskje med unntak av Big Horn og Peppes. Philly Steak Sandwich'en er fantastisk.

 

Lenger ned mot Mjøsa ligger blant annet Big Horn, San Marino, McDonalds, CC og Statoil.

 

Big Horn Steak House ligger i Strandgata, og er bare helt jævlig digg. Personlig elsker jeg biff, og jeg elsker BHSH. Dyrt, men verdt det. Pommes Noisettes!!!

 

San Marino ligger også i Strandgata og har mange tilhengere blant de "lokale" i Gjøvik. Personlig har jeg bare spist der èn gang, og da bestilte jeg en av de rettene magen min er mest takknemlig for her i verden - kebabpizza. Den smakte dritt og fordervelse. Generelt sett er de sikkert alright med tanke på at de har så mange fans, men min personlige oppfatning er krise.

 

McDonalds vet dere alle hvordan er, men den ligger litt kinkig til for fots. Den ligger "over" jernbanen, mot Mjøsa. Gå bak kinoen/Kiwi og gå under brua, så kommer du dit.

 

Ikke langt unna, mot CC ligger det en Statoil. Ganske greit utvalg med mat her, og de er døgnåpne. Burger, pølser, pizzabiter og selvfølgelig alt av "dagligvarer". Var dette som ble første destinasjonen for fyllemat når jeg først flyttet hit.

 

Inne på selve CC ligger det en spisesjappe ved ved H&M(?). Husker ikke helt navn, men de har jævlig god biff/kylling-enchillada og biffsnadder. Prisene er forholdsvis greie, rundt hundringsen for mange av rettene. Variert meny.

 

Rett før sommerferien åpnet det også en Pizzabakeren midt mellom skolen og sentrum. Har ikke spist her enda, men den ligger bak Jet(?)-stasjonen fra sentrum retning Høgskolen.

 

Må selvfølgelig ikke glemme kantina på Høgskolen! Serverer som oftest to varmretter hver dag, og gjengangere er hamburger, pasta, fisk og karbonader. Prisen pleier å ligge på femtilappen, og smaken er.. alright, antar jeg. Litt industripreg, men sånn blir det i kantiner.

 

Har helt sikkert glemt noen, men her har dere hvertfall essensen! Er mange orientalske resturanter i sentrum, men der er jeg lite bereist :)

Endret av CREDiBLE
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så har du Griletten som ligger mellom Kiwi og Esso i sentrum. Samme bygget som Kiwi. Her får du asiatisk mat til greie priser. Her var jeg en fastkunde hver søndag en lengre periode helt til jeg gikk lei og måtte finne noe annet :p Mellom Dinos og Chaplin ligger en eller annen Thaisjappe. Aldri vært der selv, men sikkert ok mat.

 

Så kan jeg nevne Mamma Mia, Dos Amigos og Verona som har knallbra pizza. Verona sin pizza er gjerne litt for salt, dessverre. Mamma Mia er alkoholglade ungdommers førstevalg.

 

Må vel kanskje nevne Rundkiosken også. Gatekjøkken, rett og slett.

 

Ellers serverer Chaplin også mat på dagtid. Men, igjen. Her er det et restaurantkonsept og prisene ligger litt over det en student er villig til å betale.

 

Nå som de fleste spisesteder er nevnt er jeg faktisk overrasket over hvor mange denne forholdvis lille byen har :o

 

Posten har flyttet til Kauffeldts plass 3 som ligger rett over gata (mot sentrum) fra Rundkiosken.

Lenke til kommentar
Har noen kammerater som ikke finner større lykke enn tacopizzaen deres

 

What uuuuuup! Tacopizzaen eier hardt!

 

Ellers støtter jeg deg fullt og helt på Fast & Tasty. Imran er et prakteksempel, og fortjener alle kundene han kan få. Mens eieren av San Marino er en gjennomført vrangpeis er eieren av Fast & Tasty awesome.

 

ophylicious, er du seriøs med Dos Amigos? Vi kjøpte to pizzaer der på en lite travel dag. I tillegg til at han som tok imot pizzaen omtrent sto og sikla og ikke klarte å fokusere blikket, så tok det 45 minutter før pizzaen kom, og den smakte rimelig begredelig.

 

Ut i fra det vil jeg ikke anbefale stedet i allefall...

 

Kan vel også nevne Rundkiosken, som ligger ved siden av San Marino. Er vel ikke natteåpent eller no, men de er rimelig beryktet for kyllingbaguettene sine. :p

Lenke til kommentar

får man et brukernavn/passord til alt (maskiner på skolen, nettverket i leiligheta, vaskeri-opplegget, etc)? bruker HiG Fronter, It's Learning eller noe annet? hva bruker de til timeplan? Time Edit?

Svaret på alt er ja :) Du får et brukernavn til Fronter, skolemaskiner, kopimaskiner og endel tjenester rundt HiG. Timeedit brukes som timeplanplanlegger.

 

Når det gjelder nettverket i leiligheten/hybelen, er hvertfall nettet på Sørbyen og Nordbyen åpent uten sikring. Vaskeriopplegget får du et eget Miele-kort samtidig som du henter nøkkelen, som du drar hver gang du bruker maskinene.

Lenke til kommentar

takk for svar.

 

 

it-seksjonen sier at trådløs router er ulovlig. er dette for srs? videre sies det at det er bare et internettuttak per leilighet og at man må søke om man skal bruke switch. WTF.

 

har tre maskiner, pluss spillkonsoller som til enhver tid står på nett. et uttak = tja... tjo... NEI.

Lenke til kommentar

takk for svar.

 

 

it-seksjonen sier at trådløs router er ulovlig. er dette for srs? videre sies det at det er bare et internettuttak per leilighet og at man må søke om man skal bruke switch. WTF.

 

har tre maskiner, pluss spillkonsoller som til enhver tid står på nett. et uttak = tja... tjo... NEI.

Jeg har to PCer, en Xbox, en PS3 og en iPhone, så jeg har akkurat samme problemstilling.

 

Aner ikke hva IT-avdelinga sier, men jeg har hatt min egen trådløse router på Nordbyen i 2år og har ikke hørt noe fra noen som helst, bortsett fra glade naboer som jeg har latt leeche. Så det blir hvertfall ikke overholdt :)

Endret av CREDiBLE
Lenke til kommentar

Hvordan er det med nedlasting fra nordbyen, blir man tatt?

Tatt for hva? Mener du å laste ned ulovlig? Isåfall, nei. Jeg er en ganske flittig bruker av både Norbits og PB, og maskinen står som oftest å seeder 24 timer i døgnet, i tillegg til alt jeg laster ned av programmer, serier og filmer. Det gjør også et par av mine venner som bor her. Har aldri hørt om noen som har hørt noe fra noen som helst.

 

Tror de har ganske stor respekt for at når man surfer fra hybelen er det privat. De har ingen rett til å gå gjennom trafikken, og da kan man kun avsløres gjennom de samme kanalene som andre mennesker kan avsløres gjennom. Så risikoen er ikke noe større på studenthjem enn for en vanlig forbruker, rent annet enn at man har muligheten til å laste ned langt mer langt fortere.

Lenke til kommentar

takk for svar.

 

 

it-seksjonen sier at trådløs router er ulovlig. er dette for srs? videre sies det at det er bare et internettuttak per leilighet og at man må søke om man skal bruke switch. WTF.

 

har tre maskiner, pluss spillkonsoller som til enhver tid står på nett. et uttak = tja... tjo... NEI.

 

Vel, så vidt jeg vet så har alle sopp-hjemmene WLAN tilgjenglig uansett?

Lenke til kommentar

det vet jeg ingenting om. vil dog ikke være på et usikret wlan med andre brukere. no thanx. blir nok å koble opp switch. har preika med it via mail, og ifølge dem så får man stortsett lov å bruke switch - såfremst den ikke er for intelligent. (de påstår at den fucker opp trafikken deres, lol.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...