Jump to content
Sir_Wrathson

Tråden om Høgskolen i Gjøvik

Recommended Posts

Hei!
Noen inne på forumet som skal studere på høgskolen i Gjøvik?
Skal selv gå mediedesign eller medieproduksjon. Kommer an på hva jeg kommer inn på.
Noen som skal gå på det samme?

Dere som går der nå, hva er din oppfatning av skolen? Hva er positivt og hva er negativt? Edited by Sir_Wrathson

Share this post


Link to post
Jeg skal dit nå til høsten sammen med en studiekamerat for å hente noen GIS-emner inn i studiet mitt på NTNU. Er selv veldig spent på plassen, skolen og boligprisene. Det lille jeg med sikkerhet vet er at de har bedre vær i Gjøvik. :wee:

Er du fra Gjøvik? Edited by Skagen

Share this post


Link to post
Annonse
[quote name='Skagen' post='11114085' date='08/05-2008 : 00:55']Jeg skal dit nå til høsten sammen med en studiekamerat for å hente noen GIS-emner inn i studiet mitt på NTNU. Er selv veldig spent på plassen, skolen og boligprisene. Det lille jeg med sikkerhet vet er at de har bedre vær i Gjøvik. :wee:

Er du fra Gjøvik?[/quote]
Okei, så du skal bare ta årsstudier der borte eller?
Jeg bor på sørlandet, så flytter ganske langt vekk. Gleder meg til å flytte, har bodd i en veldig liten by hele livet. Bodd med de samme folka hele tida. Greit å komme seg vekk:)
Har ikke peiling på hvordan det er med boligpriseg og slikt :S Noen som vet?

Share this post


Link to post
[quote name='fredrik' post='11114093' date='08/05-2008 : 00:58']Har i hvert fall søkt på Mediemanagement der. ^^[/quote]
Tenkte også på det, men tok heller mediedesign og medieproduksjon.
Har du funnet plass og bo?

Share this post


Link to post
[quote name='Sir_Wrathson' post='11115406' date='08/05-2008 : 10:43']Okei, så du skal bare ta årsstudier der borte eller?[/quote]
Ja, blir et år med frie emner jeg har plukket ut selv. Planen er å bruke disse emnene som siste året av graden min i geografi, så jeg har enda ikke bestemt meg for hvorvidt jeg skal tilbake til Trondheim igjen etter året i Gjøvik for å ta master. Tiden får vise. :)

Share this post


Link to post
Dere kan lett finne boliger her:
www.sopp.no

Råder dere til å søke om bolig på Sørbyen eller Kallerud. Nordbyen er av jævlig dårlig kvalitet. Sentrum er fint, men overpriset.

Share this post


Link to post
Ok. Synes det er dumt at vi ikke kan se bilder av hyblene på f.eks. kallerud, er jo vanskelig å helt skjønne standarden..

Share this post


Link to post
Ja, det har du rett i. Kan fortelle at rommene der er ganske små, men fordelen er at du har privat do/dusj. Fellesarealet som du deler med noen andre folk er et greit stort kjøkken. Kjempefordelen med det er at du har veldig gode muligheter når det gjelder parkering av bil, dessuten bor man 2 minutters gange unna skolen.

Share this post


Link to post
Så du har sett rommene? Ingen mulighet for å laste opp bilder? Hvis jeg skal leie meg en sånn hybel må det bli toppmodellen, dvs. det 3/4-roms alternativet. Beskriv gjerne mer :)

Share this post


Link to post
Jeg har vært i rommene i alle alternative studenthybler.

Nordbyen - stygt, gammelt bygg. Deler et lite kjøkken, bad og dusj med 5 andre. Overtall av tyskere der faktisk, så du burde kunne engelsk. Rommet er så lite som du kan få det. Blir nødt til å ligge på en gammel, ukomfortabel sovesofa. Fordelen er at du har en vask på rommet. Yiha. Tar omtrent 15-20 min å gå til skolen.

Sentrum - moderne og nytt. Koster rimelig mye i måneden, men det er verdt det dersom du har penger til det. Eget bad, dusj og kjøkken. Har egentlig ingenting å klage på her, utenom prisen. 10-15 min gange til skolen, kort avstand til byen (noe som sier seg selv, da det heter Sentrum).

Når det gjelder Sentrum så har jeg bare vært i en av de uendelig mange variantene, den som kostet 5100 kr.

Sørbyen - Rema 1000 i førsteetasjen og Statoil 200 meter unna, wehu! Ganske greit sted å bo, med greie prisen. Den dyreste varianten gir deg et greit lite kjøkken med kjøleskap og komfyr, passe stort soverom og egentlig ganske stort privat bad. Den billigste varianten ser ut som en real oppgradering av Nordbyen. Greit lite rom med vask, deler kjøkken og bad med 3-4 andre tror jeg. Veien til skolen er grei, burde ikke ta deg lengre enn 15-20 min å gå ned, men du får en helvetes tur hjem igjen. Rein oppoverbakke.

Det er selvfølgelig mulighet til å ta buss fra alle alternativene.
Hvis du lurer på noe spesifikt så er det bare å spørre. :-)) Edited by Camron

Share this post


Link to post
Anbefaler å oppsøke private utleiere, hvor man ofte får mer for pengene enn hos SOPP. Ellers så er gjøvik et helt ålreit sted, med meget fint klima.

Share this post


Link to post
Camron: Vet du hvordan kvaliteten er på Kallerud? Hvordan ser det ut interiørmessig?

Du vet ikke om noe sted man kan se bilder av de forskjellige stedene?

Share this post


Link to post
Kvaliteten på Kallerud er meget bra, koselig uteområde og interiørmessig er det ganske cleant, med gode muligheter for stilfullt interiør om man har peiling på sånt.

Share this post


Link to post
Kvaliteten er bra på det jeg har sett, i det minste. Det er ikke store rommet man får, men man har i hvertfall privat bad til en billig penge. Som fedtcreme sier, så er det omringet av et koselig uteområde med en fotballbane veldig nært. Dessuten bor man så og si inne på skolens område, noe som er et kjempepluss.

Tror man får en pult, seng, stol og hylle til rådighet der.

Har ikke peiling på om det ligger bilder ute, noe som egentlig er ganske latterlig. Edited by Camron

Share this post


Link to post
Artig å se at flere fra HW kanskje skal til Gjøvik da! :)
Jeg går Medieproduksjon, er snart ferdig med første året nå.
Så da sees vi kanskje neste semester. :wee:

Share this post


Link to post
[quote name='Mr.SS' post='11240788' date='25/05-2008 : 18:31']Morsomt å høre.
Hvordan bor du og kan du si noe om studietilværelsen i Gjøvik?
:)[/quote]

Jeg kan fortelle. Hehe... :)

Jeg bor på privat, på Tongajordet. Veldig fint, og det burde ikke være veldig vanskelig å få tak i et privat bosted her, i stedet for studenthjemmene. Med det sagt, studenthjemmene er veldig fine og sosiale, særlig på Sørbyen og Kallerud.
Som regel er det leiligheter til leie med tanke på flere personer, så hvis man slår seg sammen med noen andre og leier et slikt sted kan man få en veldig bra og sentral boplass til under SOPP-priser.

Studielivet på Gjøvik syns jeg er veldig bra! Vi er ca 2000 studenter på HIG, så det er mange å bli kjent med.
Byen er passe stor, det meste er innenfor rekkevidde med buss eller apostelenes hester.
Er man glad i uteliv, så er vel Gjøvik i medianen der. Vi har et veldig fint og fungerende studenthus, der jeg selv jobber. Dette kan anbefales, mye som arrangeres der, blandt annet quiz, poker, fotballkamp på storskjerm osv.
Skolelivet er balansert, selvfølgelig avhengig av linje og hvilke resultater man kan oppnå.
For de som aldri har gått på en høgskole / universitet før, kan jeg fortelle at dette må være den absolutt beste måten å studere på, hvis man da klarer å ta ansvar for egne studier! Selv går jeg medieproduksjon, og det er nok å gjøre der om man vil ha toppkarakterer. Som sagt, dette er i høy grad opp til hver enkelt. :)

Er det noen som har spørsmål rundt Gjøvik kan jeg gjerne forsøke å svare på disse etter beste evne!

Share this post


Link to post
Må legge til at det ikke er uten grunn at HiG sies å være landets beste høgskole. Skolen er virkelig moderne og fin, jeg kan hvertfall ikke nevne noe som mangler ved skolen.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...