Gå til innhold

Ps3 FW 2.30 15 apr.


vegavnil

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvor står det at den får støtte for det og det a? :S

 

Ser bare:

Sony PlayStation 3 online service will be renewed on April 15th, 2008 (Tuesday) evening. This will renew and expand the store by adding functionality described below:

 

New interface and navigation improvements

Preview video content using still images

New download categories added

After the update, PS3 System Software 2.30 will be available.

Lenke til kommentar
DTS-HD MA?

 

matroska?

 

:)

 

DTS HD MA = DTS-HD Master Audio. En lydcodec brukt på en del Blu-ray filmer. Så for de med filminteresse, et godt øre og tilsvarende lydanlegg så er dette gode nyheter. Det fine med DTS HD MA er at filmlyden kan lagres komprimert på BD platene og derved spare plass til andre ting. Men i motsetning til andre lydformater som er komprimert, f.eks MP3, eller Dolby Digital og DTS som vi kjenner fra vanlig DVD, så fjerner ikke denne komprimeringen i DTS HD MA noe informasjon fra lyden. Derved i dette komprimerte lydsporet kan altså all informasjonen fra den orginale master tapen gutta ved miksebordet i studio la ned, lagres. Tenk på det nesten som en zip fil, den er mindre/tar mindre plass enn orginalfilen, men når den pakkes ut av Unzip, winzip eller hva det er, så er all informasjonen tilbake. Når PS3 nå kan dekode DTS HD MA så betyr det at de filmene med slike lydspor endelig kommer til rette - forutsatt at man har en litt nyere forsterker med HDMI - og forsåvidt greie høytalere også.

 

Det finnes allrede andre måter å høre det orginale studio lydsporet på BD filmer også, og det er på de filmene som har lyd i Dolby's True HD format, eller de filmene som har såkalte "uncompressed PCM 5.1/7.1" lyd. Dolby True HD er et komprimert format slik DTS HD MA er, men har allerede kunnet "pakkes ut"/dekodes igjen av PS3 en god stund. Det siste, uncompressed, er akkurat dette, lydsporet lagret ukomprimert. Og der er jo vel og bra, men tar altså veldig plass, og bruken av True HD eller DTS HD MA ses på av mange som en fordel derfor. DTS HD MA dekoding kommer altså først nå - og i og med at en del filmer bruker den lydkodecen istedet for True HD eller PCM uncompressed, så er det jo gode nyheter... Har personlig en god del filmer jeg gleder meg til å "høre" (se da) om igjen.

Lenke til kommentar

Bra med forklaring for de som ikke visste hva dette innebærte, Peedee.

Må legge til at PS3 nå kan spille av DTS HD er vel High Resolution dette heter, men det er da bare "core" utgaven som PS3 kan spille av, som er på 1.5Mbps. Ikke dårlig det heller, men nå kan vi nyte helt opp:

DTS-HD Master Audio delivers audio at super high variable bit rates -24.5 mega-bits per second (Mbps) on Blu-ray discs and 18.0 Mbps on HD-DVD

 

Skal jommen bli digg å se Die Hard 4, Hitman, AVPR og resten av FOXtitlene igjen!!

Lenke til kommentar
Så lenge den har HDMI vil det gå fint. Jeg er temmelig sikker på at PS3 dekoder dette selv (linear), fremfor å sende det til forsterk som da står for dekoding (bitstream). Slik er det nu for DD TrueHD.

 

Du har egentlig ikke noe valg :)

 

Jeppers, helt riktig, du kan være mer enn bare "temmelig sikker" - faktisk helt sikker! PS3's HDMI chip greier ikke å sende det som bitstream (udekodet), og hele poenget med vår glede nå er at nå vil PS3 selv dekode signalet, så alt man trenger er en forsterker med HDMI som kan ta imot lyden.

Lenke til kommentar
I denne updaten får vi også DTS MAHD :D JAY!

http://blog.us.playstation.com/2008/04/10/...re-walkthrough/

 

Trodde jeg og.. og var nesten ved å hoppe i taket, men det ser ut til å være en kjempe skuffelse istedet. Angiveligt vil den fortsat bare dekode signalet istedet for å sende selve bitstreamen videre, og det er da vitterlig ikke noget å rope hurra for.. det er igrunn ganske ubrukeligt. Helt tåbeligt at de ikke bare kan sende bitstreamen videre til en receiver som kan gjøre den jobben mye bedre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...