Gå til innhold

Serier som holder et filmatisk nivå


Anbefalte innlegg

Er hovedsaklig en filmelsker og jeg finner sjeldent serier som klarer å fange interessen min, men når den først fanges så er jeg totalt engasjert. Sett på første episode av en rekke serier som Jericho, House, Heroes, Lost, 24, Prison Break, Dexter - serier som er svært populære, men som for meg har den typiske tv-seriekvaliteten jeg ikke takler. Har i det siste vært oppslukt av The Wire og jeg ser absolutt tråden med at jeg liker HBO-produksjoner. Forguder Oz, Sopranos, Six Feet Under, Band of Brothers - alle HBO-produksjoner. Må vel også nevne kongen over dem alle, Twin Peaks, ikke av HBO dog. Spørsmålet blir derfor: hvilke serier kan dere anbefale sett i forhold til hva jeg liker, foruten de som allerede er nevnt i innlegget?

Endret av tjalla
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Håper for din egen del at du har sett mer enn bare første episode i de seriene du nevner, da du ikke kan dømme en serie ut ifra en episode.

Blir omtrent som å gå fra kino pga de første 10 minuttene på en film var kjedelig.

 

Over på serier, da du liker the wire, skjønner jeg ikke helt hvordan du kan slå ifra deg så mange av de andre seriene, men du kan f.eks sjekke The Sarah Connor Chronicles om du liker terminator filmene (eller bare ønsker en bra serie). Firefly har sin egen sjarm, med filmen serenity til å avslutte det hele. Regenesis kan også anbefales.

 

Men igjen, tror du burde prøve å se flere episoder av ting, kan ikke forvente at du blir oppslukt fra første episode.

Lenke til kommentar

Ja d nytter ikke å bare se 1 episode av en serie...og ihvertfall ikke en midt i en sesong..

 

har måttet selv pine meg igjennom 5-6 episoder av enkelte serier, og blitt veldig fan av serien etterpå... dette skjer faktiskt veldig ofte...

 

Anbefaler deg virkelig å se heroes i flere episoder...

Kan du prøve for meg å se hele første sesong av heroes og si med hånden på hjertet at du ikke fikk følelsen av å se en episode til så gi beskjed...den serien tar seg veldig opp når du nærmer deg 7-8 episode...

 

det samme anbefaaler jeg deg å gjøre med de andre seriene...

 

Det beste er å se alt i et maraton...

Lenke til kommentar

The West Wing er en serie du kommer til å like utifra hva du lister opp.

 

Det er ikke noe action der, men politisk drama i det hvite hus.

 

7 fulle sesonger med skuespillere som ligger milevis foran alle på "ikke likte listen din" og til en viss grad foran de på god listen din.

Lenke til kommentar

Stiller meg bak det forslaget med West Wing.

 

Jeg skjønner godt hva trådstarter mener med filmatiske serier og de han ramser opp. Jeg må si at Battlestar Galactica, Heroes og det meste andre som er foreslått her, er ikke av den sorten. Jeg er stor BSG-fan, men BSG er mer såpe-scifi og kan absolutt ikke sammenlignes med The Wire og Sopranos når det gjelder kvalitet, fancy grafikk eller ei. Tilsvarende med det andre. Man merker at det er en SERIE når man ser på feks Heroes.

 

Jeg har også elsket seriene trådstarter nevner, og tenkte hardt og lenge for å finne noe lignende, men jeg glemte jo helt West Wing så det er jaggu bra noen foreslo det!

 

De to første sesongene er litt amatørmessige/såpeaktige synes jeg, men fra sesong 4 tar det seg veldig opp med mye bra skuespill og regi.

Lenke til kommentar

Om dere liker sci-fi anbefaler jeg Farscape på det sterkeste. Det er utrolig bra laget, har bra skuespillere, tar seg selv ikke altfor seriøst og har stort sett meget bra historier.

 

Noen sitater:

 

Zhaan: "He says he is experiencing the future."

Aeryn: "The future? He can barely function in the present!"

 

Crichton: "You could come to Earth?"

Aeryn: (svært skeptisk) "A whole planet full of you?"

 

Crichton: "I try to save a life every day. Usually it's my own."

 

D'Argo: "My friend, one thing you have to learn. There is always time for beer."

 

Crichton: "All right, we don't understand the R2-D2 crap. We're gonna use the Star Trek system. One blink for yes, two blinks for no."

Lenke til kommentar

Har nettopp sett hele første sesong av Terminator: The Sarah Connor Chronicles i strekk (er bare ni episoder på ca 45min hver, men likevel) og kan anbefale den på det sterkeste. Jeg var skeptisk først da det fort kunne handlet om en ny terminator som jakter på dem i hver eneste episode, men faktisk er det en veldig bra historie. Effektene er svært bra laget, og skuespillerne svært flinke. Nå er den riktignok ikke kommet på norsk tv eller dvd ennå, men man har jo andre muligheter for å få sett den om man ikke kan vente... ;)

 

Støtter for øvrig Taken. Den er rett og slett fantastisk. Har den på dvd og så den stort sett i strekk da jeg ikke klarte å vente til neste episode. Greit det er litt "standard" med folk som blir bortført av romvesener og slikt, men det foregår over flere generasjoner og er veldig bra skrevet.

 

Du har vel selvsagt sett Twin Peaks: Fire Walk With Me? Meget bra film om man liker serien og oppklarer en god del. I tillegg har vi jo boken "The Secret Diary of Laura Palmer" som er verdt å få med seg. ;)

 

Kan vel også nevne at jeg har sett noen episoder av Heroes, Lost, Jericho, House, Sopranos, 24, Prison Break og en rekke andre populære serier, men ingen av dem fenget meg noe særlig. Første sesong av Lost var meget bra, men etter skiftet det for mye fokus og handlet mer om The Others. Gikk fort lei da. Heroes fenget heller aldri da det rett og slett var en kjedelig og forutsigbar serie. Vil jeg ha superhelter ser jeg heller X-Men filmene igjen. Sopranos? Såperanos passer bedre. :p

Endret av thecrow77
Lenke til kommentar

Om Sopranos er top 5 eller ikke er jo selvsagt veldig individuelt. Men tør å påstå at den er på listen hos de fleste mainstream folk. (ser da bort fra folk som lister opp 5 Sci Fi serier som de beste o.l).

 

Sopranos er en kanonskildring av Mafian i år 2000. Med de fleste filmene fikk man bare bli kjent med den amerikansk-italienske mafianen i 50-60-70 årene. Det er virkelig en annen tid for org kriminalitet og det kommer klart frem i Sopranos. Sammen med at Tony sliter med begge sine familier så har denne serien en god porsjon realisme i seg.

Lenke til kommentar

Sjanger har lite å si for meg. Men sopranos takler jeg bare ikke. Godt mulig det er bra viss du er glad i sjangeren men synes igrun det blir for tamt.

 

Men greit jeg nevner i fleng, serier jeg liker bedre en sopranos:

 

-Weeds

-Scrubs

-Battlestar Galactica

-Chuck

-Terminator

-Babylon 5

-Rome

-Stargate

 

Er sikkert enda flere.

 

Oj faen glemte Jericho.

Endret av Akidon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...