Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Varsellys for ABS-bremser lyser på 94 Golf, hva kan være feil?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har en bil stående i Kristiansund som jeg skal ta til bruk til sommeren når jeg er ferdig med førerkortutdanningen. Den er kjørt 64k km, og har aldri vært på verksted for utbedring av feil eller skader. Derfor var det svært overraskende da jeg oppdaget at ABS-varsellampen plutselig var tent fra forrige gang jeg besøkte Kristiansund. Det gjorde det ikke sist den var kjørt, en drøy måned tidligere. Siden da hadde bilen stått i ro i en garasje.

 

Jeg skal selvsagt få sendt bilen til verksted så fort som mulig, men akkurat nå er jeg hjemme i Bergen og får ikke gjort det på noen uker. Lurte derfor på om noe kloke hoder her kunne ha en anelse om hva som kan være feil, og i hvilken grad det kan høres ut som store utlegg for å utbedre dette, slik at jeg vet hva jeg kan forvente både mtp ubedringstid og utgifter.

Endret av Zlimy
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sannsynligvis holder det å ta ut den sensoren som gir feil signal, gjøre rent anleggsflata mot navet og dytte sensoren nedi igjen, hvis det er samme system som jeg tenker på (som ble brukt på blant annet corrado fra samme tid).

 

Hvis du ikke er så fingernem selv så kan du få verkstedet til å lese ut feilkodene, og evt. fikse problemet. Men det betyr sannsynligvis bytte av diverse deler, da verksteder sjeldent reparerer ting lenger, de bare bytter ut med nye deler.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

 

Fint å høre det ikke er noe kritisk. Selv har jeg ikke peinling på bil et sekund, så det blir nok bare aktuelt å hive den på verksted. :)

 

Hvor lang tid kan dette ta, har de slike deler tilgjengelig i verkstedet? Bor som sagt i Bergen, og håper jeg ikke trenger å bli lenge i Kristiansund før jeg får kjørt ned igjen.

 

Og ikke minst, hvor mye kan jeg forvente å måtte punge ut med?

Lenke til kommentar

Om det er kritisk eller ei avhenger jo av hva feilen er. Men i de aller aller fleste tilfellene av "abs-lyser-syndromet" så er det en av hjulsensorene som er problemet.

 

Hvis det bare er abs-lampa som lyser så vil abs-koble ut og du vil stå igjen med vanlige bremser uten abs-hjelp. Det er ikke noe dramatisk å kjøre med, så egentlig kan du bare kjøre den hjem slik den er nå og se på problemet når du har fått hjem bilen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...