Gå til innhold

Nordmenn - Sofademokrater....?!


Anbefalte innlegg

Hvorfor løfte ræva når vi kan klage hjemme fra sofaen??

 

Jeg bare lurer... Snakker med folk hver eneste dag som er uenige i det meste, men de færreste av dem gidder å løfte rompa for å stå for sine meninger???!

 

Mange gidder ikke engang å stemme, for som vi alle vet får vi den samme driten uansett...

 

Hvor mange her er det som diskuterer bønder, Irak, USA og lignende med overlegen kunnskap fra en sofakrok, men som aldri har løfta ræva fra sofaen????

 

Jeg bare lurer...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg velger å ikke stemme fordi jeg VET at uansett hva jeg stemmer på (eller ikke) så blir det samme ulla uansett. Dette fordi dagens politikere er mer opptatt av å få navnet sitt i nyhetene enn å gjøre noe fornuftig. Jeg har VALGT å ikke sette meg i den situasjonen at jeg må velge mellom flere onder. Syns det burde vært en lov om at det partiene lover før valg (eller lover i det hele tatt) skal de gjøre noe med. Om de ikke overholder dette så skulle de blitt kastet ut, og vi kunne hatt en ny avstemning. Kanskje de hadde lært etterhvert da. (sier kanskje fordi politikere generelt er mennesker med usedvanlig lav moral og vett). Ungdomspolitikere og visse lokale politikere er jeg med på at kan gjøre en relativt god jobb. Mulig dette er fordi de ikke har blitt korruptert av makt/media-styret enda.

 

Ble mye snakk om politikere istedet for politikk. Beklager dette. Er bare så oppgitt av disse halvnakkene som tror de kan og vet alt. De som blir politikere er som regel de i en skole-klasse som snakker konstant uten å egentlig tenke særlig gjennom det de skal si. Er veldig viktig for dem å hevde seg i en debatt. Dette bringer meg til et annet poeng. Hvordan kan det ha seg at forskjellige minister-roller blir tildelt folk uten NOE kompetanse på området? Vi har en forsvarsminister som ikke en gang har avtjent førstegansgtjenesten, utdanningsminister som ikke har mer enn grunnskolen, osv.. Burde man ikke hatt kompetente mennesker innen de forskjellige feltene for å kjempe deres sak? Det var slik det var i gamle dager, og det er slik det burde være idag. Landbruksministeren bør være bonde, justisminister bør være en dommer, utdanningsminister bør være en lektor og forsvarsministeren bør være en innbarka våpenkåt soldat. Slike stillinger bør ikke være besatt av økonomer med diverse svada-papirer fra en eller annen handelshøyskoleskole.

 

Så sier dere vel: "ja, men du kan ikke klage når du ikke stemmer og prøver å endre ting". Jo, hvorfor ikke? Det er min rett som nordmann. Jeg vil ikke tvinges til å velge mellom flere onder, bare for å se at resultatet blir akkurat det samme gang på gang.

 

Ok, har litt mye aggresjon når det kommer til politikere så posten ble kanskje litt...useriøs. Beklager. Så versegod: tyn meg :)

Lenke til kommentar

At politikere bør holde ord, er jeg forsåvidt enig i. "Problemet" er at vi har demokrati, og det betyr at flertallet bestemmer. Da er det lett for politikere å stå og love, da de vet at de ikke klarer å samle flertall for saken sin. Så faller den, og de kan skylde på andre.

 

Heller enn å sparke ut enkelt politikere, bør vi forandre grunnloven slik at regjeringa må ha FLERTALL bak seg før de får danne regjering, ikke slik som nå hvor det holder at de ikke får flertallet mot seg. (De fleste land har den første versjonen)

 

Regjeringa burde også få mulighet til å skrive ut nyvalg.

 

Når det gjelder ministrene er jeg uenig. Hvorfor skal en bonde være landbruksminister? Han/hun har et helt dept. som har fagkunnskap. Det BØR være noen som ikke har allverdens peil der. De har muligheten til å se andre vinklinger/tenke nytt. Faginnholdet tar byråkrantene seg av. Med det mener jeg ikke at du skal hente en nyutdanna økonom som landbruksminister, men en politiker som har noe erfaring på området holder i massevis. Er det noe Norge trenger, så er det nytenkning! Offentlig sektor har bare est og est, uten å få noe som helst krav om effektivitet!

 

Og ja, du som ikke stemmer har ABSOLUTT ikke noen rett til å klage. Som et minste mål må du stemme. Du sier "det blir det samme", så engasjer deg, og forsøk å forandre. Stem på de som du er mest enig i. Skriv leserinnlegg, mail politikere fra ditt fylke/nærområde. Det er utrolig mye du kan forsøke. Er dere mange nok hører de. Når hjemmesitterene er det største partiet, har de makt. Hva om alle disse slo seg sammen?

 

Å si "det blir det samme" er omtrent som å si til kone/kjæreste/type/partner som skal ut å kjøpe bil at "samma for meg hva du tar - alle har 4 hjul og går på fram alikavel". Når vedkommende kommer hjem med flammelakert lada har du ingen rett til å klage. Du ytret ikke ditt ønske, og sa at du stolte på den som handla.

Lenke til kommentar

Dette er jo ikke politikerenes skyld, men vår egen... Det viser seg jo at politikere, helt uavhengig av stemmer, både de som faktisk blir registert som stemmegivere og folkets meninger generelt, ikke bryr seg en døyt, fordi de vet at nordmenn flest er et sidrompa folk som har det godt nok til å ha egne meninger men ikke dårlig nok til virkelig å ønske forandringer...

 

I mer enn 20 år har jeg sett debattprogrammer på TV med politikere som alle er enige om at vi burde ha en bedre eldreomsorg, bedre barnehager, bedre skoler etc. etc... De aller fleste ikke politikere er selvsagt enige i alte dette også... Men blir noe gjort?

 

Vi er alle drit lei av å høre på politikere som skylder på hverandre fordi ingenting skjer...

 

Når stortinget hvert eneste år bevilger seg og sine høyere lønninger og samtidig oppfordrer til moderasjon mens sentralbanksjefen vifter med renteriset om vi ikke skjerper oss med forbruket, vel...

 

Det er irriterende...

 

Når skolen. definert både som plikt og rettighet i og med våre skatter og avgifter, er et statlig ansvar som vi foreldre ved siden av må må betale ekstra til og/eller stille opp på dugnad for....

 

Det er irriterende også....

 

Når eldreomsorgen svikter fullstendig, og sykehuskøene ingen ende har i verdens rikeste land.... Vel, irriterende for mange, en katastrofe for noen....

 

Er det noen her som virkelig tror at det å avgi en stemme er nok for å endre på dette?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei.

 

Dette kommer ikke til å forandre seg før Norge får dårligere råd.

 

Som det er nå, er det eneste det hyles på mer penger.

 

Det som burde vært gjordt er mindre penger. De offentlige Norske sykehus/skoler/etater/dept./kommuner er ALT for lite effektive!

 

Når en lege tilbringer kanskje 2 av 5 arbeidsdager med å operere, er noe alvorlig feil! Hvorfor skal utdannede sykepleiere/leger/lærere sitte i administrative stillinger?

 

Offentlig sektor har vel no sånn som halvparten av alle yrkesaktive i arbeid, og disse trenger overhode ikke være effektive. De har sine jobber. Gud nåde den som foreslår forandring!

 

Når det er sagt er det enormt mange dyktige, oppegående og effektive ansatte. Det er organiseringen som ofte er feil. Mer penger kastet på et problem fører til mer ineffektivitet, ikke større effektivitet.

Lenke til kommentar
  • 7 år senere...

Nordmenn flest er sosialdemokrater, og de færreste har engang tenkt tanken at det finnes et betydelig mindretall som misliker sterkt å bli undertrykket av flertallet. Flertallet truer med fengsel dersom mindretallet ikke lystrer. Dette er ikke akseptabelt.

 

Da burde jo dette mindretallet prise seg lykkelig med at sosialdemokratene ikke gidder å forlate sofaen for å stemme en gang.

Lenke til kommentar

Jo, det viser klart og tydelig at du er missfornøyd med alle alternativer. Om du ikke velger å stemme blank kunne du ha vært i koma, bortreist, vært latt, for syk, senil til å stemme ect ect.. Skjønner du hvor jeg vil hen?

 

En blank stemme er et sterkere tegn på missnyhet, dem som ikke stemmer blank har i mine øyne ikke noen rett til å klage :)

Lenke til kommentar

Jo, det viser klart og tydelig at du er missfornøyd med alle alternativer. Om du ikke velger å stemme blank kunne du ha vært i koma, bortreist, vært latt, for syk, senil til å stemme ect ect.. Skjønner du hvor jeg vil hen?

 

En blank stemme er et sterkere tegn på missnyhet, dem som ikke stemmer blank har i mine øyne ikke noen rett til å klage :)

 

Jeg er enig med Ole Marius her. Jeg stemte under press når jeg ble myndig, valgte å ikke stemme de to påfølgende årene før jeg stemte blankt ved siste valg. Det valget gjorde jeg utelukkende fordi det var en måte å vise min misnøye med politikerne og politikken som har blitt ført. Jeg vet at mange sier at du må stemme på dem du er minst uenig med, og det er en god tanke. Problemet er ikke det at jeg eventuelt er bare litt uenig med dem, problemet er at de lover så fryktelig mye, og dette er ting som jeg VET ikke kan bli gjennomført. Ihvertfall ikke uten å kjøre samfunnsøkonomien på ræva i samme omgang. Jeg hadde foretrukket det om politikerne kjørte få men viktige saker, og om de kom til makten så hadde de gjennomført det. Jeg vil at de viser handlekraft samt evne til edruelig tenkning. Problemet her er at politikere som gjerne lover lite ikke blir tatt på alvor fordi det finnes andre parti som lover så mye mer og alt blir så bedre.

 

Sånn som det er nå er det lite som skjer. En og annen ting blir gjennomført, men ikke nødvendigvis etter vekting fra før valget. Det er liksom bare "oops. Vi gjennomførte noe. Så har vi i alle fall gjennomført litt av det vi lovte". Utenom dette syter de styrende krefter for at de ikke får gjennomført noe. De mer eller mindre anonyme kommentatorene syter fordi at ting ikke blir gjennomført. De som sitter hjemme syter også over akkurat det samme, men intet blir gjort. Det ropes om sosialister i mediene, og kommentatorene på det store internettet klandrer de som ikke deler deres synspunkt på verden. De borgerlige klager på sosialistene, sosialistene klager på at det borgerlige mindretallet stikker kjepper i hjulene for de styrende sosialdemokratene.

 

Alle vil ha mer, men ingen vil ofre noe. Problemet er at denne kulturen gjenspeiler seg i de styrende kreftene også. Det går inflasjon i lovnader og alt, slikt det er nå, er bare trist. Derfor stemmer jeg blankt. For å vise at selv om mine stemme kanskje ikke teller, så er jeg ikke fornøyd med tingenes tilstand.

 

Så sier kanskje noen: "ja, men så gjør noe selv da. Gå inn i politikken selv og vis hva du er god for". Problemet er at de som er inne i politikken er politikere, og de kjører samme stil som politikerne har gjort de siste 20 år. Det hjelper ikke å komme inn som ny, med nye tanker. Enten må du gjøre knefall for partiets lovnader (som det er altfor mange av allerede) eller så må du startet et eget parti. Problemet i sistnevnte tilfelle er jo da at folk flest ikke tar hensyn til et nytt miniparti, spesielt ikke om det fokuserer på små lovnader. Samfunnet, slik vi har det nå, er smurt for og av løgner. Løgn er valuta for politikerne, og gjennomførte løfter er bare hendelige uhell.

Lenke til kommentar

La meg gjette; dere bor alle i utkant-Norge, handler på Dressmann, spiser taco på fredager og liker grandis?

 

Hvem dere? Jeg bor i Belgia for tiden. Har bodd i utkant-Norge tidligere, men har også bodd i Bergen. Hva har det med saken å gjøre? Eller om man handler hos Dressmann? Eller spiser taco på fredager? Eller liker Grandiosa?

 

For å si det slik, jeg har handlet hos Dressmann, Adelsmann, Carlings, Boys of Europe og så videre. Dressman fungerer like bra som de andre for meg. Om jeg regner tilbake så har jeg nok spist taco på fredager. Og resten av uken for den saks skyld. Grandiosa har jeg ikke spist mer enn jeg kan telle på en hånd de siste to årene.

 

Jeg er spent på hva dette forteller deg om meg. Regner med at de tingene du nevnte er kriterier for ett eller annet...

Lenke til kommentar

Takk for svar. Ja, det sosialantropologiske kriterier som sier mye om hvordan du er som person og hvilke meninger du har. Og nå vet jeg mer om deg:)

 

Ja, det er jo alltid bra med litt ekstra kunnskap. Jeg spør kanskje litt frekt nå, men siden disse kriteriene kom frem i en tråd om sofademokrati, så regner jeg med at de har noe med temaet å gjøre. Kunne du ha fortalt litt om det, slik at vi kan få diskutert temaet for tråden i dypere grad?

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...