Gå til innhold

Si opp jobben?


Anbefalte innlegg

Hei! Har vært så heldig at jeg har fått min første jobb og har skrevet under kontrakten på jobben jeg starter med i august. Problemet er at jeg nå i ettertid har fått tilbud om en jobb som jeg vil anta er bedre og jeg har mer lyst på. Har jeg da muligheten til å si opp den jobben jeg nettopp har skrevet under? Har ikke kontrakten for hånden har nå, men det er vell vanlige oppsigelsesvilkår vil jeg tro… Risikerer jeg å bli svarte-listetet eller kommer jeg til å få andre reaksjoner mot meg fra firmaet?

 

Håper på svar

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når kom angrerett på arbeidskontrakter?

 

Når du er i prøvetid som er oftast 1-6 månader så ahr ein ofte kortare oppsigelsestid ( f.eks 1 månad istadenfor 3)

 

Når du er tiltenkt å starte i jobben har også litt å sei, er det over 14 dager og lite av papirarbeidet er gjort så vil nok det vere lettare enn om ein har begynt å arbeide.

 

Generelt sett vil nok det generele litt misnøye hjå den arbeidsgiverene du går frå, men noko generell svartelisting blir det nok ikkje ( så sant den bedrifta er så "mektig" i lokalområdet og sjefen er hevnbesatt. Då kan det nok generere litt trøbbel.

 

Mi anbefaling er å spele med åpne kort iforhold til dei du har takka ja til. Det er mykje som løyser seg med dialog enn å berre sei opp utan noko som helst forklaring , spesielt i din siutasjon.

Lenke til kommentar

I mine arbeidskontrakter har det under prøvetiden vært 14 dagers oppsigelsestid. Men siden du ikke har begynt enda er det nok ikke noe problem. Men om du skulle få lyst på jobb i firmaet di har skrevet kontrakt med siden, så havner du nok fort neders i bunken. Vurder nøye begge firaer for og i mot. Selvom alt høres veldig flott ut, bøhøver det ikke å være det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...