Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Installere Windows XP 64bit eller 32bit istedenfor Vista64bit


Anbefalte innlegg

SOm tittelen sier skal jeg installere 64bit XP eller 32bit.. og jeg trenger litt hjelp her... Har rett og slett glemt noen av mine kunnskaper.

 

Problemet mitt er at Vista64bit krever digitalt signerte drivere og det har ikke TV kortet mitt, også er det en del andre issues med hastigheter (dere vet vel hva jeg prater om?? :) ), jeg skal oppgradere meg selv til en fornuftig bruker ;)

 

Takk til alle som har erfaringer og kan hjelpe meg med dette.

 

(jeg skal oppgradere fra Vista om det gleder noe hjerter.. orker ikke mer stress..)

Endret av andylove
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Du får ikke utnyttet mer RAM på et 32-bits system uansett hva du gjør. Windows 2003 Server kan kanskje gå noen "snarveier" mpt. PAE etc, men dette vil sannsynligvis gi deg mer problemer enn fordeler. (Ytelsestap, kompatibilitetsproblemer, etc)

 

Joda, det vet jeg. Men Windows server 2003 Embedded har større adressefelt (husker ikke hvordan jeg skal forklare det), men har skjønt jeg skal unngå denne versjonen fremfor "vanlig" Windows.

 

Spørsmålet er bare hvilken versjon jeg skal ha for å få min HW til å fungere tilfredstillende. Er 64bit XP like gode på drivere som Vista64bit?

Lenke til kommentar
hmmm, kan hende du ikke trenger 32bit system. 64bit klarer å emulere 32bit-miljø i de fleste tilfeller...

jeg har ihvertfal ikke hatt noen problemer med det..

 

Du misforstår meg tror jeg. Greia er at mitt Pinnacle PCTV PRO (3 år gammelt) ikke har digitalt signerte drivere til Vista64 og jeg ble litt sint, så jeg orker ikke mer Vista for øyeblikket.

 

Forsåvidt så kan man lure på hva jeg trenger 4GB ram til i XP da jeg ALDRI noensinne har kommet over 1,5GB og det var med voldsom belastning... Vista derimot er en annen historie. Dessuten vil jeg ha et system som er noe mer responsivt.

 

Jeg bruker XP64 uten problemer ihvertfall.

 

32-bit er 32-bit, metoder for å gi større adressefelt gir som regel ganske vesentlige ytelsestap, som vil si at det kanskje er akseptabelt til å behandle enorme datamengder, men garantert er håpløst til spill.

 

Får du spilt spill og kjørt alt du ellers ønsker å gjøre med XP64bit? Har hørt forferdelig mye negativt om akkurat denne versjonen. Kanskje jeg bare har pratet med feil brukere... Se min HW forøvrig (ikke særlig ny) og jeg burde vel finne drivere til dette?

Endret av andylove
Lenke til kommentar
Kommer nok an på hva slags hardware du har, det er nok lurt å finne ut i forkant om det finnes drivere til XP64.

 

Jeg spiller ikke så voldsomt mye, men det jeg har prøvd har fungert ihvertfall.

 

Det eneste jeg ikke har fått kjørt av programmer er Services for Unix.. paradoksalt nok et MS-produkt.

 

Hehe, mye merkelig fra den fronten gitt. Men takk for svaret ditt. Jeg har funnet 64bits drivere til XP for HW'en min, i allefall for hovedkortet. Greia er at Pinnacle selvfølgelig ikke har 64bits driver for XP til TV kortet mitt. Spørs om det ikke blir 32bit, rett og slett. Med mindre 64bits XP ikke krever digitalt signerte driver?

Lenke til kommentar
Tror ikke du trenger signerte drivere.. Jeg fikk ihvertfall det gamle SB Live!-kortet mitt til å funke med en småluguber beta-driver som garantert ikke var signert. Men du kan jo ikke bruke 32-bit-drivere, så om det ikke finnes 64-bit-drivere til TV-kortet, så må du ha 32-bit OS.

 

Bekrefter hva jeg mistenkte også.. Så spørsmålet nå er jo om jeg må ha nytt TV kort eller installere 32bit OS. Det er TV kortet som i bunn og grunn er sakens kjerne, og det ballet på seg da jeg begynte å oppleve store tregheter med Vista.

 

Uansett er det vel ikke værre enn å prøve med en installasjon og se hva som skjer, virker ikke 64bit, så får jeg teste 32bit.

 

Men noen som har fått til å lage image av Windows med egne inkluderte drivere? Jeg har nemlig ikke diskettstasjon...

Lenke til kommentar

dersom det eksisterer drivere til kortet, skal det kunne la seg innstalleres. Dersom du under oppstart trykker f8 så skal det være et valg der hvor man disabler signatur tvangen. må gjøre dette for å få enkelte gratis programmer for ipfiltrering til å fungere under v64.

Så dersom det eksisterer drivere...som kun mangler signeringen så skal det alikevel la seg gjøre å kjøre dem. Du må bare huske å trykke f8 under hver eneste oppstart og velge å kjøre uten driver signering.

Lenke til kommentar
men den hardwaren du har skal da ikke få Vista til å leke som sirup? Jeg har ikke så mye bedre hardware enn deg, og jeg syns operativsystemet er utrolig raskt. Sikker på at det ikke er en konflikt i systemet? eller at indexing service jobber i vei? Eller at det er 20GB med restorepoints?

 

Nei, det er vel feil av meg å si at Vista er sirup, for det er det ikke. Jeg har alle tjenester kjørende da f.eks indeksering er en bakgrunnsprosess som ikke stjeler ressurser nevneverdig, i allefall ikke med min konfig. Forøvrig har jeg ikke sjekket om jeg har et svært restore point, men jeg tviler vel på at jeg har det.

 

Grunnen er TV kortet og at jeg ble innbitt forbanna på MS for å kreve digitalt signerte drivere.. hehe. Så løsningen ser ut til å bli XP MCE i dualboot med Vista. Takk for alle svar, jeg tror tråden kan stenges med mindre flere ønsker å kjøre samme spørsmål her.

Lenke til kommentar

Jeg kjører personlig XP x64, og anbefaler deg strengt tatt til å holde deg unna det. Det går greit, men ikke mer. Drivere er det vanskelig å få tak i, og det har vært en del bugs med systemet. Plutselig kjører en prossess 100% på den ene prosessoren min. Explorer har oxo måtte bli restartet flere ganger. Det har vært en del problemer med 2 skjermløsningen, måtte få en "ukjent" hotfix fra Microsoft for det, da det ene programmet mitt ikke tålte at jeg åpnet et enkelt søkevindu uten å kræsje.

 

Jeg skal selv over på Vista x64 så snart som mulig, antagelig i morgen eller senest torsdag. Men har egentlig hardware som det stort sett finnes Vista drivere til.

Lenke til kommentar
XP 64bit er ikke akkurat hva jeg ville kalt et ferdig produkt.

 

Spørs hva du skal bruke maskinen til, men jeg vil heller

bare kjørt 32bit version av Vista eller XP.

 

Litt rart at du synes Microsoft suger fordi Pinnacle eller whatnot ikke

har laget skikkelige drivere :p

 

Det var slik jeg også oppfattet XP64 dessverre. Da blir det dualboot løsning med 32bit XP og Vista64 som forsåvidt ikke er dårlig og har alle drivere, untatt til Pinnacle (måtte de brenne...).

 

JEg synes ikke MS suger fordi Pinnacle eller whoever ikke gidder å lage ordentlige drivere etter MS sitt rammeverk. Jeg synes faktisk MS har svært så gode produkter og Vista er intet unntak i mine øyne. Men det betyr ikke at jeg banner en kveld i ny og ne når stort sett det meste er rævva. Vi alle har vel sånne opplevelser selv om PC hverdagen stort sett er problemfri?

 

Men takk for alle svar, det blir neppe XP64 bit etter denne diskusjonen. Nå gjenstår det å bli godvenn med Nlite så jeg kan pakke inn RAID drivere i XP imaget.. noen tips her i gården? Vet de har en guide på hvordan du gjør det step by step. (kan lage en egen tråd for det assa).

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-t8fn5F
Men takk for alle svar, det blir neppe XP64 bit etter denne diskusjonen. Nå gjenstår det å bli godvenn med Nlite så jeg kan pakke inn RAID drivere i XP imaget.. noen tips her i gården? Vet de har en guide på hvordan du gjør det step by step. (kan lage en egen tråd for det assa).

Du trenger vel ikke en guide til et så selvforklarende program som nLite...

Et tips. Legg kun chipset og NIC drivere til en slik instalasjon og ikke sett opp noe unattend. da kommer det med endel innstillinger som du ikke vil ha med...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...