Gå til innhold

Kosovo har erklært uavhengighet!


Anbefalte innlegg

Imens spør jeg: Hvorfor "tilhører" Kosovo Serbia?

Det spør jeg også om.

 

Vel de som har hatt tid å lese gjennom mine innlegg så finner de svaret der. Men jeg kan gjenta historier på nytt (har ikke lyst egentlig men).

 

Området var under Ottomanske imperiet fra ca 1400-tallet. Serbia som stat nevnes i historie bøker allerede rundt år 900 og oppover. Det ligger litt usikkerhet hvor langt den serbiske grensen strakte seg og derfor kan jeg ikke svare om området var under serbisk kongedømme før den store slaget i 1389. Jeg mener at noen historie bøker nevner at Kosovo var bare tilfeldig slagmark mellom serbere og ottomanere. Men igjen så er kilde tilgangen veldig dårlig fra denne perioden og det ligger store usikkerheter.

 

Serbia, sammen med Bosnia, forblei under Ottomanske imperiet helt frem til 20 århundre. Par år før Første Verdenskrig ble Bosnia erklært selvstendig men under administrasjon fra Østerrike-Ungarn. Serbere bosatt i Bosnia likte ikke situasjonen som innebærer at de skal være styrt fra katolikker dvs. Østerrike-Ungarn og drev med undergrunns aktivitet og saboterte den overordnede administrasjon. Samt var serbere veldig kin å få den Ottomanske imperiet ut av Serbia, med sterk støtte fra daværende Russland. Disse to hører til samme religion som er katolsk-ortodoks.

 

Frem til 1600-1700 tallet var ikke Kosovo bosatt. Dvs. det fantes ikke noen dyrkbar mark. På 1700-tallet begynte jorden ryddes av folkeslaget som i dag påstår var kosovoalbanere. Igjen ligger det en del usikkerhet rundt dette siden vi ikke har noen bevis hvilket folkeslag dette var.

 

Etter at den serbiske separatist Gavrilo Prinsip drepte hertug og prinsen Ferdinand av Østerrike-Ungarn så erklærte Østerrike-Ungarn krig mot Serbia. Dette falt ikke i smak hos russere som igjen var allierte med Frankrike, og Russland erklærte krig mot Østerrike-Ungarn. Siden Østerrike-Ungarn var i alliansen men Tyskland så erklærte Russland like godt krig mot Tyskland. Dermed var Første Verdenskrig i gang.

 

Som de fleste kjenner til så ble den Ottomanske imperiet oppløst etter Første Verdenskrig og serbere gjorde krav på Kosovo ved å henvise til et dokument som skulle være beviset for at de kjøpte området, som i dag er kjent som Kosovo, fra en ottomansk føydal herre. Problemet med dette dokumentet er at de fleste historikere betegner den som falsk siden den er datert etter at Ottomanske imperiet gikk i oppløsning.

 

Etter Første Verdenskrig ble det dannet en jugoslavisk union kalt Kongedømmet av Serbere, Kroater og Slovenere. Det var en ren monarki med serber som kongen. Man opprettet et parlament og prøvde å etterligne de moderne monarkier i Vest-Europa. Kosovo ble tildelt Serbia og de fleste parlaments medlemmer var serbere siden serbere var i flertall i området. Dette førte til store protester fra kroater som mente at de hadde mistet den reelle politiske makten. Det igjen resulterte at kongen oppløste hele parlamentet og kjørte en form for monarkisk diktatur.

 

Denne union klarte på nød å bestå frem til Andre Verdenskrig. Den serbiske kongen stakk av når krigen brøt ut og Jugoslavias fremtid var usikker. Partisaner under ledelsen av Tito (som forøvrig var kommunister) klarte sakte men sikkert å få folke med seg til å yte motstand mot tyskere. Den tidligere kongens garde og armeen (tjetnik) var i begynnelsen av krigen de første som sto i mot tyskere men denne motstanden avtok fort og de drev senere med en ensom kamp for å få kongen tilbake. I mellom tiden ble en kroatisk ekstremist gruppen dannet under krigen (ustase) som var sympatisører av nazismen og de samarbeidet med Tyskland og Italia. Til gjengjeld lovte nazister at ustase skulle få det meste av makten i Jugoslavia når krigen var over. Dermed var kampen mellom ustase og tjetnik i gang, mens partisanere måtte kjempe mot begge to, og i tillegg drive motstans kamp mot tysklands okkupasjon.

 

For å forkorte litt, partisanere kom seirende ut av konflikten og Tito ble den øverste leder. Den Sosialistiske Føderale Republikken Jugoslavia ble anerkjent i 1945 og var ledet av den jugoslaviske kommunist partiet.

 

Jugoslavia var en føderasjon bestående av 6 republikker og 2 autonome provinser (der i blant Kosovo). Vojvodina og Kosovo ble tildelt den serbiske republikken men med en liten grad av selvstyre. Dette var gjort med nøye planlegging fra Titos sin side. Han ville gi alle etniske grupper en viss grad autonomi og holde gammel nasjonalisme i sjakk. Mye av sin tid brukte Tito på å holde nasjonalismen nede, ved å blant annet gi harde og langvarige fengselsstraffer til de som drev med politisk-nasjonalistisk propaganda. Blant de som ble fengslet under Tito var fremtidlige presidenter i Bosnia og Kroatia- nemlig Alija Izetbegovic og Franjo Tudzman. Den fremtidige serbiske presidenten Slobodan Milosevis var også en nasjonalist i perioden men var også medlem av den jugoslaviske kommunist partiet, og klarte med god retorikk å gjemme sine sanne preferanser.

 

Tito endret den jugoslaviske konstitusjon og grunnloven før hannes død. Siden han var den eneste som holdte Jugoslavia sammen, så var han fullstendig klar over faren for at Jugoslavia kunne ende i full borgekrig etter hannes død. Han etterlot seg et system som innebære president formannskap eller roterende presidentskap. Hver republikk skulle ha formannskapet i 2 år. Dette var uakseptabelt for kosovoalbanere som ikke hadde status som republikk men som autonom provins, og dermed ikke var inkludert i dette roterende systemet. De var representert som serbisk republikk, siden de var autonom provins i det serbiske republikken. Bare ett år etter Titos død så brøt det ut opprør og uroligheter i Kosovo som på denne tiden krevde å bli anerkjent som republikk. Status som republikk hadde gitt dem mer autonomi og mer beslutningsmyndighet. Dette var selvsagt helt uaktuelt for serbere som motsettet seg forslaget. Dermed så ble vondt blod mellom serbere og kosovoalbanere forsterket.

 

Dette er kort versjon, veldig kort. Siden de fleste kjenner til hva som skjedde i etterkant så ser jeg ikke nødvendighet å fortelle denne delen av jugoslavisk historie.

Endret av jascko
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Så det var altså FN som solgta narko for 5 milliarder i Tyskland?

Nei, og nei. De greier ikke å holde kontroll på alt, og derfor får dopet flye fritt... Denne artikkelen bekrefter det om de 4 familiene, og sier litt om hvorfor NATO ikke greier å holde kontroll over dopet.

 

Så det klikket for mange serbere først når det "kom på papiret"?

Nei, men Kosovo ble regnet som en del av Serbia. Først da Kosovo gjorde denne løsrivelsen, fikk det sinnene i kok...

 

Denne artikkelen forteller om hvordan statsministeren i Kosovo solgte dop, for våpen mot Serbia.

Endret av SasaB
Lenke til kommentar
Angelica91: Nå er jeg lei å skrive lange innlegg. Tro hva du vil jeg bryr meg ikke. Jeg har andre preferanser enn dere. Hvordan skal jeg debattere med mennesker som sitter her og påstår at konflikten i Kosovo var på høyden med den i Bosnia. Hver eneste IDIOT her på jordkloden som har fulgt litt med på internasjonal politikk og konflikter vet at det ikke var noen krig i Kosovo. Serbere kom og dere stakk av. Det er dere som er bitter og sjalu for at vi klarte å jage serbere på egen hand mens NATO måtte gjøre det for dere. Så kom ikke her å spre løgn. Og ja! jeg har STORE problemer å debattere med en 17 åring. Kommer ikke til å svare på dine innlegg, for jeg syns at debatten blir for kjedelig og dum siden jeg hele tiden må gjenta meg selv til det uendelige. Har bedre ting å gjøre enn å bruke min tid å overbevise en ung kylling at hun tar feil.

 

Igjen, Jeg har IKKE bed deg om noe som helst. Det eneste jeg gjør er å kommentere mens det du gjør er å gjenta deg selv hele tiden selv om det du gjentar har egentlig ikke så mye å gjøre med det jeg skriver.

 

"Tro hva du vil jeg bryr meg ikke."

 

Det er nettopp det jeg gjør.

 

"Hvordan skal jeg debattere med mennesker som sitter her og påstår at konflikten i Kosovo var på høyden med den i Bosnia."

 

Den var ikke på høyde med den i Bosnia, slett ikke! Men den var ikke en dans på roser heller! Hvordan skal JEG debattere med mennsker som er skråsikkre på at det jeg opplevde ikke var vondt i det hele tatt. Nei ærlig talt altså!

 

"Hver eneste IDIOT her på jordkloden som har fulgt litt med på internasjonal politikk og konflikter vet at det ikke var noen krig i Kosovo."

 

Å FØLGE MED og å VÆRE DER er to forskjellige ting kjære deg. Det burdte du vite. Dessuten det vi hadde i kosovo kalles "Kosovo-krigen". Du skjønner... kosovo- KRIGEN. At den var mindre jævli enn den Bosnia hadde så betyr det ikke at det ikke var en krig. Guud hvor mange ganger må jeg si det.

 

"Serbere kom og dere stakk av."

 

VI-stakk-ikke-av! Vi ble trua ut av landet! Hva med de 2 mill bosnere som stakk av?! Neei dah de stakk ikke av for de ble satt på flukt, som oss!

 

"Det er dere som er bitter og sjalu for at vi klarte å jage serbere på egen hand mens NATO måtte gjøre det for dere. Så kom ikke her å spre løgn."

 

Nå ler jeg altså :!: Ingen, apsolutt INGEN kosovo-albaner har sagt, gjort noe som skal ha det til at vi er sjalue for det der. Men DU derimot, er sååå stolt at dere greide å ta Serberne at du skal tråkke ned på oss som fikk hjelp. Vi er til og med stolt over at vi fikk hjelp! Vi er stolte at noen brydde seg om å hjelpe, du ser jo alle de amerikanse flaggene i kosovo. Jeg sprer overhode ikke løyn, spar meg.

 

"Og ja! jeg har STORE problemer å debattere med en 17 åring. Kommer ikke til å svare på dine innlegg, for jeg syns at debatten blir for kjedelig og dum siden jeg hele tiden må gjenta meg selv til det uendelige. Har bedre ting å gjøre enn å bruke min tid å overbevise en ung kylling at hun tar feil."

 

At du sliter her er ingen hemmlighet nei. Har ikke bed deg om å svare på mine innlegg, jeg. :) Ung kylling du liksom. Det er ikke bare meg du går løs på her, men flere andre. Det er bare DU som vet hva du snakker. Jah, av en eller annen grunn driver du å gjentar deg selv hele tiden... Nå vet vi iallfall grunnen til at debatten bli så kjedelig :) Kanskje like greit at du ikke svarer. Ha forsatt en god kveld da :D

Lenke til kommentar
Igjen, Jeg har IKKE bed deg om noe som helst. Det eneste jeg gjør er å kommentere mens det du gjør er å gjenta deg selv hele tiden selv om det du gjentar har egentlig ikke så mye å gjøre med det jeg skriver.

 

Nei se her, her har vi jo kyllingen igjen! :yes: Dine kommenterer var rettet mot meg og da må du forvente at i en deliberativt forum motargumenter forekommer. Grunn at jeg gjentar meg selv til DEG (legg merke at jeg mener KUN deg) er pga at det ser ut som det er kun DU og din venn Trey som ikke forstår, slik at jeg må gjenta meg selv. Hvorfor gjentar jeg meg ikke til andre som deltar på dette temaet? For de forstår og er oppegående mennesker og trenger ikke gjentagelse slik som du. Intelligens nivået er ikke så særlig høy hos dere kosovobananere så man må snart begynne å ta frem tegne utstyr og begynne å tegne til dere.

 

 

 

Den var ikke på høyde med den i Bosnia, slett ikke! Men den var ikke en dans på roser heller! Hvordan skal JEG debattere med mennesker som er skråsikkre på at det jeg opplevde ikke var vondt i det hele tatt. Nei ærlig talt altså!

 

I forhold til Bosnia så var det dans på roser. Ta deg en lese runde å se litt på fakta. Sammenlign falne under begge konflikter, lengden på konflikten, størrelsen på konflikten og hvor mange som deltok. Jeg er livssikker på at du ikke engang var i Kosovo under konflikten. Dere er ikke akkurat kjent som troverdig!

 

 

FØLGE MED og å VÆRE DER er to forskjellige ting kjære deg. Det burdte du vite. Dessuten det vi hadde i kosovo kalles "Kosovo-krigen". Du skjønner... kosovo- KRIGEN. At den var mindre jævli enn den Bosnia hadde så betyr det ikke at det ikke var en krig. Guud hvor mange ganger må jeg si det.

 

Jeg trengte ikke å være der for å komme med konklusjon at disse to konfliktene er usammenlignbart. Det ligger strødd med bevis. Ja, det heter "Kosovo-krigen" men ikke pga at kosovoalbanere deltok i krigen, men pga at NATO! var den som førte krigen for DERE. Kaldkrigen heter Kaldkrig men det betyr ikke at det var krig mellom de to hovedaktørene Sovjet og USA. Totalt håpløs argumentasjon fra din side! Helt usaklig og uten relevanse som alltid.

 

 

 

VI-stakk-ikke-av! Vi ble trua ut av landet! Hva med de 2 mill bosnere som stakk av?! Neei dah de stakk ikke av for de ble satt på flukt, som oss!

 

Vi ble også truet av serbere men de klarte ikke å true oss ut av landet. Det var forholdsvis lett å true dere ut av Kosovo. Til en feiging er det nok at du sier BØ! så springer han alt han klarer.

 

2 millioner bosniere stakk av???!!!!! Ha, ha, ha.....dette var det mest morsomme du har sagt til nå. Si til faren din som sitter ved siden av deg og forteller deg hva skal du skrive at han må sjekke fakta før han dummer seg ut på det her vise. Det bodde nemlig 2,5 mill bosniske muslimer totalt i Bosnia før krigen brøt ut. Hvis 2 mill stakk av hvem i faen er det som kriget da :!:

 

Er ikke dette typisk for dere kosovoBANANERE. Når dere taper en diskusjon så kommer alle løgner frem. Nå har du virkelig trødd i salaten. De vises at du er 17 :thumbup:

 

 

Nå ler jeg altså :!: Ingen, apsolutt INGEN kosovo-albaner har sagt, gjort noe som skal ha det til at vi er sjalue for det der. Men DU derimot, er sååå stolt at dere greide å ta Serberne at du skal tråkke ned på oss som fikk hjelp. Vi er til og med stolt over at vi fikk hjelp! Vi er stolte at noen brydde seg om å hjelpe, du ser jo alle de amerikanse flaggene i kosovo. Jeg sprer overhode ikke løyn, spar meg.

 

Ja jeg er veldig stolt og det er ikke akkurat den største hemmelighet, dette har jeg sagt mange ganger før. Vi er anerkjent stat det er faen ikke dere enda. Denne prosessen med løsrivelse er ikke over. Hvis Russland og Kina mener alvor så kan du si HADDE til Kosovo. Da er det jeg som bli å le :tease:

 

 

 

At du sliter her er ingen hemmlighet nei. Har ikke bed deg om å svare på mine innlegg, jeg. :) Ung kylling du liksom. Det er ikke bare meg du går løs på her, men flere andre. Det er bare DU som vet hva du snakker. Jah, av en eller annen grunn driver du å gjentar deg selv hele tiden... Nå vet vi iallfall grunnen til at debatten bli så kjedelig :) Kanskje like greit at du ikke svarer. Ha forsatt en god kveld da :D

 

Jeg går ikke løs på noen. Jeg bruker fornuftig argumentasjon som irriterer kun kosovoBANANERE slik som du :thumbup:

Hvis du ikke tåler det så kan du finne deg en barnebok å lese i. Er ikke det ganske seint for deg, skulle ikke du vært til sengs nå. Små piker som er ute og har det gøy ut på natta er farlig for dem.

Endret av jascko
Lenke til kommentar
Jada mine venner, hvis ikke det hvite flagget kommer frem fort som f så stenger jeg tråden.

Vi ser nok av krig og elendighet i aviser og media, hver eneste dag så det så...

 

Moderator, jeg ser ingen grunn å stenge tråden. Jeg syns ikke de siste innleggene var så drastisk. Hun bare prøver å vippe meg av pin men det skal mer til for å få meg sint. Jeg kan ikke noe annet enn å le av hun :) Syns det er bare morsomt nå jeg!

 

Hun prøver stakkarn men hun får det ikke helt til. ;)

 

Kan du nevne hvilken deler av innleggene betrakter du som over grensen, slik at vi vet hva som ikke tåles.

Lenke til kommentar
Jada mine venner, hvis ikke det hvite flagget kommer frem fort som f så stenger jeg tråden.

Vi ser nok av krig og elendighet i aviser og media, hver eneste dag så det så...

 

Moderator, jeg ser ingen grunn å stenge tråden. Jeg syns ikke de siste innleggene var så drastisk. Hun bare prøver å vippe meg av pin men det skal mer til for å få meg sint. Jeg kan ikke noe annet enn å le av hun :) Syns det er bare morsomt nå jeg!

 

Hun prøver stakkarn men hun får det ikke helt til. ;)

 

Kan du nevne hvilken deler av innleggene betrakter du som over grensen, slik at vi vet hva som ikke tåles.

 

Jeg har en prinsipiel holdnig til alle, de være seg gule grønne, svarte, hvite, kristne, muslimer, hinduer, ateister, kloke, dumme, unge, gamle, kommunister, høyrefolk osv. Vårt forum er åpen for alle disse gruppene så lenge man respekterer våre retningslinjer som sier følgende:

 

#1: Brukere av forumet bes om å holde en høflig tone. Poster kan bli delvis eller fullstendig sensurert av moderatorer hvis de inneholder upassende språk som blant annet banning, flaming og/eller innlegg ment for å skape dårlig stemning. Tråder/poster åpenbart ment for å provosere eller støte andre stenges/slettes med begrunnelse. Dette gjelder også i private meldinger.

 

#2: Vær saklig og høflig når du argumenterer for noe. Dette gjør at andre oppfatter deg mer seriøst. Du får lov å mene hva du vil om en sak, men dersom dine meninger er svært kontroversielle bør du holde dem for deg selv for ikke å skape krangel.

 

Vi har retningslinjene og nettikette, dere får sette grensene innenfor disse.

 

Ha fortsatt en god kveld :)

Lenke til kommentar
Nei se her, her har vi jo kyllingen igjen! :yes: Dine kommenterer var rettet mot meg og da må du forvente at i en deliberativt forum motargumenter forekommer. Grunn at jeg gjentar meg selv til DEG (legg merke at jeg mener KUN deg) er pga at det ser ut som det er kun DU og din venn Trey som ikke forstår, slik at jeg må gjenta meg selv. Hvorfor gjentar jeg meg ikke til andre som deltar på dette temaet? For de forstår og er oppegående mennesker og trenger ikke gjentagelse slik som du. Intelligens nivået er ikke så særlig høy hos dere kosovobananere så man må snart begynne å ta frem tegne utstyr og begynne å tegne til dere.

 

Jah men forsatt. Jeg har ikke bed deg om det :) Og jeg er ikke ren kosovo-albaner. Jeg er halv bosner også :) Du HAR faktisk gjentatt deg selv på de andre å. Din livs-historie for vi ikke nok av! Du har liksom gjentatt den hundre gang. Du skryter rett og slett!

 

 

I forhold til Bosnia så var det dans på roser. Ta deg en lese runde å se litt på fakta. Sammenlign falne under begge konflikter, lengden på konflikten, størrelsen på konflikten og hvor mange som deltok. Jeg er livssikker på at du ikke engang var i Kosovo under konflikten. Dere er ikke akkurat kjent som troverdig!

 

Ååå guud! Du var ikke der! Jeg har lest og jeg har i tillegg vært der så spar meg! Bosnia led mer MEN det gjør ikke vår krig mindre jævli. Og DU sier du er nødt til å gjenta :roll: Når du kaller meg løyner her nå så går du laaaangt over streken. Jeg skjønner jo med hva du mener at albanere ikke er så troverdige. Jah jeg vet de er løynhalser, kriminelle, farlige, respektløse mennsker men det betyr faen ikke at hver og en er det.

 

 

 

Jeg trengte ikke å være der for å komme med konklusjon at disse to konfliktene er usammenlignbart. Det ligger strødd med bevis. Ja, det heter "Kosovo-krigen" men ikke pga at kosovoalbanere deltok i krigen, men pga at NATO! var den som førte krigen for DERE. Kaldkrigen heter Kaldkrig men det betyr ikke at det var krig mellom de to hovedaktørene Sovjet og USA. Totalt håpløs argumentasjon fra din side! Helt usaklig og uten relevanse som alltid.

 

Uansett hva du sier så var det en krig dermed basta.

 

 

 

Vi ble også truet av serbere men de klarte ikke å true oss ut av landet. Det var forholdsvis lett å true dere ut av Kosovo. Til en feiging er det nok at du sier BØ! så springer han alt han klarer.

 

2 millioner bosniere stakk av???!!!!! Ha, ha, ha.....dette var det mest morsomme du har sagt til nå. Si til faren din som sitter at med deg og fortelle deg hva skal du skrive at han må sjekke fakta før han dummer seg ut på det her vise. Det bodde nemlig 2,5 mill bosniske muslimer totalt i Bosnia før krigen brøt ut. Hvis 2 mill stakk av hvem i faen er det som kriget da :!:

 

Er ikke dette typisk for dere kosovoBANANERE. Når dere taper en diskusjon så kommer alle løgner frem. Nå har du virkelig trødd i salaten. De vises at du er 17 :thumbup:

 

Selv om jeg er fordømt sta så må jeg innrømme mine feil :p Jeg tok meg en titt på nettet og leste litt og så det sto " Totalt kostet krigen 100 000 mennesker livet, og rundt 2,5 millioner mennesker fra alle parter ble drevet på flukt." Så jeg leste litt fort og misforsto :D Men uansett flere bosnere ble drevet på flukt også.

 

Du snakker som om du var i enhver situasjon. De trua oss bosnere men vi stakk ikke :hrm: Du snakker for hele folket ditt, som om du var med alle dem i anhver situasjon. Foresten, hørt om å ikke tro alt du leser?

 

Si til faren min? Jah hvis jeg kunne kommunisere med de døde så skulle jeg gjærne si det til han jah.

 

Har ikke tapt noen diskusjon jeg :!: Jeg måtte jo trå litt i salaten får å få deg til å reagere:D

 

Ja jeg er veldig stolt og det er ikke akkurat den største hemmelighet, dette har jeg sagt mange ganger før. Vi er anerkjent stat det er faen ikke dere enda. Denne prosessen med løsrivelse er ikke over. Hvis Russland og Kina mener alvor så kan du si HADDE til Kosovo. Da er det jeg som bli å le :tease:

 

Hør på deg selv ah! Haha:!: "Vi er anerkjent stat og det er ikke dere!". "Du kan si hade til kosovo! na na na nanana!:tease:" hahahha :!: Veldig voksent skal jeg si deg.

 

 

Jeg går ikke løs på noen. Jeg bruker fornuftig argumentasjon som irriterer kun kosovoBANANERE slik som du :thumbup:

Hvis du ikke tåler det så kan du finne deg en barnebok å lese i. Er ikke det ganske seint for deg, skulle ikke du vært til sengs nå. Små piker som er ute og har det gøy ut på natta er farlig for dem.

 

Herregud kan ikke annet enn å le her. Kosovo-Bananere? veeeeldig voksent :D Hadde jeg vært 14 eller 15 hadde jeg nok skjønt hva du mener men når jeg er 17, snart 18 da ler jeg bare altså. Ikke vær beskymret for små jenter som meg, vi klarer oss :D

Lenke til kommentar
Nei se her, her har vi jo kyllingen igjen! :yes: Dine kommenterer var rettet mot meg og da må du forvente at i en deliberativt forum motargumenter forekommer. Grunn at jeg gjentar meg selv til DEG (legg merke at jeg mener KUN deg) er pga at det ser ut som det er kun DU og din venn Trey som ikke forstår, slik at jeg må gjenta meg selv. Hvorfor gjentar jeg meg ikke til andre som deltar på dette temaet? For de forstår og er oppegående mennesker og trenger ikke gjentagelse slik som du. Intelligens nivået er ikke så særlig høy hos dere kosovobananere så man må snart begynne å ta frem tegne utstyr og begynne å tegne til dere.

 

Jah men forsatt. Jeg har ikke bed deg om det :) Og jeg er ikke ren kosovo-albaner. Jeg er halv bosner også :) Du HAR faktisk gjentatt deg selv på de andre å. Din livs-historie for vi ikke nok av! Du har liksom gjentatt den hundre gang. Du skryter rett og slett!

 

 

I forhold til Bosnia så var det dans på roser. Ta deg en lese runde å se litt på fakta. Sammenlign falne under begge konflikter, lengden på konflikten, størrelsen på konflikten og hvor mange som deltok. Jeg er livssikker på at du ikke engang var i Kosovo under konflikten. Dere er ikke akkurat kjent som troverdig!

 

Ååå guud! Du var ikke der! Jeg har lest og jeg har i tillegg vært der så spar meg! Bosnia led mer MEN det gjør ikke vår krig mindre jævli. Og DU sier du er nødt til å gjenta :roll: Når du kaller meg løyner her nå så går du laaaangt over streken. Jeg skjønner jo med hva du mener at albanere ikke er så troverdige. Jah jeg vet de er løynhalser, kriminelle, farlige, respektløse mennsker men det betyr faen ikke at hver og en er det.

 

 

 

Jeg trengte ikke å være der for å komme med konklusjon at disse to konfliktene er usammenlignbart. Det ligger strødd med bevis. Ja, det heter "Kosovo-krigen" men ikke pga at kosovoalbanere deltok i krigen, men pga at NATO! var den som førte krigen for DERE. Kaldkrigen heter Kaldkrig men det betyr ikke at det var krig mellom de to hovedaktørene Sovjet og USA. Totalt håpløs argumentasjon fra din side! Helt usaklig og uten relevanse som alltid.

 

Uansett hva du sier så var det en krig dermed basta.

 

 

 

Vi ble også truet av serbere men de klarte ikke å true oss ut av landet. Det var forholdsvis lett å true dere ut av Kosovo. Til en feiging er det nok at du sier BØ! så springer han alt han klarer.

 

2 millioner bosniere stakk av???!!!!! Ha, ha, ha.....dette var det mest morsomme du har sagt til nå. Si til faren din som sitter at med deg og fortelle deg hva skal du skrive at han må sjekke fakta før han dummer seg ut på det her vise. Det bodde nemlig 2,5 mill bosniske muslimer totalt i Bosnia før krigen brøt ut. Hvis 2 mill stakk av hvem i faen er det som kriget da :!:

 

Er ikke dette typisk for dere kosovoBANANERE. Når dere taper en diskusjon så kommer alle løgner frem. Nå har du virkelig trødd i salaten. De vises at du er 17 :thumbup:

 

Selv om jeg er fordømt sta så må jeg innrømme mine feil :p Jeg tok meg en titt på nettet og leste litt og så det sto " Totalt kostet krigen 100 000 mennesker livet, og rundt 2,5 millioner mennesker fra alle parter ble drevet på flukt." Så jeg leste litt fort og misforsto :D Men uansett flere bosnere ble drevet på flukt også.

 

Du snakker som om du var i enhver situasjon. De trua oss bosnere men vi stakk ikke :hrm: Du snakker for hele folket ditt, som om du var med alle dem i anhver situasjon. Foresten, hørt om å ikke tro alt du leser?

 

Si til faren min? Jah hvis jeg kunne kommunisere med de døde så skulle jeg gjærne si det til han jah.

 

Har ikke tapt noen diskusjon jeg :!: Jeg måtte jo trå litt i salaten får å få deg til å reagere:D

 

Ja jeg er veldig stolt og det er ikke akkurat den største hemmelighet, dette har jeg sagt mange ganger før. Vi er anerkjent stat det er faen ikke dere enda. Denne prosessen med løsrivelse er ikke over. Hvis Russland og Kina mener alvor så kan du si HADDE til Kosovo. Da er det jeg som bli å le :tease:

 

Hør på deg selv ah! Haha:!: "Vi er anerkjent stat og det er ikke dere!". "Du kan si hade til kosovo! na na na nanana!:tease:" hahahha :!: Veldig voksent skal jeg si deg.

 

 

Jeg går ikke løs på noen. Jeg bruker fornuftig argumentasjon som irriterer kun kosovoBANANERE slik som du :thumbup:

Hvis du ikke tåler det så kan du finne deg en barnebok å lese i. Er ikke det ganske seint for deg, skulle ikke du vært til sengs nå. Små piker som er ute og har det gøy ut på natta er farlig for dem.

 

Herregud kan ikke annet enn å le her. Kosovo-Bananere? veeeeldig voksent :D Hadde jeg vært 14 eller 15 hadde jeg nok skjønt hva du mener men når jeg er 17, snart 18 da ler jeg bare altså. Ikke vær beskymret for små jenter som meg, vi klarer oss :D

 

Jeg må jo prøve å senke meg på din nivå når jeg skal argumentere mot deg :) De andre holder jeg meg på mer voksen nivå, men siden du er bare ei liten pike så skal man være mer barnslig :yes:

 

Jeg er jo tross alt 33 år gammel og man skal jo være snill med barn. Du ser hvor snill jeg er med deg. At du gjør litt grove feil her og der gjør ingenting, hva ellers skal man forvente av en 17 åring.

 

Jeg syns det er morsomt å debattere med deg. Jeg klarer ikke å være forbannet på deg siden du er så ung og uviten. Da kan jeg senke skuldrene å taste i vei, for jeg tar deg ikke så høytydelig. Men dette kan jo vare bra trening for deg for fremtiden. Jeg ser du er nødd å sjekke kilder og slik. Fornuftig, da har du allerede lært noe ved å delta i slike debatter. Men husk, ved å delta i en delibarativt forum så forplikter du deg å gi rom for den beste argument. Deliberativt demokrati forlanger også at du opptrer fra kollektive preferanser og at du er åpen for preferanseendring. Dette er Jorgen Habermas og Dryzeks teori.

 

Slik, nå har du lært litt mer.

Endret av jascko
Lenke til kommentar
Jada mine venner, hvis ikke det hvite flagget kommer frem fort som f så stenger jeg tråden.

Vi ser nok av krig og elendighet i aviser og media, hver eneste dag så det så...

 

Moderator, jeg ser ingen grunn å stenge tråden. Jeg syns ikke de siste innleggene var så drastisk. Hun bare prøver å vippe meg av pin men det skal mer til for å få meg sint. Jeg kan ikke noe annet enn å le av hun :) Syns det er bare morsomt nå jeg!

 

Hun prøver stakkarn men hun får det ikke helt til. ;)

 

Kan du nevne hvilken deler av innleggene betrakter du som over grensen, slik at vi vet hva som ikke tåles.

 

Jeg har en prinsipiel holdnig til alle, de være seg gule grønne, svarte, hvite, kristne, muslimer, hinduer, ateister, kloke, dumme, unge, gamle, kommunister, høyrefolk osv. Vårt forum er åpen for alle disse gruppene så lenge man respekterer våre retningslinjer som sier følgende:

 

#1: Brukere av forumet bes om å holde en høflig tone. Poster kan bli delvis eller fullstendig sensurert av moderatorer hvis de inneholder upassende språk som blant annet banning, flaming og/eller innlegg ment for å skape dårlig stemning. Tråder/poster åpenbart ment for å provosere eller støte andre stenges/slettes med begrunnelse. Dette gjelder også i private meldinger.

 

#2: Vær saklig og høflig når du argumenterer for noe. Dette gjør at andre oppfatter deg mer seriøst. Du får lov å mene hva du vil om en sak, men dersom dine meninger er svært kontroversielle bør du holde dem for deg selv for ikke å skape krangel.

 

Vi har retningslinjene og nettikette, dere får sette grensene innenfor disse.

 

Ha fortsatt en god kveld :)

 

Oh neinei vi har det bare morsomt :) jeg har led den meste tiden når jeg snakket med han, så det er hyggelig stemning her :!:

Lenke til kommentar
Nei se her, her har vi jo kyllingen igjen! :yes: Dine kommenterer var rettet mot meg og da må du forvente at i en deliberativt forum motargumenter forekommer. Grunn at jeg gjentar meg selv til DEG (legg merke at jeg mener KUN deg) er pga at det ser ut som det er kun DU og din venn Trey som ikke forstår, slik at jeg må gjenta meg selv. Hvorfor gjentar jeg meg ikke til andre som deltar på dette temaet? For de forstår og er oppegående mennesker og trenger ikke gjentagelse slik som du. Intelligens nivået er ikke så særlig høy hos dere kosovobananere så man må snart begynne å ta frem tegne utstyr og begynne å tegne til dere.

 

Jah men forsatt. Jeg har ikke bed deg om det :) Og jeg er ikke ren kosovo-albaner. Jeg er halv bosner også :) Du HAR faktisk gjentatt deg selv på de andre å. Din livs-historie for vi ikke nok av! Du har liksom gjentatt den hundre gang. Du skryter rett og slett!

 

 

I forhold til Bosnia så var det dans på roser. Ta deg en lese runde å se litt på fakta. Sammenlign falne under begge konflikter, lengden på konflikten, størrelsen på konflikten og hvor mange som deltok. Jeg er livssikker på at du ikke engang var i Kosovo under konflikten. Dere er ikke akkurat kjent som troverdig!

 

Ååå guud! Du var ikke der! Jeg har lest og jeg har i tillegg vært der så spar meg! Bosnia led mer MEN det gjør ikke vår krig mindre jævli. Og DU sier du er nødt til å gjenta :roll: Når du kaller meg løyner her nå så går du laaaangt over streken. Jeg skjønner jo med hva du mener at albanere ikke er så troverdige. Jah jeg vet de er løynhalser, kriminelle, farlige, respektløse mennsker men det betyr faen ikke at hver og en er det.

 

 

 

Jeg trengte ikke å være der for å komme med konklusjon at disse to konfliktene er usammenlignbart. Det ligger strødd med bevis. Ja, det heter "Kosovo-krigen" men ikke pga at kosovoalbanere deltok i krigen, men pga at NATO! var den som førte krigen for DERE. Kaldkrigen heter Kaldkrig men det betyr ikke at det var krig mellom de to hovedaktørene Sovjet og USA. Totalt håpløs argumentasjon fra din side! Helt usaklig og uten relevanse som alltid.

 

Uansett hva du sier så var det en krig dermed basta.

 

 

 

Vi ble også truet av serbere men de klarte ikke å true oss ut av landet. Det var forholdsvis lett å true dere ut av Kosovo. Til en feiging er det nok at du sier BØ! så springer han alt han klarer.

 

2 millioner bosniere stakk av???!!!!! Ha, ha, ha.....dette var det mest morsomme du har sagt til nå. Si til faren din som sitter at med deg og fortelle deg hva skal du skrive at han må sjekke fakta før han dummer seg ut på det her vise. Det bodde nemlig 2,5 mill bosniske muslimer totalt i Bosnia før krigen brøt ut. Hvis 2 mill stakk av hvem i faen er det som kriget da :!:

 

Er ikke dette typisk for dere kosovoBANANERE. Når dere taper en diskusjon så kommer alle løgner frem. Nå har du virkelig trødd i salaten. De vises at du er 17 :thumbup:

 

Selv om jeg er fordømt sta så må jeg innrømme mine feil :p Jeg tok meg en titt på nettet og leste litt og så det sto " Totalt kostet krigen 100 000 mennesker livet, og rundt 2,5 millioner mennesker fra alle parter ble drevet på flukt." Så jeg leste litt fort og misforsto :D Men uansett flere bosnere ble drevet på flukt også.

 

Du snakker som om du var i enhver situasjon. De trua oss bosnere men vi stakk ikke :hrm: Du snakker for hele folket ditt, som om du var med alle dem i anhver situasjon. Foresten, hørt om å ikke tro alt du leser?

 

Si til faren min? Jah hvis jeg kunne kommunisere med de døde så skulle jeg gjærne si det til han jah.

 

Har ikke tapt noen diskusjon jeg :!: Jeg måtte jo trå litt i salaten får å få deg til å reagere:D

 

Ja jeg er veldig stolt og det er ikke akkurat den største hemmelighet, dette har jeg sagt mange ganger før. Vi er anerkjent stat det er faen ikke dere enda. Denne prosessen med løsrivelse er ikke over. Hvis Russland og Kina mener alvor så kan du si HADDE til Kosovo. Da er det jeg som bli å le :tease:

 

Hør på deg selv ah! Haha:!: "Vi er anerkjent stat og det er ikke dere!". "Du kan si hade til kosovo! na na na nanana!:tease:" hahahha :!: Veldig voksent skal jeg si deg.

 

 

Jeg går ikke løs på noen. Jeg bruker fornuftig argumentasjon som irriterer kun kosovoBANANERE slik som du :thumbup:

Hvis du ikke tåler det så kan du finne deg en barnebok å lese i. Er ikke det ganske seint for deg, skulle ikke du vært til sengs nå. Små piker som er ute og har det gøy ut på natta er farlig for dem.

 

Herregud kan ikke annet enn å le her. Kosovo-Bananere? veeeeldig voksent :D Hadde jeg vært 14 eller 15 hadde jeg nok skjønt hva du mener men når jeg er 17, snart 18 da ler jeg bare altså. Ikke vær beskymret for små jenter som meg, vi klarer oss :D

 

Jeg må jo prøve å senke meg på din nivå når jeg skal argumentere mot deg :) De andre holder jeg meg på mer voksen nivå, men siden du er bare ei lite pike så skal man være mer barnslig :yes:

 

Jeg er jo tross alt 33 år gammel og man skal jo være snill med barn. Du ser hvor snill jeg er med deg. At du gjør litt grove feil her og der gjør ingenting, hva ellers skal man forvente av en 17 åring.

 

Jeg syns det er morsomt å debattere med deg. Jeg klarer ikke å være forbannet på deg siden du er så ung og uviten. Da kan jeg senke skuldrene å taste i vei, for jeg tar deg ikke så høytydelig. Men dette kan jo vare bra trening for deg for fremtiden. Jeg ser du er nødd å sjekke kilder og slik. Fornuftig, da har du allerede lært noe ved å delta i slike debatter. Men husk, ved å delta i en delibarativt forum så forplikter du deg å gi rom for den beste argument. Deliberativt demokrati forlanger også at du opptrer fra kollektive preferanser og at du er åpen preferanseendring. Dette er Jorgen Habermas og Dryzeks teori.

 

Slik, nå har du lært litt mer.

 

Du er 33?! Jeg trodde du var noe med 40 eller 50 siden du kaller meg en unge. :!: Din alder er ikke sååå langt unna min så spar deg du :p

Kilder og kilder. Man skal ikke tro alt man leser.

Lenke til kommentar
Du er 33?! Jeg trodde du var noe med 40 eller 50 siden du kaller meg en unge. :!: Din alder er ikke sååå langt unna min så spar deg du :p

Kilder og kilder. Man skal ikke tro alt man leser.

 

Jeg tar det som kompliment. Men likevel så er jeg nesten dobbel så gammel som du. Jeg var 15-16 når du blei født og min nærmeste venn på denne tiden var min kjære og trofaste AK-47. Jeg sverger fortsatt med det våpenet. Den sviktet meg aldri og jeg kan enda huske serie nummer på den.

 

Når det gjelder kilder så er det noe som heter kilde kritikk. Jeg kan gi deg en tips. Wikipedia er ikke sikker kilder. Alle kan gå og endre på Wikipedia sånn som det passer dem. Fagbøker og faglitteratur derimot kan du stole litt mer på. Men pass på at de er skrevet fra objektive forfattere som ikke har tilknytning til den aktuelle saken som du prøver å referere til.

Lenke til kommentar
Du er 33?! Jeg trodde du var noe med 40 eller 50 siden du kaller meg en unge. :!: Din alder er ikke sååå langt unna min så spar deg du :p

Kilder og kilder. Man skal ikke tro alt man leser.

 

Jeg tar det som kompliment. Men likevel så er jeg nesten dobbel så gammel som du. Jeg var 15-16 når du blei født og min nærmeste venn på denne tiden var min kjære og trofaste AK-47. Jeg sverger fortsatt med det våpenet. Den sviktet meg aldri og jeg kan enda huske serie nummer på den.

 

Når det gjelder kilder så er det noe som heter kilde kritikk. Jeg kan gi deg en tips. Wikipedia er ikke sikker kilder. Alle kan gå og endre på Wikipedia sånn som det passer dem. Fagbøker og faglitteratur derimot kan du stole litt mer på. Men pass på at de er skrevet fra objektive forfattere som ikke har tilknytning til den aktuelle saken som du prøver å referere til.

 

Takk for tipset. Denne dagen burde huskes. Jeg ga deg kompliment.

Men du er forsatt ikke gammel nok til å kalle meg "liten pike" bare så det er sagt :p

Lenke til kommentar
Jada, gi oss som mistet landet vårt, ble fordrevet og slaktet som griser skylda.

Du mener at serbere ble "slaktet som griser" og ingen andre?

 

De kom under helt andre preferanser enn å hjelpe oss. Men jeg klarer ikke å se hvordan jeg motsir meg selv her. De kom, og det er det som var mitt poeng.

De kom, og hva så? De hadde sine egne egoistiske, onde, fascistiske grunner til å komme.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Joho, denne tråden må man jo bare ha i sine innlegg ... :whistle:

 

Den har jo fanden danse meg alt: Drittslenging, markeringsbehover, hersketeknikker, Jarmo som er inne å viser frem de nye bukseselene sine, sinnsvake argumenter, masse ubevisst komikk, en dæsj konstruktive synspunkter og ellers som vanlig. Så her vil jeg og være med ... :innocent:

 

Forøvrig gratulerer til alle mine kjære landsmenn med den opprinnelse.

 

:thumbup:

Lenke til kommentar
Du er 33?! Jeg trodde du var noe med 40 eller 50 siden du kaller meg en unge. :!: Din alder er ikke sååå langt unna min så spar deg du :p

Kilder og kilder. Man skal ikke tro alt man leser.

 

Jeg tar det som kompliment. Men likevel så er jeg nesten dobbel så gammel som du. Jeg var 15-16 når du blei født og min nærmeste venn på denne tiden var min kjære og trofaste AK-47. Jeg sverger fortsatt med det våpenet. Den sviktet meg aldri og jeg kan enda huske serie nummer på den.

 

Når det gjelder kilder så er det noe som heter kilde kritikk. Jeg kan gi deg en tips. Wikipedia er ikke sikker kilder. Alle kan gå og endre på Wikipedia sånn som det passer dem. Fagbøker og faglitteratur derimot kan du stole litt mer på. Men pass på at de er skrevet fra objektive forfattere som ikke har tilknytning til den aktuelle saken som du prøver å referere til.

 

Takk for tipset. Denne dagen burde huskes. Jeg ga deg kompliment.

Men du er forsatt ikke gammel nok til å kalle meg "liten pike" bare så det er sagt :p

 

Eh. Han kunne nesten vært faren din.

Lenke til kommentar
Du er 33?! Jeg trodde du var noe med 40 eller 50 siden du kaller meg en unge. :!: Din alder er ikke sååå langt unna min så spar deg du :p

Kilder og kilder. Man skal ikke tro alt man leser.

 

Jeg tar det som kompliment. Men likevel så er jeg nesten dobbel så gammel som du. Jeg var 15-16 når du blei født og min nærmeste venn på denne tiden var min kjære og trofaste AK-47. Jeg sverger fortsatt med det våpenet. Den sviktet meg aldri og jeg kan enda huske serie nummer på den.

 

Når det gjelder kilder så er det noe som heter kilde kritikk. Jeg kan gi deg en tips. Wikipedia er ikke sikker kilder. Alle kan gå og endre på Wikipedia sånn som det passer dem. Fagbøker og faglitteratur derimot kan du stole litt mer på. Men pass på at de er skrevet fra objektive forfattere som ikke har tilknytning til den aktuelle saken som du prøver å referere til.

 

Takk for tipset. Denne dagen burde huskes. Jeg ga deg kompliment.

Men du er forsatt ikke gammel nok til å kalle meg "liten pike" bare så det er sagt :p

 

Eh. Han kunne nesten vært faren din.

 

ja... Hvis han hadde blitt far i en alder av 17! Hadde han vært 40 og mer dah kunne han ha vært faren min. Synes ikke han skal kalle meg "liten pike" når han selv er bare 33.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...