Gå til innhold

Ny loddebolt, helst i koffert.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Er på jakt etter en rimelig loddestasjon til hobbybruk. Har et ønske om at den kommer i en koffert, slik at den er enkel å lagre. Noen som har noen tips?

Ørjan-,-

 

Koffert ?

 

Loddebolten står da alltid fremme !

Forøvrig er valg av loddestasjon relativt enkelt.

Den skal være en Weller, Weller eller Weller....

Har du dårlig råd, kjøp en av de rimelige modellene, har du god råd, kjøp en dyrere variant.

Finnes sikkert rimeligere fabrikater som duger også, men du verden så kjedelig det er når du ikke får kjøpt nye spisser, reservedeler etc.

 

/Avo

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hei.

 

Helt enig, kjøp så bra som mulig. Antex leverer også gode loddestasjoner.

 

Loddebolten skal alltid stå fremme!

 

Den kjente elektronikk og data skribenten, Jerry Pournelle, kjent fra magasinet Byte (Det er vel bare oldtimerne her på forumet som husker Byte) sa en gang at "my favorite programming language is - solder!"

 

http://www.jerrypournelle.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Jerry_Pournelle

 

Good Luck

Endret av ragstian
Lenke til kommentar
Den kjente elektronikk og data skribenten, Jerry Pournelle, kjent fra magasinet Byte (Det er vel bare oldtimerne her på forumet som husker Byte) sa en gang at "my favorite programming language is - solder!"

Hey, jeg er blitt oldtimer :new_woot:

Husker spesielt artikkelen hans da en lastebil nede i gata veltet stolpe med 11KV (?) linje over 110V inntakslinja hans... masse døde apparater og morsomme gnister.

 

Støtter forøvrig forslaget om loddestasjon av god kvalitet. Har Weller WSD81 selv, de har en ny miniatyr type jeg ønsker meg (loddepinsett). Prøvde den billige som følger med et kit hos Clas... feilet etter en mnd :(

Har en gammel (30år) Antex loddepenn som fortsatt virker som reserve.

Lenke til kommentar

nå bærer det i utforbakke hva angår å ha det i koffert. men uansett, jeg har tidligere brukt loddestasjon fra weller, men da jeg skulle handle utstyr hjemme tok jeg meg ikke rå til dette, og havnet på en stanol loddestasjon hos clas, og jeg har ikke angret ett sekund nå på snart 5 år. du får den til ca 600 kr, og de har alle varianter av spisser å velge mellom. Det eneste jeg kan si jeg savner hos weller er at den hadde ett bedre isolert skaft, slik at hvis bolten har stått på en time er framre del på skaftet varmere, men ikke så det plager meg.

Lenke til kommentar

Grunnen til at jeg ønsket koffert, var at den ikke kommer til å bli benyttet veldig mye. Derfor er vel Weller også litt overkill, da jeg ikke ønsker å bruke veldig mye penger på den.

 

Har forøvrig sett litt på Ebay. Der selges noen brukte Weller loddestasjoner. Det kan være en mulighet.

 

Takk for hjelpen.

 

Ørjan...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 11 år senere...

Bestilte denne på nett - NOK 309,- med frakt. Virker helt suventet flott - dog bare testet den 2 gang. Den tinn-holder-rulla på siden valgte jeg å skru bort - den var litt jalla.

 

SD2 LCD 60W Soldering Station 

https://www.banggood.com/MUSTOOL-SD1-SD2-LCD-60W-Soldering-Station-Professional-PID-Soldering-Iron-Station-4-in-1-Tool-Kit-Adjustable-Temperature-200-480C-with-Solder-Wire-Holder-p-1590175.html?rmmds=search&ID=471846280496&cur_warehouse=CN

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...